Varusteet – mitä ottaa huomioon ja mitä välttää?

otatästäkinselvää

Moi!

Oon ostanut laudan, mutta kaiken muun varustehankinnan kanssa riittää pulmia. Kivijalkamyymälöiden valikoima tuntuu onnettomalta, mutta netissä valittavaa on niin maan paljon, ettei tiedä, mikä tuote on hyvä ja mikä ei.

Siksi kaipaankin apuanne: mitä ominaisuuksia kannattaa ottaa huomioon housuja ja takkia ostaessa? Onko esimerkiksi blue-tomato.com -sivusto, jota olen selaillut, hyvä verkkokauppa kamppeiden ostoon? Ainakin valikoima on runsas, mutta laajat hintaskaalat saavat minut epävarmaksi. Tarvitseeko aloittelija välttämättä 500 euron housut, onko satanen pöksyihin jo liian halpaa, mikä olisi kultainen keskitie?

Samoin kaikkien verkkokauppojen tekniset luvut ja hienot sanat tuntuvat todella hämmentäviltä, eikä niistä meinaa oikein ottaa selvää. Joten mitä vaatia takilta ja housuilta?

23

2665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jammeri

      Hintaan tai merkkiin en ota kantaa ja myös oma tyyli pitää löytää (esim että värit sopii laudan, kenkien, hanskojen, kypärän ja lasien kanssa jne). Mutta käytännön osalta vertaile ainakin

      Veden pitävyys: voi sataa räntää tai kun istut maassa/lumisella penkillä niin mukava kun toimii. Taskut: Sellaiset taskut, että hissilippu pysyy sopivasti saatavilla ja luettavissa läpi ilman joka kertaista kaivamista taskusta. Lumisuojat vyötäröllä, nilkoissa ja taskuissa (jos lasket puuterilla/offilla) Löytyykö tuuletusaukkoja esim säädettäviä vetoketjuja kainaloiden ja jalkojen alueelta ajatellen kevään lämpöisiä kelejä. Riittävä väljyys eri asentoja varten ja tarvittaessa niin, että mahtuu suojahousut ja polvisuojat alle, jos harrastat parkkeja tai muutenkin. Viime vuoden mallistoa saa yleensä jostain -60 % tai enemmän (vierailu budget sport tms) ja ihan oikeesti kukaan ei kiinnitä rinteissä tai afterskissä huomiota. Myös tammikuussa saa halvemmin kuin nyt!

      • OlliL1

        Lautailijan kantsii satsata erityisesti housuihin, siinä ollaan sen verran paljon perse tontissa, kalvolliset housut on ehdoton. Myös sukat,kintaat ja päähine on oltava hyvät ja lämpimät. Tiedän että lautailijoilla on eräänlainen cool juttu laskea pipopäisenä, mutta onhan oikeesti aika tyhmää kun ei oo vaihtopäitä. Takki on kaikkein vähiten tärkeä vaikka siihen yleensä satsataan eniten. Laskulasitkin on aika tärkeät, Suomessa on usein keskitalvella huono näkyvyys jolloin esim. oranssinsävyinen linssi lisää kontrastia.


      • purukumit pohjassa
        OlliL1 kirjoitti:

        Lautailijan kantsii satsata erityisesti housuihin, siinä ollaan sen verran paljon perse tontissa, kalvolliset housut on ehdoton. Myös sukat,kintaat ja päähine on oltava hyvät ja lämpimät. Tiedän että lautailijoilla on eräänlainen cool juttu laskea pipopäisenä, mutta onhan oikeesti aika tyhmää kun ei oo vaihtopäitä. Takki on kaikkein vähiten tärkeä vaikka siihen yleensä satsataan eniten. Laskulasitkin on aika tärkeät, Suomessa on usein keskitalvella huono näkyvyys jolloin esim. oranssinsävyinen linssi lisää kontrastia.

        puku on hyvä mielummin tumma.samoin hame lyhyt musta ja tumma pusero tai paita,muut varusteet voi olla toppahousut ja toppatakki karvahattu talvikengät,ja tietysti hyvät lämpimät rukkaset,jos aikoo lenkille päivällä.illat menee parketilla hiihtäessä,ja hauskan pidossa.sukset ja monot voi pakata suksipussiin ja pyyhkiä reissussa pölyt ja purukumit pois pohjista,siteissä sen verran monoja heiluttaa että ruosteet häviää.muuta neuvoa en osaa antaa.toiset on reissusta palanneet kotona puolison laittamat purukumit mukana,ja kehuneet kovasti hiihtämistä muttaa jääneet purukumin takia ja pölyjen takia kiinni parketihiihdosta.ja oli ollut kuulemma kova reissu hiihtää


    • no voi...

      Jos et raukka osaa edes pukeutua lienee parasta että pysyt kotona.Pullamössösukupolvi....

    • ei tuu mitään

      Unohda laskettelu ja osta sohva ja torkkupeitto. Laskettelussa vaaditaan muutakin kuin muodinmukainen pukeutuminen.

    • suksi nurkka

      aika kapea alainen varustelu taso alankaupoissa kun otetaan myyntiin tavaraa joka menee varmasti kaupan. itse valmistin uuden suksi teline mallin sarjan mutta kaupat olisi vain ottanut näyte myyntiin 1-2 kpl kun uusi malli oli kyseessä.

    • skeiddailija

      paljon muodikkaampaa opetella eka laskemaan ja panostaa vasta sitten. Ihan coolin näköstä pelleilyä joilla varusteet monella tonnilla hankittu ja sitte ei osata yhtään mitään. Mistä tiiät, että se on edes sinun laji?

    • 666-

      pysy merkatuilla reiteillä,etteikäy kuin sumille

    • talviliikuntaa

      Keskity katselemaan niitä lasketteluvideoita kotisohvalta. Näin on parempi ja turvallisempaa.
      Näin minäkin teen koska joudun olemaan päivät pitkät pyörätuolissa. En vielä ole edes yrittänyt pyörätuolilaskettelua
      Ihan riittävästi saa talviliikuntaa kun pyörätuolilla yrittää kulkea huonosti hoidetuilla jalankulkureiteillä kaupungissa. Kun lunta on n. 10-15 senttiä niin eihän siinä pyörätuoli meinaa edes kunnolla kulkea. (käsilihakset kyllä vahvistuu

      Kyllä minä jaksan katsella toisten laskettelua videolta. (pää on ihan kunnossa vammasta huolimatta)

    • ei rinneseuraa

      Turhaan etsit niitä laskettelevia naaraita. Nämä eivät taida juurikaan välittää tuollaisesta aloittelevasta uroslaskettelijasta.
      Ei se muodikas pukeutuminen ratkaise mitään rinteessä vaan se hankittu laskettelutaito.
      Kyllä se lasketteleva naaras tunnistaa edistyneen uroslaskettelijan.

    • Lautailijan.

      Kannattaa ostaa ainakin 3 nroa liian isot housut, että persvako näkyy reilusti,silloin olet in! Takki taas kannattaa etsiä väritykseltään ruudullinen ja ruskea ja tuplahupulla. Sisätiloissa sisähuppu voi olla pään peittona ja voit kurkistella ympäristöä vähän kuin piilosta. Takki saa olla myös reilu,hihat noin parikymmentä senttiä liian pitkät. Ja ei muuta kuin mäkeen lautailemaan frontti kolmosia ja tonni seiskoja tekemään.

    • otatästäkinselvää

      Mikä vittu teitä ihmiset hyvät vaivaa?

      Kysyin ihan vain perusvaatimuksia tuotteille, eli mitä ainakin pitää vaatia ja mikä on plussaa, josta aloittelija tuskin osaa välittää. Koska käytännön kokemusta lajista on vähän, mutta kiinnostaa aloittaa homma kunnolla, on todella hankalaa arvioida onko joku juttu itselle tarpeellinen vai ei. Ei tekisi nimittäin mieli ostaa mitään sellaistakaan, jonka huomaa myöhemmin huonoksi ja tarvitsee ostaa uuden.

      • näilläkin pärjää

        Jos sulla on hyvät toppavaatteet, niin varmasti alussa riittää ihan hyvin. Jos taas et omista sellaisia, niin varmasti nyt alesta voi löytyä edullisestikin laskettelutakki ja housut. Kypärä kannattaa hankkia hyvä ja lasit myös. Hanskat tarvitset myös ja näillä pakkasilla kypärän alla olisi hyvä olla kypäräpäähine.

        Meillä lautailun ja laskettelun aloittaneet mies ja tytär ovat pärjänneet ihan vanhoilla asuilla. Tytölle ostin Lidlistä laskettelutakin, joka muuten on ominaisuuksiltaan ihan merkkitakin veroinen. Samoin lasit hankittiin sieltä ja hyvin on toimineet.

        Pointtini on siis se, että kalliit merkkivaatteet ei tee laskemista yhtään sen helpommaksi. Ja alussa ei kannata vaatteisiin niin kauheasti satsata, kun ei ole varmaa miten kauan kiinnostus kestää.


      • memdmmd

        Sen sijaan että selaat netin valtavaa tarjontaa tietämättä mistään mitään, mene kivijalkaliikkeeseen ja pyydä myyjää esittelemään vaihtoehtoja. Saat 100 % varmuudella enemmän tietoa 10 minuutissa kuin netissä hortoilemalla päiväkausia. Liikkeessä voit myös sovittaa mikä netissä ei onnistu.


      • -mm-

        Lämpimät normaalit ulkoiluun soveltuvat toppavaatteet ovat kelvolliset. Sellaiset ettei heti kaaduttuasi mene lunta alushousuun asti. Alussa kaatumisia riittää. Hyvä olisi jos vaatteet eivät olisi kovin liukkaat ettei kaaduttaessa menisi aina ala-asemalle asti. Kypärä päähän ehdottomasti ja kypärähuppu, silkkinen on paras, ei kutita ja kuivuu nopeasti.
        Toisaalta sinun ei tarvitse ostaa heti mitään. Vuokraamosta löytyy kaikki. Muutaman käyntikerran jälkeen osaat jo itsekin päätellä mitä mahdollisesti tarvitset.


    • hiihhtoooo
    • -Pakko pukeutua-

      Muista että varusteiden hinta on varteenotettava tekijä. Mitä kalliimmat kamppeet niin sen arvostetumpi ja kadehtitumpi tyyppi olet rinteessä. Kanssalaskettelijat näkevät heti että tuossapa vasta tekijä kun on panostanut noin kalliisiin varusteisiin. Saat rinnebaarissa kauniimpaa/komeampaa seuraa ja silleen.....
      Sitten kun olet huomannut ettei sinusta olekaan laskettelijaksi tai on jalka poikki niin niistä kalliista kamoista saa kirpparilla monta euroa paremman hinnan.
      Itse aloitin vanhalla palttoolla ja ulkoiluhousuilla. Nyt kun olen pikkuhiljaa saanut laskettelutaitoni hyväksi ja varusteetkin erinomaisiksi on polvet niin sökönä että rinteeseen ei kunnolla pysty. Se siitä sittenn....

    • Hyippylaskija

      Lautailussa on tärkeät hyvät vedenpitävät hanskat, koska lumisia siteitä tulee räplättyä laskupäivän aikana kymmeniä kertoja. Materiaalin on syytä olla myös kestävää. Toinen tärkeä juttu on hyvät housut, joissa vähintään persaus olisi syytä olla vedenpitävä. Takki myös sellainen, että pitää kuivana ja lämpimänä ja jossa on kunnon kaulus, joka on tarpeeksi korkea ja jonka saa tiiviisti kiinni. Päähän vielä kypärä, jonka alle on parasta mahtua ohuehko pipo, jolloin sillä tarkenee pakkaskeleilläkin. Laseista paras väri on keltainen, koska suurin osa suomen talvesta on aika hämärää ja pilvistä aikaa. Lopputalven auringonpaisteisia päiviä varten voi hankkia toisetkin, tummemmalla linssillä varustetut tai peililasit. Kohtuuhinnallakin saa ihan kelpo varusteita, jos ei ole varaa tai kiinnostusta satsata jokaiseen kapineeseen satoja euroja.

    • Älä ole dorka

      Tarjoustalossa ja Honkkarissa on sopivia takkeja ja housuja.

      Ei ne muualla ole yhtään parempia.

      • hirttoköydet

        Tämä on ehkä kuluttajansuoja-asia, muttaa liittyy vahvasti liikuntaan.

        Ostin kalliit - sinänsä hyvät- lenkkitossut.

        Ainoa vika niissä oli se, että kengänhauhat eivät pysyneet solmussa millään tavalla.

        Ne nauhat olivat jotakin kummallista plastista materiaalia, jotka aukenivat noin 100-150 metrin hölkän tai sauvakävelyn jälkeen.

        Vaikka kahden henkilön toimesta ne vedettiin ensin merimiessolmuun ja sen jällkeen kolminkertaiseen umpisolmuun todella kireälle, niin nauhat aukesivat itsekseen noin 200-300 metriä hölkätessä.

        Tämä nauhojen avautuminen tuotti jopa hengenvaaran.

        Olin niillä kengillä talvipyöräilemässä, mutta kun vasemman kengän nauha aukesi, se kiertyi polkimiin alamäessä.

        Sitten avautui oikean kengän nauha ja takertui pyörän ketjuihin. Silloin ei pystyy liikuttamaan tällaisessa tilanteessa kumpaakaan jalkaa?

        Kaaduin pyörällä lumihankeen ja ei mitään vaurioita, mutta lyhtypylväs oli ½ päässä ja nopeus noin 38 km / h metrin päässä, eikä tarvinne kertoa, mitä olisi tapahtunut, jos olisin kaatunut sitä päin.

        No, tästä suivaantuneena yritin palauttaa lenkkitossut, mutta osastopäällikkö sanoi, että kyllä nauhat saadaan pysymään kiinni.

        Istuin rauhallisesti tuolissa kun he hampaita kiristellen sitoivat niitä nauhoja, No, kävelin liikkessä noin 100 metriä ja taas olivat molemmat kengännauhat auki.

        Sitten osastopäällikkö sanoi, että "sinä et osaa sitoa oikein näitä nauhoja". No minä sanoin, että "ette tekään, kun juuri teimme testin, jossa nauhat aukenevat solmuista riippumatta 100 metrin kövelyssä."

        Jääräpäisiä olivat, ei mitään uusia kengännauhoja. Tätä odotinkin ja annoin tehtävän vakuutusyhtiön juristini hoidettavaksi.


      • maizukka
        hirttoköydet kirjoitti:

        Tämä on ehkä kuluttajansuoja-asia, muttaa liittyy vahvasti liikuntaan.

        Ostin kalliit - sinänsä hyvät- lenkkitossut.

        Ainoa vika niissä oli se, että kengänhauhat eivät pysyneet solmussa millään tavalla.

        Ne nauhat olivat jotakin kummallista plastista materiaalia, jotka aukenivat noin 100-150 metrin hölkän tai sauvakävelyn jälkeen.

        Vaikka kahden henkilön toimesta ne vedettiin ensin merimiessolmuun ja sen jällkeen kolminkertaiseen umpisolmuun todella kireälle, niin nauhat aukesivat itsekseen noin 200-300 metriä hölkätessä.

        Tämä nauhojen avautuminen tuotti jopa hengenvaaran.

        Olin niillä kengillä talvipyöräilemässä, mutta kun vasemman kengän nauha aukesi, se kiertyi polkimiin alamäessä.

        Sitten avautui oikean kengän nauha ja takertui pyörän ketjuihin. Silloin ei pystyy liikuttamaan tällaisessa tilanteessa kumpaakaan jalkaa?

        Kaaduin pyörällä lumihankeen ja ei mitään vaurioita, mutta lyhtypylväs oli ½ päässä ja nopeus noin 38 km / h metrin päässä, eikä tarvinne kertoa, mitä olisi tapahtunut, jos olisin kaatunut sitä päin.

        No, tästä suivaantuneena yritin palauttaa lenkkitossut, mutta osastopäällikkö sanoi, että kyllä nauhat saadaan pysymään kiinni.

        Istuin rauhallisesti tuolissa kun he hampaita kiristellen sitoivat niitä nauhoja, No, kävelin liikkessä noin 100 metriä ja taas olivat molemmat kengännauhat auki.

        Sitten osastopäällikkö sanoi, että "sinä et osaa sitoa oikein näitä nauhoja". No minä sanoin, että "ette tekään, kun juuri teimme testin, jossa nauhat aukenevat solmuista riippumatta 100 metrin kövelyssä."

        Jääräpäisiä olivat, ei mitään uusia kengännauhoja. Tätä odotinkin ja annoin tehtävän vakuutusyhtiön juristini hoidettavaksi.

        Vaihda sellaiset nauhat mitkä ei oo pyöreitä vaan liinamaiset. Kestää varmasti


    • 3+3

      Jos ne kengät on hyvät jalassa. Niin turhaan yrität saada vakuutusyhtiön juristin kautta mitään oikeutta. Sun pitäisi olla yhteydessä kengän valmistajaan jos niissä on valmistus virhe.

      Vinkki
      -käyt ostaa uudet ja koe kävelet ne kaupassa ,varmistaen että ne nauhat eivät aukea.
      -ostat tarralenkkarit niin ei tarvitse nauhoja
      -etsit kenkiä myyvistä liikkeistä uudet nauhat jotka eivät ole tämmöistä muovipäällyste rosakaa.

    • LOLLOL LOL OLOLOLOLO

      ihme kehari kun ei osaa vaatteita ostaa XD

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4944
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3237
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1385
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      180
      1216
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      66
      912
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      847
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      718
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe