Verokortti jo tammikuussa?

verokortti?

Jouduin nostaa kahdelle viimeiselle kuukaudelle vuodelle 2014 tulorajaa, eli nykyinen verokorttini on voimassa 31.12.2014 asti. Tarvitsen siis uuden verokortin jo tammikuusta lähtien. En ymmärrä yhtään miten tämä kortti tehdään netissä. Eka kerta kun itse teen, helpoimmalla varmaan pääsis kun soittais..
kun kirjaudun palveluun, siellähän näkyvät jo tiedot ja laskelmat 1.2.2015 alkavalle verokortille, kysymykseni ovat siis:
1. Tarvitseeko laskelmien tuloksia muuttaa?
2. Pitääkö niihin laskelmiin lisätä se tammikuun 2015 tuleva palkka?

Yritin siis laittaa tarvittavat tiedot, eli laitoin arvioksi ensivuoden tuloista saman mitä tämän vuoden aikana olen tienannut, koska palkkani ym ovat säännölliset ja saman suuruiset joka kuukausi.
Sitten laitoin bruttotulon ja ennakonpidätys bruttotuloista tämän vuoden ajalta.

Tämän jälkeen pystyi muuttaa milloin haluaa verokortin voimaan, ja laitoin ruksin tähän "Haluan verokortin, jossa on palkkakauden tuloraja. Tulee voimaan 1.1.2015"

Kun painoin jatka, tulikin teksti "Ilmoitit saaneesi tammikuun alussa palkkaa. Tarkista, että ilmoittamasi tulo on vuoden 2015 alussa sinulle maksettu määrä, eikä esimerkiksi vuonna 2014 maksettu palkka. Voit korjata määrän painamalla Edellinen. Jos saat tammikuun alussa ilmoittamasi palkan, paina Jatka."

Mitä tämä tarkoittaa? Kiitos jos joku jaksanut lukea ja osaisi auttaa avutonta ensikertalaista.. :)

2

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erotavuodet

      Arvioi koko ensi vuoden tulon määrä. Tämän vuoden tuloilla EI ole vaikutusta ensi vuoden verokorttia laskettaessa. Laita kertymiin nollat.
      muuten, muutosverokorttia käytetään myös tammikuussa, vaikka voimassaoloaika on 31.12 asti. Niin verokortti on aina voimassa vuoden loppuun, sitä vaan käytetään tammikuussa. Tulorajat nollautuvat vuodenvaihteessa.

    • Hei ja kiitos kysymyksestäsi nimimerkki ”verokortti?”

      Aikaisempi kirjoittaja onkin sinulle jo vastannut, tässä vielä verokortit verkossa palvelun pääsivut ja palvelunvaiheet:

      Vaihe 1: Asiakastiedot ja verokortit (näet asiakastietosi, viimeisimmät verokorttitietosi sekä mahdolliset ennakkoveroa koskevat tiedot)
      Vaihe 2: Tulojen ja vähennysten ilmoittaminen (ilmoitat muuttuneet tulo- ja vähennystiedot, muutostilaan pääset Muokkaa -linkistä) Jos haluat kortin voimaan 1.1.2015. Ilmoitat tässä kohdassa vain arvion vuoden 2015 bruttopalkoista lomarahoineen. Saatu bruttotulo ja ennakonpidätys vuoden alusta ilmoitetaan nollana.
      Vaihe 3: Laskennan tulos (ohjelma näyttää sinulle laskennan perusteella uudet verokorttitiedot sekä listaa tiedot tuloista ja vähennyksistä).
      Vaihe 4: Toimitustapa ja tietojen lähettäminen (tiedot tulostettavista verokortista/verokorteista.) Voit tarvittaessa muuttaa kortin toimitusosoitteen vaiheessa neljä.
      Sivun ylälaidasta voi valita, tulostatko kortin itse vai toimitetaanko se postitse.

      – Vaiheesta toiseen pääset liikkumaan sivun alalaidassa olevalla Jatka-painikkeella tai takaisinpäin Edellinen -painikkeella.
      – Voit keskeyttää palvelun käytön oikeassa ylälaidassa olevalla Kirjaudu ulos -painikkeella. Jos haluat tallentaa tiedot, ne säilyvät palvelussa seitsemän päivän ajan. Jos et palaa palveluun tämän ajan kuluessa, tallennetut tiedot häviävät.
      – Ohjelma voi esittää käytön aikana sinulle erilaisia huomautuksia ja kysymyksiä. Vastaamalla tai toimimalla annetun ohjeen mukaan pääset etenemään palvelussa.
      – Jokaisen sivun oikeassa laidassa on sivuun liittyviä ohjeita vaaleanvihreässä "palkissa". Lisäksi ylälaidassa ovat linkit Lisätietoja palvelusta ja Henkilöasiakkaan vero-opas, joissa on lisäohjeita. Myös otsikkopalkeissa on keltaisella merkittyjä Ohje-linkkejä, joista avautuu lisäohjeita kyseiseen kohtaan.

      Voit myös soittaa asiakastukeemme 020 697 044 (arkisin klo 9.00–16.15 ppm/mpm), jos tarvitset opastusta palvelun käytössä.

      Ystävällisin terveisin Saija Verotiimistä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1505
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe