Mihin katosi Lieksan lumo?

Erätulilta

Lieksan onneton tilanne johtuu pitkälti valitusta politiikasta jota Lieksassa on harjoitettu, sosialistien pitkän valtakauden työn tulokset ovat nyt kaikkien kuntalaisten nähtävissä.

Lieksa osaltaan tulee olemaan esimerkki koko Suomelle sosialistien aikaansaannoksista nykyaikana, toivottavasti muistaisimme nämä seuraukset riittävän kauan, jotta samat ongelmat eivät pääsisi tulevaisuudessa toistumaan.

Lieksan tulevaisuus ei voi rakentua julkisten verovaroin aikaansaatujen työpaikkojen varaan, jossa asiakkaana ovat pääasiassa maahanmuuttajat. Julkisen sektorin sosiaalibisneksellä Lieksa ei tule nousemaan jaloilleen tulevaisuudessa, tämän toivoisi jokaisen lieksalaisen ymmärtävän.

Koko Suomen- ja myös Lieksan julkista sektoria on pakko karsia roimalla kädellä aivan lähiaikoina, on todennäköistä jotta mm. maahanmuuttoon varattuja määrärahoja tullaan lähivuosina vähentämään merkittävästi ja tämä tulee vaikuttamaan väistämättä myös Lieksan kaupungin talouteen ja mm. henkilöstövähennyksiin olisi jo nyt syytä alkaa varautua.

Kyse ei ole pelkästään taloudesta, vaan myös siitä kuinka ihmiset viihtyvät, tunnemmeko kaupungin omaksemme.

Mihin katosi se kauniin luonnon omaava erämaakaupungin maine, joka tuotti lukuisia elinkeinoja ja jota oli hyvä markkinoida maailmalla?

44

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3 syytä

      Se katosi keskinäisiin tappeluihin ja neuvottelukyvyttömyyteen sekä rasismiin.

      • Vitsin visio

        Keskinäisten tappeluiden ohella älkää unohtako riitelyä ja sanelupolitikointia naapureiden kanssa.

        Isännän äänellä ja henkseliä leveästi paukutellen lieksalaiset kävivät legendaariset Pielisjärven kaupungin synnytysneuvottelut Nurmeksen, Valtimon ja Juuan kanssa. Naapurikunnissa, siis kaikissa kolmessa, näkivät ja tunsivat Lieksan lumon niin hyvin, ettei kukaan halunnut Lieksan kanssa samaan kaupunkiin.

        Ystävät läheltä, viholliset kaukaa ... lieksalaisen yhteistyökyky ja visiot ovat hukassa.


      • Nusen hippa
        Vitsin visio kirjoitti:

        Keskinäisten tappeluiden ohella älkää unohtako riitelyä ja sanelupolitikointia naapureiden kanssa.

        Isännän äänellä ja henkseliä leveästi paukutellen lieksalaiset kävivät legendaariset Pielisjärven kaupungin synnytysneuvottelut Nurmeksen, Valtimon ja Juuan kanssa. Naapurikunnissa, siis kaikissa kolmessa, näkivät ja tunsivat Lieksan lumon niin hyvin, ettei kukaan halunnut Lieksan kanssa samaan kaupunkiin.

        Ystävät läheltä, viholliset kaukaa ... lieksalaisen yhteistyökyky ja visiot ovat hukassa.

        Ei olis kannattanut Marjetaa laittaa neuvottelemaan!
        Puoluetausta ratkaisi tuon pelin ja maahanmuuttajamyönteisyys.


    • Virhearviointi

      Nykyisin Lieksaa ja sen palveluja on vaikea markkinoida menestyksellisesti, Lieksalla on suoraan sanottuna nyt hyvin huono maine.

      Olisiko syynä täydellinen virhearviointi kaupungin palveluja kehitettäessä, on tavallaan unohdettu tärkeimmät voimavarat, karjalainen perinnekulttuuri, luonto ja sen ympärille rakennettavat palvelut.

      • eräs opas

        Jos yrittäjä kuulee edellisvuosien lomailijalta että eivät tule enää Lieksaan kun kaupungissa näkee jo tarpeeksi mustia niin ei halua niitä nähdä vielä lomallaankin, olisiko mietinnän paikka lieksalaisella poliitikolla ja virkamiehellä??


    • Unohdettu kansa

      Ennen kaikkea on unohdettu ihminen, paikallisten ihmisten hyvinvointi, rahanahneus ja röyhkeä politikointi on astunut tilalle ja niinpä tulokset ovat myös sen mukaisia.

    • Ketä on kiittäminen

      Täydellinen virhearvio oli ryhtyä korjaamaan kaupungin vuokra-asuntojen taloutta "valtion rahalla" hakemalla asukkaiksi näitä maahanmuuttajia, joita taisi tulvahtaa sitten reippaasti yli "oman tarpeen".

      Mutta saihan tuossa luontokaupungin imagon nopeasti vaihdettua rasismin pesäksi niin paikallisen kuin koko Suomenkin median myötämielisellä avustuksella.

    • tarvitaanUusi suunta

      Olet ihan oikeassa veliseni! Juuri noin on Lieksassa käynyt.
      Kunnallispolitiikkaa on hoidettu "hölmöläisten tapaan".

      Piiri pieni on taannut toisilleen "suojatyöpaikat" ja päätökset tehdään kuntalaisista välittämättä. Ei ole ihme, että viranomaiset koetaan ylimielisiksi ja kylmiksi.
      Vanhusten, sairaiden ja lasten palvelut ja heistä huolehtiminen, on kunnassa hoidettava hyvin keinolla millä hyvänsä! Jos rahat ei riitä, on säästettävä jostain muusta vähemmän tärkeästä asiasta.

      Massapako Lieksasta on lopetettava ja Lieksaan on saatava uusia elinvoimaisia pk-yrityksiä keinolla millä hyvänsä. Ja kyllähän niitä keinoja löytyy, jos halutaan ja ymmärretään tilanteen vakavuus. Suomesta löytyy kuntia, joissa väestökato on saatu kääntymään nousuun muutamilla "porkkanoilla" ja tehokkaalla markkinoinnilla. Pystytetään yrityshautomoita, ideariihiä, mentorointia yms. Ideoita voisi etsiä muista kunnista ja soveltaaa omaan kuntaan.

      Nuoret elävät Lieksassa huolestuneen näköalattomina ja ihmettelevät mihin kaikki johtaa! Todella surullista luettavaa! Osa nuorista on taantunut jauhamaan pakolaisista ja nimennyt heidät syntipukeiksi. Valitettavasti tämä jauhaminen karkottaa loputkin Lieksaan muuttamista harkitsevat Lieksasta ja antaa hyvin junttimaisen kuvan lieksalaisista nuorista.

      Jos Lieksa halutaan pelastaa suosta, on ihan ensiksi kitkettävä pois kateus ja tuettava kaikkia niitä yritteliäitä ihmisiä, jotka toimivat ja avaavat nälöaloja uuteen.
      Liikettä kehiin, ei auta lamaantua paikoilleen tai päädymme itse pakolaisiksi.

      Ennenvanhaan läksimme sankoin joukoin merten yli USA:han, Kanadaan, Uuteen Seelantiin ja Australiaan. Sitten Ruotsi otti vastaan 300 000 työtöntä suomalaista.
      Suuri osa suomalaisista on pääkaupunkiseudulle muuttaneita kotimaisia pakolaisia, joten ei pakolaisuus ole meillekään vierasta.

      Kuitenkin pakolaisuuteen liittyy "pakko lähteä" ja pakolaiseksi joutuminen on aina surullista ja masentavaa. Lieksa on hieno kaupunki elää. Toivottavasti se pidetään elinvoimaisena. Valtaapitävät Lieksassa ovat tässä avainasemassa!!! On aika tunnustaa vääristymät ja ottaa uusi kurssi!

    • asennevika

      Se lieksalaisen kateuden kitkeminen on helpommin sanottu kuin tehty. Maineenkin kanssa alkaa olemaan niin ja näin. Et sinä palopuheella enää tässä vaiheessa juurikaan mitään voi tehdä.
      Lieksa on ylipäänsä liian riskialtis yrittäjälle ja erikoisosaamista tuoville työntekijöille.

    • h uu8bdqwtrvrhb7y5we

      Eikä maine ainakaan jatkuvalla haukkumisella parane!

    • Pallo on päättäjillä

      Lieksan tilanne on nyt pahasti tulehtunut, paikallisväestö alkaa olla jo aika kypsä kaupungin virkamiesten ja tiettyjen poliitikkojen toimiin. Luottamus virkamiehiin on mennyt ja luottamuksen palauttaminen ei tule olemaan helppoa.

      Lieksan tilanne saattaa kehittyä edelleen vielä pahempaan suuntaan, sillä mitään suunnanmuutoksia harjoitettuun politiikkaan ei ole edes näköpiirissä.

      Ihmiset odottavat nyt selkeitä linjauksia päättäjiltä kaupungin talouteen, työllistämistoimiin ja maahanmuuttoon. Ellei näistä keskeisistä asioista saada sovittua yhteisesti, kritiikki tulee kasvamaan entisestään.

      Joten pallo on nyt päättäjien käsissä.

      • ruikuttajat

        Pallo ei ole yksin päättäjien käsissä. Älä aina odota jonkun tekevän puolestasi. Laatikaa suunnitelma ja ruvetkaa toteuttamaan sitä kunnan johdon kanssa.


      • Maailma muuttuu
        ruikuttajat kirjoitti:

        Pallo ei ole yksin päättäjien käsissä. Älä aina odota jonkun tekevän puolestasi. Laatikaa suunnitelma ja ruvetkaa toteuttamaan sitä kunnan johdon kanssa.

        Kuinka joku yksittäinen ihminen voi tehdä linjauksia kunnan puolesta (taloudesta, työllisyydestä ja maahanmuutosta), aloitteita ehkä mutta eipä juuri enempää.

        Yritystoiminnalle Lieksa ei ole nykytilanteessa kovin houkutteleva vaihtoehto, jos sitä on Suomi ylipäätään (lainsäädäntö, velvoitteet, verotus), yritykset näyttävät nyt sijoittuvan kovaa vauhtia lahden toiselle puolelle.

        Tarvittaisiin uusia raikkaita ideoita Lieksan kehittämiseksi, entisin eväin ei enää pärjätä, maailma muuttuu kovaa vauhtia ja vauhti vain kovenee jatkossa.


      • nuori 21
        ruikuttajat kirjoitti:

        Pallo ei ole yksin päättäjien käsissä. Älä aina odota jonkun tekevän puolestasi. Laatikaa suunnitelma ja ruvetkaa toteuttamaan sitä kunnan johdon kanssa.

        "Laatikaa suunnitelma ja ruvetkaa toteuttamaan sitä kunnan johdon kanssa."

        Suunnitelma on se että hyysärit hiiteen ja kansan äänellä puhuvat johtamaan kaupunki uusille urille.


    • maalimalle läx

      Valittajat ja nurisijat voisivat muuttaa muualle, jos ei kelpaa!

    • iliman muuta

      Jep,, vain sellaiset jääköön ketkä haluaa ajaa lieksan lopulliseen tuhoon!

      • Tuomion päivä

        Lopullinen tuho on jo alkanut. Ainoa mitä voi tehdä on paeta tai tuhoutua.


    • Realiteetit

      Kun nyt asiat ovat tässä pisteessä, ei mitään ihmeitä voida odottaa. Kun ihminenkin tulee elämänsä päähän ei häntä yritetä väkisin tulille saada. Lieksankin kohdalla alasajo on käynnistynyt mm. terveyspalveluissa aikaa sitten.
      Väkiluku tulee laskemaan tehtiinpä mitä tahansa. Järkevin olisi pitää elossa pitävät toiminnot edes jollain tavalla päällä ja antaa ajan näyttää, rupeaako somalipopulaatio yhdessä paikallisen populaation kanssa kantamaan.
      Sirkus/taikatemppuja on turha miltään suunnalta odottaa.
      Homma on sillä tavalla ettei kuntaliitoskumppaneita ole yhtään ja asia on siltäkin osin hyvin selvä.

      • Keinot ja konstit

        Ainoa tapa saada väkimäärän laskua hillittyä on tuottaa uusia mustapäitä uudisasukkaiksi. Voisi yrittää saada Lieksan kaupunkia Suomen ensimmäiseksi kaupungiksi, jonka asukkaista enemmistö on maahanmuuttajia.


    • Harkintakyky puuttuu

      Jos kaupungin virkamiesjohdolla ei ole ollut riittävästi harkintakykyä maahanmuuttoon liittyvissä asioissa, niin kuinka sitä voisi olla jonkin muun hankkeen osalta?

      Lieksan tilanne on nyt sellainen jotta virkamiesjohdon luottamuksen eväät on syöty ja kukaan järkevä yrittäjä tai muu taho, ei nykytilanteessa lähde keskustelemaan nykyisen virkamiesjohdon kanssa mistään uusista hankkeista.

      Luottamus virkamieskuntaan olisi palautettava ja mielestäni se onnistuu Lieksassa vain poliittista- ja virkamiesjohtoa vaihtamalla, toisin sanoen uusien vaalien ja uusien valtuutettujen kautta tavoitteena toimeenpanna merkittävät uudistukset mm. kaupungin hallinnossa, tämä olisi selkeä viesti kuntalaisille uuden aikakauden alkamisesta.

      Poliittisten voimasuhteiden osalta pitäisi tapahtua ensin selkeä muutos, jos jatketaan entisin voimin niin tarvittavat uudistukset jäävät toteutumatta, tämän asian ymmärtäminen vaatii erityistä tarkkanäköisyyttä lieksalaisilta äänestäjiltä.

      • Ohjelmat esille

        Kukin puolue voisi seuraavissa kunnallisvaaleissa tuoda omat toimenpide-ehdotelmansa esille kuinka Lieksa saadaan uuteen nousuun, näin lieksalaisilla äänestäjillä olisi selkeitä vaihtoehtoja siitä kuinka Lieksan taloutta kukin puolue kehitettäisi mm. hallintoa uudistamalla, millaisia työllisyyshankkeita oltaisiin valmiita toteuttamaan ja kuinka maahanmuuton haasteisiin tultaisiin tarttumaan.


    • Tuli eräältä !

      Ensimmäisen virheen teki Ruoti-Suomen kunkku 1600 luvulla kun hyväksy Lieksan liitettäväksi Suomeen. Olisi pitänyt jättää kyläpaha Moskovan vaalipiiriin.
      Toinen virhe tuli kun savolaiset kaskenpolttajat tuli ja sekoittui alkuperäisväestöön ja ne pienet karjalaiset piirteet tapettiin savolaisuuden alle ja tuli luterilaisuus.
      Karjalaisuus ja ortodoksisuus kuuluu karjalaiseen perintöön ja mm. ortodoksit ei mm. hyväksy naispappeja ja homoja.
      No kolmas virhe tehtiin siinä, että näille Savo-karjalaisille ei ole opetettu sivistynyttä käyttäytymistä ihmisenä, toiselle ihmiselle.
      kirjotustaitoni on vajavainen, mutta toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitin.

      • näin olisi parempi

        Lieksa voisi ihan hyvin olla nykyisin Repolan ja Porajärven asemassa jos rajaa oltaisiin aikoinaan siirretty hivenen.


      • ????
        näin olisi parempi kirjoitti:

        Lieksa voisi ihan hyvin olla nykyisin Repolan ja Porajärven asemassa jos rajaa oltaisiin aikoinaan siirretty hivenen.

        Ottaisivatkohan Repola ja Porajärvi Lieksan kumppanikseen.


      • ihan mukava kylä
        ???? kirjoitti:

        Ottaisivatkohan Repola ja Porajärvi Lieksan kumppanikseen.

        Ovat liian kaukana Lieksasta. Lentiera on ihan Lieksan kohdalla rajanaapurina ja vain parikymmentä kilometriä rajalta Inarin rajanylityspaikan kautta.


      • Skenaario
        ihan mukava kylä kirjoitti:

        Ovat liian kaukana Lieksasta. Lentiera on ihan Lieksan kohdalla rajanaapurina ja vain parikymmentä kilometriä rajalta Inarin rajanylityspaikan kautta.

        Venäjä horjuu, nykyinen vallitseva järjestelmä saattaa siellä hyvinkin romahtaa pian ja hajota kuten Neuvostoliiton kävi. Karjala ja muut Suomelta anastetut alueet nousisivat silloin väistämättä esille. Tämä on vain skenaario, mutta sitäkin on syytä pohtia, josko näin voisi käydä. Se olisi samalla kertaa uhka ja mahdollisuus suomalaisille ja myös lieksalaisille.


      • sopimus1
        Skenaario kirjoitti:

        Venäjä horjuu, nykyinen vallitseva järjestelmä saattaa siellä hyvinkin romahtaa pian ja hajota kuten Neuvostoliiton kävi. Karjala ja muut Suomelta anastetut alueet nousisivat silloin väistämättä esille. Tämä on vain skenaario, mutta sitäkin on syytä pohtia, josko näin voisi käydä. Se olisi samalla kertaa uhka ja mahdollisuus suomalaisille ja myös lieksalaisille.

        Venäjä horjuu. Yleensä kriisin kynnyksellä he ovat lähteneet sotaan. Lieksa voitaisiin antaa sotimattakin r yssille.


      • Bisnes!
        sopimus1 kirjoitti:

        Venäjä horjuu. Yleensä kriisin kynnyksellä he ovat lähteneet sotaan. Lieksa voitaisiin antaa sotimattakin r yssille.

        Myydä Venäjälle.


    • aikansa kutakin!

      Oikein hyvä kirjoitus. Sivistyneen käyttäytymisen puute näkyy näilläkin palstoilla joidenkin häiriköiden hyökkäilyinä milloin kenenkin kimppuun. Se jos mikä kertoo sivistymättömyydestä. Lieksan palstoille tulee sivistymättömiä mellastajia myös muilta paikkakunnilta. Nämä lienevät niitä kouluja käymättömiä väliinputoajia, jotka eivät ole vielä päässeet mukaan yhteiskunnan normaaliin toimintaan, vaan leikkivät vielä omia roolileikkejään mielikuvitusmaailmoissaan.

      • Sivistynyt kylä

        Lieksan sivistys on tosiaan näkynyt lööpeissä ja kuntien yhdistymisäänestyksissä.


      • ei sivistystä ei

        Niinhän nuo sivistymättömät hyökkäilee jos erehtyy maahanmuuttoa arvostelemaan!


      • Some paljastaa
        ei sivistystä ei kirjoitti:

        Niinhän nuo sivistymättömät hyökkäilee jos erehtyy maahanmuuttoa arvostelemaan!

        Kuten sanottua, kaikki on näkynyt lööpeissä ja naapurikuntien yhteistyöhaluissa Lieksan kanssa.


    • ruoti-ukko

      Sepä "Ruoti-Suomen" Kunkku taisi samalla liittää muutakin kuin lieksan!

      • iltarusko1

        Soile ja Tarja ne rahhaa jakaa, ihan olan takkaa...
        PäivänTASAAJAN mustien hyvin vointiin = täysihoitoon..
        "Herra" on helpon antanna näille naisille, he luulevat että rahaa
        sataa taivaasta!!!! >Ovat olleet ainiaan yhteiskunnan/kunnan
        palkkalistoilla..He eivät tiedä pätkääkään, mistä ja miten raha/verot/eurot
        "tupsahtelee" tänne Lieksaan??..Kyllä yksityisellä puolella tiedetään, pitää
        tuottaa ja tehdä tulosta..jne..Joten holtiton rahasampona olo voisi loppua Lieksan "viran"omaisilta..??(ps. voisivatko he kenties keskustella Putinin kanssa tulevasta..)


    • Lorvor

      Valtio toteuttaa pakkoliitoksen ennemmin tai myöhemmin, Lieksan kokoinen ja kaikin puolin taantuva paikkakunta ei ole nykyisellään elinkelpoinen.

      • Yhy yhy Ryslandiaan

        Olisi syytä toteuttaakin mutta Repolan kanssa.


    • turistiksi 2015

      Kyllä turistit tulisivat Lieksaan jos jotain meille järjestäisitte. Esimerkiksi turistikävely sen kuuluisan Reunatien reunoilla. Opastettuna tietysti.
      Somalintunti mielenkiintoisa myöskin kun kerran Lieksan näytte opettavan Lieksan peruskoulussakin sitä. Opetatteko myös suomalaislapsille?.
      Paljon muutakin kivaa ja eksoottista saisitte aikaan jos saisitte ne uuslieksalaiset touhuun mukaan.

    • turisteja ollaan

      Kannattaa panostaa somalituristeihin. Ovat käyttä'mätön voimavara ja alan rikkaus.

    • Demariosaaja

      Punapääoman seikkailut suomalaisessa markkinataloudessa: Eka, Haka, Kansa, Elanto, STS ja ihan kohta Lieksa.

    • elämä antaa

      so what valittajat...Huomenta kaikille, ihana pakkasaamu Lieksassa, ei piässä vanne kiristä eikä mittään valittamista,voiko muuta toivoakaan,lähden lenkille

    • sinne män

      Vittuiluun ennen kuntaliitoksia. Nyt on tyhjä poika

    • Kyrpä-Jooseppi!

      Kyllä kaikki tietää ne Virkamiehet, jotka tän, yhä kurjistuvan sopan takana on!
      Hetkellinen nousu, talouden paikaaminen, mamuja ottamalla oli jo alkujaan mielipuolinen hanke!
      Kun jälkipyykkiä ja taloutta aletaan korjata, niin nuo vastuulliset pakenee kuka eläkkeelle ja kuka mihinkin!!
      Kyllä pitäis olla kanttia myös siivota sotkunsa, mikä on aiheuttanut, eikä luikkia pakoon, kuin koira, häntä kopien välissä!

    • &%¤#&%

      Homojen esiinmarssiin ja tummiin.

    • PorakorvenAksel

      "Kyllä pitäis olla kanttia myös siivota sotkunsa, mikä on aiheuttanut, eikä luikkia pakoon, kuin koira, häntä kopien välissä!"

      Juuri näin ja lopuksi "luukusta rahaa" ja
      https://www.youtube.com/watch?v=p863xmUdclI

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe