Onko sieltä Kankaanpään tiepiiristä määrärahat taas loppu kun

Hietaaaaaaaa

tiet ovat hiekoittamatta?
Onko Karvian urakoitsija muuttunut, kun hiekka-autoa ei ole näkynyt taajaman ulkopuolella. Karvia-Jalasjärvi tie todella liukas, Paljon rekkoja läpikulkumatkalla tämän kautta 3-tielle.
Pitänee ottaa yhteyttä varmaan ylemmäs, koska tämä jokavuotinen liukkaudenesto ja aura-auton rukoileminen loppuisi.

11

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ne kyllä ole hiekoittamatta. Ihan varmasti hiekoitetaan, kun kitkaraja alittuu, eli kun kitka on tietyn rajan alapuolella. Monesti kyllä hiekoitetaan, vaikka raja arvot ei täyttyisikään.

      Tästä on olemassa ihan selvät tiehallinnon ohjeet, joiden mukaan toimitaan.

      • nainen 62

        On kuule vieläkin hiekoittamatta, vaikka kitkaraja on alittunut jo alkuviikosta!
        Keskustaan ripoteltiin hiekkamatto ja se oli siinä. Mutta eipä tuo meitä sivukylissä asuvia mitään auta.

        Eilen päivällä on soitettu liukkaudesta tienkäyttäjän linjalle, mutta vieläkään ei ole liukkaudenestoa suoritettu.

        Sitä vähän ihmetellään kun urakoitsijoiden mielestä Karviakin loppuu muutama km taajaman ulkopuolelle, toisilla veronmaksajilla ei niin ole väliä.

        Kerrohan Jari-Pekka, miten ne siellä "pääpaikalla", tietävät minkälainen keli on esim. Karvian pohjoisimmassa päässä? Ettehän te tiedosta sitä edes siellä Kankaanpäässä.

        Viime vuoden liukkailla oli sama juttu. Kyläläisten voimmin jouduimme soittelemaan tienkäyttäjän linjalle, että saimme hiekkaa niin paljon, että pääsimme kulkemaan. Suuret kiitokset jälkikäteen paikkakuntalaiselle yrittäjälle, joka kuulemma on jäänyt eläkkeelle!

        Kyllä täällä sivukylilläkin ihmisiä liikkuu. Päivittäin kulkevat kouluautot, postit, meijeriautot, tukkirekat, taksit sekä kyläläiset...


    • No kankaanpäässä Destian tiemestari kiertää katsomassa eri teitä ja tekee mm kitkamittauksia. Vieläkin totean, että tässä toimitaan tiettyjen normien mukaan. En sano, etteikö juuri nyt voisi hiekoitustarve, kun on lähes vesikeli. Vaikea mun on sanoo Laviasta asti, kun harvemmin siellä ajelen. Tarve voi tulla nopeastikkin ja joka tien päässä ei voi olla hiekoitusautoa lähtöä odottamassa.

      Normeista ja toimenpideajoista kerrotaan mm tässä.

      http://portal.liikennevirasto.fi/portal/page/portal/f/urakoitsijat_suunnittelijat/investointien_kilpailutukset/tieurakoiden_kilpailutus/4b_Talvihoito_laatuvaatimukset_2015_korjausehdotukset_27.10.2014.pdf

      • Missä hiekoittaja

        Sinä kun olet ammattimies alallasi, selvitähän nyt meille tietämättömille, miksi Karviassa jätetään hiekoittamatta ja auraamatta yksi sivuhaara. Se on joka talvinen riesa ollut kymmeniä vuosia.
        Siellä ei kuulemma asu ketään...kuitenkin saman tien varrella on parikin suurta maatalousyrittäjää, jokaisessa pirtissä asuu perhe eli veronmaksajia kyllä tälläkin sivuhaaralla on.
        Ymmärrän kyllä, ettei urakoitsija ehdi kaikkialle, mutta kun pienemätkin tiet hiekoitetaan heti aamupäivällä ja tämä haara jää vaille huoltoa. Mikähän siinä mättää?

        Nytkin täällä odotetaan hiekoitusauton tulemista...on odotettu jo aamupäivästä alkaen jolloin nuo parin kilometrin päässä olevat tiet on hiekoitettu. Täytyy vain toivoa, että kaikki pysyvät tiellä. Eikä kukaan loukkaisi itseään.


      • Missä hiekoittaja kirjoitti:

        Sinä kun olet ammattimies alallasi, selvitähän nyt meille tietämättömille, miksi Karviassa jätetään hiekoittamatta ja auraamatta yksi sivuhaara. Se on joka talvinen riesa ollut kymmeniä vuosia.
        Siellä ei kuulemma asu ketään...kuitenkin saman tien varrella on parikin suurta maatalousyrittäjää, jokaisessa pirtissä asuu perhe eli veronmaksajia kyllä tälläkin sivuhaaralla on.
        Ymmärrän kyllä, ettei urakoitsija ehdi kaikkialle, mutta kun pienemätkin tiet hiekoitetaan heti aamupäivällä ja tämä haara jää vaille huoltoa. Mikähän siinä mättää?

        Nytkin täällä odotetaan hiekoitusauton tulemista...on odotettu jo aamupäivästä alkaen jolloin nuo parin kilometrin päässä olevat tiet on hiekoitettu. Täytyy vain toivoa, että kaikki pysyvät tiellä. Eikä kukaan loukkaisi itseään.

        Sanoppa nyt tarkalleen, mistä tiestä on kyse. Kerro tien numero ja mistä lähtee ja mihin päättyy.


    • toinen Karviasta

      Koskahan tämä Destian tiemestari viimeksi on kiertänyt? Se olisikin hauska tietää.
      Eipä ole varmaan paljonkaan käynyt tarkistamassa olisiko syyshuollollekaan ja lanaukselle ollut tarvetta. Nytkin varmasti tekisi hyvää käydä kiertelemässä kaikki karvian sivutiet ja tutkimassa ONKO TIE JÄINEN vai ei.

      Tämä hiekan tarve on ollut jo alkuviikosta asti. Päällystetiet ovat olleet todella liukkaita koko viikon. Sarvelaan asti on tuotu hiekkaa, mutta muut tiet ovatkin sitten hiekoittamatta. Jopa kouluautokuljettajat valittavat liukkaudesta, mutta kukaan ei korviaan lotkauta.

      Kukaan ei ole vaatinut hiekoitusautoa odottelemaan tienpäihin vaan kyse on siitä, että tiet hiekotetaan silloin kun on liukasta. Luulisi, että nykyään kun saadaan tarkkoja säätiedotteita, urakoitsijat pystyisivät ennakoimaan liukkaudeneston tarpeen. Toiseksi, pitääkö ahnehtia niin suurta tieurakkaa, ettei pysty hommaa hoitamaan.

      Käsittääkseni sitä hiekkaa tarvitaan silloin kun on liukasta, ei enään silloin kun jää on sulanut pois. Eikä se jääpaakkuinen hiekka pysy pääkallokelillä jään pinnalla.

      http://www.destia.fi/fi/yhteystiedot/usein-kysyttya.html

      Ei se mitään vaikka pelti rytisee kun ei itseään tai toisia raajarikoksi tai hengettömäksi jäätiköllä aja. Haetaan porukalla destialta korvauksia.

      Voihan sitä vihjaista: että herrallakin on aina ylempi herra.

    • NO!

      ketä kiinnostaa muutenkaan karvian tiet? Etenkään sivutiet :D ajelette kuitenkin vaan jollai rattoreilla siellä.. laittakaa "piikki"pyörät vai tuleeko saituus vastaan? vai eikö sitte saa enään kossua ko loppuu kolikot? :)

      • yes1

        Kylläpä siellä Kankaanpäässäkin urputetaan katujen aurauksesta. Töppöjä autokuskeja koko Kankaanpää täynnä.

        Ketäkö kiinnostaa Karvian tiet? Ilmeisesti kiinnostaa niitä jotka joutuvat siellä päivittäin ajamaan. Rekkamiehet, postiautot, kouluautot, ambulanssit, taksit...pitääkö luetella lisää?

        Karvialaiset on niin rikkaita, että ne pääsevät maastureillaan kyllä kulkemaan huonoillakin keleillä, mutta teitä tuppukaupungin kuskeja tässä ajatellaan, kun te lähdette suojatusta ympäristöstänne liukkauteen jajamaan.


    • pööööööööööööööööööö
    • MÄYRÄ

      KANKAANPÄÄN AJOTIET SEKÄ VARSINKIN KEVYENLIIKENTEENVÄYLÄT OVAT ALA-ARVOISESSA KUNNOSSA!!!
      PALJONKOHAN SAISI VÄYLIEN KUNNOSSAPITOON AURAUKSIA VAIKKAPA YHDEN KATUMISEN HINNALLA!!!????

      • vinkiksi1

        MÄYRÄ!!
        Soita tienkäyttäjän linjalle, numeron löydät täältä netistä. Luultavasti sinne voi lähettää sähköpostiakin. Et häviä siinä mitään.
        Jos kerran kunnossapitourakan itselleen ottaa on se myös hoidettava.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe