Tuhosit kaiken pettrui

Elämä kadonnut valhe

Niin et ole vieläkään tunnustanut, että todella tuhosit.

Halusit väen väkisin lapsemme kanssa yhteen, uskoimme sinun olevanhyvä puoliso ja tulevien lasten vanhempi. Vaan emme tunteneetkaan tapojasi.
Tuhosit lapsemme niin alas, että hän hädin tuskin jaksoi elää, oli aivan hiuskarvan varassa, että jokin enkeli pelasti.
Sinä et arvostanut häntä, jätit yksin, menit jatkuvasti pois, vaikka kotona oli nuori äiti lapsineen ja koulutus keskeneräine. hän ei mielestäsi ja ei kuulemma vanhempiesikaan mielestä olisi saanut jatkaa opintojaa, joten et hoitanut kotia lapsia, antanut lukumahdollisuutta.

Ero tuli voimaan muutama aika sitten ja sinä vanhempasi syytätte siitä lastamme, jota kohdellut kuten vaimoa pitää, vaan sinulla oli näitä vaimokkeita muualla. Rahasi olivat aina lopussa, koskaan ei kotiin jäänyt yhtään mitään, pitihän juhlia jatkuvasti.

Lapsemme särkyi tuohon kohteluun, ei hän meille valittanut, mutta olen todella tutkinut ja nostanut kiviä, miksi tämä kaikki on tapahtunut ja likaa on löytynyt ja paljon.

Et vieläkään lopeta, vaan nyt olet viemässä jo lapsenlapsemmekin pois kauas, oletko koskaan ajatellut minkälaisen surun olet aiheuttanut, ei meillä ole ollut yhtäkään joulua, ei mitään muutkaan hyvää, kuin pelko, miten nuo pienet lapset jaksavat ja tiedän heillä olevan tosi rankkaa.

Ex-puolisosi teki kolmeakin työtä, jotta pystyi jollakin tapaa sen sekasorron, minkä jätit hoitamaan, hän yrittää edelleen opiskella, jotta pystyisi lapset elättämään, sitä vastoin vanhempasi kävivät ilkkumassa, miten saivat elatusmaksutkin pienenemään.
Olet satojen kilometrien päässä, yhdessä naisen kanssa, joka sinulla olikin siellä takavarastossa, mutta et ole koskaan sitä edes vanhemmillesi kertonut että kodin poissaolot silloin olivatkin tämän petturin luona veljeilemistä ja oma perhe sai olla yksin.
Lapsemme kovetti itsensä, että sortui erääseen niljakkeeseen työpaikallaan, joka on täysi luusei, hän vain tahtoi pois tuosta sinun alistettavanta.

Nyt hartain toiveeni on, että menetät täysin kykysi minkäänlaiseen seksuaalisuuteen, niin että et pysty enää tuosta uutta naista koskettamaan, saisi kokea saman minkä aiheutit lastesi äidille.
Samalla tunnustat vanhemmillesi ilkeytesi lastamme kohtaan, jotta he lopettaisivat täällä lapsemme ja meidän mustamaalaamisen.

Ja tuot lapset heti takaisin joulun viettoon tänne läheistensä luo, suon sinun tulla itsesikin, mutta pysyköön tuo tulokkaasi siellä ja miettiköön omien lastensa kohdalla, mitä on heille tehnyt.

Kun ajattelen sitä, miten lähellä oli menettää oma lapsia, kun ajattelen miten yrität nyt riistää lapsenlapseni.

Kun nyt siellä "piireissä" pyörit ja yrität esittää suurta, sillä onhan sinun päästävä matkustamaan ja kerman sekaan, jospa ymmärtäisit palata taaksepäin ja nähdä, että mekin ansaisimme edes jonkinlaisen elämän ja lapsenlapsien näkemisen ja voisit pyytää anteeksi lapseltamme julmaa kohteluasi niin perin juurin, että hänelläkin olisi mahdollisuus elää täällä ja ne vanhempasi, käy nyt sanomassa totuus, jotta tuo jatkuva ilkeily loppuisi.
Jospa vielä muistaisit, kuinka paljon me teimme sen kotisi eteen, emme ole juuri kiitoksiasi saaneet, nyt rehvastelet siellä, en näe siihen mitään aihetta.

13

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No jo on! kuka antaa kenellekään "oikeutta lukea itselleen ammattia" "tai elää omaa elämää" kyllä nämä ovat suomessa ihan jokaisen omia päätöksiä. Se on eri asia, haluaako niihin oikeasti tarttua, vai pakoilla vedoten milloin mihinkin tekosyyhhyn.

      Kyllä itsekin nuorena omilleen muuttaneena, miehen ja itseni elättäneenä opiskelelssa ja kahta työtä tehdessä.. koen, että se oli ihan oma valintani, enkä kadu hetkeäkään. Se ol iakikki sen arvoista.

      Jos mies tai kuka tahansa, olisi minulle alkanut sanelemaan, saanko opiskella vai en, olisin nauranut ne maan rakoon ja tehnyt juuri niin kuin näen itselleni olevan parhaaksi.

      Mutta näin jälkikäteenhän se on aina helpompi syytellä juurikin kaikkia muita, kuin ottaa vastuu siitä omasta elämästä ja siitä, missä pisteessä se juuri nyt on.

      • Ihmiset ovat nykypäivänä heikkoja, ja kaikki piätisi saada heti ja nyt ilman minkäänlaista panostusta.


    • Voimia tarvitaan

      Niin tämäkin nainen jatkaa opiskeluaan, mutta tuki on vähissä, aikanaan hän voi olla hyvinkin merkittävä ihminen, mutta se mikä hänestä rikottiin tällä toiminnalla ja mitä edelleenkin yritetään eli estää hänen mahdollisuutensa.
      Olenkin tullut käsitykseen, että kaiken takana on kateus, nainen ei saisi olla miestään korkeammassa virassa, hänen vanhempansa ovat oikeastaan sen suoraan sanoneet ja nyt yrittävät jopa lasten kautta vielä jatkaa tuota ilkeää toimintaa.

      Kun jaksettaisiin vielä pari vuotta eteenpäin, silloin taitaa olla pakko heidän luovuttaa tallaaminen.

    • Nykypäivänä on erittäin harvinaista että selviää ilman siipien polttamista.

      Eroja tulee, ihmiset kohtelevat kaltoin, kukaan ei elä pumpulin sisällä eikä säästy suruilta, jollei elä erakon elämää ja ole tyytyväinen siihen.


      Tiedän tunteen, olen itsekin kokenut vaikka ja mitä, pettämistä, alistamista, mollaamista, haukikumista, aliarvioimista.. on eroja, rakkauksia, pettymyyksiä, ihastumista, suruja, kriisejä, kuolemaa ja syntymää.

      Se kaikki on tehnyt minusta vahvan. Olen työelämässä, olen perheellinen, ja opiskelen. Vaikka takapiruna onkin ihmisiä, jotka yrittävät syystä tai toisesta pahoittaa mieleni. Se on niiden ongelma. Ei minun.

      • -----

        Totta. Jokainen ihminen on vastuussa vain omista teoistaan. Voin itse vaikuttaa vain omaan elämääni, omaan käytökseeni ja omiin valintoihini, en muiden.

        Onhan näitä olemassa, joiden tavoitteena on vain muiden kiusaaminen ja kyttääminen. Kyllä minuakin on yritetty ja yritetään murtaa tietyiltä tahoilta, puhutaan p-askaa ja pyöritellään silmiä kun ohi kävelen. Entä sitten? En minä jaksa välittää. Tervehdin kohteliaasti ja jatkan matkaani. Minä en voi vaikuttaa muiden käytökseen, mutta omaani voin.


    • Lisäksi mielestäni olisi eritätin outoa minun vanhemmiltä/sukulaisiltani/ystäviltäni mikäli näkisin heidän käyttäytyvän kuten tämän ketjun aloittaja..

      Toisaalta minun lkäheiseni kyllä ovat aina olleet miun tukenani ja keskittäneet voimavaransa siihen, eikä entisten kumppanieni tai minua väärin kohdelleiden haukkumiseen ja heidän vikojen esille tuomiseen.

      He, ovat onneksi ymmärtäneet sen, mikä on oikeasti tärkeää.

    • Julma ja paha

      Joku kirjoittaa, että ei eletä pumpulissa, ei eletäkään, jokaisella on vastoinkäymisiä. Kirjoittajan mielestä erot kuuluvat nykypäivään, sitä kenenkään ei koskaan pidä ajatella noin, sillä niin ei saa olla.
      Hän kertoo vastoinkäymisten tehneen hänestä Vahvan, toisin sanoen kovan ihmisen. Se on pahinta mitä ihmiselle voi tapahtua, että kovettaa itsensä, silloin juuri elämä katoaa ja eletään pintaliitoa, mutta ei todellista elämää.

      Kun ihminen vastoin käymisistään oppii inhimillisyyttä ja myötätuntoa, jäävät monet erot toteutumatta ja lapsille varmasti riittää enemmän aikaa. Niin pitäisi olla, että osaisi valmistaa lapsiaan tähän pahaan maailmaan kestämään myös vastoinkäymisiä, niin että he eivät kovettaisi sydäntään.
      Itsensä kovettanut ihminen on julma ja paha jopa itselleen, tuhon oma.

    • E isaisi ajatella ei. Ja aina potaisi pysyä positiivisellä mielelä ja optimistisena. Mutta tuo on on arkea. Ja se, että tiedostan tuon, että aina suhteet eivät kestä ja kaikki suhteet vaativat panostusta, ei vähennä mun arvostusta omaa parisuhdettani kohtaan, eikä vähennä sitä uskoa ja toivoa sen suhteen, että liittomme kestää.

      Liittomme kestää, mikäli annamme sille hyvät puitteet. Minä ja mieheni. Yhdessä.

      kova ja vahva, ovat eri asioita. Se, että tiedän, mettä pystyn selviytymään hankalistakin elämäntilanteista ja se, että uskon, että mistä tahansa voi selviytyä, ei mielestäni ole merkki siitä, että on kova. Se on merkki itsetuntemuksesta. Tunenn itseni ja tiedän rajani. Tiedän, miten selviytyä itseäni kohtaavista haasteista.

      Valitettavasti se, että olet kuinka inhimillinen ja myötätuntoinen ei estä huonoja liittoja, se ei estä eroja eikä se estä eroperheitä.

      Valitettavasti .Se vaatii niin paljon muutakin, se kestävä liitto, kuin kahta eri ominaisuutta yhdessä ihmisessä (nuo mainitsemasi inhimillisyys ja myötätunto).. Sen kun oivaltaa, on elämä paljon helpompaa.

    • Hirviö äidit

      Ei ole huonoja liittoja, siitä tulee vain sellainen kun alkaa se pääkoppa sillä tavoin ajattelemaan. Ja ne ajatukset eivät tule jos ei juokse jatkuvasti etsimässä muuta eli koti ei riitä.

      Kun uskaltaa kavereille sanoa, että olen puolison kanssa kotosalla, en lähde minnekään, liito kestää, mutta ei varmasti kestä jos aina ollaan jonnekin laukkaamassa, mikä äiti on sellainen, joka seisoo kapakkaruusuna joka viikonloppu, lapset laitettuna jollekin hoitoon tai yksin kotona peloissaan.

      Moni jättää yksinkin, sillä ei uskalla heitä muualle laittaa. Tulisi totuus ilmi huiteluista.
      Jotkut pitävät ukkoja piikoinaan, kun tulee töistä akka lähtee putiikkiin tuhlaamaan ja viikonloppuna kapakkaan akkasakin kanssa kalastamaan petikaveria, kun mies muka on huono.

      • ...

        ...ja hirviöisät!


      • Mukaan elämään
        ... kirjoitti:

        ...ja hirviöisät!

        juuri näin molemmista löytyy ja uusperheen aikuiset ovat ensimmäisinä luettelossa sillä he eivät kunnioita ketään, sillä he nyt kuulemma elävät elämätöntä nuoruuttaan. Miksi jäi elämättä. lapset saatuaan pitää unhoittaa tuollaiset haihattelut, eläkää vaikka sitten sitä villiä elämää, kun ne lapset on lähteneet, silloin eivät joutuisi teidän hirmuvallan alle.

        Kysyisin miksi uusperheen puolisot huutavat lapsilleen, niin että seinien läpi kuuluu, samoin toisilleen.
        Asuntojen ikkunat on peitetty päivällä ja yöllä, näyttää aika pahalta, ikään kuin jossakin luolassa asumista.
        Olen kuullut riidan lapsista sekä lapsen pyynnön saada ruokaa, kun sitä ei ole moneen aikaan ollut.

        Nyt viime päivinä on ollut kirjoituksia hyvin paljon esim.äitien suuresta väsymyksestä, jossa niukin naukin on jäänyt tekemättä järkyttävä tuho. Joku nuori äiti on kaikkeen kyllästynyt, pitäisi saada uusi työ, kun se entinen monen vuoden koulutuksella saatu ammatti on muuttunut pahaksi.
        Kun näitä nyt tihkuu ulos, se kertoo myös siitä, että niitä on pilvin pimein kaikin tavoin piilotettuna, jotka sitten pulpahtavat esiin juuri lapsensurmina ja itsetuhoina.

        Kuulutan perään sitä, että saataisiin niin matala kynnys auttamiseen. Niin matala, että jokainen sinne uskaltaisi mennä ja ilman leimaantumista tai minkäänlaista korvamerkintää.
        Tuo väsymys on tämän hetken tapahtumaruuhkasta ja kun se saa purettua, elämä jatkuu ihan hyvin .
        Juuri nämä suljetut kodit, joissa ei saa vierailla enää oikein kukaan ja verhotkin ovat kiinni ovat suureessa vaarassa, miten sieltä pohjilta päästään pois.
        Moniin iskee viina, sillä yritetään saada unta silmään ja unohtaa edes hetkeksi paineet, jotka voivat olla varsin helpostikin hoidettavissa pois, mutta väsynyt ihminen ei jaksa juuri nähdä valoa ja voimakin on poissa.
        Kun jollakin olisi mahdollisuus mennä kuuntelemaan ja auttamaan. Ihmisten pitää alkaa huomioida toisiaan paremmin jo pelkkä keskustelu eli toisen ihmisen läheisyys merkitsee paljon, mutta älkää kehuko itseänne tai omia asioitanne, kuunnelkaa ja ottakaa puheeksi vaikka yhteinen iltalenkki tai lasten kanssa pulkkamäki, sellainen jossa voi unohtaa painavat asiat hetkeksi, silloin ne alkavat ihmeestä muuttua keveämmiksi.


      • Kyllä vaan on huonoja liittoja ja ne syntyvät siinä vaiheessa kun pariskunta ei halua/osaa/pysty enää panostamaan ja ylläpitämään keskinäistä parisuhdettaan.


      • Mukaan elämään kirjoitti:

        juuri näin molemmista löytyy ja uusperheen aikuiset ovat ensimmäisinä luettelossa sillä he eivät kunnioita ketään, sillä he nyt kuulemma elävät elämätöntä nuoruuttaan. Miksi jäi elämättä. lapset saatuaan pitää unhoittaa tuollaiset haihattelut, eläkää vaikka sitten sitä villiä elämää, kun ne lapset on lähteneet, silloin eivät joutuisi teidän hirmuvallan alle.

        Kysyisin miksi uusperheen puolisot huutavat lapsilleen, niin että seinien läpi kuuluu, samoin toisilleen.
        Asuntojen ikkunat on peitetty päivällä ja yöllä, näyttää aika pahalta, ikään kuin jossakin luolassa asumista.
        Olen kuullut riidan lapsista sekä lapsen pyynnön saada ruokaa, kun sitä ei ole moneen aikaan ollut.

        Nyt viime päivinä on ollut kirjoituksia hyvin paljon esim.äitien suuresta väsymyksestä, jossa niukin naukin on jäänyt tekemättä järkyttävä tuho. Joku nuori äiti on kaikkeen kyllästynyt, pitäisi saada uusi työ, kun se entinen monen vuoden koulutuksella saatu ammatti on muuttunut pahaksi.
        Kun näitä nyt tihkuu ulos, se kertoo myös siitä, että niitä on pilvin pimein kaikin tavoin piilotettuna, jotka sitten pulpahtavat esiin juuri lapsensurmina ja itsetuhoina.

        Kuulutan perään sitä, että saataisiin niin matala kynnys auttamiseen. Niin matala, että jokainen sinne uskaltaisi mennä ja ilman leimaantumista tai minkäänlaista korvamerkintää.
        Tuo väsymys on tämän hetken tapahtumaruuhkasta ja kun se saa purettua, elämä jatkuu ihan hyvin .
        Juuri nämä suljetut kodit, joissa ei saa vierailla enää oikein kukaan ja verhotkin ovat kiinni ovat suureessa vaarassa, miten sieltä pohjilta päästään pois.
        Moniin iskee viina, sillä yritetään saada unta silmään ja unohtaa edes hetkeksi paineet, jotka voivat olla varsin helpostikin hoidettavissa pois, mutta väsynyt ihminen ei jaksa juuri nähdä valoa ja voimakin on poissa.
        Kun jollakin olisi mahdollisuus mennä kuuntelemaan ja auttamaan. Ihmisten pitää alkaa huomioida toisiaan paremmin jo pelkkä keskustelu eli toisen ihmisen läheisyys merkitsee paljon, mutta älkää kehuko itseänne tai omia asioitanne, kuunnelkaa ja ottakaa puheeksi vaikka yhteinen iltalenkki tai lasten kanssa pulkkamäki, sellainen jossa voi unohtaa painavat asiat hetkeksi, silloin ne alkavat ihmeestä muuttua keveämmiksi.

        siis totuushan on se, että ei tarvitse edes olla mikään uusperhe, jotta kulee lapsille huutamista ja käsiksi käymistä. Sitä löytyy ihan perhemuodoista ja sosiaalisista rooleista riippumatta ihan ydinperheistäkin. Siellä ehkä se kynnyskin on matalampi. En tiedä. Mutta näin ainakin työn kannalta huomattuna on asia juurikin näin.

        Ehkä sitä sitten ihmiset enemmän kiikaroivat uusperheellisiä, haluavat osoittaa jokaisen virheen, kun taas ydinperhe-elämästä halutaan ylläpitää tiettyä "onnellisen perheen" mielikuvaa yllä. Ehkä se puuttuminen ydinperheen sisäisiin ongelmiin on korkeampi kuin ydinperheen.

        En tiedä, nämä ovat vain ajatuksia. Mutta pointti on se, että valitettavatsi sitä niin sanottua huonoa vanhemmuutta esiintyy.. ihan yhteiskunnan lokeroittamisesta huolimatta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe