Cockerspanielista

yksinolijaksi?

Onko cockerspanielista yksinolijaksi arkipäivisin 9 tuntia? Kertokaa kokemuksianne. Mikä muu rotu viihtyisi paremmin yksin perheen hankkiessa elantoa?

12

507

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhjkj

      Meillä on cockerspanieli, joka pärjää ainakin 7-8 tuntia yksinään kotona.

    • Nieggunen

      Meillä cockeri yksin klo 6-16 tai 12-16.30 - hyvin pärjää. Toki ulkoilutan koiraa lyhkäisen lenkin aamulla ja sitten useamman kilometrin kun pääsen kotiin. Myös illalla ennen nukkumaan menoa pääsee lenkille. Pentuna söi jopa betoniseinää mielenosoituksena (ei tylsyyttään koska herkkuja, leluja ym. oli esillä) että tuhojakin voi tulla. Cockeri on aktiivinen rotu joten tarvitsee paljon ulkoilua ym. pitkän päivän jälkeen. En usko että mikään koira on luotu olemaan niin paljoa yksin mitä nykyään koirat on, mutta minkäs teet.

      • meijjänspanieli

        Meilläkin cockeri sen 7-8 tuntia yksin. Saa aina jonkun luun tai ruualla täytetyn kong-lelun kun jää yksin. Sen lisäksi toki lenkkeillään paljon joka päivä ja harrastetaan koiraharrastuslajeja. Ei ole koskaan tuhonnut mitään ja muutenkin vaikuttaa tyytyväiseltä elukalta :)


    • Joono

      Noo mielestäni se on kiinni siitä, että kuinka paljon uhraa sitä muuta aikaa koiralle. Cockerspanieli on aktiivinen rotu, joka ei montaa päivää jää sohvalle makaamaan 15minuutin aamupissin ja iltapissin turvin. Ainakin yksi pidempi ja reippaampi ulkolulenkki (ei mitään muutamaa kilometriä) pissilenkkien lisäksi sekä aivotoimintaa ja koulutusta päivittäin se vaatii. Cockeri on myös omiaan mihin tahansa harrastukseen ja se on hyvin touhukas eikä tuskin murkkuikäisenä tyydy nukkumaan sitä 9h päivässä yksin. Se on hyvin ihmiseensä/perheeseensä kiintyvä ja mielellään viettää ne rauhallisetkin hetket toisten parissa :) Itse olemme välttäneet yli 7 tunnin yksinoloa omalla koiralla, koska en ole hankkinut sitä sohvankoristeeksi vaan harrastekaveriksi. Työpäivinä vuorottelemme miehen kanssa niin,että toinen menee töihin hieman myöhemmin kuin toinen niin onnistuu. Toki koirat ovat persoonia ja jokainen tottuu eri tavalla, mutta mielestäni MIKÄÄN rotu ei ansaitse olla yksin niin kauaa :/

    • harkintaa

      Minkä tahansa koiran pidätyskyky alkaa olla aikas kovilla 9h jälkeen,Jos miettii ajankäyttöä että aamulenkki 30min vähintään ja noin pitkän ysinolon jälkeen aktivointia ja perus lenkkin ainakin tunnin niin ei siinä jää ihmiselle juurikaan aikaa muuhun elämään vuorokaudessa että kannattaa harkita niin itsensä kannalta kuin myös koiran että mitä sille pystyy tarjoamaan muutakuin 9h yksinoloa yönukkuminen , ei juurikaan mitään.

    • entäpä

      Tiibetinspanieli? Tykkää kyllä olla omiensa kanssa, mutta omani ei ainakaan ole lenkkeilyn suhteen kovinkaan vaativa. Välillä saan suorastaan anella koiraani lähtemään iltalenkille kun olisi tuon mielestä kivempi touhuta kotona! Lempeä, omanarvontuntoinen, kiva pikkukoira:)

      • lisäys

        Tiibetinspanieli on myös taipuvainen eroahdistukseen (vaikka toiset rotua itsenäiseksi sanovatkin..). Eli yksinolon opettelu pienestä pitäen ja vähän kerrallaan on tärkeää. Ja aktivointia kaipaa, jos ei isosti lenkkeilyn muodossa, niin nenän käyttöä (namipiilot, aktivointilelut....) ja temppuilua, koiraseuraa yms.


    • Pauliina432

      Cocceri on vaativa ja energinen rotu, ei mikään sohvakoira, itse myös suosittelisin tipsua jos haluaa halinallea. Lutusia pentuina mutta sitä kestää vain tovin, ja aivan ihania ihmiselle joka
      tykkää luonnosta ja on valmis antamaan kaikkensa koirille mutta todellakaan ei laiskalle ihmiselle, se tietää vain stressiä sinulle jos et ole valmis kunnon lenkkeihin oli sää mikä tahansa. =)

    • Emis2

      Pärjäähän tuo yksin tuon ajan. Ja kyllä aikuinen koira tuon ajan myös pidättää hyvin. Pakkokin. Normaali työpäivä on helposti sen 8 tuntia ja päälle matkat, niin aika tavallisesti työpäivälle tulee pituutta 9 tuntia.

      Enemmänkin ihmettelen näitä, jotka työpäivien jälkeen vielä illat harrastaa kaikkea ilman koiraa ja on menossa koko ajan koiran ollessa vielä senkin yksin. Kyllä koirakin aikansa tarvii. Eiköhän ratkaisevaa ole myös se, paljonko koira on yhteensä yksinään. Meillä esimerkiksi vapaa-aikana on aina joku kotona, enimmäkseen kaikki. Se on tietysti aina omista elintavoista ja elämänvaiheesta kiinni.

    • Luppakorvankaveri

      Minkään koiran ei kuulu olla noin pitkiä aikoja yksin, ei riipu rodusta. Mielestäni noin 6 tuntia on ihan maksimi. Jos ei olee aikaa koiralle, niin älä ota koiraa. Valitettavasti moni koira joutuu olemaan 8-10 tuntia päivässä yksin, mutta tämä ei tarkoita että se olisi koiralle hyväksi. Tottakai koira "pärjää" kun ei ole muita vaihtoehtoja, mutta koira voi silti tuntea itsensä yksinäiseksi ja ahdistuneeksi.

      • korvatonkarva

        ...taitaa olla sairaseläkeläisen kommentti nyt kyllä...


    • Emis2

      Kyllä aikuinen koira 9 tuntia pärjää ja pitääkin pärjätä. Kyllä elämä vaikeaksi menisi, jos ei työssäkäynti enää onnistuisi koiran kanssa. Ei koko elämää voi koiran päälle rakentaa, koira menee siinä sivussa omalla paikallaan. Koira on kuitenkin vaan koira. Sille on aikansa ja paikkansa muiden velvollisuuksien lomassa. Tietenkään koira ei sovi kovin kiireiseen elämänmenoon, jos töiden jälkeen koko ajan on menossa ja kukaan ei ole kotonta. Mutta työssäkäynti on ok ja oikeastaan ihan suositeltavaakin...:)

      Meillä koira oli välissä tuon 8-9 tuntia yksin kotona, nyt vähän vähemmän, kun lapsi ei enää käy iltapäiväkerhossa ja tulee kotiin 13-14. Laittaa koiran takapihalle naruun tultuaan kotiin, jos koira sinne pyytää ja ottaa sisälle, kun katselee takaikkunalla haluten takaisin. Muu perhe kotiutuu 16:30 mennessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      412
      4205
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      235
      2078
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1540
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1357
    5. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      66
      1029
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1015
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      131
      988
    8. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      232
      967
    9. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      923
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      898
    Aihe