Syy valtiomme velkaantumiseen,

se = tässä

http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/181849-maailman-hauskin-vitsi-vai-rujoa-pilaa

smo Leikola nousi maailmanmaineeseen kerrottuaan vitsin, joka on valitettavasti täyttä totta. Kaskussaan hän ihmetteli, miten valtiot antavat pankkien kiristää itseään, vaikka niillä on armeijat ja pankissa on vain johtaja, neljä kassaneitiä ja siivooja.

Nyt alkaa rujo osuus: Suomen valtio on eurojäsenyytensä aikana maksanut yhteisistä veloistamme pelkkiä korkoja yksityisille pankeille 73 miljardia euroa. 73 000 miljoonaa!
_________________________________
Entä korkojen lisäksi, jsm, keskimäärin noin 800tuh, tullitulomenetykset noin 200 tuh,x 20 =20 miljr, siis koko Suomen velkamäärä, miten meillä on varaa ja haluja tähän?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anttikin viesti jo a

      http://www.anttipesonen.fi/2013/06/eu-politiikan-ansiosta-valtion-velan.html

      Suomessa ryhdyttiin noudattamaan EU:n ja sen edeltäjän EY:n (Euroopan yhteisön) määräyksiä jo 1980-luvun lopulla. EY kielsi keskuspankkirahoituksen. Tämä merkitsi sitä, että valtion oli lainan tarpeessa haettava rahat rahoitusmarkkinoilta.

      Se on merkinnyt myös sitä, että Suomen valtion velasta 1990-luvun alun jälkeen maksetut korot ovat menneet lähinnä kansainvälisille rahoittajille. Vuoden 1990 jälkeen on valtion velan korkoja maksettu n. 70 miljardia euroa.

      Tuoreen uutisoinnin korkomäärä on siis oikean suuntainen, yli 50 miljardia euroa. Etumerkki vain oli väärin. Se on miinus eikä plus.

      • ja lisää tietoa

        Ainahan veloista pitää maksaa käypä korko. Jos näin ei tehdä ajaudutaan lamaan tai konkurssiin. Itsenäisen Suomen aikanakin pankit maksoivat keskuspankille korkoa. Silloin toimittiin pääosin pankkien omin varoin jotka saatiin säästäjiltä ja velallisilta.
        Nyt toimitaan toisin. EKP lainaa pankeille painamaansa rahaa nollakorolla ja pankit lainaavat eteenpäin jopa 570%n korolla kuten Kreikan tapauksessa ilmeni.
        Yleisesti lainaajat ovat saaneet rahaa monta prosenttia halvemmalla pankeista kuin inflaatio edellyttäisi. Tämä vastuuton nollakorko on turmellut talouden ja kansat ja ihmiset ovat velkaantuneet liikaa. Hintataso on vain noussut vaikka talous taantuu. Hullulla elvytyksellä on syösty talous nurin.
        EUn asbestitalossa sairastavat useimmat suuruudenhulluutta asbestoosin lisäksi. Virkamiehet eivät kuuntele ihmisten puhetta vaan luulevat liikaa itsestään. Näkihänn tuon selvästi suomalaisista virkamiehistä joista oli ennestään heiveröinen tiedon tason kuva suomalaisilla monenlaisten ongelmien arkkitehteina. Ja tämä heikotus nyt jatkuu EUn talouden hoidossa taas uudestaan.
        Jos EKP olisi kymmenen vuotta sitten nostanut viitekoron oikealle tasolle niin lama olisi vältetty. Mutta kun EUn taloudesta vastaavat keinottelijat ja köyhät niin tapahtui tämä onnettomuus josta Eurooppa ei toivu ikinä. Velkakriisi on EUn talousjohtajien ja maitten surkupoliitikkojen yhteissaavutus. Taloutta ei voi ylläpitää luulojen varassa vaan tarvitaan tarkat laskelmat ja kokemuksen tuoma viisaus.Ne puuttuivat ja seurauksena oli velkaantuminen ja olemassaolevan rahan eli säästöjen tuhoaminen. Virtuaalirahaan luottaminen on vain pölhöjen ajatus.
        IPUlla on hyvä ajatus itsenäisyydestä ja omasta rahasta. Tätä ei pidä tuhota vastuuttomilla puheilla elvytyksestä koska olemme juuri nähneet mihin sellainen johtanut EUssa. Me suomalaiset emme EUssa voi toimia ikinä järkevästi raha tai talouspolitiikassa koska muut päättävät siitä puolestamme.Ja Katainenhan toimi Suomessa jo EUn ehdoin. Ei hän siksi meitä kuule vaan jatkaa typerää toimintaa EUssa. EUn politiikkaa ohjaavat samat voimat joiden takia EU syntyi. Heidän motiivinsa oli saada suuryrityksille verotusoikeus. Nyt EU toteuttaa tätä kansalaisten kyykytystä kaikin mahdollisin keinoin ja se on kostautunut kansalaisille pahoin. Yksin nollakorko ja velkaelvytys on syönyt rahan arvosta puolet.


    • tuhotaan tulevaisuus

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=12435

      Sinisilmäisen kansan ylimieltä ja häpeää

      Joudun ikäväkseni tunnustamaan, että häpeäni ja halveksuntani Suomea ja suomalaisia kohtaan kasvaa päivä päivältä. Ei kaikkia, mutta niitä, jotka ylimielisyydessään ja piittaamattomuudessaan ummistavat silmänsä kaikilta ympäröivän todellisuuden vioilta ja puutteilta.

      Puheita ja suunnitelmia niiden korjaamiseen saa kuunnella väsymiseen asti, mutta tekojen ja välineiden puute näyttää olevan herttaisen yhdentekevää. Olosuhteissa ei nähdä edes ilmeisimpiä vikoja, vaan syyllistetään järjestelmän kipeimmin lyömiä uhreja kaikista ongelmista. Etova kaksinaismoralismi on ainoa, joka näyttää voivan oikein hyvin.

      Ei saa mennä, koska puolue

      Olemme yrittäneet jalkautua vanhusten palvelutaloihin helpottamaan hoitajien työtaakkaa ja tuomaan edes pientä piristystä senioreidemme monotonisiin arkirutiineihin. Ei saa mennä, koska puolue. Voi vi**u! Koska siellä ei yksikään puolue ole koskaan mitään tehnyt, ei tekemättömyyden kuorta sovi kenenkään rikkoa.

      Itseään paremmiksi kuvittelevat kiemurtelevat valtuustosaleissa budjettileikkausten ympärillä ja samalla kieltävät vapaaehtoistyön, joka ei maksa yhtään mitään. Vain vaalien alla joku pynttäytynyt ehdokas käy hymyillen todistamassa, miten meidän puolue laittaa asiat kuntoon, vaikka ei ole hajuakaan, miten se käytännössä tehtäisiin. Tosin tämä on luvallista vain erikseen sallittujen puolueiden ehdokkaille.

      Olemme yrittäneet saada työttömiä aktivoitua mukaan vapaaehtoistyöhön, mutta se on kielletty päivärahan menettämisen uhalla.

      Olemme yrittäneet saada erilaisia asiantuntijoita ja pienyrittäjiä ehdokkaiksi ja mielipidevaikuttajiksi näyttämään omalla esimerkillään tietä ulos tästä umpikujasta. Ei, he pelkäävät leimautumista ja asiakkaiden sekä työpaikkojensa häviämistä. Edes merkkejä käymisestä ei saa jäädä tiedotteiden muodossa, jotta halveksijat eivät saa vettä myllyynsä.

      http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=12435

      Tämä tulee hyvin esille mainoksien jaossa, jos laitat niitä ilmoitustauluille niin ne katoaa samantien monissa paikoissa,

      näin kävi kun jakelin ilmoituksia kansalaisaloitteesta jossa vaadittiin
      kansanäänestystä EU;hun kuulumisesta,
      vain kahdessa paikassa ne sai olla, Siwa ja kirjasto.

    • lueskelkaa.

      Kyse on Euroopan finanssioligarkiaan perustuvan Unionin tahallisesta köyhdyttämispolitiikasta, jonka tarkoitus on pakottaa jäsenvaltiot ja kunnat yksityistämään omaisuutensa pilkkahintaan. Aivan sama tulee tapahtumaan osalle yksityistä omistusta, koska jättityöttömyyden ja ostovoiman supistamisen myötä pakotetaan tuotanto- ja kiinteistövarallisuuden arvot vastaamaan alhaisempaa palkkatasoa. Tämä tapahtuu konkurssien, velkajärjestelyjen ja pakkohuutokauppojen kautta.

      Pahimmin mädäntyneet velkakirjat niputetaan roskapankeille tai perintäfirmoille murto-osalla nimellisarvostaan, mutta velallinen jätetään roikkumaan hirteen koko velkasummasta korkoineen, kunnes hänet on puristettu kuivaksi suojaosaan kuulumattomista tuloistaan ja omaisuudestaan. Ei ole väliä, onko uhrina yksilö, perhe, kunta vai kokonainen valtio, jonka velkoja veronmaksajat on kollektiivisesti asetettu takaamaan.

      Oikeusvaltiossa tällaiset jyrkit tuomittaisiin rikoksista ihmisyyttä vastaan. Se ei tietysti enää paljoa paina miehelle, joka on yksi Suomen ja Euroopan taloustuhon keskeisistä arkkitehdeista ja ollut osallisena perustuslain vääntämisessä eliitin mielitekojen mukaiseksi.

      Samanlaisia verukkeita tullaan vääntämään, jotta herra välttyisi vastaamasta syytteeseen valtiopetoksesta, kun näitä asioita joskus päästään puimaan valtakunnanoikeudessa. Tällä menolla tosin vasta sodan jälkeen, koska kukaan ei tule sietämään tällaista hallinnon mielivaltaa loputtomiin. Ellei korruptoitunut harvainvalta väisty vapaaehtoisesti tai äänestämällä, se väistyy väkisin, kuten historia on moneen kertaan osoittanut. Valitettavasti.

      Tämä on Timon oma kommentti seuraavaan asuiaaan.

      http://iitimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/182456-jyrki-ala-tyrki

    • verot velaksi

      Suomen eduskuntapuolueet eivät viitsi kerätä edes veroja yrityksiltä. Valehtelevat veronkierron olevan laillista. Niinpä Fortumkin kusetti valtiolta veroparatiisin kautta 400 miljoonaa euroa. Olisi noilla summilla autettu maatamme . Nyt olemme pulassa sähkön ylihinnoittelun takia ja ne rahat ovat kai puoleiden hallussa veroparatiisissa. Kukaan ei viitsi tutkia mitään puolueiden toimintaa vaikka koko Suomi oivaltaa tapahtuneen koko kansan ryöstön.
      Tukiaisia kyllä lahjoitetaan yrityksille enemmän kuin ne maksavat veroja kaikenkaikkiaan. Mitä järkeä tässä valtiossa enää on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1804
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1602
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      19
      1399
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe