Ihminen on aina syönyt lihaa

lihansyöjäerkki

Viljanviljely tuli kuvaan vasta vähän aikaa sitten.

Onneksi olen saanut vegaanityttöystäväni aina käännytettyä lihan makuun. Samalla heihin on tullut hehkeyttä ja positiivisuutta. Kuka nyt haluaisi ruippanan ruikuttavan vegaanin?

11

114

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pikemminkin kädelliset ovat aina olleet hedelmänsyöjiä, jota syövät sivussa hyvin pieniä määriä lihaa :) Ennen viljelyä ihmiset söivät muun muassa marjoja, pähkinöitä, juuria, lehtiä, villiviljaa, sieniä -ja toki myös lihaa toisinaan! Nykymuotoinen lihansyönti, jossa lihaa on tarjolla joka aterialla, on ollut mahdollista viimeiset alta sata vuotta.

      • Asiallisesti

        Kädellisiä kannattaakin seurata. Esimerkiksi simpanssit, nuo ihmisen lähisukulaiset syövät paljon kasviksia. Mutta heti tilaisuuden tullen syövät erittäin mielellään lihaa.

        Joissakin kulttuureissa on selviä viitteitä miesten ja naisten välisin eroihin se, että miehet ovat aina syöneet saatavilla olleet lihat ja naisille on jäänyt vain rippeet. Lopputulos: pieni ja heikko nainen.


      • Sedä
        Asiallisesti kirjoitti:

        Kädellisiä kannattaakin seurata. Esimerkiksi simpanssit, nuo ihmisen lähisukulaiset syövät paljon kasviksia. Mutta heti tilaisuuden tullen syövät erittäin mielellään lihaa.

        Joissakin kulttuureissa on selviä viitteitä miesten ja naisten välisin eroihin se, että miehet ovat aina syöneet saatavilla olleet lihat ja naisille on jäänyt vain rippeet. Lopputulos: pieni ja heikko nainen.

        Jostain kumman syystä naiset on kuitenkin pienempiä ja heikompia myös kulttuureissa joissa he voivat mässäillä lihalla yllin kyllin, niinkuin vaikka Suomessa :P Hmm..?


      • ihahahahaaa

        Riippuu kulttuurista. Katsoin juuri televisiosta aivan nykypäivää käsittelevän ohjelman, jossa Siperian pohjoisosien paimentolaiset elivät alkeellista, perinteistä elämäänsä. Ruokavalio koostuu 99,99 % poronlihasta. Ikiroutaisessa maassa ei kasva edes sieniä, ainoastaan joitakin matalia varpuja, sammalia, ruohoa ja polvenkorkuista vaivaiskoivua. Silti asukkaita löytyi jopa viidessä sukupolvessa, vanhin pappa oli 99-vuotias. Eli ei liharuoka millään tavoin epäterveellistä voi olla, joskin sekaruoka on varmasti se paras vaihtoehto.
        Hampaista voi päätellä eläinlajin ruokatottumukset, ja ihmisellä on tyypillinen "sekahampaisto", kulmahapaatkin löytyvät, joten siinä mielessä olemme ehdottomasti sekaravinnon käyttäjiä.


      • Sedä

        Totta, ihminen on sopeutunut hämmästyttävän hyvin elämään mitä erilaisimpien ravinnonlähteiden varassa! Sekasyöjän elimistö mahdollistaa sen, että ei ole mitään yksittäistä ruoka-aine ryhmää jota ihmisen olisi pakko syödä, ja kasvissyönti onnistuu vaivattomasti :)


    • Ei ole aina syönyt

      Kuuleppas aloittaja, tuskimpa vaan saat kaikkia vegaaninaisia käännytettyä lihansyöntiin. Hehkeyttä ja positiivisuutta on myös kasvissyöjissäkin. Vegaanit eivät ole mitään ruikuttavia ruppanoita, mutta sinä olet nipottava juntti. Monikin haluaa varmasti vegaanin, mutta ei sinunlaista typerystä.

      • Ihmettelenpä vaan

        "mutta sinä olet nipottava juntti." "mutta ei sinunlaista typerystä." Ainakin vegaanit ilmoittavat mielipiteensä, sanoisinko hyökkäävään sävyyn. Onko siinä kasvissyönissä jokin ongelma, sellainen ettei pysty puolustamaan omaa aatetta järki syin , vaan aletaan toista kantaa olevia haukkumaan esim. junteiksi ja typeryksiksi.
        Ei se ainakaan mitään positiivisuutta kuvaa alan ihmisten joukoissa.


      • Uunoton onneks

        Aloittaja on ihan Uuno.


    • (kasvissyöjä)

      Aloittaja on ihan oikeassa siinä että ihminen on syönyt lihaa aika pitkälti aina metsästänyt tai siitten syönyt raatoja...

      En yritä nyt olkiukkoa kyhätä seuravalla tekstilläni vaikka kärjistetty vertaus on...

      Hyväsytkö toisen tappamisen jotta tappaja voi saada tapetun omaisuuden ja itselleen paremman elämän?

      Aina on ihmisiä tapettu tämän vuoksi ja minun mielestäni se että sitä on aina tehty ei riitä todisteeksi sille että asia olisi järkevä.

      Lihan syönti on jäänne ajoilta jolloin ihmisellä ei ollut vielä niin kehittyneitä aivoja kuin nyt. Ihmiset ovat vallanneet koko maapallon ja olemme riippuvaisia sen rajallisista resursseista lihan syönti on yksi pahimmista maapallon resurssien haaskaajista. esim. jotta saadaan kilo lihaa tarvitaaan (sika) 3 kg kasviproteiiniä. Jos jättäisimme lihan pois niin saisimme 3x enemmän ruokaa (ainakin sian lihan kohdalla, naudanlihasta puhumattakaan..)

      Lihan syönti perustuu van halulle/nautinnolle sen syönille ei ole pahemmin mitään hyvää perustetta, muuta kun että se on hyvää.. (itsekkin sen kasvissyöjänä myönnän)

      Voisin vielä mainita tälläisen seikan että ihmiskunnna yhdet tärkeimmät tieteilijät olivat kasvisyöjiä esim. Albert Einstein, Thomas Edison, Isaac Newton, Charles Darwin ja Pythagoras (phytagoras muuten eli vuonna 582–496 eaa.)

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_tunnetuista_kasvissyöjistä

      Albert einstein sanoi joskus näin:

      "Mikään ei tule edesauttamaan ihmisen (ihmiskunnan) terveyttä sekä kasvattamaan elämän jatkumisen mahdollisuutta planeetallamme yhtä paljon kuin siirtyminen kasvisruokavalioon".


      Onneksi olkoon tyttöystäväsi käännytyksestä. nyt sinulla on muija joka ei käytä omia aivoja ja taipuu/seuraa sosiaalista painetta... niinhän sitä sanotaan että "Joukossa tyhmyys tiivistyy."

      Minä ainakin haluan tytön joka käyttää omia aivoja enkä aivotonta kanaa joka menee sinne minne muut sanoo.

    • kotkot

      Miksi sinua erkki kiukuttaa jos joku on vegaani? Harmittaako oma itsekäs ruokavalio? Oletko kateellinen?

      kokeile erkki kuukausi vegaaniruokaa niin mieli ehkä muuttuu :)
      onko sinussa munaa ottaa vastaan vegaanihaaste? Oletko munaton vai alatko munattomaksi?

      http://www.vegaanihaaste.net/

    • TOSIMIESS

      Jopa on Erkki pahasti pielessä.

      Käännytettäviä näyttää riittäneen ja on siitä todiste:)))

      Ei Erkki huomannut.

      Mutta minä olen vegaani. Eikä ole Erkit lähestyneet.

      Olenhan mies!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      352
      3972
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1739
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1520
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1487
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1328
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1305
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1302
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      196
      1259
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1177
    Aihe