Kesämökin saunavuorot?

naapuri sanelee

Naapurimökin asukas vaatii, että emme saa lämmittää omaa rantasaunaamme yhtä aikaa hänen kanssaan. Sanoi oikein kellonajan, jolloin meidän saunominen on kielletty, koska he saunovat silloin.

Jonkun aikaa olemme sitä noudattaneet, mutta nyt se on alkanut nyppimään. Ja ajatus taas ensi kesästä ahdistaa. Me emme roiku mökillämme kaiket päivät kuten tämä eläkeläispariskunta ja haluaisimme lämmittää oman saunamme, silloin kun me itse haluamme, nyt se ei kuitenkaan ole mahdollista. Usein saunan lämmitys jää väliin kokonaan, koska silloin, kun se olisi meille mahdollista on "naapurien saunavuoro" ja he saunovat joka ikinen päivä, aina samaan aikaan.

Oletteko kuulleet tällaisesta aikaisemmin? Vielä ymmärtäisin, jos saunat olisivat aivan vierekkäin, mutta nyt saunojen välillä on n. 100 metriä. Tällä järvellä ei ole muutenkaan kuin pari kesämökkiä, nekin paljon kauempana, joten mistään tilan ahtaudesta ei ole kysymys.

44

1404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kukahullunyt

      Onko tämä joku vitsi?
      Ei kai kukaan normaali ihminen tuommoisia sääntöjä vaatisi saati sitten vielä noudattaisi.

      • Unohda naapurisi!

        No aivan turhaan yrität niitä eläkeläisiä miellyttää!

        Nauttikaa te mökillänne olosta ja saunokaa vaikka aamusta iltaan, sillä tuollaiset ihmiset keksivät seuraavaksi taas jonkun pirun hyvän säännön,jota teidän pitäisi sitten seuraavaksi noudattaa......

        Taitaa mökkinaapurisi olla sellainen täydellinen pariskunta, joilla kuitenkin on oikeus etuilla kaupan jonoissa ja määritellä muiden saunomisajat yms. yms.

        Ei muuta kuin positiivisella mielellä kohti vuoden vaihdetta ja tulevaa mökkikautta!


    • Kesää odotellessa

      Haloo

      Jos teillä on oma mökki ja sauna niin ei kuulu piirun vertaa kellekkään
      milloin saunottu ja kuinka usein.
      Ei muuta kuin sauna kuumana vaikka 24/7.

      Vai olikohan tämä semmone rolli ?

    • Käsittämätöntä

      Miksi ihmeessä ei saisi saunoa samaan aikaan, kun teillä molemmilla kuitenkin on omat saunat?

      Jos naapuri ei halua saunoa kanssasi samaan aikaan, niin lämmittäköön itse saunansa eri aikaan. Sulla on oma sauna ja voit lämmittää sitä silloin kun itse haluat.

    • Tottele, et voi muuta

      Mitäs jäit kupeksimaan, annoit heille saunavuoron valinnan. Ellet tottele, sinulla on pian kunnan valvoja sakkolapun kanssa pihalla.

    • naapuri sanelee

      Ei ole trolli.
      Joka ilta kesällä, täsmälleen samalla kellonlyömällä, minuutilleen se muijansa kanssa kulkee peräkkäin saunalle. Silloin ei saa olla muita samaan aikaan rannalla.
      On myös ajanut ihmisiä, jotka tulevat mielestään liian lähelle (n. 100-150 m) heidän rantaansa kalalle huutelemalla ja nyrkkiä puimalla kauemmaksi.
      Tällä tyypillä on ollut mökki kai järvellä vuosikymmeniä, ja pitää kai järveä 'omanaan', me ei olla oltu kauaa niissä maisemissa. Ukko on muutenkin hankala, puuttuu naapureiden asioihin, kyttää ja häiriköi.

      Pelkään ja epäilen, että jos emme enää suostu moisiin määräilyihin, ukko alkaa häiriköimään meitäkin vielä enemmän. Lähinaapuri kun kuitenkin on.

      • en usko

        Voi jessus ala kuule harrastamaan puuveistoksia ja ilmakivääriammuntaa. Musiikki tietysti soimaan taustalle. Vesiskootterihan teillä jo on?


      • omalupa

        ei muutakuin ampiaispesä piippuun, kyllä vuorot harvenee


      • alastikkin

        Sanokaa että aiotte perustaa nudistileirin ja toivotatte tervetulleeksi!


    • ihan uskottava juttu

      Tosiaan luulisi ettei kukaan mökkinaapuri noin voi vähä-älyisesti voi käyttäytyä, mutta kyllähän tähän maailmaan jos jonkunlaista tallaajaa mahtuu, jopa naapuriksi saakka. Kokemusta on.

      Mutta aika kevyttä tavaraa meidän naapurin rinnalla. Jos sen touhuista kertoisin, tuskin kukaan uskoisi millä tavoin se ukko on vuosien aikana kiusannut, häirinnyt ja yrittänyt määräillä muita naapureita.

      • kasvattakaa munia

        Eihän tuota olekaan vaikea uskoa, vaan sitä että joku jättäisi saunan lämmittämättä jonkun hullun takia. Itse löisin varmaan halolla päähän jos joku tulisi tuollaista sanomaan.


    • tosi juttu

      Niinpä, mutta jos ja kun tuollaisia hulluja sattuu naapuriksi, niin sitä usein yrittää vain sovitella sellaisten kanssa, etteivät elämästä ihan helvettiä tee. Jos sellaisella naapurilla oikein pahasti päästä viiraa, niin varmasti konstit osaa toisten kiusaamiseen.
      Muuten tiedänpä ihan tosijutun, jossa kesämökkinaapuri keskellä kesäpäivää huusi naapurin laiturille _katsomasta_ heidän suuntaansa, koska se on heidän saunaranta. Matkaa oli varmaankin lähes 100 metriä. Aurinko tosin paistoi siltä suunnalta, mutta ukkeli kuvitteli häntä katsottavan :P :D
      Kaverini vaan naureskeli vieressä, naapurinsa kun ennestään tunsi.

    • pienempi puunkulutus

      Käykää kimppasaunassa!

    • malttia!!

      Nuo vanhat kahelit ukot voi olla vaarallisia, niillä on usein aseita hallussaan. Muutama vuosi takaperin joku ukko ampui nuoren naisen kuoliaaksi kun oli jotain tonttikiistaa. Nainen oli muistaakseni poliisi ammatiltaan, tai en ole ihan varma..
      Olkaa varovaisia sen naapurin kanssa.

      • ei venäjämielinen

        Ei niin varovainen tarvitse olla, että jättäisi saunan lämmittämättä.


    • kalavelka

      Kun joskus myytte, siis jos myytte mökkinne, niin myykää se mustalaisille.

      • Nakuvaari pimentoon

        Miksi et ole istuttanut omalle puolellesi tonttia pensaita. Vaikka pajun pistokkaita maahan, jostain läheltä keväällä haet. Ei näy saunat. Eikä nakuvaarit eikä -mummelit.


      • Jotain uutta kiitos

        Vitun kulunut läppä.


      • öh...
        Jotain uutta kiitos kirjoitti:

        Vitun kulunut läppä.

        Mikä?!


      • pehmeetä touhua
        Nakuvaari pimentoon kirjoitti:

        Miksi et ole istuttanut omalle puolellesi tonttia pensaita. Vaikka pajun pistokkaita maahan, jostain läheltä keväällä haet. Ei näy saunat. Eikä nakuvaarit eikä -mummelit.

        Häh?! Miksi aloittajan pitäisi vielä pajukoita rannalleen istutella jonkun vinksahtaneen naapurin takia?
        Naapurin ukkoahan ne muut ihmiset samalla järvellä saunovat ihmiset häiritsevät.

        Tuollaisten sekopäiden määräilyitä saunavuoroista ei kannattaisi ottaa todesta. Sillä jonkun asteisista mielenterveysongelmistahan ne kertovat, ei kukaan täysijärkinen voi edes ehdottaa tuollaista, saatikka vaatia. Vaikka kuinka olisi vuosikymmeniä kauemmin rannalla kökkinyt. Sairasta touhua.


    • Alasti on mukavaa

      Kokeilkaa alkaa itse oleilla tontilla alasti aina säiden salliessa. Ehkä se ujous katoaa naapureiltakin.

    • Kysy.

      Naapurilta, milloin on soveliasta syödä,käydä nukkumaan, ottaa akti ?jne.

    • Yks mökkiläinen

      Odotas kun itse olet ollut siellä mökillä 40 vuotta ja naapurin vuokramökkiin tulee aina uusia vieraita ihmisiä möykkäämään: on hyvä että voitaisiin neuvotella pienellä ranta-alueella omat sauna ja uimavuorot. Tämä ei ole vitsi. Neuvottelukysymys ja järjen käyttö sallittu.

      • Koomikoita riittää...

        Hah hah. Kyllä meidän järveen mahtuu useampikin mökkiporukka sulassa sovussa loiskimaan yhtä aikaa vaikka ei vesi ole koolla pilattu.


      • pehmeetä

        Justiinsa, toinen hyväkäs. Järjen käytöstä ei ehdotuksessasi ole tietoakaan. Myy töllisi, jos ihmisiä pelkäät!


    • Uskomattomin juttu

      "naapuri sanelee
      Naapurimökin asukas vaatii, että emme saa lämmittää omaa rantasaunaamme yhtä aikaa hänen kanssaan. Sanoi oikein kellonajan, jolloin meidän saunominen on kielletty, koska he saunovat silloin."

      Kaikella on huippunsa. Tämä on ehdottomasti uskomattomin juttu, mitä olen tältä palstalta lukenut.

      Kaupankäynnin sääntöä mukaillen:
      Ei se ole tyhmä, joka vaatii, vaan se joka suostuu.

      • Sadut satuina

        Hönö-Voudin aloituksia, elä usko kaikkea heh.


      • pimeetä menoa

        Kyllä se on tyhmä tai vielä enemmänkin: päästään vinksahtanut, on se joka tuollaista ehdottaa! Ei kenenkään täysijärkisen päähän tuollainen ajatus edes juolahtaisi.


      • loppui kitinä
        Sadut satuina kirjoitti:

        Hönö-Voudin aloituksia, elä usko kaikkea heh.

        Tosiaan nönövoudin satuja koko aloitus.
        Edemennyt appeni hoiti naapurin ikäneitojen mäkätykset parilla lauseessa ja mäkätys loppui.
        Vastarannalla olevat ikäneidot kitisivät, että heitä häiritsee kun meidän rannassa käydään savusaunan jälkeen uimassa, nakuna. Appeni sanoi, että kääntäkää katse pois, katsokaa toisaalle seuraavalla kerralla, kun täällä uidaan.


    • mek

      Olisit sanonut suoraan että hän ei voi määräillä teidän sauna pätkääkään ja läämität saunan kun sinua huvittaa. Laitappa aina puunsahaus moottorisahalla käyntiin naapurin sanunomisena ajaksi niin helpottaa. Suomen lain mukaan omalla tontilla oleva mökin ja saunan käyttöä ei voi kukaan määräilla kun ei omsita tonttia ja se siitä.

    • Öyestä

      Ääää, tota noin. Sanoiko naapuri myös, että miksi te ette saa lämmittää saunaa samaan aikaan? Jos ei, niin yhtä tyhjän kanssa. Lämmittäkää milloin haluatte.

      • Hallooooh

        Halooo, meinaatko ihan tosissas että jos olis syyn sanonut niin ei olis yhtä tyhjän kanssa????


      • Öyestä
        Hallooooh kirjoitti:

        Halooo, meinaatko ihan tosissas että jos olis syyn sanonut niin ei olis yhtä tyhjän kanssa????

        Juu, kyllä meinaan.

        Jos syy on ihan järkevä, niin silloin pitää etsiä jonkinlaista kompromissia. Esim. aloittajan saunan karmea savutus lämmityksen alkuvaiheessa. Jos naapurin rouva astmaatikko, niin homma ei pelitä!! Toki tässäkin pitää löytää molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.

        Emmehän voi tietää miksi naapuri tekee niin kuin tekee. Vai voidaanko? Oletko kenties aloittaja? Kerrotko meillekin...


      • HallooohihanOikeesti
        Öyestä kirjoitti:

        Juu, kyllä meinaan.

        Jos syy on ihan järkevä, niin silloin pitää etsiä jonkinlaista kompromissia. Esim. aloittajan saunan karmea savutus lämmityksen alkuvaiheessa. Jos naapurin rouva astmaatikko, niin homma ei pelitä!! Toki tässäkin pitää löytää molempia osapuolia tyydyttävä ratkaisu.

        Emmehän voi tietää miksi naapuri tekee niin kuin tekee. Vai voidaanko? Oletko kenties aloittaja? Kerrotko meillekin...

        En tosissaankaan ole aloittaja ja ei ole olemassa yhtäkään syytä että joku voisi toisten saunavuoroja määräillä alottajan kuvailemassa tapauksessa.
        En tiedä kumpi on hölmömpi se joka tämmöisiä määräyksiä jakelee vai se joka niitä edes hetken harkitsee noudattavansa kuten sinä ilmeisesti -taidan kallistua kyllä sinuun.


      • Öyestä
        HallooohihanOikeesti kirjoitti:

        En tosissaankaan ole aloittaja ja ei ole olemassa yhtäkään syytä että joku voisi toisten saunavuoroja määräillä alottajan kuvailemassa tapauksessa.
        En tiedä kumpi on hölmömpi se joka tämmöisiä määräyksiä jakelee vai se joka niitä edes hetken harkitsee noudattavansa kuten sinä ilmeisesti -taidan kallistua kyllä sinuun.

        "Määräilyn" sivistynyt ihminen tulkitsee keskustelun avaukseksi. Sen ymmärrän, että amisporukka ei sitä ymmärrä.


    • mr.helicopter

      Ota muna kouraan ja teelle niille helikopteria ja huuda kovaan ääneen että tätä mieltä olen teidän saunavuoroista....

    • saunoja1

      Miksi ei näitä typeriä viestejä vielä typerämmiltä ihmisiltä ei suodateta pois keskustelupalstoilta. Onko sauna sinun? Mene ...kele sitten saunaan ja lämmitä sitä pikkuhiljaa koko päivän ja kosteilla savuttavilla puilla.

      • Luotsissa löytyy heh heh

        Kysy Voudilta, se kun on Suomi24:n virallinen kesämökkipalstan sheriffi.


      • mökkisti

        Olen aivan samaa mieltä! Voi herraisä jos meidän mökille tulisi naapuri ( 50 m:n päässä ) määräilemään, että milloin saan lämmittää mökillä saunan, niin ensin rupeaisi naapurilla ikenet ihmettelemään, että minnekähän ne hampaat joutui ja rajalle asti menisi nelinkontin ja sen jälkeen ei ikinä olisi asiaa meidän puolelle.. Onneksi meillä on fiksut mökkinaapurit ja ei ole tuollaisia vaikeuksia laisinkaan..


    • naapuri x

      Kiva, että teillä on mukavia naapureita.
      Saunoja1:n viestin voisi suodattaa pois keskustelupalstalta, sen verran elämästä vieraantunut kyseinen tyyppi on.

      Valitettavasti kaikenlaisia hulluja sattuu monen naapuriksi, ilmeisesti ja luultavasti siksi, kun avohuoltoon panostetaan yhä enemmän.
      Me, tavalliset ihmiset sitten yritetään parhaamme mukaan sovitella ja luovia näiden mieleltään häiriintyneiden kanssa. Etenkin, kun se henkinen paha olo ja sairaus ilmenee näillä usein muiden ihmisten, myös naapureiden, häiriköintinä ja tahallisena kiusaamisena.

      Toki poliisiin voisi olla yhteydessä silloin kun häiriköinti ja kiusaaminen menee jo selvästi rikolliseksi. Mutta muuten monet naapurit joutuvat nielemään kaikenlaista häiriköintiä, määräilyä, huutelua ja ilkeilyä. Ja ihan vain jonkinlaisen naapurisovun säilyttämisen takia.

      Joten aloittajan kertomus ei ole ollenkaan niin outo kuin jotkut täällä yrittävät esittää.
      Meidänkin naapuristossa on monella kokemusta naapurikiusaajasta, joka yrittää/on yrittänyt vuosikymmeniä määräilemällä ja uhkailemalla puuttua melkeinpä jokaisen naapurinsa elämään. Siis asioihin, jotka eivät millään tavalla edes kuulu kyseiselle ihmiselle.
      Viimein tämän naapurin touhu meni niin pitkälle, että asiasta on tehty tutkintapyyntö poliisille. Naapurit ovat aikaisemmin vain yrittäneet olla välittämättä kyseisen ihmisen tahallista häiriköinnistä, mutta nyt naapuri joutuu leivättömän pöydän ääreen selittämään tekosiaan.

    • Ei naapurille kuulu koska te oman rantasaunanne lämmitätte koska se on teidän tontillanne ja on omanne.

      • kitisijä

        Toisaalta, jos mökkinaapuri joka päivä lämmittää savusaunaansa, kyllä se häiritsee. Savusaunaa lämmitetään jopa kuusi tuntia, kovilla koivuklapeilla, kyllä siitä savua pollähtää naapurin tupaankin.


    • siinä taas

      oikein Saunamajuri lämmittää "kovilla" puilla mllähän toiset lämmittää?

    • markkune

      Naapurimökin asukas vaatii, että emme saa lämmittää omaa rantasaunaamme yhtä aikaa hänen kanssaan. Sanoi oikein kellonajan, jolloin meidän saunominen on kielletty, koska he saunovat silloin."

      Nyt on teidän vuoro ilmoittaa naapurille kielletystä saunanlämmitys ajasta, joka sattuukin olemaan naapurin vuosikymmeniä käyttämä ajankohta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe