Sisäänkasvanut rintalasta - Pectus Excavatum

poika977

Huomasin ensimmäisen kerran tämän "kuopan" rintalastassa pari vuotta sitten enkä ajatellut siitä olevan haittaa. Nyt 17-vuotiaana se on alkanut painaa mieltä ja laskea itsetuntoani koska alemmat kylkiluuni törröttävät melko komeasti ulospäin ja tämän takia en viitsi kulkea edes kotona ilman paitaa koska pidän asiaa nolona. Kävin alkuvuodesta lääkärissä rintapistoksien vuoksi(koin muutaman sekuntin kestäviä pistoja sydämen alueella). Lääkäri huomautti rintalastan sisäänvetäymästä mutta ehdotti rintakipujen syyksi jumissa olevia selkälihaksia. Aloin käymään salilla ja sittemmin kivutilat ovat kadonneet lähes kokonaan. Tänään huomasin kuitenkin kun istun tai seison selkäsuorana ja päästän vatsan "rennoksi" alan tuntea sydämen tykytyksiä, sykettä mahassa ja pientä huimausta päässäni. Olen kai tottunut pitämään vatsaani hieman jännitettynä ja tämän takia en vaivaa ole ennen huomannut.
Pahoittelut pitkästä tekstistä, mutta olisiko minun syytä käydä lääkärissä edellämainittujen vaivojen vuoksi?

20

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+5

      Ainakin järkevämpiä neuvoja saat lääkäriltä kuin täältä.

    • riisitautia?
      • Kaikenl.uteliaita !

        Ei kai se sulle kuulu. Varsinkaan kun mahdollinen lapsena sairastettu tauti ei sinun lääkkeilläsi muutu suuntaan tai toiseen.


    • riisitautia?

      Mahdollinen osteoporoosi täytyy sulkea pois ja alkaa hoitaa sitä ravinnolla ja ravintolisillä, jotta ei tule lisää vaurioita.

    • pootikko

      Jos kaveri on jo 17 vuotias, niin kaikki on jo luutunut paikoilleen, eikä siinä mitkään humpuukilisäaineet vaikuta mihinkään, oli sitten osteoporoosia tai ei riisitaudin ja keripukin lisäksi.

      • riisitautia?

        Ei lisäanieta vaan luustolle sopivaa ravintoa, jotta pysyy luusto vahvana lopun ikää.

        Fysiatri on oikea osoite.

        Ortopedi leikkaa, jos on leikattavaa.

        Ensin kannattaa mennä ihan tavalliselle lääkärille. Kyllä ne perusjutut ryhdistä tietää.


    • hghu

      Voit yrittää tehdä rintakehää avaavia venytyksiä, muistaen hengittää samalla.

      Jos on oireita, niin kannattaa käydä lääkärissä. Kai sitä kannattaisi esim. ortopedille yrittää saada lähete, joka tietänee yleislääkäriä paremmin asioista.

    • kannattaa tutkia

      Kyllä. Suosittelen yleislääkäriä.
      Terveydentilasi kannattaa tutkia, jotta osaat jatkossa hoitaa itseäsi.

    • Tutkia ja tutkia

      Eikös sitä ole jo tutkittu? Tuskin se tutkimalla paranee?

      Aikoinaan kerrottin, että ko. ongelman syy olisi riisitauti.
      Mikäs sitten sen riisitaudin voi aiheuttaa? Yksi syy voisi olla ainakin D-vitamiinin puutos. Onko kyseessä "humpuukilisäaine", sen voi kukin itse päätellä!

      • lisäaine.

        Lisäaineita käytetään elintarvikkeissa parantamaan muun muassa niiden säilyvyyttä, makua, väriä, rakennetta tai muuta ominaisuutta. Lisäaineilla ei saa peittää elintarvikkeessa olevaa virhettä.

        Elintarvikkeiden lisäaineita koskeva lainsäädäntö on harmonisoitu Euroopan unionin alueella eli jokaisessa maassa lisäaineiden osalta noudatetaan samoja määräyksiä. Euroopan lisäainemääräykset on rakennettu siten, että säädöksissä luetellaan kaikki ne lisäaineet, joita saa käyttää elintarvikkeiden valmistuksessa. Jos jotakin lisäainetta ei löydy säädöksistä, sen käyttö elintarvikkeissa on kielletty. Lisäaineen ilmoittamisesta elintarvikkeen pakkausmerkinnöissä on määrätty pakkausmerkintäasetuksessa 1084/2004. Lisäaineet merkitään niin sanotulla E-koodilla.

        Elintarvikelisäaine voi olla luontainen, luontaisen kaltainen tai kokonaan keinotekoinen eli synteettinen.

        Luontainen lisäaine on luonnonmateriaalista esimerkiksi uuttamalla, tai muulla menetelmällä erotettu aine. Luontaisen kaltainen lisäaine vastaa kemialliselta rakenteeltaan täysin luontaista lisäainetta, mutta se on valmistettu kemiallisin menetelmin. Keinotekoinen eli synteettinen lisäaine on aine, joka on valmistettu kokonaan kemiallisin menetelmin ja jota ei esiinny luonnossa.

        Lisäaineet tulee lainsäädännön mukaan ilmoittaa ryhmänimellä.

        Lisäaineet
        http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/tama-on-karu-totuus-lisaaineiden-vaikutuksesta-ihmiseen/134210


    • liiku..
    • D-vitamiini.
      • liiku..

        LÄHDE: fineli

        oot hauska

        10µg riittää vastasyntyneelle, ei aikuiselle, vai elätkö sinä äidinmaidonkorvikkeella?

        Luotettavimmin S-D-25 mitataan nestekromatografialla tai massaspektrometrialla. Eri laboratorioiden mittaustulos voi vaihdella jopa 40%, joten varmista, että maksat laadusta, jos joudut itse maksamaan elimistösi D-vitamiinipitoisuuden verikokeen.

        Alle 1v saa tippapullosta 10µg/vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1v saa 25-30µg/vrk, riippuen paljonko korviketta menee.


    • Kir.Lindqvist

      Ketjun aloittajalle suosittelen kääntymään fysiatrin tai ortopedin puoleen asiassa. TK-lääkäri todennäköisesti tarjonnee avuksi vain buranaa jne. Voit myös lueskella ja katsella videoita asiaan liittyvistä leikkauslinkeistä. (Olet näköjään jo tutkinut asiaa jo jonkin verran). Ikäsi huomioonottaen lienee selvää, että luusto on jo vakiintunut uomiinsa, eikä siinä enää pillerit auta.

      Kaikki nämä riisitautilääkkeitä sun muita troppeja tyrkyttävät humpuukimaakarit kannatta jättää huomiotta.
      He joko eivät ymmärrä mitään tai sitten ovat pelkästään niitä, jotka yrittävät pumpata rahaa toisten vaivoilla.

      • liiku..

        Nää ihmiset, jotka saa kaiken tarvittavan tavallisesta monipuolisesta ravintoköyhästä ruuasta, nää on pöhöttyneitä muumioita, joihin sairaudet iskee.

        Yleisin väite "asiantuntijoilla" on, että vitamiinien nauttiminen lisäravinteena on rahan vetämistä alas pöntöstä.

        Milloin mikäkin "asiantuntija" ei mielestäni ymmärrä eikä tiedä tieteellisesti mikä on ”ylimäärä” tai hyödyllinen määrä missäkin tutkittavassa kontekstissa.

        Ruokavaliohoito ei tuota mitään, mutta lääke tuottaa. Lääkärit ovat nykyisin pelkkiä pilleriautomaatteja kiitos Käypähoito-ohjeiden.

        Ja toki kannattaa hakea terapiaa, jos joka kulman takana näkyy joku pillerikauppias, joka haluaa sinun rahasi menevän esim. D-vitamiiniin.

        Riisitauti on lasten luustoa pehmentävä sairaus. Tyypillisiä riisitaudin oireita ovat vinot jalkojen luut, "länkisääret", rintakehän epämuodostumat ja merkittävä vastustuskyvyn puute. Se aiheuttaa vaikeita luuston kehityshäiriöitä sekä infektioita, jotka johtavat kuolemaan tai elinikäiseen vammautumiseen. D-vitamiini vahvistaa ihmisen vastustuskykyä tulehdustauteja vastaan. D-vitamiinia tarvitaan, jotta elimistö tuottaisi mikrobeja tuhoavia peptidejä. Nämä peptidit tuhoavat elimistöön tunkeutuneita taudinaiheuttajia, sieniä, bakteereita ja viruksia. Niitä syntyy valkosoluissa ja hengitysteiden pinnalla, ja ne muodostavat limakalvoille suojamuurin esimerkiksi influenssaviruksia vastaan.

        D-vitamiinin saanti Suomalaisilla ruuasta on alle 10 µg/vrk ruokavaliosta riippumatta.
        D-vitamiini vaikuttaa ydinreseptorien toimintaan aivojen gliasoluissa ja neuroneissa, osallistuu neurotrooppisten faktorien biosynteesiin, aivojen hermokasvutekijän eli BDNF:n toimintaan, serotoniinin ja melatoniinin aineenvaihduntaan, typpioksidisynteesiin, lisää antioksidantti glutationia aivoissa joka kuljettaa aivoille hyvin haitallisia raskasmetalleja pois aivoista ja D-vitamiinin lisääntynyt saanti näyttää lisäävän lasten älykkyyttä usealla pisteellä. Aivoissa on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11893522



        D-vitamiinin historiaa:
        Riisitautiin liittyviä muutoksia on todettavissa jo muumioilla. Kaupungit olivat 1700- ja 1800-luvuilla äärimmäisen huonoja paikkoja elää. Viemäreitä ei ollut. Kadut olivat likaisia ja ilma oli täynnä hiilen tai puun poltosta tulevia pienhiukkasia. Aurinko ei juurikaan paistanut kaupungin slummeihin. Englannissa taudin kuvasi 1640 D. Whistler. Englantilainen F. Glisson antoi 1650 taudille nimen rachites – sitä kuitenkin kutsuttiin myös englannin taudiksi. Riisitauti oli yleistä. Lääkärit suosittivat sairaille lapsille ulkoilua ja hiekkarantoja.

        Elias Lönnrot kuvasi riisitaudin oireet ensimmäisenä suomeksi v. 1839 "Suomalaisen talonpojan koti-lääkäri" -kirjassa ja suositteli "apoteiikista saatavaa kalanmaksarasvaa ja auringonkylpyjä englannintaudin eli riisitaudin hoidoksi". Nobelin palkinnon sai Adolf Windaus D-vitamiinin rakenteen selvittämisestä 1928. Riisitautia ilmeni Suomessa 1910- ja 1930-luvuilla 44–80 %:lla lapsista (Ruotsalainen 1922, Lyytinen 1935, Leppo 1940). A-D-vitamiinitippojen myynti alkoi maaliskuussa 1934. Riisitauti lisää tulehdussairauksien riskiä ja kuumekouristuksia sekä aiheuttaa vakavia luuston kasvuhäiriöitä. Kyseessä ei ole siis mitenkään uusi asia. Suomessa lastenneuvoloiden kehittäminen toi D-vitamiinin ja kalanmaksaöljyn yleiseen tietoisuuteen 1930-luvulla. Arvo Ylppö oli myös keskeinen vaikuttaja ja hän uskalsi jopa altistaa lapset auringolle ja ulkoilmalle.


      • Sivusta seuraaja
        liiku.. kirjoitti:

        Nää ihmiset, jotka saa kaiken tarvittavan tavallisesta monipuolisesta ravintoköyhästä ruuasta, nää on pöhöttyneitä muumioita, joihin sairaudet iskee.

        Yleisin väite "asiantuntijoilla" on, että vitamiinien nauttiminen lisäravinteena on rahan vetämistä alas pöntöstä.

        Milloin mikäkin "asiantuntija" ei mielestäni ymmärrä eikä tiedä tieteellisesti mikä on ”ylimäärä” tai hyödyllinen määrä missäkin tutkittavassa kontekstissa.

        Ruokavaliohoito ei tuota mitään, mutta lääke tuottaa. Lääkärit ovat nykyisin pelkkiä pilleriautomaatteja kiitos Käypähoito-ohjeiden.

        Ja toki kannattaa hakea terapiaa, jos joka kulman takana näkyy joku pillerikauppias, joka haluaa sinun rahasi menevän esim. D-vitamiiniin.

        Riisitauti on lasten luustoa pehmentävä sairaus. Tyypillisiä riisitaudin oireita ovat vinot jalkojen luut, "länkisääret", rintakehän epämuodostumat ja merkittävä vastustuskyvyn puute. Se aiheuttaa vaikeita luuston kehityshäiriöitä sekä infektioita, jotka johtavat kuolemaan tai elinikäiseen vammautumiseen. D-vitamiini vahvistaa ihmisen vastustuskykyä tulehdustauteja vastaan. D-vitamiinia tarvitaan, jotta elimistö tuottaisi mikrobeja tuhoavia peptidejä. Nämä peptidit tuhoavat elimistöön tunkeutuneita taudinaiheuttajia, sieniä, bakteereita ja viruksia. Niitä syntyy valkosoluissa ja hengitysteiden pinnalla, ja ne muodostavat limakalvoille suojamuurin esimerkiksi influenssaviruksia vastaan.

        D-vitamiinin saanti Suomalaisilla ruuasta on alle 10 µg/vrk ruokavaliosta riippumatta.
        D-vitamiini vaikuttaa ydinreseptorien toimintaan aivojen gliasoluissa ja neuroneissa, osallistuu neurotrooppisten faktorien biosynteesiin, aivojen hermokasvutekijän eli BDNF:n toimintaan, serotoniinin ja melatoniinin aineenvaihduntaan, typpioksidisynteesiin, lisää antioksidantti glutationia aivoissa joka kuljettaa aivoille hyvin haitallisia raskasmetalleja pois aivoista ja D-vitamiinin lisääntynyt saanti näyttää lisäävän lasten älykkyyttä usealla pisteellä. Aivoissa on kaikkialla D-vitamiinireseptoreita.
        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11893522



        D-vitamiinin historiaa:
        Riisitautiin liittyviä muutoksia on todettavissa jo muumioilla. Kaupungit olivat 1700- ja 1800-luvuilla äärimmäisen huonoja paikkoja elää. Viemäreitä ei ollut. Kadut olivat likaisia ja ilma oli täynnä hiilen tai puun poltosta tulevia pienhiukkasia. Aurinko ei juurikaan paistanut kaupungin slummeihin. Englannissa taudin kuvasi 1640 D. Whistler. Englantilainen F. Glisson antoi 1650 taudille nimen rachites – sitä kuitenkin kutsuttiin myös englannin taudiksi. Riisitauti oli yleistä. Lääkärit suosittivat sairaille lapsille ulkoilua ja hiekkarantoja.

        Elias Lönnrot kuvasi riisitaudin oireet ensimmäisenä suomeksi v. 1839 "Suomalaisen talonpojan koti-lääkäri" -kirjassa ja suositteli "apoteiikista saatavaa kalanmaksarasvaa ja auringonkylpyjä englannintaudin eli riisitaudin hoidoksi". Nobelin palkinnon sai Adolf Windaus D-vitamiinin rakenteen selvittämisestä 1928. Riisitautia ilmeni Suomessa 1910- ja 1930-luvuilla 44–80 %:lla lapsista (Ruotsalainen 1922, Lyytinen 1935, Leppo 1940). A-D-vitamiinitippojen myynti alkoi maaliskuussa 1934. Riisitauti lisää tulehdussairauksien riskiä ja kuumekouristuksia sekä aiheuttaa vakavia luuston kasvuhäiriöitä. Kyseessä ei ole siis mitenkään uusi asia. Suomessa lastenneuvoloiden kehittäminen toi D-vitamiinin ja kalanmaksaöljyn yleiseen tietoisuuteen 1930-luvulla. Arvo Ylppö oli myös keskeinen vaikuttaja ja hän uskalsi jopa altistaa lapset auringolle ja ulkoilmalle.

        Mitäpä luulet aikuisen ihmisen länkisääriin ja epämuodostumiin minkään määrän D-vitamiinia vaikuttavan?
        Laita tänne linkki asiasta.


      • Terve sielu jne.
        Sivusta seuraaja kirjoitti:

        Mitäpä luulet aikuisen ihmisen länkisääriin ja epämuodostumiin minkään määrän D-vitamiinia vaikuttavan?
        Laita tänne linkki asiasta.

        Olet oikeassa sivusta seuraaja.

        Kasvuiässä oleva lapsi tarvitsee sopivassa suhteessa hivenaineita ja vitamiineja. Niitä hän saa oikeasta ravinnosta ja liikunnasta. Syömällä terveellistä ja monipuolista ruokaa, ihminen saa kaiken tarvitsemansa. Ei siihen mitään keinotekoisia teollisuusaineita tarvita.

        Ja ihan turhaa tuo tyrkytys ja uskomus johonkin D-vitamiinin ihmeitä tekevään voimaan. Jos ihminen on lapsuudessaan kärsinyt huonosta ravinnosta ja luutunut vääräsääriseksi, niin ei vika enää aikuisena miksikään muutu vaikka söisi kilokaupalla D-vitamiinia päivässä.

        Ihmettelen minäkin, että mistä näitä pilleripaavoja riittää kaupittelemaan humpuukitavaraansa. Useimmiten vielä Kiinassa tehtyjä, jolloin niiden sisällöstä ei ole kenelläkään mitään takeita. Tavallisin lisäaine, mitä on todettu juuri noissa nettikaupassa pyörivissä tuotteissa on yksinkertainen kenkäplankki! Syö sitä sitten ja parannu länkisäärisyydestä, HÖHHÖH !

        Sen joka tuollaisiin myrkkyihin uskoo ja luottaa, olisi parempi käyttää vaikka korvavaloa ja magneettirenkaita. Niistä ei ainakaan ole muuta haittaa kuin rahanmeno.


      • utraaz-uuno
        Sivusta seuraaja kirjoitti:

        Mitäpä luulet aikuisen ihmisen länkisääriin ja epämuodostumiin minkään määrän D-vitamiinia vaikuttavan?
        Laita tänne linkki asiasta.

        Joo, linkkiä täälläkin odotellaan. Eikä mitään pillerimainoksia pleeze, pöljä !

        Eipä taida tulla mitään, kun ei sellaasia ole olemassakaan.
        Paitsi pillerimainoksia riittää sähköpostin täydeltä. Voisitko lopettaa ne jo!


    • Riisitautilääkkeitä

      > Kaikki nämä riisitautilääkkeitä sun muita troppeja tyrkyttävät humpuukimaakarit kannatta jättää huomiotta.
      He joko eivät ymmärrä mitään tai sitten ovat pelkästään niitä, jotka yrittävät pumpata rahaa toisten vaivoilla.

      Sieltäkö löytyi se varsinainen humpuukimaakareiden äiti?
      Mihin perustuvat nuo "humpuukimaakariesityksesi"? Löytyykö joitain perusteita vai, ovatko perusteet todellakin vain toisten sairastuttaminen, ja sitten rahan pumppaaminen sairastuneilta?

      Entä ne vastuut neuvojasi noudattaneita kohtaan?

    • missä vikasi?

      Osui koiraan joka älähti?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe