Onko minua huijattu?

hämillään

Olen ostanut tosiaan mopsin pennun mopsikerhon listoillakin olevalta kasvattajalta.
Mulle koira myytiin terveenä ja hyvinvoivana ja mahdottomana ei pidetty ajatusta ruveta käyttämään häntä myös näyttelyissä. Nyt myöhemmin, kun pentu on kasvanut hänellä on ilmennyt todella paha alapurenta. Se on tosi näkyvä ja ihmiset huomauttaa minulle asiasta. Minulta kysyttiin, että kai sait hinnan alennusta kun selkeesti ei ole täydellinen mopsi kyseessä, mutta vastaus on ei. Mulle myytiin samaan hintaan tämä lemmikkitasoinen pentu kuin näyttelytasoinen eli 1500e
Jo kotiin viedessäni jolloin ikää pennulla oli 8 viikkoa huomasin, että hänellä on aina kieli ulkona. Pennun kasvaessa kieli ei enää näkynyt, mutta nyt näkyy alahampaat ja se on todella häiritsevän näköistä. Kasvattaja sanoi alapurennan lähtevän pois kun pentu kasvaa. Pentu on nyt kohta vuoden ikäinen ja alapurenta pahenee viikko viikolta. Se on jo niin häiritsevää kun lapsetkin huutelee kadulla ''katso, vihainen koira!'' :(
Tein kasvattajan kanssa osamaksu sopimuksen jota hieman suullisesti muunnettiin, kun en pystynyt sopimuksen mukaisia eriä maksamaan. Nyt jäljellä on vielä pieni summa ja kaikki sanoo mulle, että mun ei ole pakko maksaa puuttuvaa summaa, koska myyjä ei kertonut minulle mitään purentaviasta joka oli ihan varmasti esillä jo luovutushetkellä. Samalla hinnalla hän myi pennut myös jalostus näyttely oikeudella ja tämä minun lemmikkitasoinen samaan hintaan. Minulla on tunne että minua on huijattu. Ennen kuin otan kasvattajaan yhteyttä ja maksan puuttuvaa summaa, haluan selkeyden tähän asiaan onko minulla oikeuksia tässä asiassa? Koska kuitenkin kirjallinen sopimus tehty ja allekirjoitettu alle. Mut minä ensinmäisenä mopsin omistajana en osannut nähdä pennusta että mikään oli vikana. En ole saanut vielä koiran papereita kun tosiaan maksua en ole vielä kokonaan suorittanut. Mitä mun pitäis tässä tehdä? Eräs mopseista kiinnostunut nainen joka on ollut mukana kaikenlaisessa toiminnassa sanoi että tällä kasvattajalla ei ole puhtaat jauhot pussissa ja hän huomasi sen jo itsekin kun oli häneen puhelinyhteydessä pentuja kysellessä. Hän kuulemma kasvattaa pentuja väärin metodein.
Kiitos vastauksesta jo etukäteen!

12

1399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs kasvattaja

      kennelliitto auttaa näissä asioissa . jos ja kun koirasi on rekistöröity . ja sinulla on sopimus eli kauppakirja . suosittelen kysymään heiltä apua .

    • Pettynytiui

      Muidenkin rotujen parissa on noita ensikoiranostajilla lypsäjiä. Tervetuloa kerhoon vain, minäkin olen "oppirahani" maksanut ja menettänyt siinä ohessa luottamukseni kaikkiin koirankasvattajiin.

      Ei kannata kuunnella, mitä kasvattaja kertoo koiristaan vaan sitä, mitä muut kasvattajat hänestä itsestään kertovat.

      Toivottavasti oikeus toteutuu! Sääli koiran kannalta, tuollainen.

      • ddfss v

        sama juttu, oppirahat maksettu. Oman koiran kohdalla lopetus oli ainoa vaihtoehto, koira oli ollut meillä alle viikon, rahoja ei takaisin saanut, en viitsinyt asiaa viedä oikeuteenkaan. tosin eri rotu kyseessä.

        Kennelliitto ei puuttunut tuohon asiaan mitenkään.


    • 19+15

      Laitahan tänne palstalle sen ihmisen nimi, joka puhuu pahaa muista kasvattajista. Saadaan kaikki kuulla ne oikeat metodit, miten kasvatetaan täydellisiä pentuja. Täällä tuntuu olevan useita, jotka on nähneet HÄNen alapurennan. Harmi ettei tullut mopsille yläpurentaa.

      Oma mopsini on ihana, alapurentainen ja kasvattajakin tosi mukava.

    • Pettynyt
      Meillä on tyttö mopsi ikää sillä on 1v. 9kk. Hänellä ilmeni ensin ruoka - allergia ja sitten ilmeni sikaripunkki mikä on saatu emolta ikävä kyllä..ja nyt ilmeni lisää sairauksia.Eli mopsi on eläinlääkärissä 25.11. Röntgenvista havattiin että lonkat eivät olleet optimaaliset.Myöskin sääriluu ja väärän asentoiset luut vetävät polvilumpiota pois paikoiltaan.Ongelma on molemmissa polvissa,vasemmassa vakavampi.Korjaukseen tarvitaan vaativaa leikkausta jotta asennot saadaan korjattua jaloissa. Mahdollisesti leikkaukset lonkkaluiden korjaukseen olisi myöhemmin tarpeellinen.Polvilumpioluksaation lisäksi on epämuodostuma ristiluun alueella.Vasen polvi leikattiin polvilumpioluksaation vuoksi.10.12.kun vasen jalka on kunnossa niin oikea jalka leikataan.Niin ja eläinlääkärit sano että sen sisarukset kaikki sen lähisukulaiset tulisi jättää pois jalostuksesta.

      • koirakasvi

        Mopsi on rotuna hyvin sairas vaikka sen kuinka "vastuulliselta" kasvattajalta hankkisikin. Sikaripunkki on yleinen loinen jota on pieniä määriä iholla todella monilla koirilla, mutta joillakin immuunipuutoksisilla se aiheuttaa oireita. Tarkkaan ei tiedetä miksi osa koirista saa vakaviakin oireita ja osa ei. Sikaripunkkitartunnasta en kyllä syyttäisi kasvattajaa. Vaikkakin se emossa toki on ollutkin, mutta kasvattajalla ei todennäköisesti ole ollut asiasta mitään tietoa. Ruoka-aineallergiakin on todella ikävä sairaus, mutta monilla roduilla riesa, josta ei päästä eroon. Tietenkään allergista koiraa en käyttäisi jalostukseen, mutta osalla roduista se tarkoittaisi kaikkien yksilöiden rajaamista jalostuksen ulkopuolella. Luuston vioista en osaa sanoa mitään. Tosiaan en tämän koiran sukua käyttäisi jalostukseen...mutta toisaalta en käyttäisi yhtään mopsia jalostukseen.


    • kilimantsaaro

      Mopseilla on perinnöllisiä vikoja pitkä lista. Ne on ihan yleisesti tiedossa ja tieto kaikkien saatavana. Sairaat yksilöt pitää ehdottomasti jättää pois jalostuksesta.

      • työkoirat kunniaan

        Lakatkaa nyt jumalauta hankkimasta niitä koristekoiria!!!!
        Tollasekshan ne on jalostettu ja sit joku eläinrääkkääjä sadisti maksaa 1500 elävästä lelusta.


    • Eläinlääkäri oli sitä mieltä että kaikki sen lähisukulaiset tulisi jättää pois jalostuksesta.Mietin vaan kuka valvoo että ei kasvattaja pentu tehtaile sairaita koiria.

      • Tackman

        Purenta on myös ruokinnasta kii. Saattaa myös olla että vielä muuttuu, leuvat saattaa kasvaa eri aikaan. Kysy nyt ihmeessä ekaa kasvattajalta sekä rotuyhdistykseltä. Minulla ei ole koskaan ollut mopsia mutta koiran alapurennan olen saanut pois antamalla vähempi valkuaisaineita sisältävää ruokaa, ei siis pennuille tarkoitettua ruokaa vaan junioreille taikka aikuisille, hyvä eläinkauppias auttaa varmasti. Lykkyä pennun kanssa!


      • $$$$$$$
        Tackman kirjoitti:

        Purenta on myös ruokinnasta kii. Saattaa myös olla että vielä muuttuu, leuvat saattaa kasvaa eri aikaan. Kysy nyt ihmeessä ekaa kasvattajalta sekä rotuyhdistykseltä. Minulla ei ole koskaan ollut mopsia mutta koiran alapurennan olen saanut pois antamalla vähempi valkuaisaineita sisältävää ruokaa, ei siis pennuille tarkoitettua ruokaa vaan junioreille taikka aikuisille, hyvä eläinkauppias auttaa varmasti. Lykkyä pennun kanssa!

        koiran purenta kehittyy kasvun aikana sellaiseksi kuin sen geeniperimä ohjaa. Ruokinnalla et siihen pysty vaikuttamaan. Muutos on tapahtunut muista syistä. Valkuaisköyhää ruokaa ei pidä kasvavalle koiralle antaa, se on ruokintavirhe.
        Mielestäni aloittajan valitus on turhaa. Jos ostaa sairaaksi jalostetun koiran, saa sairaan koiran. Valitse ensi kerralla terverakenteinen rotu.


      • kasvattaja5
        Tackman kirjoitti:

        Purenta on myös ruokinnasta kii. Saattaa myös olla että vielä muuttuu, leuvat saattaa kasvaa eri aikaan. Kysy nyt ihmeessä ekaa kasvattajalta sekä rotuyhdistykseltä. Minulla ei ole koskaan ollut mopsia mutta koiran alapurennan olen saanut pois antamalla vähempi valkuaisaineita sisältävää ruokaa, ei siis pennuille tarkoitettua ruokaa vaan junioreille taikka aikuisille, hyvä eläinkauppias auttaa varmasti. Lykkyä pennun kanssa!

        Jos kasvattaja on vastuuntuntoinen -" oikea kasvattaja" hän ei tehtaile kouria eikä käytä sairasta linjaa. Mielestäni pentutehtailujat, eivät ole kasvattajia, vaikka heillä olisi kasvattajanimi.

        Et tietenkään voi tällä hetkellä juurikaan mitään, mutta voit toki seura, ilmenemä koira.net tietokantaan rekisteröintiä, jossa koirasi sisar olisi emäntä/ isänä. Mikäli näin tapahtuisi; ota yhteyttä Rotujärjestönne jalostustoimikuntaan.

        Toki jotkuthan saattavat pennuttavat koiriaan ja jättää pentujen rekisteröimättä; tästäkin yhteys Rotujärjestöön /Kennelliitto .

        Sitten joillakin Kennelnimeni omaavilla saattaa olla rekisteröintikiellossa, jolloin pentua ei voi rekisteröidä: hälytysmetkki!

        Suurin osa kasvattajista ja Kenneleleistä ovat lähtökohtaisesti kouran hyvää ajavia. mutta ikävä kyllä joukosta löytyy niitä, jotka ovat häpeäksi Kenneltoiminnalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe