Mitä mieltä, onko tämä

väärin?

Eli mitä mieltä olette, että onko tässä tehty rakennusvirhe, eli asia koskee kylpyhuonetta.

Asunnossa on painovoimainen ilmanvaihto ja ylin kerros, asuntoon tehtiin kylpyhuonremontti, eli kylpyamme otettiin pois, ja laitettiin suihku tilalle.

Kylpyhuoneessa vain yksi lattiakaivo, joka on lavuaarin alla, suihku kuitenkin laitettiin n. 1,5 metrin päähän lattiakaivosta, eli lattiakaivo ei ole suihkun alla, vaan kun käy suihkussa, niin puolet kylpyhuoneen lattiasta kastuu, eli kaato ei ohjaa suihkun vettä hyvin lattiakaivoon.

Ja lattiamateriaaliksi on laitettu laatat, nuo tuollaiset nyt muodissa oleva n.10cm x 10 cm laatat.

Kun käy suihkussa, niin pitää lattialastalla laapata, tai muuten lattialle jää lammikoita, ja yksi laappaus ei riita, vaan jotenkin kun on noi laatat, niin tulee uusia pienempiä lammikoita hetken päästä, eli kaadot on huonot.

Ja testasin tätä kosteus sääntöä, eli kylpyhuoneen peili huurteessa, niin suihkun jälkeen peili on todella kauan huurteessa, ellei sitten pidä kylpyhuoneen ovea auki sisälle, mutta eikös se kosteus sitten mene toisiin huoneisiin, ja voiko se aiheuttaa kosteusvauroita?

Eli mielestäni huonosti suunniteltu, kun on painovoimainen kerrostaloasunto, niin ilmanvaihto on muutenkin heikko, ja sitten suihkun alla ei lattiakaivoa, sekä kylpyhuoneen lattiamateriaali on laattalattia, eli kosteus jää sitten tuonne laattojen väliin, kun puolet kylpyhuoneen lattiasta aina kastuu kun käy suihkussa.

Eli kysymykseni kuuluu, että voiko tällainen järjestely aiheuttaa asunnossa kosteusvaurion?

Voiko tuo kylpyhuoneen kosteus, asunnossa heikko ilmanvaihto, niin voiko se kylpyhuoneen kosteus karata sisätiloihin ja aiheuttaa kosteusvaurioita?

8

443

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pudgimies

      Ei kuulosta suoranaiselta rakennusvirheeltä. Kaadot kylpyhuoneissa ovat vain nykyään pienempiä kuin muutama kymmenen vuotta sitten. Oikein tehty vesieristys kyllä suojelee rakenteita.

      Pesutilojen ilmanvaihto on ongelma vanhoissa taloissa, joissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa. 50-luvulla oli tavallista, että talon sisällä ei ollut pesutiloja, vaan pihalle rakennettiin erillinen saunarakennus. Talon sisällä muodostuva kosteusmäärä ei ollut ongelma. Myöhemmin vanhoihin taloihin rakennettiin pesutiloja, jotka vesieristyksen puutteessa aiheuttivat rakenteisiin vaurioita.

      Tässä sinun kertomassasi tapauksessa korjausta vaatisi nimenomaan tuuletuksen järjestäminen pesutilaan. Helpoin ratkaisu on tuulettaa kosteus avaamalla ikkuna pesun jälkeen, kunnes tila on kuiva. 15:n minuutin tuuletuksesta syntyvä energiahukka on kuitenkin talvisinkin pieni - varsinkin jos sitä vertaa mahdollisiin syntyviin ongelmiin.

    • vika peilissä

      > Eli mielestäni huonosti suunniteltu, kun on painovoimainen kerrostaloasunto, niin ilmanvaihto on muutenkin heikko,

      Ei vika, vaan ominaisuus. Painovoimainen ilmanvaihto toimii, miten huvittaa.

      Aikanaan tällainenkin on ollut OK - siis rak. määräysten puolesta. Se on sitten ihan oma moka, jos menee tällaisen asunnon ostamaan/vuokraamaan. Toki nykypäivän ajattelumalli on, ettei omista tekemisistä ole vastuuta ja kun tarpeeksi suoli24:ssä itkee ja vinkuu, korjaukset maksetaan yhteiskunnan pohjattomasta kassasta!

    • aloittaja_______

      Olen aloitusviestin kirjoittaja.

      Kylpyhuoneessa ei ole mitään ikkunaa, jolla sitä voisi tuulettaa, ainoastaan tuo poistoilmaventtiili, joka vetää aika huonosti, kun on siis painovoimainen ilmanvaihto, talvella vetää ihan hyvin, kesällä ei juuri ollenkaan.

      Niin siis vielä pitää sanoa, että tuo laattalattia on ärsyttävä, ei ole lattialämmitystä, ja vaikkka suihkun jälkeen hyvin laappaa lastalla lattian, niin 5 minuutin päästä on jälleen pieniä lammikoita, eli jotenkin vesi menee noiden laattojen saumoihin, ja sielä valuu sitten laappaamisen jälkeen uudestaan pienmmiksi lammikoiksi.

      Eli jos lattiamateriaalina olisi muovimatto, niin sen saisi lastalla hyvin kuivaksi, mutta laattalattiassa tuo vesi vetätyy saumoihin.

      Kun käyn suihkussa, niin menee kauan, ennenkuin kylpyhuoneen lattia on kuiva.

      Kylpyhuoneessa on yksi vanha patteri, joka pakkasilla on kuuma, mutta kesällä tässä taloyhtiössä kylpyhuoneen patteri on kylmänä, se vähän kummastuttaa, että kesällä kylpyhuoneessa ei ole mitään lämmintä patteria, joka edesauttaisi kuivumista, joten kesällä mm. pyyhe ei meinaa kuivua kylpyhuoneessa ollenkaan.

      Jos itse olisin saanut päättää, niin olisi laittanut suihkukaapin.

      Todella ärsyttävää, kun käyt suihkussa, niin lattian kuivumiseen menee nyt monta tuntia.

      Itse kyllä vähän mietin tätä ratkaisua, sillä eihän tätä taloa ole suunniteltu tällaista suihkutusta varten, eli alkuperäisessä oli kylpyamme, joten lattia ei kastunut, nyt siis kastuu puolet kylpyhuoneen laattalattiasa kun käy suihkussa, eikä lattialämmitystä ole.

      Niin, onko tämä nyt sitten virheellinen ratkaisu vai ei? eli voiko tuo kylpyhuoneen kosteus, nythän olen todennut, että kylpyhuoneen kosteus karkaa sisälle, kun suihkun jälkeen pitää kylpyhuoneen ovea auki.

    • Suihkukaappi

      Mikä estää laittamasta suihkukaappia nyt? Onhan se kaivo vähän kaukana, mutta jos poistoputkea vähän jatkaisi 32 mm putkella ja veisi sen 90 mutkalla lattiakaivon kannesta läpi.. Tällainen viritys meillä on mökillä.

      Onhan tuossa sillain virhe, ettei kaivoa ole siirretty oikeaan paikkaan. Kustannuskysymys kaiketi, mikä muukaan..? Ilmanvaihdossa ei ole mitään väärää, se ei vaan ole ajanmukainen. Kuivaisin lattian ja ovi saisi olla auki, muutoinhan kylppäriin tulee ummehtunut haju.

      • Suihkukaappi

        Niin joo.. Kun asut ylimmässä kerroksessa, niin ehkä sinne iv-venttiiliin uskaltaisi laittaa tuulettimen. Tuskin se naapureille mitään aiheuttaa.. Laittaisin varmaan sellaisen automaattimallin, joka haistelee ilman kosteutta. Tai sitten viiveellä pysähtyvän.. Siis jonku tällaisen http://www.taloon.com/puhaltimet-pax/3360/dg


      • sokea kana
        Suihkukaappi kirjoitti:

        Niin joo.. Kun asut ylimmässä kerroksessa, niin ehkä sinne iv-venttiiliin uskaltaisi laittaa tuulettimen. Tuskin se naapureille mitään aiheuttaa.. Laittaisin varmaan sellaisen automaattimallin, joka haistelee ilman kosteutta. Tai sitten viiveellä pysähtyvän.. Siis jonku tällaisen http://www.taloon.com/puhaltimet-pax/3360/dg

        Luulo ei ole tiedon väärti. Painovoimaisenkin poiston taloissa on (korkeissa rakenuksissa) käytetty yhteiskanavajärjestelmää -> puhallin voi pukata poistoilman naapuriin.


      • Suihkukaappi
        sokea kana kirjoitti:

        Luulo ei ole tiedon väärti. Painovoimaisenkin poiston taloissa on (korkeissa rakenuksissa) käytetty yhteiskanavajärjestelmää -> puhallin voi pukata poistoilman naapuriin.

        Ei kuitenkaan ole ihan todennäköistä, että puhaltaisi naapuriin..Siksi laittaisin tuulettimen, saahan sen tarvittaessa poistettua helposti. Noi maksaa halvimmillaan joitain kymppejä (esim. Biltema).
        Virta ensi alkuun pistorasiasta, niin ei mene sähkötöihinkään rahaa. Jos ei haittaa ketään, niin vasta sitten lopullisempi kytkentä.
        Kosteuden tunnistavista tuulettimista saa maksaa enemmän, mutta onko satanen-kaksi sitten paljon..?


    • sademetsän asukas

      Eipä tämä painovoimanen toimi muutenkaan jollei ole kylppäriin laitettu oikeaa patteria lämmittämään. Tai lattialämmitys. Rättipatteri ei riitä mihinkään. Kun huoneistojen lämpötilaa on muutenkin laskettu niin suihkun jälkeiset höyryt kämpässä tuottaa vääränlaista kosteutta. Asunnossa on koleaa ilman sitäkin. Suihkun aikana ikkuna auki ja kph ovi aavistuksen raollaan. Auttaa hieman, suihkun aikana. Putkiremppafirmat tekee edullisia tarjouksia suitsutellen laadukkaasta ajanmukaisesta remontista....kissan viikset. Halvalla on kyllä tehty ja laatu suunnittelusta lähtien mitä sattuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      383
      3856
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      211
      1905
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1434
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      971
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      930
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      859
    Aihe