Suometumistesti alkoi 12.12.2014

Ei täne tarte tulla

Venäjän suurlähettiläs: Putin odottaa kutsua Suomeen

Vladimir Putin ja Sauli Niinistö tapasivat Naantalissa kesäkuussa 2013.
Julkaistu: 13.12.2014 12:38

Venäjän suurlähettilään mukaan presidentti Vladimir Putin tulisi Suomen-vierailulle, jos hänet kutsutaan.

Venäjän Suomen suurlähettiläs Alexander Rumyantsev järjesti lähetystössään perinteisen pikkujouluvastaanoton. Lähettiläs kertoi viettävänsä joulun Suomessa Galina-vaimon kanssa ja ruokapöydän herkuista herra pitää eniten kalasta ja kinkusta.

Kun IS kysyi, mitä mieltä lähettiläs on Suomessa käydyistä Venäjä-keskusteluista, hän vastasi:

– Olen tyytyväinen, että Suomesta ja Venäjästä puhutaan paljon. Se tarkoittaa, että yhteistyö kehittyy oikealla tavalla.

Venäjän suurlähettiläs Alexander Rumyantsev (oik.) sanoi, että Suomessa on parasta itse maa ja suomalaiset. Rovion Peter Vesterbacka ojensi lähettiläälle Rovion paidan.
Venäjän suurlähettiläs Alexander Rumyantsev (oik.) sanoi, että Suomessa on parasta itse maa ja suomalaiset. Rovion Peter Vesterbacka ojensi lähettiläälle Rovion paidan.
Hän muistutti, että presidentti Sauli Niinistö on tänä vuonna tavannut kaksi kertaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin.

– Presidentti Putin on valmis tapaamaan Niinistön ja Putin tulee, jos kutsutaan. Ei ole kuitenkaan kutsua olemassa, suurlähettiläs Rumyantsev maalaili diplomaattisesti.

Samassa juhlassa monivuotinen entinen kansanedustaja Jaakko Laakso (vas) kertoi juuri tulleensa jouluostoksilta Pariisista. Hän sanoi seuranneensa huolestuneena pääministerimme ja hallituksen toimintaa.

– Alexander Stubb on lyhyessä ajassa osoittanut epäonnistuneensa täydellisesti. Hän ei tunne talousasioita tai sisäpolitiikkaa, Laakso harmitteli.

Rita Tainola

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418437476164.html

2

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neljäs vaaran vuodet

      Vaietut neuvottelut kulisseissa!
      Tällaisen sopimuksen keskusta ja Putinin puolue hahmottelivat 2009

      Keskusta neuvotteli tiiviimmästä yhteistyöstä Vladimir Putinin puolueen kanssa.
      © RIA Novosti / Reuters
      Julkaistu: 15.12.2014 23:14
      IS sai haltuunsa yhteistyöasiakirjan, joka paljastaa keskustan ja Vladimir Putinin johtaman Yhtenäinen Venäjä -puolueen suunnitelmat.
      Keskusta ja Vladimir Putinin johtama Yhtenäinen Venäjä -puolue hahmottelivat syksyllä 2009 oman sopimuksen, jolla oli tarkoitus tiivistää paitsi keskustan ja Suomen, myös koko EU:n suhteita Venäjään.

      IS:n haltuunsa saamassa yhteistyöasiakirjassa sisällöksi määriteltiin ”Suomen ja Venäjän sekä Euroopan Unionin ja Venäjän välisten suhteiden edelleen kehittäminen ja kansainvälisen vuoropuhelun lisääminen”.

      Puolueiden yhteisiksi tavoitteiksi määriteltiin maiden poliittisten, taloudellisten ja kulttuuristen suhteiden tiivistäminen sekä EU:n ja Venäjän välisen yhteistyö lisääminen erityisesti taloudessa, ilmastoasioissa, energia- ja ympäristöpolitiikassa sekä pohjoisten alueiden ja Itämeren alueen kehittämisessä. Käytännössä tavoitteita oli määrä edistää keskinäisellä kanssakäymisellä ”kaikilla puoluetoiminnan tasoilla” sekä tapaamisten ja vierailujen merkeissä.


      Timo Laaninen ei muista, mihin sopimus kariutui.

      Puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan keskustan työvaliokunta hyväksyi tuolloin paperin sisällön, mutta sopimusluonnos jäi syystä tai toisesta allekirjoittamatta. Yhteistyö kuitenkin jatkui, sillä samana syksynä keskustan edustajat matkustivat Moskovaan Yhtenäisen Venäjän puoluekokoukseen.

      Neuvotteluja käytiin silloisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen johdolla. Korhonen vahvistaa IS:lle välittäneensä tiedot keskusteluista myös silloiselle puheenjohtajalle Matti Vanhaselle sekä koko keskustan johdolle ja ministeriryhmälle. Yhteistyö Putinin puolueen kanssa nähtiin tuolloinkin arkaluontoisena vuonna 2008 käydyn Georgian sodan vuoksi.
      KUVA: Jussi Nukari

      Neuvotteluja käytiin Jarmo Korhosen johdolla.

      Timo Laanisen mukaan keskusta on pitänyt suhteita yllä Venäjällä myös vasemmistoliberaaliin Jabloko- puolueeseen. Muissa maissa yhteistyötä on tehty esimerkiksi Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen ja Kiinan kommunistipuolueen sekä pohjoismaisten veljespuolueiden kanssa.

      Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

      Lue lisää aiheesta tiistain Ilta-Sanomista!
      Johannes Kotkavirta
      http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1418629879402.html

    • DDR herännyt Suomena

      Onko Kepu tehnyt Matti Vanhasen pääministeri kauden aikana 2009 "valtionhoitajapuolueena" Putinin puolueen kanssa Suomen kohtaloista oman "Molotov - Rippentropp" sopimuksen.

      Suomelle tuottaiset ylilyönnit, joissa sekoittuu puoluepamppujen - puolueen (Kepun) ja Suomen valtion asiat ovat todella vaarallisia.

      Ja millä mandaatilla Kepu uittaa Putinin Venäjää kiertämään Suomen kautta EU:n normaaleja toimintakäytäntöjä?

      Salaisia metsäpankkeja organisaatioita, EU-tuen kalastelua, peiteyhtiöitä, venäläisille oligarkeille suomen kansalaisuuksia jne?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe