Proteiinit ja hiilihydraatit eri aikaan

Laihduttaja

MItä haittaa tai hyötyä olisi siitä, että syö proteiinit ja hiilihydraatit eri aikaan? Esimerkiksi broilerinfileet ja vihreet klo 12. Bataattia, riisiä ja vihreet klo 15.

8

1961

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10+13

      Ei mitään? Parempi olis vissiin syödä hiilarit ja rasvat eri aterioilla.

    • Laihduttaja

      Kai sitä saa kopioida kun mainitsee lähteen!

      http://www.juoksufoorumi.fi/vb/archive/index.php/t-9741.html
      ...""kielletty" tai ei-suositeltu yhdistelmä on hiilihydraatti ja rasva. Ymmärrykseni mukaan homma toimii jotenkin niin, että aterialla otetut hiilihydraatit nopeuttaa kaikkien muidenkin ravintoaineiden imeytymistä, ne ikään kuin "kuljettaa" muut ravintoaineet elimistöön. Hiilari ja rasva -yhdistelmä (nykyisin länsimaisen ruokavalion kulmakivi, valitettavasti) aiheuttaa herkästi rasvan kertymistä, jos syö yli kulutuksensa (vahingossa tai lihaksensaantimielessä). Tämä on siis huono yhdistelmä.

      Sen sijaan suositeltavaa on syödä jokaisella aterialla proteiinia ja vaihdellen sen seurana sitten joko rasvaa tai hiilihydraattia. Korkeahiilihydraattiset ateriat kannattaa ajoittaa erityisesti treenin ympärille, jolloin hiilihydraatti kuljettaa proteiinin lihaksen rakennusaineeksi. Tähän perustuu mm. palautusjuoman teho. Rasva-proteiiniyhdistelmä puolestaan ei mene nahkan alle niin nopeasti kun hiilarit eivät ole mukana, ja kroppa saa kaipaamansa hyvät rasvat".

      Eli proteiiniä rasvan tai hiilihydraatin kanssa. Rasvaa ja hiilihydraattia ei samaan aikaa. Uskottavan tuntuista kirjoitusta, onko lisättävää?

    • Laihduttaja

      Esimerkki huonosta yhdistelmästä voisi olla ruokaöljyssä keitetyt ranskanperunat.
      Toisaalta hyvä yhdistelmä voisi olla pekonia ja kananmuna.

    • -valintatilanne-

      Vilkaisin yhden perunalastupussin ravintoarvoja. Hiilihydraatteja 47%. Rasvaa 21%. Ei kiitos. Valitsin suolapähkinät jossa proteiiniä 27%, rasvaa 51% ja hiilihydraatteja 3%. Kyytipojaksi cola zero, jossa rasvaa, hiilihydraatteja ja proteiiniä, kaikkia näitä 0%. Energiaa 0.3Kcal.

    • proteiinipelle

      Proteeiini jauhot nam.
      Pitkään olen ollut niitä vastaan, mutta näyttyi auttavan itselle välipaloina.
      Aikaisemmin suuri ongelma on ollut makeanhimo eipä ole enää.

      Ei kai niitä hiilareita muutenkaan hirveästi suositella ruokavalioon.

      • Hedelmillä

        Voihan makeahimon tyydyttää myös hedelmillä ja marjoilla, joka on parempi kuin erilaiset sokerikarkit. Makean himon tyydyttämiseen pitäisi suhtautua "vakavasti", koska eikös se ole aivot jotka sitä makeata pyytää, aivot voi käyttää vain sokeria. Varsinkin kovan treenin jälkeen tulee makeahimo.


    • oldschoolbb

      Itseasiassa ongelma voi olla fysiologis-kemiallinen. Hiilihydraattipitoinen ruoka saa aikaan amylaasin ja emäksisten ruoansulatusnesteiden erittymisen, kun taas proteiini ja rasva pepsiinin ja suolahapon erittymisen mahassa. Ongelma voi tulla siitä, että mahan sisältö ei ole hiilihydraattien vuoksi tarpeeksi hapan pilkkoakseen valkuaisaineita riittävästi. Suolistoon jouduttuaan ruokamassan ainesosien pilkkomisesta huolehtivat lähinnä suolistobakteerit. Jos valkuaisaineet ovat huonosti sulavia (lähinnä punainen liha), sen pilkkoutuminen tapahtuu bakteerikäymisen (fermentoitumisen) avulla. Bakteerikäymisen oheistuotteena syntyy mm ammoniakkia, joka kuormittaa munuaisia ja maksaa.

      Joillakin henkilöillä on hyväksi havaittu se, että ensin syödään proteiini-rasvapitoinen ruoka ja vasta pari tuntia myöhemmin hiilihydraattipitoinen kasvis jälkiruoka. Mahan happamuutta voi koittaa vähentää marjoja ja happamahkoja hedelmiä syömällä (poislukien sitrushedelmät).

      Kokeilla voi ja kannattaa, jos vatsantoiminnan kanssa on ongelmia. Tai jos muuten kiinnostaa.

      • Laihduttaja

        Esimerkiksi broilerin fileet ja "vihreet" joihin on lisätty ruokalusikallinen kasvisöljy tuntuu olevan vatsalle hyvä. Rasvan ottamista ei pitäisi lihoamisen takia pelätä, mutta rasvaa ei tulisi minusta ottaa samaan aikaan hiilihydraattien kanssa jos laihduttaa meinaa. Eli proteiinit rasvan kanssa ja hiilihydraatit proteiinin kanssa. Mitä ajatuksia tämä tuo?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe