Uutiset + viittomakieliset + venäjä

Mökinukko

Miksi ihmeessä ylellä pitää olla viittomakieliset ja venäjänkieliset uutiset normaalien suomenkielisten uutisten lisäksi? Esimerkiksi kyselytunti viitotaan laatikossa ohjelman alalaidassa, ja mainiosti toimii. Saman voisi aivan hyvin tehdä normaalien uutisten yhteydessä. Venäjänkieliset on lopetettava ja normaaliuutiset voidaan teksittää venäjäksi. Koko yle fem voidaan lopettaa ja ruotsinkieliset ohjelmat lähettää ylen tv2 kanavalla. Ruotsalaisella kanavalla ei ole kuitenkaan muuta katsottavaa kuin tanskalainen maajussi. Kaikessa pitää säästää ja nämä ovat helppoja kohteita.

14

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Mutta onhan venäjänkielisissä uutisissa maamme venäjänkieliselle vähemmistölle suunnattuja aiheita, joita ei tavallisissa uutisissa välttämättä ole. Ja onhan se eri asia kuulla omaa kieltä, kuin pelkästään lukea tekstityksenä.

      Venäjänkieliset uutiset on siksikin perusteltuja, että niissä on suomalainen eikä venäläinen näkökulma asioihin.

      Muutaman vuoden kuluttua Ylellä tulee olemaan taas vain kaksi televisiokanavaa, kun yhä enemmän materiaalia siirtyy verkkoon. Joku Yleltä kommentoi sitä taannoin. Kalliit digitan maksutkin vähenevät.

      • huono suuntaus

        Säälin vaan vanhuksia joilla ei kaikilla ole edes nettiä tai vaikka oliskin niin eivät osaa välttämättä netistä katsoa ohjelmia. Siksi on typerää että Yle siirtää yhä enemmän matskua nettiin. Ylen pitäis palvella kansalaisia ikään katsomatta, onhan se sentään verovaroin ylläpidetty!


      • a-talkkari

        "Venäjänkieliset uutiset on siksikin perusteltuja, että niissä on suomalainen eikä venäläinen näkökulma asioihin."
        Tätä pidän kaikkein tärkeimpänä suomalaisten kannalta.
        Mm. lapsiasiasta tuli uutisissa asiallista infoa Suomessa asuville venäläisille, kun eräs suomalainen dosentti mustamaalaa Suomea ja Venäjän mediassa hänen toimesta levitetään sontaa. Tällainen vääristymä saattaa olla jopa sodan tekosyy.


      • Saami & Ruotsi

        VENÄJÄNKIELISET EIVÄT OLE MIKÄÄN VIRALLINEN VÄHEMMISTÖ, EIKÄ HEILLE SILLOIN KUULU KUSTANTAA UUTISIA JA NETTIPALVELUJA IHMISTEN VERORAHOISTA!

        Suomalaiset voisivat valittaa EUhun siitä, että joutuvat venäläisille näitä palveluita verorahoistaan maksamaan.


      • loorti

        Haluatko sitten, että Suomen venäjänkieliset seuraavat uutisensa (ja muodostavat käsityksensä tapahtumista) ainoastaan Venäjän median uutisoinnin perusteella?


    • Isä

      Viitomakieliset uutiset toimii samalla myös selkokielisinä uutisina. Niitähän ei muuten televisiossa tule.

      Itse muuten (vaikka olenkin suomenkielinen) katson enemmän femmaa kuin ykköstä (enkä kyllä ole vilkaissutkaan tanskalaista maajussia).

    • ei venäjälle

      Venäjänkieliset voi ja pitää poistaa!! Käännän aina kanavaa kun ne tulee, ärsyttää niin! Ja samalla sitten jää toinen kanava päälle ja suomenkieliset uutiset unohtuu. -Eikä mitään venäjätekstityksiäkään.

      Jo omissa uutisissa on jatkuvaa venäjä-tarjontaa. Miksi ihmeessä ei löydy uutisistamme asiaa venäjän ulkopuolelta. Eurooppa on muutakin kuin venäjä. Ja Euroopan ulkopuolellakin on elämää ja tapahtumia!

      • muualtakin uutisoida

        Ja kyllä Ylellä muualtakin Euroopasta uutisoidaan ja muualtakin, uutisoidaan jopa ameriikoista.


    • BLOOD IS LIFE

      Jos uutiset häiritsee niin paljon niin paina ääni pois! Kyllä saa tulla viittomakieliset uutiset, novosti, tuleehan myös yle news, saamelaiset uutiset, ruotsinkieliset uutiset... Häiritseekö teitä myös ne?

    • Henkilökohtaisesti kuuntelen, mikäli mahdollista ensin venäjänkielisetuutiset ja siihen perään viittomakielenuutiset, sillä näissä on osin eri aiheet. Tämän jälkeen voikin sitten jo kääntää kanavaa ja lähteä Baijerin maisemiin.
      On totta, että femmalta on tullut hyviä pohjoismaalaisiasarjoja, kuten niistä norjalaisista sisarpuolista kertonut sarja kotikulmilla.

    • 131313131313131313131313

      Nyt tulee viiden aikaan neljät uutiset peräkkäin novosti, viittomakieliset uutiset, viiden uutiset, alueuutiset ja suunnilleen kaikissa on eri aiheet. Katon kaikkia eikä mua ainakaan ne häiritse

    • ollatäytyy

      Täytyy olla.

    • BLOODisLIFE

      Novostia oon kattonu ja mä oon kattonu niiden silmiä jotka lukee niitä uutisia ja sillä miehellä joka pitää joskus myös silmälaseja ja sillä naisella joka ei pidä silmälaseja on semmoset silmät joita on mun sukulaisilla ja mulla, semmoset vähän kun kissalla!

    • olensamaamieltä

      Olen aivan samaa mieltä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1831
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1358
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1240
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      10
      1164
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1115
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      13
      1068
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1057
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1019
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1012
    Aihe