Millainen tanssija olet?

analysointi

Tanssipaikoilla voi nähdä, että tanssijat jakautuvat kahteen eri ryhmään.

Ensimmäinen ryhmä menee paikalle urheilemaan ja toteuttamaan tanssikursseilla opittuja kuvioita. Mitä paremmin kuvio vastaa tanssikurssilla opittua, sitä parempana tanssijana tätä henkilöä pidetään. Tämän ryhmän tunnistaa urheiluvaatteista ja se kokoontuu yleensä liikuntahalleihin keskellä kaupunkia.

Toinen ryhmä keskittyy sosiaalisuuteen, tanssin iloon ja siitä nauttimiseen. Heille ei ole tärkeää, että kaikki askeleet menevät prikulleen sääntökirjan mukaisesti, vaan he hyväksyvät lavoilla kaikenlaiset ihmiset. Tämä ryhmä suuntaa yleensä oikeille tanssilavoille, kuten Ruusulinnaan.

Kumpaan ryhmään itse kuulut? Itse menen tansseihin nauttimaan tanssista.

25

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10ja6

      Minä kuulun tähän kakkosporukkaan :)

      Olen niitä onnettomia, jotka ei ole opetellut käden-ali tansseja :( Olen siis näitä vanhan kansan tanssijoita. Nykyään en "uskalla" mennä tanssipaikoille, koska pelottaa että mies olettaa minun niitä tansseja osaavan, kun en kuitenkaan vielä ok edes viittäkymppiä täyttänyt :(

      • olen siel

        Anna vähän koordinaatteja niin haen sinua tanssimaan lumossa.


      • Charmaa

        Ei se käden-ali tanssi mikään autuaaksi tekevä ole vaikka jotkut sitä harrastavat kaikissa tansseissa jopa tangossakin.Valssista en ole vielä ko.havaintoa tehnyt.
        Tervetuloa vanhan tapaisten tanssien maailmaan sinäkin.
        On niitä muitakin tanssipaikkoja kuin paljon buukatut Ruusulinna ja Lumo!


      • 9+4
        Charmaa kirjoitti:

        Ei se käden-ali tanssi mikään autuaaksi tekevä ole vaikka jotkut sitä harrastavat kaikissa tansseissa jopa tangossakin.Valssista en ole vielä ko.havaintoa tehnyt.
        Tervetuloa vanhan tapaisten tanssien maailmaan sinäkin.
        On niitä muitakin tanssipaikkoja kuin paljon buukatut Ruusulinna ja Lumo!

        Lavoille vaan.
        Jos seuraisit kuka/ketkä miehet tanssii pelkästään Foksilla, kun muut veivaa kädenali.
        Koitat sitte keriitä haken niitä naistenhaulla. Osaa voi olla vaikee saada kiinni.
        Nämä Valssit, Tangot ja Slowarit on myös aika turvalliset, eiköhän nämä"kädenalitanssijat" selviydy niistä edes jollakin tavalla.


      • 15+10

        Kaikissa tansseissa on kädenalikuivioita, masurkka, jenkka, valssi, tango jne. Kädenalitansseja on siis tanssittu aina. Cha Cha tuli Suomeen jo 50-luvulla. Swing-tansseja on tanssittu jo 80 vuotta. Mikä siis on sellainen vanhan kansan tanssi, mikä ei ole kädenalitanssi?


      • käden alisuoritusta
        15+10 kirjoitti:

        Kaikissa tansseissa on kädenalikuivioita, masurkka, jenkka, valssi, tango jne. Kädenalitansseja on siis tanssittu aina. Cha Cha tuli Suomeen jo 50-luvulla. Swing-tansseja on tanssittu jo 80 vuotta. Mikä siis on sellainen vanhan kansan tanssi, mikä ei ole kädenalitanssi?

        Ei kaikki tanssit ole ns. kädenalitansseja. Eikä läheskään kaikissa tansseissa ole lajityypin mukaisia kädenalikuvioita.
        Ei se tee tanssista kädenalitanssia, jos joku pölvästi väkisin vääntää naisen menemään kädenali tanssissa missä ei ole lajityypin mukaisia kädenalikuvioita.
        On niitä tanssitaiteilijoita olemassa jotka väkisin änkeää naisia menemään kädenali omakeksimiään kuvioita. Surkean näköistä sähläämistä


      • Hmmmm...

        Tallova


      • Pe_er
        Hmmmm... kirjoitti:

        Tallova

        Mies ei oleta mitään ja jos olettaa niin hänelle voi asiasta sanoa. Kyllä siellä on vielä paljon sosiaalifoksaajiakin.


      • Sitäsamaako
        Pe_er kirjoitti:

        Mies ei oleta mitään ja jos olettaa niin hänelle voi asiasta sanoa. Kyllä siellä on vielä paljon sosiaalifoksaajiakin.

        Siihen sosiaalifoksiin on moni kyllästynyt niin että ei viitsi enää tansseissa käydä veivaamassa sitä samaa vuositolkulla. Hyvä kun joku edes vaivautuu opettelemaan muutakin.


    • JokuMuu

      "Kumpaan ryhmään itse kuulut?"

      En löydä itseäni näistä kahdesta ryhmästä.
      Mielestäni tanssijat / lipun lunastaneet jakautuvat useampaan kuin kahteen ryhmään ;)

      • höhööö

        Minusta kukaan tanssijoista ei kuulu mihinkään ryhmään vaan jokainen on oma yksilönsä. Todella hölmöläisen hommaa tehdä tanssijoistakin joitain kategorioita.

        Pidän ihmisistä juuri siksi koska jokainen on erilainen myös tanssillisesti. Kukaan ei ole missään erityisessä karsinassa ... varsinkaan kahdessa erilaisessa.

        Kyllä pistää naurattamaan tämäkin ketjuvitsi ...


    • Lalalalo

      Tanssipaikoilla voi näköjään nähdä ihan mitä vaan, riippuen omasta asenteesta ja näkökulmasta. Toiset näkevät ryhävalaita ja peräkammarin poikia, toiset viehättäviä daameja ja komeita herroja. Osa silmäilee paheksuvasti toisten vaatetusta ja tanssitapaa, toiset keskittyvät enemmän tanssimiseen.

      En tunnista lainkaan tuota ensin kuvaamaasi ryhmää. Tarkoitatko sillä kilpatanssijoita?

      Jälkimmäinen kuvaus sopii viimeistä lausetta lukuunottamatta lähes kaikkiin tanssijoihin, joten mielestäni ei tuollaista jakoa ole olemassa.

    • Johannes Empivä

      Olen lavean tien kulkija.
      Surut minä heitän velipojan niskaan.
      Tyrvällä hakkaan velipojan akkaa.

    • Andreas P

      Kakkoseeen jamnamnamnam

    • gfdgfd54

      toiseen ryhmään

    • analysoi oma nuppisi

      Mitä mitä? Ei tollasta voi nähdä ku ei tollasta oo. Kuka sie edes kerkii katteleen, tai voi arvailla muiden ajatuksia. Ihme ennakkoluuloja.

    • Kiertelijä

      Tansseissa käy keskimäärin melko mukavaa porukkaa.
      Käsittääkseni ne hampaat irvessä suoriutujat jotka eivät salli minkäänlaista "virheliikettä" tanssiessa , lienevät kuitenkin pieni vähemmistö. Tosin taitaa olla niin, että tämmönen "vaativa" tanssija on yleisempi mitä lähempänä pääkaupunki on.
      Minä ainakin olen törmännyt moniin todella mukaviin ja varsin viehättäviin naisiin tanssipaikoilla eri puolilla suomea.
      Terveisiä vaan kaikille kivoille tytöille Rauhanlahteen, Ikaalisten kylpylään, Mäntymotellille, Merikievariin, Revontuleen, Latosaareen, Peurankaan, Monrepoosiin jne.
      Olette hienosti ottaneet vastaan ihan alkeista aloittavan viisikymppisen miehen ja antaneet hyviä vinkkejä tanssimiseen.
      Kyllä tansseissa on mukavaa, kun ihmiset ovat suht selvin päin ja huumori lentää.

      • ModestyB

        Kiva kuulla. :) Minä olen käynyt n. 10 vuotta lavoilla, eikä ole jäänyt mieleen yhtään hampaat irvessä tanssivaa suorittajaa. Kerran tosin joku kilpatanssija moitti siitä, että pyörähdin käden ali liian aikaisin (eli tarkasti iskulla). Yritin kyllä odottaa vientiä, mutta kun se tuli aina vasta iskun loppuosalla, olisi pitänyt olla salamannopea, ettei olisi myöhästynyt seuraavasta askeleesta. Mutta kun en ole kilpatanssija, eihän se minulta onnistunut. Mies oli kyllä ystävällinen ja tarkoitti hyvää, mutta hänellä taisi olla liian suuret luulot taidoistani. En kyllä tuosta mitään traumaa saanut, mutta hän taisi saada, koska ei hakenut enää sen jälkeen. :)

        Muuten olen sitä mieltä, että kaikenlaiset, kaikenikäiset ja -taitoiset ja erilaisin intressein tanssivat sopivat kyllä samalle lavalle. Minua ei haittaa lenkkarit tai urheiluvaatteet, ei korkkarit tai pönäkät helmat, ei taitavat, eivätkä vähemmän taitavat, ei hitaat tai nopeat, ei kuntoilijat tai fiilistelijät eivätkä lapset. Oikeastaan kaikkein hauskinta on tansseissa, joissa on kaikenlaista porukkaa, koska sellaisissa tapaa usein mielenkiintoisia ihmisiä.

        Musiikki on tunnelman luomisessa kaikkein tärkeintä ja minun lempilajini on tango. Tiedän kuitenkin, että mm. masurkat, jenkat ja polkat ovat joillekin tärkeitä, joten ne pitää mielestäni soittaa, vaikka en niistä itse tykkääkään.


    • 4+20

      Päivän huumoriannos tulee kun käy täällä lukemassa, miten Lumoa keksitään milloinkin mollata.

      • 16+15

        Sanos muuta. Nostan hattua niille, jotka vielä viitsii kirjoittaa tänne asiallisia juttuja.


    • Tanssi ja minä <3

      "Toinen ryhmä keskittyy sosiaalisuuteen, tanssin iloon ja siitä nauttimiseen. Heille ei ole tärkeää, että kaikki askeleet menevät prikulleen sääntökirjan mukaisesti, vaan he hyväksyvät lavoilla kaikenlaiset ihmiset. Tämä ryhmä suuntaa yleensä oikeille tanssilavoille, kuten Ruusulinnaan."
      Lähinnä tähän vaikka haluankin tanssia ihanasti vievien miesten kanssa ja kaikkia tanssilajeja mutta en tarkasti vaan luovasti. Ei ole niin kovin mukavaa jos viejä ei ole osannut omaa personallisuttaan tanssiin tuoda vaan noudattaa pilkun tarkasti kursseilla oppimaansa, siellähän opitaan vaan pohja tanssille, lavaoilla ja paljon tanssimalla kehittyy se oma tyyli.

    • Ai mää vai

      Tykätty progressiivinen anarkisti.

    • Ei ole totta

      Olet ihan hakoteillä. Tanssijat eivät jakaudu kuvailemiisi ryhmiin, vaan jotakuinkin kaikki ovat melko sosiaalisia, iloitsevat tanssista ja hyväksyvät toisensa. Jos et itse hyväksy muita, se ei tarkoita, että kaikki muut ajattelisivat samoin.

      Lisäksi tanssipaikka ei ole ihmisiä erotteleva tekijä. Tanssijat pistävät helposti bileet pystyyn missä vaan, missä on hyvää musiikkia ja tilaa tanssia. Koulun liikuntasali, oopperan lämpiö, puisto, tori, kaupungintalon juhlasali, ravintola, yökerho, laituri, pelkkä puulava maassa, kuten oopperan amfiteatterilla on, kaikki käy.

      Oletan, että halusit sanoa, että (sinun mielestäsi) urheiluvaatteisiin pukeutuva tanssikurssiporukka käy (sinun kuvitelmissasi) sellaisissa paikoissa kuin Lumo.

      Ja nämä mukavat, sosiaaliset ja iloiset ihmiset käyvät "oikeilla" lavoilla.
      Lopuksi heität muka viattoman kysymyksen Kumpaan ryhmään itse kuulut? Oletpa kovin rajoittunut.

      Provosi on huono, ja ihmettelen, miksi kukaan edes vaivautuu vastaamaan. Opettele manipuloimaan paremmin ennen kuin yrität samaa seuraavan kerran. Sillä sinähän yrität, vai mitä?

    • Vatsavakoilu tiedott

      Tämä on nimimerkkiä vaihtaneen kirjoittajan provokaatio, jonka tarkoituksena on vastakkainasettelu tanssikeskustelufoorumeitten välillä: hän on spämmännyt tätä huomiota saadakseen muille tanssikeskustelufoorumeille. Keskustelun avaus on siis erittäin tanssikeskusteludesanttimainen.

    • Pe_er

      Kyllä lavoilla on jo jonkin verran niitäkin ketkä tulleet vaan nauttimaan tunnelmasta, fanittamisesta, oluesta, karaokesta ja ihmisistä vaan yleensä. Veikkaisin silti että tanssioita on ainakin 90%.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      275
      2929
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1528
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1260
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1067
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe