Gallup: PILP vai ILP + PILP

Kallu.ppi

Saneeraus kyseessä, talo 110m2 josta laitetaan 80m2 vesikiertoinen lattialämmitys, loppuala jo olemassa olevin sähköpatterein (pari makuuhuonetta), ulkokuisti tehdään lämpimäksi jonne lattiavaluun kaapeli. Varaava leivinuuni on.

PILPIn heikkoudet tiedetään mutta muu ei tule kyseeseen, joten vaihtoehdot on joko Nilan EC9 (jäähdytykdellä), tai sitten Nibe F750 jonka kaveriksi ILP hoitamaan jäähdytyksen kesällä, ja jeesaamaan PILPIn urakkaa. Niben F470 epäilyttää kompuraongelmien johdosta, tuossa toisessa Nibe 750:ssa olisi kompurassa tehoa enemmän, ja hyötysuhde muutenkin parempi, varmaan turhan tehokaskin näin pieneen yksikerroksiseen taloon? Huonekorkeutta n. 245-250cm eli kuutioita n. 190m3.

Kertauksena siis vaihtoehdot:

1: Nilan EC9 (miinuksena emaloitu varaaja anodiongelmineen kallis lattialämm.)
2: Nibe F750 ILP
3: Nibe F470 ILP

Auttaisiko ILP tuon Nibe F470 kanssa sen verran, että kompura ei joutuisi niin lujille, että olisi mahdollista kestää pitkään? Onko muuten noista (F470) tullut/tulossa päivitettyä versiota, tiedossa olisi n. vuoden vanha käyttämätön pumppu mutta kannattaako uusi vähän kalliimpi mieluummin? Kuitenkin olisin valmis maksamaan F750 lisähinnan jos tähän päädytään.

51

2800

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kallu.ppi

      Lisäyksenä vielä, jäähdytys on ehdoton, ilmalämpöpumppu tehokkaampi tässä kuin Nilan, toisaalta Nilanilla viilennetty ilma johtuu suoraan kanavia pitkin huoneisiin, eikä olisi ääniongelmia. Toisaalta taas jos on sekä ILP ja PILP, toisen losahtaessa olisi toinen varajärjestelmänä..

      • piilokorruptio

        Dokumenttiprojekti: Ulvilan murhamysteeri.

        http://areena.yle.fi/tv/2689828

        Nähtävissä enää tämän viikonlopun ajan. Sen jälkeen poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja muut kokoomusvirkamiehet voivat huokaista helpotuksesta ja toivoa, että äänestäjät eivät olisi tajunneet paljonko Ulvilan farssi on kaikenkaikkiaan veronmaksajille tullut maksamaan.


    • 233213

      "Nilan EC9"

      Tuo on sama kuin ostaisi pakettisterot erillishifilaitteiden sijaan. Eli jos on talossa tuloilmaputket huoneisiin, niin swecon casa w 130 on järkevämpi. Tällöin ei tarvitse jäähdytystä, tehokas puhallus riiittää.

      Hellepäiviäkin on vain muutma, tällöin voi viettää päivänsä vaikka vesitöissä.

      http://ilmatieteenlaitos.fi/helletilastot

      • Kallu.ppi

        Tuloputkia ei vielä ole ja poistojakin joudutaan lisäämään, erillisen IV-koneen sijoitus on myös ongelma, kun et sinäkään sillä Sweconilla lämmitä vesikiertoista lattiaa.


      • 34+43
        Kallu.ppi kirjoitti:

        Tuloputkia ei vielä ole ja poistojakin joudutaan lisäämään, erillisen IV-koneen sijoitus on myös ongelma, kun et sinäkään sillä Sweconilla lämmitä vesikiertoista lattiaa.

        "Sweconilla lämmitä vesikiertoista lattiaa. "

        Ei erillishifilaitteistoissa soiteta vahvistimella musiikkia.


      • taas tätä
        34+43 kirjoitti:

        "Sweconilla lämmitä vesikiertoista lattiaa. "

        Ei erillishifilaitteistoissa soiteta vahvistimella musiikkia.

        yyhara palasi


    • Kallu.ppi

      Talon koko 100 m2, sähkönsäästö vuodessa:

      Nibe F470: 8900 - 10000kWh

      Nibe F750: 9600 - 11600kWh

      Eli kyllähän tuo F750 sopii näköjään pienempäänkin taloon, meillä sentään 110m2. Siihen kun liittää lisäksi ILPin ja saa säädöt kohdilleen niin toimivat toisiaan tukien, ILP jeesaa etenkin kovemmilla pakkasilla ja kesällä viilentää.

      Ilmeisesti kokemukset F750:sta ( ILP) on vielä melko vähissä, kun on hiljaista.

    • Jos o siästööt

      "Talon koko 100 m2, sähkönsäästö vuodessa:

      Nibe F470: 8900 - 10000kWh

      Nibe F750: 9600 - 11600kWh"

      noi säästöt kuulostaa todella hurjilta! Meillä normi matalaenergiatalo (146m2) ja suoralla sähköllä kokonaissähkönkulutus on n.17500kWh. Tuosta Nibet tasaisella taulukolla tois säästöä n.1500kWh!!! Pitäisiköhän sijoittaa???

      • Kallu.ppi

        Joo, piti laittaa kommentti että nuo on kauppamiesten lukemia, enkä kuvittelekaan hyötyväni tuosta noin paljon. Itse asiassa tärkein lähtökohta on tekniikan kestävyys ja asumismukavuus, ei niinkään tavoitella säästöä entiseen suorasähköön, sillä paketissa on mukana painovoimaisen IV koneellistaminen.

        Tietysti suomen kesät on sen verran viileitä, että saatettaisiin pärjäillä suht mukavasti pelkällä Nibe F750:lla, kun kumminkin entiseen verrattuna on toimiva ilmanvaihto. Päivän kuumimpina aikoina puhaltimet vähän pienemmälle ettei imetä kuumaa ulkoilmaa kovalla paineella, yön jäljiltä mukavasti viilenneeseen taloon. Sitten taas illalla/yöllä viileämmässä puhaltimet kovemmalle, automatiikan avulla. Että lieneekö ratkaisevasti kannattavampaa hommata siihen rinnalle ILP vai ei... Tietysti ILP auttaisi myös pakkasilla, ettei Nibe mene vastuksille niin paljon.


    • Vesikiertoista lattialämmitystä ei pidä missään tapauksessa tehdä jos sitä ei jo ole. Järkevin lämmitys on sähköt pattereilla ILP. Tämän kokoisessa talossa PILP on turha. Ilmanvaihtona koneellinen tulo ja poisto lämmön talteenotolla. Jos puita käyttää jonkun motin niin sähkön kokonaiskulutus (sis. taloussähkö) tällä systeemillä on ehkä 8000 kWh vuodessa. Jos tästä säästää 8900 kWh niin varmaan saa Nobelin huuhaa-palkinnon.

      • Kallu.ppi

        Kuten aiemmassa viestissä kerroin, päätavoite on asumismukavuus joten lattialämpö laitetaan. Lattialämpö ei ole myöskään pahitteeksi laatan kuivana pysymisen vuoksi. Entinen lattiarakenne on pohjalaatta puukorotuksella mutta villat homehtui joten ne on otettu pois ja päälle laitetaan eriste ja toinen valu putkineen.

        Tietysti vaihtoehto olisi myös sähkökaapelit valuun ja LTO IV-kone ILP. Kyllähän käsittääkseni vesikiertoisella lattialämmöllä lämmönsäätö on tarkempaa kuin sähköllä. Pilppiin mahd liittää aurinkokennostoa ym.


      • ei jaksais aina

        Katsos punainen pilvi kun joillakin on rahaa ja halua tehdä itselleen mukava koti. Ei kaikki ajattele pelkästään rahan kautta näitä asioita. Sinulle se huuhaa palkinto pitäisi myöntää noista jatkuvista spämmäyksistä johtuen :/


    • Ensimmäiset pisteet

      PILP on hyvä jos teet siemenlämmön jollakin talvella. Jos tarkoituksena on tuota varaavaa takkaa käyttää talvella, niin se on hyvä kaveri PILPille. Tuolla yhdistelmällä tulee toimeen hyvin. Pelkkä PILP toimii suorasähkönä talvella.

      Täältä pisteet pelkälle PILPille jäähdytyksellä varustettuna. Persuteluina pieni talo ja varaava takka. Yksi laite hoitaa kaikki.

      Kannattaa huomioida, että jäähdytyksen tuloputket vaativat kondenssieristyksen.

      Takalle kannattanee tuossa tapauksessa ajatella erillistä tuloilmaputkea suoraan ulkoa.

    • mittarrimies

      "Takalle kannattanee tuossa tapauksessa ajatella erillistä tuloilmaputkea suoraan ulkoa."

      uusiin taloihin lähes poikkeuksetta tuodaan nykyään tulisijalle oma ilma. Nykytalot ovat niin tiiviitä, että nurkista ei enää tuli tuloilmaa takalle.

      • joo ei

        Yleensä näin ei suunnitella eikä myöskään tehdä.


    • Samalla energiamäärällä saa suoralla sähköllä ja pattereilla liki 20 % enemmän lämpöä kuin vesikiertoisella lattialla. Pattereilla lämmitetään vain huoneilmaa, ei rakenteita. Lattialämmityksen säätö toimii hitaasti koska se tapahtuu välillisesti. Sähköpatteri ei myöskään valuta koskaan vettä rakenteisiin.

      Nykyään takkauuneille ei tuoda ilmaa erillisellä putkella. Näin tehtiin aikoinaan.

      • Ensimmäiset pisteet

        Taas alkoi pilvessä olevan paatos lattialämmitystä vastaan. On siinä katkera kun ei moista omaa.

        Kerrotko mistä saa PILPillä toimivia sähköpattereita?

        Ymmärrätkö sanan mukavuus?

        En ole kyllä törmännyt yhteenkään vanhaan maataloon jossa olisi ollut oma korvausilmaputki takalle, tai uunille. Kyllä nuo talot vetivät aivan riittävästi.


      • huuuuuuuuh

        "Samalla energiamäärällä saa suoralla sähköllä ja pattereilla liki 20 % enemmän lämpöä kuin vesikiertoisella lattialla"

        Alapuolelle kannattaa tuossa tilanteessa laittaa eriste.

        "Pattereilla lämmitetään vain huoneilmaa, ei rakenteita."

        Höpöä.

        "Sähköpatteri ei myöskään valuta koskaan vettä rakenteisiin."

        Mutta aiheuttaa tulipaloja ja käryttää.

        "Nykyään takkauuneille ei tuoda ilmaa erillisellä putkella."

        Nimenomaan tuota suositellaan nykyään.

        Miksi pilaat jatkuvalla syötöllä nämä ketjut? Kommenttisi ei liity ikinä aiheeseen, mutta silti jankutat tuota samaa paskaa koko ajan.


    • Kallu.ppi

      Kertaus lienee taas paikallaan.

      "Kuten aiemmassa viestissä kerroin, päätavoite on asumismukavuus joten lattialämpö laitetaan."

      Sitäpaitsi, oletko kuullut "punainenpilvi", että lattialämmitteisessä talossa huonelämpö voidaan pitää jopa 1-2 astetta matalampana, asumismukavuuden kärsimättä.

    • Nibellä

      Niben rinnalle hommattiin Hitachin ilp ja lämmityskulut on tippuneet n. 5500-6000 kwh vuodessa. Hyvällä kokemuksella voin suositella ilp&pilp yhdistelmää.

      • Kallu.ppi

        Kiva kuulla, siihen vaihtoehtoon olen päätymässä.


      • 23+23
        Kallu.ppi kirjoitti:

        Kiva kuulla, siihen vaihtoehtoon olen päätymässä.

        Kannattaisiko se talo purkaa samantien ja rakentaa uusi. Meinaan, että jos aiot laittaa sinne 2-10 vuoiden välein laukevia laitteita.


      • Kallu.ppi
        23+23 kirjoitti:

        Kannattaisiko se talo purkaa samantien ja rakentaa uusi. Meinaan, että jos aiot laittaa sinne 2-10 vuoiden välein laukevia laitteita.

        Ei kannattaisi ensinnäkään taloudellisesti, ja toisekseen oli systeemi mikä hyvänsä, voi laitteet mennä rikki, ja tarvittaessa PILP/ILP on melko edullisia uusia/hommata varaosia.


      • mietis vähän
        Kallu.ppi kirjoitti:

        Ei kannattaisi ensinnäkään taloudellisesti, ja toisekseen oli systeemi mikä hyvänsä, voi laitteet mennä rikki, ja tarvittaessa PILP/ILP on melko edullisia uusia/hommata varaosia.

        Tuo kertakäyttölelu nilan 8 donaa, silla saisi uudet ikkunat ja ovet ja muutaman viillasäkin.


      • Kallu.ppi
        mietis vähän kirjoitti:

        Tuo kertakäyttölelu nilan 8 donaa, silla saisi uudet ikkunat ja ovet ja muutaman viillasäkin.

        En ole Nilania hommaamassakaan, mikä olisi paljastunut mikäli olisit lukenut muut viestini kuin avauksen.


      • 3242344
        Kallu.ppi kirjoitti:

        En ole Nilania hommaamassakaan, mikä olisi paljastunut mikäli olisit lukenut muut viestini kuin avauksen.

        http://www.nibe.fi/nibedocuments/12118/M11334-1.pdf

        Ei ole tuloilmaa tuossa ja niben tuloilmalaatikossa ei ole ltokenoa, joten se on tehoton pakkasilla, pelkkä lämpöpatteri ei riitä.


      • narina
        3242344 kirjoitti:

        http://www.nibe.fi/nibedocuments/12118/M11334-1.pdf

        Ei ole tuloilmaa tuossa ja niben tuloilmalaatikossa ei ole ltokenoa, joten se on tehoton pakkasilla, pelkkä lämpöpatteri ei riitä.

        Pistäs poika korkki kiinni. Kaikenlaista sitä näin perjantai-iltana. Kannattaa opetella perusteet ennen tänne kirjottelua.


      • 34++4
        narina kirjoitti:

        Pistäs poika korkki kiinni. Kaikenlaista sitä näin perjantai-iltana. Kannattaa opetella perusteet ennen tänne kirjottelua.

        On sa vaan niin, että jos haluaa saada lämmintä tuloilmaa, ivkoneessa pitää olla ltokenno ja lämpöpatteri, pelkkå lämpöpatteri ei riitä.


      • osanotot muille
        34++4 kirjoitti:

        On sa vaan niin, että jos haluaa saada lämmintä tuloilmaa, ivkoneessa pitää olla ltokenno ja lämpöpatteri, pelkkå lämpöpatteri ei riitä.

        haarakiila on haarakiila.


      • idioottiontuo

    • Tupla Gambiina

      Onko leivinuunisi noin huono.

      • Kallu.ppi

        Onko lukutaitosi noin huono. Kyse ei ole pelkästään lämmityksestä. Leivinuuni ei hoida ilmanvaihtoa, eikä lämmintä käyttövettä, viilennyksestä puhumattakaan.


      • Vilpillä
        Kallu.ppi kirjoitti:

        Onko lukutaitosi noin huono. Kyse ei ole pelkästään lämmityksestä. Leivinuuni ei hoida ilmanvaihtoa, eikä lämmintä käyttövettä, viilennyksestä puhumattakaan.

        Viilennystä ei tarvita tai sitten ILP ja kaikki muu hoituu uudenaikaisella leivin uunilla ( kuutiokone LTO:lla tai VILPillä).

        http://www.asuntomessut.fi/category/product/takka?page=12

        http://www.nettimarkkina.com/vilp-12kw-220v-uusi-takuu/1250754

        http://hub.kaukomarkkinat.fi/fi/energiaratkaisut/ilmavesilampopumput/panasonic-wh-sarja


    • Ville.ppi

      Inhottavaa että kun porukka pääsee samaan kaikille sopivaan lopputulokseen asioista niin sitten tulee puskista joku häirikkö joka sekoittaa koko pakan.

      Systeemin pitäisi toimia niin, että aloittaja voisi poistaa vääräuskoisten sepustukset häiritsemästä. Ihan sama kuin jos lestadiolaisten juttuihin sekaantuisi joku helluntailainen. Se on sopimatonta.

      • Lämmikettä

        Gambina tai Valdemar tulevat halvemmaksikin.


    • VILPpiä

      Missä päin suomea kohde on? Oma valinta tuossa olisi ehdottomasti VILP ja kunnollisella LTO:lla oleva IV-kone. Pohjoisempana sitten voisi jo harkita maalämpöä varsinkin jos on huonommin eristetty, paljon energiaa kuluttava talo.

    • Kallu.ppi

      Keski-suomessa. Itse en harrasta vilppiä missään muodossa, ja lisäksi epäilyttää miten ko. järjestelmä toimii kovilla pakkasilla, sillä huoneilman poistolämmöstä ei tule apuja käyttö/lämmitysvesien lämmitykseen. Pakkasilla kun laittaa puuta pesään niin hyöty menee PILPin kautta lämmitys käyttöveteen, ja tuloilmaan. Lisäksi tila johon PILP tulee on pieni, ja on plussaa jos koko paketti mahtuu yhteen paikkaan eikä IV LTO-konetta tarvitse sijoittaa erilleen, toiseen tilaan. PILPiä minulle suositteli myös kokenut rakennustarkastaja.

    • Evaporaattori

      Panasonicin lämpöpumpussa on alijäähdytin, joka jäähdyttää ulkoyksikössä kiertävän nesteen erittäin kylmäksi, jolloin se pystyy sitomaan itseensä lämpöä jopa -30 asteisesta ilmasta. Jos pakkanen kiristyy sitäkin kovemmaksi tai lämpimän veden kulutus on poikkeuksellisen suurta, järjestelmä lämmittää veden sähköllä.

    • Yleisarvio

      Teet pakkasilla siemenlämpöä puilla hyötysuhteella 60 % josta 30 % menee iv:n kautta pilpille hyötysuhteella 50 % eli saat 30-45 % lämpöenergiasta ja maksat tästä määrästä n. 20 % sähkölaskussa ilman ILPiä, koska se on pakkasilla hyödytön. Tämä vaatii tuplasti tehokkaaman leivinuunin kuin, mitä se normaalisti on. Hyöty on se, että voit lyhentää muutamalla tunnilla uunin lämmitysväliä. Ehkä kannattaa hankkia ainoastaan Haato-varaaja sähkövastuksella.

      http://www.nibe.fi/Tuotteet/Lamminvesivaraajat/Tuotevalikoima---Haato/HAATO-HK-150-300/

    • Haato vai Raato

      Uudet ilmalämpöpumput pelaavat vielä 25 asteen pakkasella, siis tuottavat enemmän kuin kuluttavat.

      Eikö muuten Haato mine kaupaksi ilman näitä juttuja jotka muuten sääntöjen mukaan ovat täällä kiellettyjä?

      • Munatsaranojenväliin

        Haatohan on legenda, miksi valvot vaikka osastollasi on hiljaisuus.


      • 68668686
        Munatsaranojenväliin kirjoitti:

        Haatohan on legenda, miksi valvot vaikka osastollasi on hiljaisuus.

        Haato OLI legenda, kunnes nipe osti sen ja pilasi laadun....y


    • Shit happens

      Nilan ec9 totuus! En suosittele laittamista omakotitaloon.
      Takkakytkin ei pysy päällä pakkasella. (sulatus menee päälle)
      Veden lämmitys tulo 0 poisto 2 alipaine vedenlämmityksen aikana aivan paska.
      Veden lämmitys on tehoton ilman apuvastusta talvella ,FAKTA!
      Tuloilma on kylmää talvella, asetukset ei auta.
      Nilan ec9 on läpivirtaus kattila ei lämmön talteenottoa, FAKTA!
      Lattialämmitysvesi lämpiää sähköllä. ( Sähkö imuri) Jos haluat lämpöiset lattiat,
      ainoa hyvä puoli, laite on hiljainen.
      Ei ole huoleton laite, vaatii jatkuvaa säätämistä talvella.
      Kesällä puhaltaa ylilämmön asuntoon, (EI PALELE). Ulkona 26 astetta lämmintä.
      Jäähdytys kesällä on tehoton, FAKTA.Nimimerkki:
      Matalaenergiatalo,nilan ec9 ja takka vesikiertoisella lattialla, 2 vuotta kokemusta.

      • Näin käy

        Pilp on mitoitettava osateholle aina.


      • Kallu.ppi

        Hyvä tietää tämäkin, vaikka Nilan ei olekaan enää ollut mielessä ja nyt vieläkin vähemmän.


    • suksikaanyt

      ompas täällä PILPIN ja MULPIN tarjoajia nykyjään paljon

    • Oikeilla_Jäljillä_Olet

      Nibe F470 ja Mitsun ILP on meillä 128m2 kodissa ja oikein hyvin toimiva yhdistelmä. Vielä kun on varaava takka, niin suht. järkevät kulutukset 9000-13500kWh/a. Mukavuuksista ei tarvitse tinkiä. Tuo energiankulutus on aikalailla verrannollinen veden kulutukseen, eteenkin talviaikaan.

    • NIBE750

      Vanha ketju mutta vastaan silti, eli tässä kahden vuoden kokemuksia NIBE 750 PILP tuloilman lämmittäjä SAM40 yhdistelmästä:
      - uusi talo noin 180 m2 25 m2 sivurakennus (pelkkä sähköpatteri)
      - kokonaissähkönkulutus kahden vuoden aikana noin 13 500 kwh/v
      - toiminut moitteetta, ottaa vastuksia mukaan vasta kun lämpötila laskee pakkaselle
      - suodattimet vaihdettu 3 kk välein

      Tyytyväinen olen, en vaihtaisi.

      • Lisätietoakiitos

        Onko lattiat mukavan lämpimät?

        Kuuluuko jatkuva pörinää, vai onko hiljaista?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      774
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe