Uskonto?

Työeläkeläinen

Olen pitkälti täälläkin antanut ilmi pitäväni erilaisia sosialismin muunnoksia niin kommunismiin johtavia kuin sitä kansallistakin mallia uskontoina ja joku on jopa vastaankin purnannut.

Otin kuitenkin tässä iltalukemiseksi yhden vanhan kirjan Mauno Koiviston "Koulussa ja Sodassa" jota nyt olen parina iltana ennen nukahtamista lukenut vajaat 50 sivua. Hän kertoo siinä kantansa olevan juuri saman kuin mitä itse olen ajatellut tuon uskonnon suhteen eli ne ovat hänenkin mielestään uskontoja ilman jumalaa joskin pyhimysten vertaisia henkilöitä esiintyy ja heitä uskotaan vaikka kaikki menisi päin mäntyä.

Tuolla uskontokäsitteellä on siten muitakin ja jopa tunnetumpia kannattajia kuin minä. Vaikeaa sitä kommunismia ainakin on todesta ottaa kun kaikki on mennyt mönkään mutta joku siihen vielä uskoo. Ovatkohan he ymmärtäneet sen jonkinlaiseksi rahapeliksi jossa joskus se voittokin jollekin voi langeta. Noitahan tuolla on osuuskaupan ja K.kaupan eteisissä kokeilijoita mutten ole monenkaan hihkuvan pois lähtiessään siitä miten on kassillinen kolikoita taas följyssä.

Voimme siis edelleen ja vielä paremmin perustein pitää noita aatteita uskontoina!

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otta.
      Suomessa sotapropaganda sidottiin hallitsevan porvariston taholta Lutherin perustamaan kristinuskon muunnokseen. Miksi? Suomi oli pääosin luterilaisuskovien valtio. Ateisteja tai kirkosta eronneita oli vain tuhansissa. Kouluissa pakkouskonnon opetus tuotti kansalaisille luterilaisuuden raamatun huuhaan perusteet.
      Suomen porvaristo papiston tuella laati sotaopin ideologian kristinuskoon perustuen ja sotamiehet olivat myytyjä. Kerskeiset teesit oli opetettu jo kansakoulussa.

      Heprealaisten, sittemmin nimitys juutalainen, maa oli pyhä maa. Se oli taivaasta heille luvattu jo ennen maailman luomista. "Jahve jakoi kansakunnille niiden alueet".
      Lut. papisto loi opin että suomalaiset ovat pohjoiseen muuttaneita heprealaisia kadonneita heimoja ja kaikki suomensukuiset ovat Pohjolan pyhän maan asukkaita. Saksan fasismilla sama oppi heidän pyhästä maasta. Suomessa oli ongelma (saksan fasimilla samanlainen) kun luvattu maa ei kokonaisuudessaan kuulunut Suomeen. Sitä oli heti rajan takana ja edempänä, missä vain tiedettiin suomalais-ugrilaisia olevan.

      Juutalaiset olivat Jahven valitsema pyhä kansa.
      Saksalaiset olivat rotunsa takia Kaitselmuksen valitsema herrarotu.
      Suomalaiset olivat Jumalan ja Kristuksen valittuja.

      Juutalaisten luvattu maa Israel oli asuttu. Jahve sanoi Moosekselle: Mene ja tapa kaikki vieraat maastasi, jonka sinulle olen luvannut. Älä ota miesorjia, koska niistä tulee myöhemmin riippakivi. Ota naiset orjiksi, jotta ne siittäisivät kansaasi.
      Saksalainen fasismi kehitti lebensraum opin. Saksalaisperäisen väestön asuttama maa kuuluu Saksalle ja vieraat tulee hävittää sotkemasta jaloa rotua.
      Suomalainen porvaristo kehitti myös lebensraum opin. Itä-Karjala on Suomea ja Kristus vihdoin antaa sen Suomeen liitettäväksi ehdolla että epärotuiset hävitetään. Hävittäminen eteni alussa ripeästi.

      Ristiretki
      Sitä ei juutalaisuudessa.
      UT:n Kristus käskee käännyttää maailma kristinuskoon.
      Saksalaisen fasismin ristiretken esikuva oli kun. Barbarossa menneisyydestä. Kristillinen kuningas. Idän ristiretki perusteltiin ateistisen alarodun bolsevikkien tuhoamisella ja saksalaiset asuttaisivat maan rotupuhtaalla herrarodulla. Alkuperäisasukkaita otettaisiin jonkin verran orjiksi.
      Suomalainen porvaristo oli hätää kärsimässä. Luther tuomitsi täysin paavin ristiretket. Luther vannoi vakuuttamiseen vaikka esittikin juutalaisten fyysisen tuhoamisen tarpeen. Ratkaisu löytyi. Sanotaan jatkosotaa ja sen mukana talvisotaa ja 1918 luokkasotaa puolustussodiksi. "Puolustussodan" nimissä luotiin ristiretki oikean uskon viemiseksi Itä-Karjalan vääräuskoisille suomalaisperäiselle väestölle. Ortodoksipapit mutisivat nurkan takana mutta olivat täysin luterilaisen papiston sotapropagandassa mukana.

      Kristinuskon keskeiset termit: Pyhä maa, valittu kansa, luvattu maa, ristiretki oikean uskon vuoksi. Uskon mukana sitten normaalit raamatun kliseteesit.
      Viides käsky - älä tapa, sivuutettiin ovelasti. Niin ovelasti että oksat pois. Jeesus sekä Paavali UT:ssa vannovat paitsi orjuuden oikeutuksen myös esivallan olevan Jumalan tahto. Jos esivalta käskee tappamaan, se on samalla Jumalan tahto, niin että tapa omantunnon tuskia tuntematta.

      Oliko Mauno Koiviston kirjassa Suomen sotapropaganda 1939 - 1944 esillä?

      • Enemmänhän sitä oli sotapropagandaa NL:n komuilla, heille se ei edes riittänyt vaan he hyökkäilivät sotaisesti naapureidensa kimppuun erilaisin itse keksimineen tekosyin. Tuo NL "rauhanoperaatiohan" ylsi ainakin Puolaan, Baltiaan ja Suomeenkin tunnetuin seurauksin. Rauha voidaan saavuttaa vain ja ainoastaan vapaalla demokratialla kun mielipiteitä on riittävästi niin kukaan ei pysty yksin pomottamaan ja painostamaan.

        En oikein ymmärrä tuota vuodatustasi s.p muutoin kuin, että osuin arkeen kohtaan joka pisti sinulta pallon sekaisin, valitan mutta totuudelle et sinäkään erilaisin mielikuvamaailmoin mahda mitään.

        Jos mietit miten Putleria nyt mainostetaan niin tuo sinun pyhä kansasi on taas voimissaan ja Putler on uusi vapahtaja joka vapauttaa Venäjän lännen sorrosta vaikka mitään oikeaa sortoa ei edes ollut vaan Venäjää pyrittiin saamaan mukaan kansainväliseen yhteistyöhön.

        Kun mietit Venäjän taloutta ja sen väkimäärää ja unohdat ne isot pommit niin eihän Venäjä voi saada osuuttaan isompaa vaikutusvaltaa. Sen talous lienee ollut parhaimmillaan jossain Ranskan luokassa mutta nyt se on taantumassa ihen omasta syystään ja taitaa kohta jäädä Islannin alapuolelle.

        Ei siis kannata hirveästi nähdä vaivaa kommunismin ja sen j'älkeisten puolusteluun vaan miettiä miten saadaan pääomat tuottamaan paremmin koska se takaa hyvinvoinnin.


    • Sotapropagandaa on ollut kautta historian kaikilla sotivilla mailla. Propagandan ja totuuden välinen suhde on veteen piirretty viiva.

      Kommunistien toiminta sisältää yleisen periaateohjelman (porvaripuolueilla myös) sekä lyhyemmän tähtäimen näkymien tavoiteohjelmat (porvaripuolueilla myös).
      Teoreettisella puolella kansantalouden tarkastelussa metodina on Marxin yhteiskunta-analyysi. Sen sisällä on kansantalouden yleisten lainalaisuuksien tuntemus sekä materialistinen filosofia.
      Jos vielä lisätään ihmisten subjektiivinen osuus tavoitteiden saavuttamisessa, sekin esiintyy porvaripuolueissa. Tavoitteet saattavat olla osin samanlaisia, osin erilaisia.

      Kommunistit asettavat, ainakin pyrkivät, näkemykset tosiasioiden analyysin perustalle ja siihen eivät kuulu uskomukset tai henkiolentojen seikkailut tapahtumien sisällä. Kommunisti voi olla uskovainenkin ja toimia yhdenvertaisten ihmisten maailman puiolesta. Raamattu antaa siihenkin myötävaikutusta. Kirkko tosin on asettunut politiikassa usein avoimesti kapitalistiluokan puolelle vastoin raamatusta löytyviä hyviä periaatteita.
      Materialistinen filosofia pitää uskomukset ulkopuolellaan ja lähtee tosiasioista.

      Aloituksesi kommunistien oppien uskonnollisuudesta on tahallista harhaanjohtamista. Se on samaa linjaa kuin suojeluskuntalaisella sotapapistolla oli. Vasen tehdään oikeaksi, puu raudaksi, hyökkäys puolustukseksi jne.jne.
      Näkemyksesi muutenkin heijastaa suurelta osin suojeluskuntapropagandaa vastustajan, kommunistien, demonisoinnista alkaen.

      • Kommunistimaiden propagandat ovat ihan omaa luokkaansa jos vertaa niitä siihen infoon jota jaetaan vapaissa maissa joissa jokainen saa sanoa mielipiteensä.

        Kommunisteilla on ohjelmissaan ”kauniita sanoja” mutta missä sitä on niiden mukaan pyritty edistämään? Ei missään! Kun on päästy, kuten Leninkin, niskanpäälle väkivallan ja juonittelun avulla niin siinä ei sen jälkeen ole ihmishenki minkään arvoinen kun saavutusta pitää puolustaa.

        Siinä ei vapaita ja demokraattisia vaaleja ole näkyvissä kun komut valintaansa tekevät, siitäkin on hyviä esimerkkejä itäisen naapurin osalta enkä usko niiden sen vapaampia, siis niiden vaalien, olevan Pohjois-Koreassa tai Kiinassakaan.

        Jos Marx olisi aikuisten oikeasti jotain tiennyt taloudesta niin olisi hän itsensä elättänyt vaan koska sosiaaliluukkua ei 1800 luvulla ollut hän joutui turvautumaan ystävien ja appiukon apuun.

        Kyllä kommunismi on uskonto siinä missä muutkin uskonnoksi nimetyt aatteet, kun katsoo mitä se on saanut aikaan niin koska faktaa ei löydy on uskominen se mitä jää jäljelle. Ainoa ero kristinuskoon ja muihin tunnettuihin ehkä joitain itämaisia lukuun ottamatta on jumalan puuttuminen ja jonkun ihmisen asettaminen jumalan asemaan.

        Minun ei tarvitse komuja demonisoida, te teette sen ihan itsekin toiminnallanne. Riittää kun kerää faktat siitä mitä olette saaneet aikaan viime vuosisadalla.

        Jos komut tuntisivat kansantalouden yleiset lainalaisuudet niin miksi ne valtiot jotka pyrkivät niitä noudattamaan kommunismiin pyrkiessään ovat siitä häntäpäästä kun kansantuloa mitataan? Ei taida nuo lainalaisuudet sillä syrjällä olla ihan kohdallaan.


    • kerro!

      Työkkärillä näyttää olevan yksi yhteen sama demoninen lokatyyli syyllistää kommunistit ja työläiset kuin sotilaspappipropaganda teki.
      Olisi reilua kuulla, mikä SKP:n ohjelmissa olisi todellisuuden ulkopuolelta esitettyä uskontoa. Ja jos on niin mitä uskontoa.

      • Älä halvenna työläisiä vertaamalla heitä kommunisteihin, HYI sinua! Kommunisti ja työläinen eivät ole sama asia! Vain työläiset tekevät tulosta mutta komut tuhtaavat!

        Olen ollut itsekin työläinen ja työlläni ansainnut sen mitä minulla on enkä ole pissinytkään kommunismin suuntaan koska se on tuhon tuoja! työläisille!

        Suomessa työläiset olivat rintarinnan puolustamassa maataan kommunistista päälle tunkeutuvaa vihollista vastaan. Sotilaspapit, sikäli kuin tiedän, olivat isänmaallista väkeä jotka olivat auttamassa ja lohduttamassa silloin kun oli vaikeinta.

        Naapurillakin oli omat sotilaspappinsa joskin niitä kutsuttiin politrukeiksi, ne sitä vasta saarnasivat miten he tulivat vapauttamaan Suomen työläisiä kapitalismin ahdingosta. Totuushan oli kuitenkin suomalaisen työmiehen kohdalta se, että hänen elintasonsa oli perin runsas jos verrattiin niihin komuloisiin jotka sieltä hyökkäsivät.

        Onhan siinä komuopissa uskonto siinä, että siihen pitää uskoa koska mitään näyttöä ei sen tehosta ole. Se lupasi naapurillekin paratiisin maan päälle mutta ei sitä ole näkynyt sen enempää kuin muidenkaan uskontojen paratiiseja joskin niiden sanotaankin olevan vasta seuraavassa elämässä.


    • "Vain työläiset tekevät tulosta mutta komut tuhtaavat!"

      Tätä samantyylistä sotien aikaista sotapappiropagandaa työkkäri suoltaa tässä viestiketjussa ja yleensä kaikissa viesteissä. Sotapapit saarnasivat ilkeistä bolsevikeistä loisina, työkkäri kohdistaa saarnan Suomessa tänään eläviin kommunisteihin.
      Pappispropaganda oli aikanaan hallituksen propagandaa. Hallituksen propaganda osui yksi yhteen saksalaisen fasismin propagandan kanssa. Sen yhteinen piirre raaamatun kanssa oli me hyvät, te muut laiskat, loiset, tuhottavat epäsikiöt. Työkkärin ajatusmaailma perustuu "me samankaltaiset porvarit valittuja, te kommnunistit loiseläjät tuhottavia".

      Kommunistit sanoutuvat jyrkästi irti työkkärin rotuopista. Työkkärin ajatusmaailman takana on mitätön ryhmä SVL:n uusnatseja, joten sikseen siitä ei ole haittaa.
      Mutta fasismityylinen vihanlietsonta on rikollista. Se ei kuulu sivistyneeseen tämän päivän Suomeen.

      Hän voisi väitellä politiikasta, taloudesta, filosofiasta sivistyneesti ja rehellisesti.
      Vain törppö nykyaikana suistuu loismaisnatsiaatteeseen. Aikuinen mies ja lapsenlapsia ja unelmoi Hitlerin pöksyissä! Häpeäisi.

      • Kun s.p mietit mistä termi tuhdata/tehdä tuhtaa on peräisin niin koko homma selviää. Se on lainasana Aleksandr Solženitsynin Vankileirien saaristosta jossa se kuvaa kuviteltua työtä. Jos komut eivät tuhtaisi niin ei koko sanaa olisi tuossa kirjassa!

        Meillähän oikeat työläiset saavat aikaan tulosta mutta kun näki mitä venäläiset NL aikaan, mukaan lukien Viron ja DDR:n joita olen nähnyt siinä kunnossa johon kommunismi ne vei, niin eipä ole kehumista.

        Ei täällä mitään porvareita ole vaikka talous on porvarillinen, työläisiähän me kaikki olemme vain tehtävät vaihtelevat. Turhaa edes yrittää nimitellä!

        Minulla ei ole rotuoppia mutta suren niitä joita kommunismin paratiiseilla on johdettu harhaan, ei tyhmä ole mikään erillinen rotu vaan joidenkin ominaisuus.

        Ja taas vedettiin natsi- ja fasistikortti esiin, siitä näkee miten kipeään kohtaan osuin kun enää ei ole mitään millä puolustaa ja osoittaa minun olevan väärässä! Kommunismi on uskonto!

        Kun minä katson taakseni niin ei siellä mitään uus- eikä vanhanatsi ryhmää ole, minä pystyn itse arvioimaan tilanteen ja pystyn vielä kertomaankin sen mitä näen ilman minkään poliittisen uskonnon apua. Minä olen suomalainen tavis ja se joukko pitkälti on mielipiteideni kanssa yhtä mieltä.

        Unohdit kokonaan kommunismin sotilaspapit politrukit, pahempia saarnoja ne pitivät ja todella valehtelivat musikoilleen. Oliko sekin niin pipi kohta jottet tahtonut ymmärtää? En myöskään ole tuhonnut ketään vaan pyrin opastamaan paremmalle tielle kuten olen jo aiemminkin kirjoittanut. Taitaa tosin olla niin, ettei mikään uppoa s.p:n nuppiin koska Marx on sen täyttänyt hölynpölyllään. Miksi aina käytät samoja solvailuja vaikka niillä ei ole tämän kirjoittelun kanssa mitään tekemistä? hyvänä esimerkkinä tuo "loismaisnatsiaatteeseen". Vähän se on kuin ne perätuotteet joiden käytöstä olet muita moittinut!


    • deluse

      Työkkäri esiintyy persutyyliin ulosteiden kera.
      Työkkäri valehtelee sotilaspapeista lohduttajina. Tuoreen saarnatutkimuksen mukaan he olivat hallituksen sotapropagandisteja, jotka manipuloivat sotamiehiä uskonnon avulla aluevaltaussodille myönteisiksi eikä se vielä pahin. He manipuloivat suomalaista työmiestä fasismin aatteen pauloihin ja uhraamaan henkensä sen puolesta.
      Suomalaisen sotilaan tragedia on kauhea.

    • fokuss

      Avaajan viestit sisältävät pääosin sotilaispappien hengen mukaista luritusta.
      Natsitermistönä tulee loiset hänen vastustajien niskaan.

      • Olisi tietysti fiksumpaa, joskaan ei komulta odotettavissa, käyttää yhtä ja samaa nikkiä kuten esim. minä Työeläkeläinen. Tuollainen deluse ja fokuss ovat niin samasta trollitehtaasta kotoisin jotta teillä on yhteinen pipo ja yhteiset kalsaritkin.

        Tietysti jos ei ole mitään oikeaa sanottavaa niin ei kai kehtaakaan rekisteröidä nikkiään koska puskahuutelu vaikuttaa turvallisemmalta.

        Se näyttää teillä komuloisilla olevan tapana alkaa muita nimittelemään natseiksi ja fasisteiksi vaikka tuskin tiedätte mitä ne termit edes tarkoittavat. Kuitenkin opponenttinne, kuten minäkin, ovat yleisemmin ihka taviksia suomalaisia työmiehiä kuten minäkin. Ei siis hajuakaan natseista tai edes komuloisista.

        Sotilaan elämä on tragediaa monella tavalla, miksi siis sosialismit pyrkivät aiheuttamaan sotia kuten II maailmansodankin? Siitähän se alkoi kun kaksi sosialismia jakoi Euroopan keskenään ja alkoi sitten laittamaan jakoa kuntoon.

        Ne ovat niin komut kuin natsitkin yhden sortin sosialisteja! Sodan lietsojia ja todellinen riesa ihmiskunnalle.


      • ljnlnlknlnjljn,nj
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Olisi tietysti fiksumpaa, joskaan ei komulta odotettavissa, käyttää yhtä ja samaa nikkiä kuten esim. minä Työeläkeläinen. Tuollainen deluse ja fokuss ovat niin samasta trollitehtaasta kotoisin jotta teillä on yhteinen pipo ja yhteiset kalsaritkin.

        Tietysti jos ei ole mitään oikeaa sanottavaa niin ei kai kehtaakaan rekisteröidä nikkiään koska puskahuutelu vaikuttaa turvallisemmalta.

        Se näyttää teillä komuloisilla olevan tapana alkaa muita nimittelemään natseiksi ja fasisteiksi vaikka tuskin tiedätte mitä ne termit edes tarkoittavat. Kuitenkin opponenttinne, kuten minäkin, ovat yleisemmin ihka taviksia suomalaisia työmiehiä kuten minäkin. Ei siis hajuakaan natseista tai edes komuloisista.

        Sotilaan elämä on tragediaa monella tavalla, miksi siis sosialismit pyrkivät aiheuttamaan sotia kuten II maailmansodankin? Siitähän se alkoi kun kaksi sosialismia jakoi Euroopan keskenään ja alkoi sitten laittamaan jakoa kuntoon.

        Ne ovat niin komut kuin natsitkin yhden sortin sosialisteja! Sodan lietsojia ja todellinen riesa ihmiskunnalle.

        Sinulla taas nimittely on kommari tai komuloinen joten miksi kitiset kun itse teet samaa? Vaikka suurin osa on tavallisia duunareita.
        Kyllä saa olla historian tietoisuus luokkaa olematon jos kuvittelee että fasismi ja kommunismi aiheutti vain ideologiana suursodan. Japani oli taistellut Kiinaa vastaan jo vuosia ennen kuin yhtään laukausta ollut euroopassa ammuttu. Puhumattakaan 1 sodan rauhansopimukkesta johon oli jo uuden sodan siemen kytketty. Talouskriisi,nationalismi yms.. Sinun älykapasitetti on vain niin surkea että näet kaiken vainmustana ja valkoisena. Siksi sinun koulutus onkin turhaa ja siksi roikut täällä todistamassa tyhmyyttäsi aamusta iltaan...


    • fugs

      "Ne ovat niin komut kuin natsitkin yhden sortin sosialisteja! Sodan lietsojia ja todellinen riesa ihmiskunnalle. "

      Nato on sotaliitto. Se on käynyt yhtämittaisia sotia tämän vuosituhannen alun aikana
      Suomen ei pidä mennä sotaliittoihin. Kommunistien kanta on oikea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2844
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      530
      2692
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1865
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1837
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1748
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1312
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      60
      1129
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1102
    Aihe