apuva

500 ukhasakko

hei nyt pikana apua ,tuli perätön syyte ampuma-ase rikoksesta,sain nyt haasteen siinä pyydettiin vastauksia kirjallisina etukäteen.onko vastattava hyödyt-haitat


vastaukseen aikaa 3viikkoa

8

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Old boy

      Ei näillä tiedoilla vielä pysty auttamaan...
      Pitäisi tietää, mitä syyttäjä väittää sinun tehneen ampuma-aseella.

      Yleisesti voi sanoa, että vastauksessa sinun odotetaan kertovan, myönnätkö
      vai kiistätkö syyttäjän väitteet.

    • ikjuyhtrg

      Ei tämä niin vaikeaa ole, etteikö vastausta voisi itsekin kaivaa.

      Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 5:9

      "Haasteessa vastaajaa kehotetaan vastaamaan häntä vastaan esitettyihin vaatimuksiin kirjallisesti tuomioistuimen määräämässä ajassa tai suullisesti istunnossa. Haasteessa vastaajaa kehotetaan:

      1) ilmoittamaan kantansa häntä vastaan esitettyihin vaatimuksiin;

      2) ilmoittamaan kantansa perustelut, jos hän kiistää syytteen tai muut vaatimukset;

      3) ilmoittamaan todisteet, jotka hän aikoo esittää, ja mitä hän kullakin todisteella aikoo näyttää toteen, jollei vastaajan tunnustuksen tai muiden seikkojen perusteella voida olettaa, ettei todistelua tarvita; ja

      4) toimittamaan tuomioistuimelle ne kirjalliset todisteet, joihin hän vetoaa.

      Kehotusta antaessaan tuomioistuin voi määrätä, mistä kysymyksistä vastaajan on lausuttava.

      Vaatimuksiin vastatessaan vastaajan on lisäksi soveltuvalla tavalla ilmoitettava tuomioistuimelle niiden todistajien puhelinnumero ja muut yhteystiedot, joita hän aikoo kuulustuttaa. Jos jokin tieto myöhemmin muuttuu, vastaajan tulee viipymättä ilmoittaa siitä tuomioistuimelle. (14.5.2010/363)

      Tuomioistuin voi erityisestä syystä sallia, että vastaus, joka on kehotettu toimittamaan kirjallisena, saadaan antaa suullisesti tuomioistuimen kansliassa tai istuntopaikalla."

      Jos siis kirjallisesti on pyydetty vastaamaan, niin siihen on syy. Tarkemmin kun et asiasta kerro (miten ihmeessä ihmiset olettavat saavansa kunnon vastauksia kun eivät kerro yhtään mitään minkä perusteella vastata?) niin on vaikea ennustaa mikä se syy on. Asia voidaan ehkä käsitellä ilman pääkäsittelyä (pikkujutuissa luultavaakin), tai asia on sellainen, että oman todisteluoikeutesi vuoksi sinun tulee etukäteen kertoa millä ja mitä aiot todistaa. Jos et näin tee, voi tuomioistuin kieltää kyseisen todisteen käyttämisen.

      Joka tapauksessa et tee muuta kun hankaloitat omaa asemaasi jos et vastaa. Jos kerran syyte on mielestäsi ilmeisen perätön, niin hyvin laadittu vastaus saattaa saada asian loppumaan siihen. Joka tapauksessa se turvaa omia oikeuksiasi esimerkiksi todistelun osalta.

      Mutta mikä uhkasakko?

      • tämä kai?

        ***Mutta mikä uhkasakko? ***

        Ilmeisesti ap on haasteessa velvoitettu tulemaan istuntoon henkilökohtaisesti. Läsnäolovelvoitteen tehosteeksi määrätään yleensä uhkasakko.


      • ikjuyhtrg
        tämä kai? kirjoitti:

        ***Mutta mikä uhkasakko? ***

        Ilmeisesti ap on haasteessa velvoitettu tulemaan istuntoon henkilökohtaisesti. Läsnäolovelvoitteen tehosteeksi määrätään yleensä uhkasakko.

        Nojoo, ihmettelin vaan kun aloittajan ainoa ihmettelyn aihe oli se, pitääkö haasteeseen vastata kirjallisesti.


    • metsämies

      asia on kateisiin jäänyt kuolinpesän haulikko.mitään todisteita ei ole olemassa,kävin juuri kuulustelupöytäkirjat nekin tyhjää en edes viitsinyt kuulusteluissa allekirjoittaa tyhjää kuulustelupöytäkirjaa,syyttäjä vaatii sakkoa ilman mitään todisteita.periöitä kaksi toinen teki ilmoituksen kateissa olevasta aseesta ja syytti minua,sanoin kuulustelussa poliisille että onko toista kuulusteltu tai ollut kiinniotettuna poliisi vastasi että toista ei viitsi syyttää kun joutuisi aseenkantoluvat ottamaan harkintaan toinen siis kova metsämies minulla ei aseita joten sopiva uhri yli 3 vuorokautta putkassa..mitä muuten tarkoittaa kun laissa sanotaan että jos pyydetään kirjallista vastausta haasteessa niin pitäisi haasteessa ilmoittaa seuraamus jos tätä vastausta ei tee,minulla ei haasteessa mitään tälläistä lukenut

      • 14+16

        Perijöitä kaksi, eli veli veljeä vastaan. Tällaiset ovat yleensä oikeudessa niitä mehukkainpia juttuja. Tottakai veljesi on kuulustelussa kertonut totuuden, ei sinua muutoin olisi kaapitettu kolmea vuorokautta.


      • vastauksentynkää

        Ei siinä tässä tapauksessa (kun on kyse rikosasiaan vastaamisesta ensin kirjallisesti) ole mitään sanktiota. Vastauksesi otetaan sitten suullisesti istunnossa. Riita-asiassa sanktiona on se, että jos ei vastaa, niin voidaan antaa yksipuolinen tuomio vastaajaa vastaan.

        Yksi syy kirjallisen vastauksen pyytämiseen on usein se, että käräjäoikeus haluaa kartoittaa, kuinka riitainen asia on eli esim. kuinka paljon näyttöä tullaan esittämään, kuinka paljon aikaa pitää varata istunnolle jne.

        Sitten, yksi käytännön tilanne, missä kirjallista vastausta rikosasioissa pyydetään, on sellainen, että syyteoikeus on vanhentumassa, ja vanhentuminen saadaan katkaistua sillä, kun haaste annetaan tiedoksi.


      • 19++5

        Kolme vuorokautta putkassa merkitsee sitä, että sinua on pidetty vaarallisena. Veli veljeä vastaan, kun veljesmurhatkaan Suomessa eivät niin kovin harvinaisia ole. Ampuma-ase riidan ja rikostutkinnan kohteena ja aseen jääminen kadoksiin, suutuspäissään et edes ole suostunut kuulustelua allekirjoittamaan. Poliisille hyvät perusteet noinkin pitkään pidätysaikaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe