Mahdoton tilanne

Hannaliinili

Mieheni kaveri joutuu luopumaan 1,5v pitbull urokseta, muuton vuoksi. Mieheni on ihastunut tähän touhukkaaseen veijariin. Hän haluaisi antaa koiralle kodin. Ihastuttavan sympattinen koira, mutta tapakasvatus on aivan hakusessa, on erittäin innokas ja täynnä tarmoa. Ei noudata oikein käskyjä, vetää hihnassa hurjasti, innokkaana hyppii vasten ja omaa tahtoa tuntuu riittävän ihan tosissaan. Turhautuu kuulemma helposti, jos jää yksikseen kotiin. Oli kirjaimellisesti repinyt esim. sohvan ja nojatuolin palasiksi, "kaikenlaista" muutakin on kuulemma kotonaan tuhonnut. Omistajilla ei ole siis riittänyt aika/jaksaminen koiran kanssa. Todella vastuuntonta! Paljon töitä ja aikaa tulisi tälle projektille antaa, jos siihen ryhtyy.

Miehelläni on oma autokorjaamo ja hänellä on nyt mielessä, että ottaa koiran pääsääntöisesti nyt sinne. "Tallikoiraksi". Hän haluaisi seurailla, kuinka tyttärensä allergia "etenee", kuten hän sanoo. Sanoi ottavansa koiran kotiin toisinaan. Tytön allergia on todella paha, esim vierailut koirataloudessa on oikeastaan mahdottomia, ellei koiraa sulje toiseen huoneeseen. Hengenahdistusta voi siltikin välillä ilmetä ja silmät sekä nenä kutisee.

Suoraan sanottuna, en itse pidä tätä yhtään hyvänä ideana. Kenenkään kannalta!

Ensinnäkin. Lapsi. Miksi vaarantaa hänen terveys?
Koira. Onko tälläinen ns. tallielämä edes mistään kotoisin? Koira olisi siis yksin korjaamolla, esim kun mieheni ja kollegansa ovat kotona. Työpaikka sijaitsee parin kilometrin päässä kotoamme.
Mies ei ole todellakaan mikään lenkkeilijä tyyppiä, enkä oikein jaksa uskoa, että alku innon loputtua, jaksaa koulutukseenkaan panostaa. Kokemusta hänellä koirista on lapsuudenkotinsa mopseista ja exänsä englanninbuldogista. Mies suunnitteli asentavansa pihalle juoksuvaijerin, että koira pääsee "mukavasti" ulkoilemaan. Itselläni ei töiden ja kodin pyörityksen ohella riitä millään aika, eikä rehellisesti sanoen kiinnostus koko koira asiaan. Enkä ole ollenkaan kokenut koirien kanssa.

Sanomattakin on selvää, että tämä on täysin hullu haave! Eikö vain? Tämä koira ansitsee paremman kodin.

Kertokaa nyt ihmeessä minulle vinkkejä, kuinka kummassa saan kovapäisen mieheni järkiinsä.

27

257

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Typeräukko

      On kyllä suuren luokan idiootti tää sun ukkos, jos koiran ottaa. Huhu,

    • lauma

      Jos toi kaikki on totta, niin ei. ei. ei. Missään nimessä ei pidä ottaa mitään eläintä, varsinkaan koiraa, tuollaiseen hoitoon!!! Suojeluilmoitus pitää tehdä, jos tuo tyyppi toteuttaa aikeensa.

    • Olet laumasi

      ainoa järjellinen olento. Toimi, ennen kuin on liian myöhäistä ja ehkäise tuo hanke.

    • koita puhua järkeä

      No vaikkapa kerrot hänelle, että tuollainen koiranpito ei täytä eläinsuojelulain vaatimuksia. Koiraa ei saa jättää yksin korjaamolle. Sen käytösongelmat pahenevat, aggressio tulee mukaan kuvaan kun turhautuminen surkeaan virikkeettömään elämään lisääntyy. Koira kärsii sellaisissa oloissa.
      Koira on jo nyt ongelmakoira, joka tarvitsisi osaavan omistajan jolla olisi aikaa paneutua koiran tarpeisiin. Ei lisää laiminlyöntiä.

    • pro koirat

      Tällaisenkin kuvion voi saada toimimaan, kun on tahtoa ja halu järjestää lenkkeilytys, koulutus, aktivointi ja muut olosuhteet kunnollisiksi - kotona ja korjaamolla, mutta tässä tarinassa ei palikat olleet alkuunkaan kohdallaan.

      Pisteet miehellesi kuitenkin välittämisestä, se vaan vaatii käytännössä selvästi enemmän mitä nyt ollaan valmiita järjestämään.

    • 1+9

      Ei missään nimessä. Pitti vaatii rakastava, osaavan kodin, jossa se saa asua ja elää. Pittiä ei tule todellakaan eristää ja pitää tallikoirana korjaamolla. Se on eläinsuojelullisestikin väärin. Lisäksi pitti on hyvin aktiivinen ja sporttinen koira. Ei mikään sohvankoriste, eikä todellakaan pärjää narun päässä. Sen kanssa pitää harrastaa ja olla aktiivinen!

      Sanot asiallisesti mutta jämäkästi kantasi. Sanot, että sellainen koiranpito on täysin väärin, eikä nuori aktiivinen koira sopeudu sellaiseen. Sanot, että koira tarvitsee harrastavan kodin, ja että se vaan kärsisi miehesi huomassa. Koiralle kehittyisi vain vakavia käytöshäiriöitä, kun turhautuu entisestään epäsopivassa ympäristössä. Ja pitbul ei ole mikään hyvä juttu luonneongelmaisena.
      Yksinkertaisesti; miehesi ei täytä rodun pitovaatimuksia, saatika minkään koiran.

    • Hannaliinili

      Kiitos asiallisista vastauksista. Kävin tänään tästä aiheesta kiihkeän keskustelun mieheni kanssa. Sain teksteistänne hyviä näkökulmia tuotua hänelle esille. Nimenomaan pelkästään koiran näkökulmasta tilannetta ajatellen.

      Mies suhtautui kuitenkin, kun uhmaikäinen. Itsekkäästi.

      Otin esille korjaamon turvallisuuden ja kasvuympäristön.
      Koira asustaisi lähinnä toimisto- ja sosiaalitiloissa ja silloin korjaamotilan puolella, kun siellä on 'suotavat olosuhteet'. Hän hoitaisi koulutuksen ym näissä tiloissa. Kiivastui, kun kysyin aikooko todella ympäripyöreiden työpäivien jälkeen jaksaa jäädä työpaikalleen treenaamaan ja hengaamaan koiransa kanssa. Ymmärtääkö kuinka paljon tämäntyyppinen koira vaatii jne.

      Kysyin myös turvallisuudesta, mitä kun koira jää yksin? Jotain voi sattua. Pelkästään jos tuo syö jotakin vaarallista. Vastaus hämmensi todella, suututti ja kauhistuttikin.
      Koiran nykyinen omistaja on käyttänyt ratkaisuna häkkiä, koiran hillitsemiseen, sen yksin jäädessään! Tämä on aivan uutta minulle, että koiraa pidetään lukitussa häkissä vankina. Kuulostaa hirvittävältä! Siellä se kuulemma pääsee makoileen ja seisomaankin, kun on vielä joku extra iso malli. On kuulemma yleistä "tämän tyyppisten koirien kanssa". Heillä koira viettää häkissä "helposti" kuusi tuntia päivittäin! Ihanko totta näin jotkut tekevät?

      Mieheni ei pitänyt häkitys ideasta. Sanoi suunnitelleensa jo kuinka koiran tilasta saa turvallisen. Aikoo ensi viikolla ottaa koiran hoitoon, että näkee kuinka homma lähtisi kulkemaan!

      Hänen sanojensa mukaan, firma ja sen tilat ovat hänen. Koira olisi hänen. Minun mielipiteellä ei ole merkitystä. Oman tyttärensä mahdolliset terveydelliset haitat ei liity tähän ratkaisuun. Lapsi ei ole meidän yhteinen, joten sanavaltani ei riitä tähänkään.

      En aio luovuttaa asiassa! Olen eläinrakas ihminen, vaikka omaa eläintä minulla ei koskaan ole ollutkaan. Pidän takuulla huolen, jos nyt tämä kajahtanut kumppanini koiran ottaa, etten katso sivusta huomatessani minkäänlaista vääryyttä koiraa kohtaan. Otan sitten itse yhteyttä eläinsuojeluun.

      • Kuulostaa pahalta

        Joo ei ei ja ei. Ei koiraa tuollaiselle. Varsinkin kun kyseessä on pitbull. Pitti vaatii vielä vähän erilaisen otteen koiran koulutukseen ja kasvatukseen kuin norminoutaja. Teillä on kohta käsissänne aikapommi jos tuollaista ukko todella harkitsee.

        En tiedä onko provoyritys vai totta, mutta jos on totta niin olisi parempi saada ukko luopumaan ideasta. Pitille ei todellakaan riitä mikään hallissa makoilu. Se tarvitsee liikuntaa, rajoja, rakkautta, jämäkän sitoutuneen koulutuksen ja sosiaalisia tilanteita, ettei siitä tule ongelmakoiraa.


      • provo vai ei
        Kuulostaa pahalta kirjoitti:

        Joo ei ei ja ei. Ei koiraa tuollaiselle. Varsinkin kun kyseessä on pitbull. Pitti vaatii vielä vähän erilaisen otteen koiran koulutukseen ja kasvatukseen kuin norminoutaja. Teillä on kohta käsissänne aikapommi jos tuollaista ukko todella harkitsee.

        En tiedä onko provoyritys vai totta, mutta jos on totta niin olisi parempi saada ukko luopumaan ideasta. Pitille ei todellakaan riitä mikään hallissa makoilu. Se tarvitsee liikuntaa, rajoja, rakkautta, jämäkän sitoutuneen koulutuksen ja sosiaalisia tilanteita, ettei siitä tule ongelmakoiraa.

        Provolto jo alkoi haiskahtaa minullekin niin älytön kuvio on.
        Jos vaihtoehto on, että koira on kotona työpäivän ajan vs. tallilla ympäristössä mikä on sille turvallinen ja tietysti myös lämmin, näkee ihmisiä ja voi seurailla tapahtumia, voi se talli olla parempikin paikka kuin kotona yksin, mutta kaikki muu apn kertoma on taas koiran ottoa vastaan. Millaiseksi koiran päivä muodostuisi? aamusta iltaan? Jos koira on passiivisena nukkuu ensin yön ja sitten työpäivän niin sitten pitää olla todellakin paljon liikuntaa ja aktivointia neljän jälkeen. Monet koirat on kotona sillä aikaa kun perhe on töissä mutta sitten koiran kanssa mennään ja tehdään illalla senkin edestä. Kunnon aamulenkki kuuluu asiaan tietysti myös ei mikään korttelin ympäri. Mies tuskin näitä mitään hoitaa aamulla eikä enää työpäivän jälkeen kun ei kerran ole edes lenkkeilijätyyppiä. Jos ei homma peruunnu niin kyllä eläinsuojelu selvittää onko koiralla sellainen pito kuin kuuluu olla. Ja nuori koira on täynnä energiaa, se vaatii todella paljon panostamista ja jaksamista.


      • tgdrt

        Katsotaanpa ensin pitin fyysistä potentiaalia:

        Seinäkiipeily. Koirat ovat pienikokoisia ja rimpulan näköisiä ja hyppy kantaisi silti kaksikerroksisen bussin toiseen kerrokseen:
        https://www.youtube.com/watch?v=4E21c0nItFA

        Pitti vetää yli 2200 kg taakkaa (älkää välittäkö valkean amerikanbulldoggin laimeasta suorituksesta; pitbull on vasta se ruskea):
        https://www.youtube.com/watch?v=arCOVKxGy9E

        Rodun liikunnantarve on itsestäänselvä. Niin on myös oikeanlaisen koulutuksen tarve. Kuvittelepa, millaista koiran ulkoiluttaminen olisi, jos hihnakäytös ei olisi hallinnassa. Koira käytännössä juoksee, vaikka pikkuauton verran painoa on sidottu sen KAULAAN kiinni.
        https://www.youtube.com/watch?v=_uBXpNJnxe8

        Juoksunaru ei todellakaan riitä millekään koiralle. Saati pitille! Puhumattakaan siitä, että koira on lyhytkarvainen eikä pärjää tuntikausia pakkasella itsekseen. Se on pakko lenkittää hei.

        Onko tuleva "ulkoilutila" rajattu jollain vankkatekoisemmalla kuin tämä metallinen häkki?
        https://www.youtube.com/watch?v=3gnpBvlTKzU

        Jos koiraa ei ulkoiluteta ja kouluteta riittävästi, miehesi ponnistukset "eläintenpelastuksessa" valuvat hukkaan. Hän on hankkimassa bordercollien tai dobberin kaltaista aktiivista koiraa, jonka toiminnanhalu ei kohdistu ajatteluun vaan _tekemiseen_. Pitti ei ole ihan suotta haastavana pidetty koirarotu.

        Miten koira aiotaan kouluttaa? Voiko hän todella varmistaa, ettei koira turhaudu liikunnan- tai tekemisenpuutteeseen ja kajoa vaikkapa autokorjaamon myrkyllisiin aineisiin? Kattaako vakuutus mahdolliset ongelmatilanteet? Mitä, jos koira tekee jotain asiakkaalle, esim. kaataa lapsen tai näykkäisee jotakuta? Tuleeko se olemaan samoissa tiloissa tuntemattomien ihmisten kanssa?


      • loolllll
        tgdrt kirjoitti:

        Katsotaanpa ensin pitin fyysistä potentiaalia:

        Seinäkiipeily. Koirat ovat pienikokoisia ja rimpulan näköisiä ja hyppy kantaisi silti kaksikerroksisen bussin toiseen kerrokseen:
        https://www.youtube.com/watch?v=4E21c0nItFA

        Pitti vetää yli 2200 kg taakkaa (älkää välittäkö valkean amerikanbulldoggin laimeasta suorituksesta; pitbull on vasta se ruskea):
        https://www.youtube.com/watch?v=arCOVKxGy9E

        Rodun liikunnantarve on itsestäänselvä. Niin on myös oikeanlaisen koulutuksen tarve. Kuvittelepa, millaista koiran ulkoiluttaminen olisi, jos hihnakäytös ei olisi hallinnassa. Koira käytännössä juoksee, vaikka pikkuauton verran painoa on sidottu sen KAULAAN kiinni.
        https://www.youtube.com/watch?v=_uBXpNJnxe8

        Juoksunaru ei todellakaan riitä millekään koiralle. Saati pitille! Puhumattakaan siitä, että koira on lyhytkarvainen eikä pärjää tuntikausia pakkasella itsekseen. Se on pakko lenkittää hei.

        Onko tuleva "ulkoilutila" rajattu jollain vankkatekoisemmalla kuin tämä metallinen häkki?
        https://www.youtube.com/watch?v=3gnpBvlTKzU

        Jos koiraa ei ulkoiluteta ja kouluteta riittävästi, miehesi ponnistukset "eläintenpelastuksessa" valuvat hukkaan. Hän on hankkimassa bordercollien tai dobberin kaltaista aktiivista koiraa, jonka toiminnanhalu ei kohdistu ajatteluun vaan _tekemiseen_. Pitti ei ole ihan suotta haastavana pidetty koirarotu.

        Miten koira aiotaan kouluttaa? Voiko hän todella varmistaa, ettei koira turhaudu liikunnan- tai tekemisenpuutteeseen ja kajoa vaikkapa autokorjaamon myrkyllisiin aineisiin? Kattaako vakuutus mahdolliset ongelmatilanteet? Mitä, jos koira tekee jotain asiakkaalle, esim. kaataa lapsen tai näykkäisee jotakuta? Tuleeko se olemaan samoissa tiloissa tuntemattomien ihmisten kanssa?

        Pitti vetää yli 5500 kilon taakkaa:
        https://www.youtube.com/watch?v=WtA5XlHWZRg

        Rajah-pitbull hyppää lähes 7 metrin loikkia:
        https://www.youtube.com/watch?v=_wpNNQnOXxM

        Pitit juoksevat pystysuoraa seinää pitkin päästäkseen puremaan syöttiä:
        https://www.youtube.com/watch?v=5LIqAqualMU

        Flyball-viestiä:
        https://www.youtube.com/watch?v=PFLuwpyr1c8

        Eikä ap:n mies ole EDES lenkkeilijätyyppiä? Seeeelvä.


    • iourbhyvgbfslo

      Pari hyvää asiaa tuossa suunnitelmassa on. Ensiksikin, miehesi saa korjaamolleen takuulla hyvän murtovahdin kun jättää innokkaan ja mieluiten vielä agressiiviseksi oppineen pitin sinne yöksi yksin. Toiseksi saatat päästä eroon miehesi tyttärestä. Jos se vinkuva kakara ei voi käydä paikassa jossa on koiran pölyä niin pysyypähän äitinsä luona-kaik sillä sellainenkin on - eikä ole häiritsemässä teidän elämää. Ja ennustanpa vaan että kun se pittinen teille tulee niin parissa päivässä sinäkin rakastut siihen kun vaan voitat ennakkokluulosi. On ne koissulit niin ihania että ei voi mitään.

      • huolestuttavaa

        Takuulla hyvä murtovahti....voi tulla yllättävän kalliiksi.Omistaja kuitenkin on aina vastuussa koirastaan, ja korvaa sen aiheuttamat tuhot, oli ne sitten materiaaliin, tai ihmisiin kohdistuvaa.


        Tuolla ylempänä....esim.kiipeää ylös päästäkseen puremaan syöttiä.Kuka takaa, ettei koira ymmärrä väärin, ja "syötiksi" päätyykin naapurin kissa naapurin pihassa, naapurin huutava lapsi naapurin sylissä, naapurin pyöräilevä lapsi pyörän päältä, vieras fifi mummon sylistä jne?
        Saalistusvietti on noilla kova, mutta onko takeita.Että jos on koira yksin, ilman ohjaajaa näkee jonkun noista, niin miten käy?
        Saadaanko sitten lukea aiheesta lehdissä, ja päivitellä miten se paha media mörkö taas pelottelee ihmisiä suotta?


      • jotain uupuu
        huolestuttavaa kirjoitti:

        Takuulla hyvä murtovahti....voi tulla yllättävän kalliiksi.Omistaja kuitenkin on aina vastuussa koirastaan, ja korvaa sen aiheuttamat tuhot, oli ne sitten materiaaliin, tai ihmisiin kohdistuvaa.


        Tuolla ylempänä....esim.kiipeää ylös päästäkseen puremaan syöttiä.Kuka takaa, ettei koira ymmärrä väärin, ja "syötiksi" päätyykin naapurin kissa naapurin pihassa, naapurin huutava lapsi naapurin sylissä, naapurin pyöräilevä lapsi pyörän päältä, vieras fifi mummon sylistä jne?
        Saalistusvietti on noilla kova, mutta onko takeita.Että jos on koira yksin, ilman ohjaajaa näkee jonkun noista, niin miten käy?
        Saadaanko sitten lukea aiheesta lehdissä, ja päivitellä miten se paha media mörkö taas pelottelee ihmisiä suotta?

        Erillaisilla ihmisillä se suurin ero onkin siinä.

        Että osalle ihmisiä nuo videot nähtyään, tai ne videot joissa koira hyökkää ihmiseen.
        Tulee ensimmäiseksi mieleen, että kyseessä on erittäin vaarallinen rotu.

        Ja osalle tulee vaan että hienoa,mahtavaa, wau.

        Selkeä ero ihmisten ajattelumailmassa.Jotkut ajattelevat muita ihmisiä ja heidän turvallisuuttaan.Jotkut vaan että wau.Kaikki muu unohtuu...


      • älkää edes ostako
        jotain uupuu kirjoitti:

        Erillaisilla ihmisillä se suurin ero onkin siinä.

        Että osalle ihmisiä nuo videot nähtyään, tai ne videot joissa koira hyökkää ihmiseen.
        Tulee ensimmäiseksi mieleen, että kyseessä on erittäin vaarallinen rotu.

        Ja osalle tulee vaan että hienoa,mahtavaa, wau.

        Selkeä ero ihmisten ajattelumailmassa.Jotkut ajattelevat muita ihmisiä ja heidän turvallisuuttaan.Jotkut vaan että wau.Kaikki muu unohtuu...

        Pitbull on hieno koira.

        Ja se päätyy liian usein asennevammaiselle kovikselle joka ei koirakirjoja lue.
        Pitti on ymmällään asemastaan ja lauman turvallisuudesta eikä osaa relata. Saattaapa näykätä joskus kun ei ole ihan varma.

        JOS se joskus näykkää niin kamalia saattaa tapahtua. Lapsia on kuollut kun pitti on innostunut kurittamaan.

        Kaikki tämä, ikävä kyllä, koskee jokseenkin kaikkia tappelukoiria: Ne eivät pärjää huonolla kasvatuksella, ne "näykkäsevät" turhan kovaa, ja liian iso prosentti päätyy järkyttäville tyypeille.


      • on hienompiakin
        älkää edes ostako kirjoitti:

        Pitbull on hieno koira.

        Ja se päätyy liian usein asennevammaiselle kovikselle joka ei koirakirjoja lue.
        Pitti on ymmällään asemastaan ja lauman turvallisuudesta eikä osaa relata. Saattaapa näykätä joskus kun ei ole ihan varma.

        JOS se joskus näykkää niin kamalia saattaa tapahtua. Lapsia on kuollut kun pitti on innostunut kurittamaan.

        Kaikki tämä, ikävä kyllä, koskee jokseenkin kaikkia tappelukoiria: Ne eivät pärjää huonolla kasvatuksella, ne "näykkäsevät" turhan kovaa, ja liian iso prosentti päätyy järkyttäville tyypeille.

        Ovathan ne ihan erillaisia koiria kuin muut.Ei seurakoirat toimi noin.
        Pahinta onkin, jos tuollaisia pidetään tarkoituksella vapaana, tai että karkaavat.
        Silloin voi käydä mitä vain.

        Mutta, onko pakko saada koira,joka voi olla noin kova puremaan, ja arvaamaton, sekä omistajan on sitä vahdittava 24/7.Tai muuten käy kauheita?

        Kyseessä ei yleensä mikään pikku näykkäisy, vaan ne lähinnä pitävät kiinni ja ravistelevat.Joten jälki on sen näköistä, joten jotkut sitä raateluksikin siksi kutsuvat.

        Vaikka kasvatus olisikin hyvä.On koiraa myös valvottava koko ajan.
        Tavallisen koiran kanssa pääsee paljon helpommalla.Eikä tarvitse kenenkään pelätä.Että mitäs jos se karkaa omistajaltaan, tai se on vapaana, eikä tottelekkaan omistajansa käskyjä?

        Mielestäni ei ole mitään mieltä pitää koiraa(rotu mikä tahansa), joka on agre ihmisille tai muille koirille.Noita ihmisiä ja muita koiria kun on jokapaikassa.Niin sellaiselle koiralle ei ole paikkaa, jossa ei ikinä vihan kohteitaan näkisi.

        Tarkaaan kannattaa miettiä tuollaisen ottoa.Ja koiran vahtiminen ei onnistu, jos itse on jossain muualla.


      • 308
        huolestuttavaa kirjoitti:

        Takuulla hyvä murtovahti....voi tulla yllättävän kalliiksi.Omistaja kuitenkin on aina vastuussa koirastaan, ja korvaa sen aiheuttamat tuhot, oli ne sitten materiaaliin, tai ihmisiin kohdistuvaa.


        Tuolla ylempänä....esim.kiipeää ylös päästäkseen puremaan syöttiä.Kuka takaa, ettei koira ymmärrä väärin, ja "syötiksi" päätyykin naapurin kissa naapurin pihassa, naapurin huutava lapsi naapurin sylissä, naapurin pyöräilevä lapsi pyörän päältä, vieras fifi mummon sylistä jne?
        Saalistusvietti on noilla kova, mutta onko takeita.Että jos on koira yksin, ilman ohjaajaa näkee jonkun noista, niin miten käy?
        Saadaanko sitten lukea aiheesta lehdissä, ja päivitellä miten se paha media mörkö taas pelottelee ihmisiä suotta?

        Samalla logiikalla voisit pelätä metsästyskoiria. Vahva on saalisvietti, kuka takaa ettei koira ymmärrä väärin ja syötiksi päätyykin se naapurin kakara.

        Hohhoijjakkaa, aina tätä samaa pskaa.


    • Hannaliinili

      Kyllä tämä valitettavasti on aivan tosi elämän tilanne, eikä provo. Nämä täällä kirjoitetut tekstit, ovat juuri sen tyyppistä tietoa mihin hain vastauksiakin. Kiitokset vielä!

      Tämä kyseinen koira on todella vaikuttavan näköinen ja valloittaa kyllä sydämiä avoimella ja iloisella olemuksellaankin. Mutta kaiken lukemani (täältä ja muualta) tämä koira vaatii niin paljon isännältään, ettei miehestäni siihen tosiaankaan ole. Niin paljon riskitekijöitä koko elämäntavassa, jonka koira mieheni voi koiralle tarjota. Hän on vain niin vaikuttunut koiran mahtavasta ulkonäöstä ja reippaasta luonnosta. Tietää myös hyvin mihin tämän tyyppinen koira pystyy, mikä vain kiehtoo häntä enemmän. Ajatus juuri tälläisestä, pitin käytöstä munan jatkeena on käynyt mielessä...

      Joku puhui minun ennakkoluuloista. Ei minulla koiria vastaan mitään ole. Enkä tuomitse rotuja, jonkun ihmisen muovaamiahan joka yksilö on, Kyllä kaikki karvatassut sulattaa sydämen, mutta. Näen kokonaiskuvan tilanteesta, enkä näe että tähän tilanteeseen ei koira sovi. Koira ei olisi onnellinen. Lemmikki ansaitsee tasapainoisen, normaalin perhe elämän. Itse olen reissu homissa, päiviäkin pois kotoa. Työajat vaihtelee paljon. Miehellä oma firma. Allerginen tytär meillä, joka toinen viikko. Kesällä vapaa-aika menee yhteissä moottoripyörä harrastuksen parissa. Mies ei kävele edes postilaatikolle, ei harrasta tai liiku.

      Asia olisi täysin toinen, jos koira voisi olla myös täällä kotona. Lapsi ei olisi pahasti allerginen. Ja jos mies olisi oikeasti aktiivinen, valmis ja kyvykäs kaikkiin koiran asettamiin haasteisiin.

      Haluaisin olla koiralle jotenkin myös avuksi.. Onko antaa jotakin vinkkejä, miten uutta kotia voisi etsiä tälle tapaukselle?

      • Ainakin ilmoitus

      • gxrdgxrg

        Kannattaa olla todella tarkkana, kun etsii pitille kotia... niitä koiraparkoja hankitaan nimenomaan munanjatkeiksi - pahimmillaan kiusataan ja pahoinpidellään, jotta saataisiin vielä "katu-uskottavampi" koira --> pelokas, epäluuloinen, aggressiivinen pitbull. Suomessakin järjestetään koiratappeluita. Kiltti, halvalla saatu eläin kelpaisi varmasti "syötiksi", eli sidotuksi jonkin huoneen nurkkaan ja taistelukoirien raadeltavaksi, jotta varsinaiset tappelijat oppisivat veren makuun...


    • adlajlejfljlwejfljew

      On jo hyvin perusteltu miksi ei, joten sanon vaan lisäksi, että ei helvetissä! Vaatii osaavan (ja kokemusta omaavan) kouluttajan itselleen.

      Itselläni amstaffi (joka pitbullin näyttelyversio, hiukan helpompi luonteeltaankin) enkä IKINÄ ottaisi ongelmapitbullia itselleni, saatika sun mistään mitään tietämätön ukkos. Huhhuh.

    • Hannaliinili

      Ajattelin kirjoitella nyt tännekkin, miten tilanne sitten jatkui...
      Tämä koira on nyt sitten meillä ja miehen hallissa myös asustelee. Ollaan kyllä niin helisemässä tämän tarmokkaan uhmailijan kanssa!

      Koiran taustoista sen verran, että on pitbullin ja amstaffin risteytys. Tuotu virosta.

      Koiran piti tulla miehelleni hoitoon, hän sitten olikin aivan pulassa jo ekoina päivinä. Minä olen se joka koiraa on sitten lenkittänyt ja koittanut kouluttaa. Netistä etsinyt apua. Mies ei ehdi eikä pinna kestä. Koira sillon asunnossamme, kun miehen lapsi ei paikalla. Tytöstä huomaa kuitenkin, että on luonamme aina nuhainen, iho punoittaa ja kutisee silmät vuotaa ym. Koira tuhosi jo eteisen lapsiportin, repinyt lattialistoja, kalvanut seinää, sohvatyynyjä repinyt, erinäisiä huonekaluja järsinyt. 10km lenkin ja tyhjässä koirapuistossajuoksutuksen jälkeen ei väsy. Juoksuvaijerissa räksyttää kaikelle ja ravaa levottomana edestakaisin.
      Sossutiloissa haukkuu kokoajan, tehnyt suuria tuhoja. Vapaana ei voi hallissa pitää, jos on asiakkaita käymässä. On selvästi vahtiasenne päällä.

      Miksi koira yhä meillä? Omistaja uhkaa viedä eläimen piikille, jos emme sitä pidä. Mieheni ei suostu antaan koiraa takaisin, vaikka tilanne nyt kestämätön! Minäkin saan mennä ovesta ulos, jos en koiraa hyväksy.

      Olen itse tehnyt eläinsuojeluilmoituksen, enkä tiedä miten asia nyt etenee. Koira ei voi meille jäädä, se on päivänselvää!

      • Näin tehkää

        Koira pitää ostaa omaksi. Sitten te voitte sille etsiä sopivan kodin eikä vanha omistaja voi asialle yhtään mitään. Tarjoatte 200 niin myy. Sitten myytte 200 eteenpäin sopivaan kotiin.


      • Hannaliinili
        Näin tehkää kirjoitti:

        Koira pitää ostaa omaksi. Sitten te voitte sille etsiä sopivan kodin eikä vanha omistaja voi asialle yhtään mitään. Tarjoatte 200 niin myy. Sitten myytte 200 eteenpäin sopivaan kotiin.

        Eli jonkinlainen kauppakirja kannattaisi tehdä? Koiran omistaja puhui joskus, että koirasta maksanut 1200e ja haluaisi enemmän, jos myy eteenpäin. Että saisi koiran tekemät kulut katettua.


      • 12nn
        Hannaliinili kirjoitti:

        Eli jonkinlainen kauppakirja kannattaisi tehdä? Koiran omistaja puhui joskus, että koirasta maksanut 1200e ja haluaisi enemmän, jos myy eteenpäin. Että saisi koiran tekemät kulut katettua.

        Omistaja vie koiran piikille jos joutuu sen itse pitämään, eli maksaa vielä lopetuksesta ja menettää näin siis rahaa? Ja samaan aikaan kuulemma kuitenkin haluaa myydessä aikuisesta koirasta yli 1200 eli on sika ahne kuitenkin kanssa? Pieni ristiriita! No kummin päin se nuyt on? Koita nyt päättää edes mitä valehtelet säälittävä trolli. Voi vittu mitä provoilua taas kerran!


    • ElämäOpettaa

      Tää yks ja sama trollin/provon huutelija vois suksii vit**un täältä! Oot säälittävä reppana. Surullinen tapaus tää ap.juttu. Käsittämätön tilanne kyllä, mutta uskokaa tai älkää, kaikkee voi elämässä sattuu ja tapahtuu.

    • Koiraan kiintyy helposti, vaikka se aiheuttaisi ongelmiakin. Sanonpahan vaan, että parasta olisi antaa omistajan lopettaa koiransa. Se tulee käymään teille hyvin kalliiksi. Miehesi ei itsepäisyyttään anna periksi. Miksi pitää ihmisten ehdoin tahdoin hankkia itselleen vaikeuksia? Tai ottaa toisten ongelmat riesakseen?

      Voisithan tuota kokeilla pakata laukkusi ja siirtyä väistötiloihin asumaan, jos miehesi noin jästipää on. Hoitaa sitten itse omat ongelmansa. Pidä puolesi, olet järjen ääni teidän huushollissa joten älä jää kynnysmatoksi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1675
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      19
      1545
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      46
      1411
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1333
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1278
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      10
      1153
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1105
    Aihe