Stubbilta loistoesiintyminen TV1:ssä

TV-katsoja

Stubbilta loistoesiintyminen TV1:ssä.

120

416

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se siitä

      kiero ku kokoomus.

    • En katso vapaaehtois

      En kestä paria lausetta enempää tuota kuuntelemaan, koska kaikki on niin teennäistä, tapa puhua, hidastelut, selvästikkin koulutetaan ministeriksi, mutta nyt on myöhäistä. Rahaa tietenkin on millä muotoilla, mutta nyt on kyllä jo myöhäistä, vahinko on jo tapahtunut.

    • Vesa Kaitera

      En katso vapaaehtois kirjoitti: "En kestä paria lausetta enempää tuota kuuntelemaan, koska kaikki on niin teennäistä, tapa puhua, hidastelut, selvästikkin koulutetaan ministeriksi, mutta nyt on myöhäistä. Rahaa tietenkin on millä muotoilla, mutta nyt on kyllä jo myöhäistä, vahinko on jo tapahtunut."


      Periaatteessahan Stubb on "läpinäkyvä" persoona, joka on hyvin pitkälti oma itsensä puheissaan ja haastatteluissaan. Mutta siinä olet oikeassa, että Stubbia on neuvottu, jotta hän pääministerinä puhuisi astetta hitaammin kuin aiemmin. Moni politiikka seuranut tietää hyvin, että samaa sanottiin myös Margaret Thatcherille, juuri ennen kuin hän nousi pääministeriksi. Thatcherin kohdalla puheen hidastuminen ja äänen madaltaminen alkoi hieman enneni pääministerikauden alkua ja kehittyi samaan suuntaan, kun hänen pääministeriytensä jatkui. Stubbilla ei ole aivan yhtä suurta eroa, mutta jonkinmoinen muutos kuitenkin.

      Stubbin tyyli toimia ja viestiä on aiheuttanut kriittisiä kommentteja erityisesti "vanhan koulun" kokoomuslaisten tahoilta, ja Alex on niin älykäs mies, että hän on ottanut neuvot onkeensa. Vasta haudassa on liian myöhäistä. Stubb on vaaliveturina aivan omaa luokkaansa. Huomaat sen kyllä parin kuukauden sisllä.

      • Vesa on typerys

        Kaiteran jutut ovat yhtä teennäistä teatteria kuin Stubbin. Etkö itse huomaa kuinka typerä olet ?Jos kerran kaikki olette Kokoomuksessa noin epäaitoja ihmisiä, niin ei ole ihme, että puolueenne sukeltaa nyt lujaa pohjaan ja pysyy siellä kauan mikäli kansan ääntä kunnioitetaan.


      • Vesa Kaitera
        Vesa on typerys kirjoitti:

        Kaiteran jutut ovat yhtä teennäistä teatteria kuin Stubbin. Etkö itse huomaa kuinka typerä olet ?Jos kerran kaikki olette Kokoomuksessa noin epäaitoja ihmisiä, niin ei ole ihme, että puolueenne sukeltaa nyt lujaa pohjaan ja pysyy siellä kauan mikäli kansan ääntä kunnioitetaan.

        Vesa on typerys kirjoitti: "Kaiteran jutut ovat yhtä teennäistä teatteria kuin Stubbin. "


        Mielenkiintoinen väite. Kuinka peruslet sen?


        Vesa on typerys: "Etkö itse huomaa kuinka typerä olet ?"


        Suoraan sanoen en. Minut on testattu vuosen mittaan kolmen otteeseen, ja niiden kaikkien mukaan älykkyyteni on selvästi yli keskitason. Minulla on siitä ihan mustaa valkoisella, ja sen avulla olen saanut aikoinaan muutamia työpaikkoja. On kuitenkin huomattava, että pelkkä soveltuvuus- ja älykkyystesteissä menestyminen ei takaa sitä, että henkilö olisi aidosti viisas ja elämässään menestyvä, vaan pelkästään sitä, että hän menestyy testeissä. Elämä mittaa eri asioita kuin mitä testit.


        Vesa on typerys: "Jos kerran kaikki olette Kokoomuksessa noin epäaitoja ihmisiä, niin ei ole ihme, että puolueenne sukeltaa nyt lujaa pohjaan ja pysyy siellä kauan mikäli kansan ääntä kunnioitetaan."


        Mikä tekeee minusta epäaidon ihmisen? Mitä yleensä tarkoitat epäaitoudella? Mistä päättelet, että Kokoomuksessa kaikki sen piirissä toimivat ihmiset ovat epäaitoja?

        Väität, että Kokoomus sukeltaa nyt pohjaan. Kieltämättä usea mielipidetukimus peräkkäin on näyttänyt Kokoomukselle laskua, mutta väitän, että kyse on vain tilapäisestä notkkahduksesta. Tammi-helmikuun vaihteessa kokoomus on selvästi korkeammalla tasolla kannatusmittauksissa kuin nyt. Osa gallupeissa nähdystä Kokoomuksen laskusta on Kokoomuksen perinteisen äänestäjäkunnan protestointia sitä vastaan, ettei Kokoomus ole sanut kylliksi tuloksia aikaan. Hiljalleen ihmiset kyllä tajuavat, ettei punamulta- tai kansanrintamahallitus onnistu Suomen talouden hoitamisessa ytään paremmin kuin sellainen hallitus, jossa Kokoomus on mukana. Yrittäjäpuolella oletan virran käyvän meidän suuntaamme. Ei siinä SDP:n suklaakampanja oikein onnistu.

        Toinen seikka on Suomen EU-politiikka, jossa Kokoomus on ollut johtavana voimana ja Alexander Stubb on siinä kiinteästi mukana. Kyllä niin Sipilä, Soini kuin Rinnekin ovat aika kevyttä kamaa Stubbiin verratuna sekä EU-poliittisessa kokemuksessaan että kielitaidossaan. Pääministerin tehtävistähän yli puolet liittyy Euroopan Unioniin. Sitten kun ihmiset rupeavat aivan aidosti pohtimaan, kuka olisi pätevin mies pääministeriksi, niin Stubb lienee korkealla.

        Kokoomusedustajien suista ei ihan viime viikkoina ole kuultu sammakoita, tosin Kokoomuksen konkarinelikon kanta NATO-kansanäänestykseen ei ollut loppuun asti harkittu. Ei saa antaa sellaista käsitystä, että Kokoomus olisi väkisin viemässä Suomea NATO:n jäsenksi kansan ohi. Mutta noin yleisesti arvioin, että median "lyödäänpä nyt joukolla Kokoomusta"-kausi on tältä erää mennyt ohi. Seuraavaksi median kritiikin kärki voi hyvinkin löytää Keskustan, eikä SDP:kään selvinne ilman pöllytystä vielä ennen vaaleja.

        Väität, että Kokoomus pysyy pohjassa. Minä taas väitän, että Kokoomus tulee kuin korkki pinnalle vielä ennen vaaleja. Mutta vaikka olisin väärässä, ja vaikka Kokomus kärsisi niin suuren tappion, että se joutuisi oppositioon, niin eipä yksi oppositiokausi meitä tuhoa. Sieltä tullaan uudella innolla takaisin, ehkäpä hyvinkin Suomen suurimmaksi puolueeksi. Oppositioasema pakkaa kasvattamaan puoueiden kannatusta. PS näyttäisi olevan poikkeus tästä säännöstä, mutta tuon puolueen pakka on ollut epäjärjestyksessä jo pitkähkön aikaa.


      • En äänestä

        Ei me suomalaiset olla niin tyhmiä. että vaalikiertueella pyörtäisimme käsityksemme kokoomuksen politiikasta. Nyt on kohta neljä vuotta sitä koettu, niin ei sitä parissa viikossa korjata.


      • Vesa Kaitera
        En äänestä kirjoitti:

        Ei me suomalaiset olla niin tyhmiä. että vaalikiertueella pyörtäisimme käsityksemme kokoomuksen politiikasta. Nyt on kohta neljä vuotta sitä koettu, niin ei sitä parissa viikossa korjata.

        En äänestä kirjoitti: "Ei me suomalaiset olla niin tyhmiä. että vaalikiertueella pyörtäisimme käsityksemme kokoomuksen politiikasta. Nyt on kohta neljä vuotta sitä koettu, niin ei sitä parissa viikossa korjata."


        Ota huomioon, että varsin suuri osa suomalaisista seuraa politiikkaa suhteellisen vähän. Sitten muutama viikko ennen vaaleja osa tuosta passiivisesta joukosta havahtuu, ja alkaa seurata TV-väittelyjä ja eri kampanjoita, jotta olisi pohjaa tehdä valinta, ketä äänestäisi.

        Emme me, jotka seuraamme politiikkaa intensiivisesti, koskaan mitään vaaleja ratkaise. Ne, jotka tietävät politiikasta sangen vähän, eivätkä ole kovin innostuneita oppimaan siitä lisää, vaihtelevat äänestyskäyttäytymistään, ja he ratkaisevat vaalit.

        Kun Adlai Stevenson oli demokraattien ehdokkaana presidenttiehdokkaana syksyllä 1956, niin hän piti Keski-Lännessä oikein hyvän puheen. Sen päätyttyä muuan Stevensonin kannattaja sanoi hänelle:"Hyvä Stevenson, teitä tulevat varmasti äänestämään kaikki sivistyneet amerikkalaiset". Stevenson huokaisi ja totesi: "Tuo on kyllä mahdollista, mutta tarvitsen silti enemmistön." Eli edes kaikkien sivistyneiden amerikkalaisten tukli ei olisi välttämättä riittänyt. Stevenson muuten hävisi Eisenhowerille kuten oli hävinnyt neljä vuotta aiemminkin.


      • Vesan epätoivo

        Jos hän olisi älykäs ei tuollaista asiaa tarvitse kenenkään tulla jälkikäteen neuvomaan.
        Herran esiintyminen muistutti paremminkin rock-tähden esiintymistä,ei
        suinkaan varteenotettavan poliitikon.
        Mies on niin täynnä itseään,että sivullisesta tuntuu pahalta katsoa.
        Sillä se on koko ajan ESIINTYMISTÄ,jossa ei ole mitään aitoa tai avointa
        ja paistaa parhaiten läpi nyt kun ainaiseen median hehkutukseen tottuneena
        on aivan vieraassa ympäristössä.


      • Vesa Kaitera
        Vesan epätoivo kirjoitti:

        Jos hän olisi älykäs ei tuollaista asiaa tarvitse kenenkään tulla jälkikäteen neuvomaan.
        Herran esiintyminen muistutti paremminkin rock-tähden esiintymistä,ei
        suinkaan varteenotettavan poliitikon.
        Mies on niin täynnä itseään,että sivullisesta tuntuu pahalta katsoa.
        Sillä se on koko ajan ESIINTYMISTÄ,jossa ei ole mitään aitoa tai avointa
        ja paistaa parhaiten läpi nyt kun ainaiseen median hehkutukseen tottuneena
        on aivan vieraassa ympäristössä.

        Vesan epätoivo kirjoitti: "Jos hän olisi älykäs ei tuollaista asiaa tarvitse kenenkään tulla jälkikäteen neuvomaan."


        Se, että Stubb on älykäs, on lähes kaikkien politiikkaa kiinteästi seuraavien tiedossa. On aivan turha väittää muuta. Mutta älykkyys ei merkitse sitä, että tällainenkin henkilö voisi tehdä arviointivirheitä. Thatcher oli ollut politiikassa mukana ennen pääministeriyttään liki 30 vuotta, ja parlamentissakin useita vaalikausia. Mutta niin vain hänenkin puhetekniikkansa jouduttiin korjailemaan, kun tultiin tilanteeseen, että hänen piti aidosti haastaa istuva pääministeri.

        Alex oli ollut vuosia EU-meppinä, ulkoministerinä ja ulkomaankauppaministerinä ja hän ilmeisesti laski, että puhumalla kuten aiemminkin hän pärjää pääministerinäkin. Mutta hän aliarvioi median kiinnostuksen ja kritiikin asteen itseään kohtaan ja antoi spontaaneilla lausunnoillaan mahdollisuuden käsittää itsensä väärin. Nopein twiittaaja Tonavasta pohjoiseen aiheutti spontaanisuudellaan itselleen ongelmia. Hän kiisti jonkin aikaa tilanteen, mutta kun gallupit kääntyivät laskuun, niin hän joutui muuttamaan puhetyyliään ja esiintymisstrategiaansa. Muutama viikko sitten käydyssä TV-keskustelussa Stubb oli hieman aiempaa passiivisempi, rauhallisempi ja puhui hieman hitaammin. Samoin Ykkösaamun haastattelusa viime viikolla oli havaittavissa päivitetty Stubb 2.0, joka ei nostane karvoja pystyyn niin useilla kuin miehen edellinen versio.


        Vesan epätoivo: "Herran esiintyminen muistutti paremminkin rock-tähden esiintymistä,ei suinkaan varteenotettavan poliitikon."


        Alexilla on erilainen tyyli kuin useimmilla muilla poliitikoilla. Hän on menestynyt sillä tyylillä. Myönnän, että Lahden puoluekokouksessa Stubbin esiintyminen muistutti jossain määrin rocktähden esiintymistä. Mutta silloin hän oli omiensa jouikossa, joten se ei haitannut.


        Vesan epätoivo: "Mies on niin täynnä itseään,että sivullisesta tuntuu pahalta katsoa."


        Stubb on vama itsestään. Se on hieman eri asia kuin olisi täynnä itseään. En itse tunne Alexia kovin hyvin, vaikka olen tavannut hänet monta kertaa. Mutta tunnen muutamia, jotka ovat olleet Stubbin ystäviä jo pitkään, eivätkä he jaa käsitystäsi.


        Vesan epätoivo: "Sillä se on koko ajan ESIINTYMISTÄ,jossa ei ole mitään aitoa tai avointa ja paistaa parhaiten läpi nyt kun ainaiseen median hehkutukseen tottuneena on aivan vieraassa ympäristössä."


        Et Sinä Stubbia ilmeisesti tunne lainkaan. Hän on pitkälti sitä, miltä näyttääkin. Ainoa ero siviili-Stubbiin on se, että pääministerinä hän joutuu olemaan nomaalia varovaisempi, jottei hänen sanojaan päästäisi käyttämään häntä itseään vastaan. Uskon myös, että hänen normaali puhetyylinsä on hieman nopeampi kuin mitä hän käyttää TV-haastatteluissa. Aina kun poliitikolla on yleisöä tai avoin mikrofoni edessään, hän joutuu esiintymään. Täysin vapaasti puhuminen voi maksaa hänelle ja hänen puolueelleen paljon.


      • Tosi fiksuu
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Vesan epätoivo kirjoitti: "Jos hän olisi älykäs ei tuollaista asiaa tarvitse kenenkään tulla jälkikäteen neuvomaan."


        Se, että Stubb on älykäs, on lähes kaikkien politiikkaa kiinteästi seuraavien tiedossa. On aivan turha väittää muuta. Mutta älykkyys ei merkitse sitä, että tällainenkin henkilö voisi tehdä arviointivirheitä. Thatcher oli ollut politiikassa mukana ennen pääministeriyttään liki 30 vuotta, ja parlamentissakin useita vaalikausia. Mutta niin vain hänenkin puhetekniikkansa jouduttiin korjailemaan, kun tultiin tilanteeseen, että hänen piti aidosti haastaa istuva pääministeri.

        Alex oli ollut vuosia EU-meppinä, ulkoministerinä ja ulkomaankauppaministerinä ja hän ilmeisesti laski, että puhumalla kuten aiemminkin hän pärjää pääministerinäkin. Mutta hän aliarvioi median kiinnostuksen ja kritiikin asteen itseään kohtaan ja antoi spontaaneilla lausunnoillaan mahdollisuuden käsittää itsensä väärin. Nopein twiittaaja Tonavasta pohjoiseen aiheutti spontaanisuudellaan itselleen ongelmia. Hän kiisti jonkin aikaa tilanteen, mutta kun gallupit kääntyivät laskuun, niin hän joutui muuttamaan puhetyyliään ja esiintymisstrategiaansa. Muutama viikko sitten käydyssä TV-keskustelussa Stubb oli hieman aiempaa passiivisempi, rauhallisempi ja puhui hieman hitaammin. Samoin Ykkösaamun haastattelusa viime viikolla oli havaittavissa päivitetty Stubb 2.0, joka ei nostane karvoja pystyyn niin useilla kuin miehen edellinen versio.


        Vesan epätoivo: "Herran esiintyminen muistutti paremminkin rock-tähden esiintymistä,ei suinkaan varteenotettavan poliitikon."


        Alexilla on erilainen tyyli kuin useimmilla muilla poliitikoilla. Hän on menestynyt sillä tyylillä. Myönnän, että Lahden puoluekokouksessa Stubbin esiintyminen muistutti jossain määrin rocktähden esiintymistä. Mutta silloin hän oli omiensa jouikossa, joten se ei haitannut.


        Vesan epätoivo: "Mies on niin täynnä itseään,että sivullisesta tuntuu pahalta katsoa."


        Stubb on vama itsestään. Se on hieman eri asia kuin olisi täynnä itseään. En itse tunne Alexia kovin hyvin, vaikka olen tavannut hänet monta kertaa. Mutta tunnen muutamia, jotka ovat olleet Stubbin ystäviä jo pitkään, eivätkä he jaa käsitystäsi.


        Vesan epätoivo: "Sillä se on koko ajan ESIINTYMISTÄ,jossa ei ole mitään aitoa tai avointa ja paistaa parhaiten läpi nyt kun ainaiseen median hehkutukseen tottuneena on aivan vieraassa ympäristössä."


        Et Sinä Stubbia ilmeisesti tunne lainkaan. Hän on pitkälti sitä, miltä näyttääkin. Ainoa ero siviili-Stubbiin on se, että pääministerinä hän joutuu olemaan nomaalia varovaisempi, jottei hänen sanojaan päästäisi käyttämään häntä itseään vastaan. Uskon myös, että hänen normaali puhetyylinsä on hieman nopeampi kuin mitä hän käyttää TV-haastatteluissa. Aina kun poliitikolla on yleisöä tai avoin mikrofoni edessään, hän joutuu esiintymään. Täysin vapaasti puhuminen voi maksaa hänelle ja hänen puolueelleen paljon.

        " Mutta älykkyys ei merkitse sitä, että tällainenkin henkilö voisi tehdä arviointivirheitä."

        Kaitera sanoo tuossa, että Stube on maailmanhistorian ensimmäinen erehtymätön ihminen.


      • Tatseri

        Thatcher sentään oli jonkinlainen menestys pääministerinä.


      • Vesa Kaitera
        Tosi fiksuu kirjoitti:

        " Mutta älykkyys ei merkitse sitä, että tällainenkin henkilö voisi tehdä arviointivirheitä."

        Kaitera sanoo tuossa, että Stube on maailmanhistorian ensimmäinen erehtymätön ihminen.

        Ote aiemmasta kirjoituksestani: " Mutta älykkyys ei merkitse sitä, että tällainenkin henkilö voisi tehdä arviointivirheitä."


        Tosi fiksuu kommentoi tätä: "Kaitera sanoo tuossa, että Stube on maailmanhistorian ensimmäinen erehtymätön ihminen."


        Muodollisesti olet oikeassa. Tein kirjoitusvirheen. Tarkoitukseni oli kirjoittaa:
        "Mutta älykkyys ei merkityse sitä, etteikö tällainenkin henkilö voisi tehdä arviontivirheitä."

        En ole erehtymätön, eikä sitä ole Alexander Stubbkaan. Tekevälle sattuu. Mutta jos luette koko tuon aiemman kirjoitukseni, josta tuo ylläoleva lainaus oli peräisin, niin kyllähän siitä se perusviesti, että älykäskin poliitikko voi tehdä virheitä, tulee näkyviin.

        Thatcher oli jo ennen pääministerikauttaan varsin kokenut poliitiko, joka oli ollut ministerinäkin. Kuitenkin hänen puhetyylinsä oli liian nopea ja ääni oli liian korkea. Se ei ollut arvovaltainen ääni. Niinpä Thatcher nöyrtyi ja meni puhevalmennukseen ennen vuoden 1979 vaalitaistelun alkua. Se oli viisas teko. Ihan en ole varma, onko Stubb saanut puhekoulutusta viime kuukausina, mutta hänen puheensa nopeus ja sävy ovat muuttuneet. Ykkösaamun haastattelussa hän oli monessa suhteessa edukseen.

        Sanotaan, että älykäs selviää tilanteesta, johon viisas ei olisi koskaan joutunut. Tiedän Stubbin hyvinkin älykkääksi henkilöksi. Muutaman kuukauden päästä selviää, onko hän myös viisas.


      • S t u b b e l i s

        Koska Stubb ryhtyy miespappeuden kannattajaksi kaikessa populismissaan saadakseen uskottavuutta?

        On jotenkin myöhäistä pääministerinä hankkia uskottavuutta niin kuin oli Vanhasellakin.


    • Nousun merkit

      Torstain A-talk ohjelmassa joku kiinnitti huomiota, odottakaahan, kun Stubb aloittaa varsinaisen vaalitaistelun.

    • Selvä ero

      Ei Sipilä pärjää Stubbille kv-asioissa

      • Äänestäjät huomatkaa

        Samaa mieltä.


      • Vesa Kaitera

        Selvä ero kirjoitti: "Ei Sipilä pärjää Stubbille kv-asioissa "


        Sipilä on hyvin menestynyt yritysjohtaja, ja siksi hän tuntee yrityssektorin asiat sisältäpäin, kun Stubb on perehtynyt niin vain ulkoapäin. Mutta pääministerin tärkein toiminta-alue on kansainvälinen politiikka ja aivan erityisesti EU, jonka kautta tulee valtaosa lainsäädännöstämme. Stubb on opiskellut tuota politiikan sektoria, ja hän teki siitä väitöskirjansakin. Alex on toiminut EU-komission puheenjohtajan avustajana, EU-meppinä, ulkoministerinä, ulkomankauppaministerinä ja pääministerinä. Hänen kokemuksensa ja osaamisensa tuolla alueella ovat graniitinlujia. Siinä vaiheessa kun ihmiset ihan tosimielellä rupeavat mietiskelemään, kuka mahtaisi ola pätevin ja sopivin henkilö Suomen pääministeriksi, Stubbin osakkeet nousevat melkoisesti nykytasoltaan. Älkääpä aliarvioiko Alexander Stubbia. Tuon miehen ahkeruus ja valtaisa voitontahto vaalitaistelussa ovat aivan omaa luokkaansa. Niillä siirretään vuoria.


      • Pienyrittäjä
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Selvä ero kirjoitti: "Ei Sipilä pärjää Stubbille kv-asioissa "


        Sipilä on hyvin menestynyt yritysjohtaja, ja siksi hän tuntee yrityssektorin asiat sisältäpäin, kun Stubb on perehtynyt niin vain ulkoapäin. Mutta pääministerin tärkein toiminta-alue on kansainvälinen politiikka ja aivan erityisesti EU, jonka kautta tulee valtaosa lainsäädännöstämme. Stubb on opiskellut tuota politiikan sektoria, ja hän teki siitä väitöskirjansakin. Alex on toiminut EU-komission puheenjohtajan avustajana, EU-meppinä, ulkoministerinä, ulkomankauppaministerinä ja pääministerinä. Hänen kokemuksensa ja osaamisensa tuolla alueella ovat graniitinlujia. Siinä vaiheessa kun ihmiset ihan tosimielellä rupeavat mietiskelemään, kuka mahtaisi ola pätevin ja sopivin henkilö Suomen pääministeriksi, Stubbin osakkeet nousevat melkoisesti nykytasoltaan. Älkääpä aliarvioiko Alexander Stubbia. Tuon miehen ahkeruus ja valtaisa voitontahto vaalitaistelussa ovat aivan omaa luokkaansa. Niillä siirretään vuoria.

        Aika pitkälle samaa mieltä


      • R EX L E X
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Selvä ero kirjoitti: "Ei Sipilä pärjää Stubbille kv-asioissa "


        Sipilä on hyvin menestynyt yritysjohtaja, ja siksi hän tuntee yrityssektorin asiat sisältäpäin, kun Stubb on perehtynyt niin vain ulkoapäin. Mutta pääministerin tärkein toiminta-alue on kansainvälinen politiikka ja aivan erityisesti EU, jonka kautta tulee valtaosa lainsäädännöstämme. Stubb on opiskellut tuota politiikan sektoria, ja hän teki siitä väitöskirjansakin. Alex on toiminut EU-komission puheenjohtajan avustajana, EU-meppinä, ulkoministerinä, ulkomankauppaministerinä ja pääministerinä. Hänen kokemuksensa ja osaamisensa tuolla alueella ovat graniitinlujia. Siinä vaiheessa kun ihmiset ihan tosimielellä rupeavat mietiskelemään, kuka mahtaisi ola pätevin ja sopivin henkilö Suomen pääministeriksi, Stubbin osakkeet nousevat melkoisesti nykytasoltaan. Älkääpä aliarvioiko Alexander Stubbia. Tuon miehen ahkeruus ja valtaisa voitontahto vaalitaistelussa ovat aivan omaa luokkaansa. Niillä siirretään vuoria.

        Stubb on Suomen rahoilla Euroopan unioniin maksettu propagandisti, joka ulkoasiainministerinä aloittaessaan kysyi ensimmäisenä:"Mikä ETYK? Eikö sen pitänyt olla ETYJ?".

        Stubb ei siis muistanut edes ETYK => ETYJ -historiaa, vaikka ryhtyi kaikella näennäisellä asiantuntemuksellaan Ilkka Kanervan seuraajaksi.

        Stubb Suomen ulkoasiainministerinä ja Etyj:n puheenjohtajana salasi sotilastarkkailijoiden tiedot ja tavallaan loi edellytykset sille, että Georgia hävisi 7.-11.8.2008 Venäjälle sekä Etelä-Ossetialle olympiarauhan aikana.

        Kun Stubb oli ulkoasiainministerinä, toteutettiin vielä M/S Arctic Sean operaatio siten, että neuvoteltiin ruotsalaisten kanssa viikonloppu ja sovittiin kertomus sekä toimenpiteet.

        Laskettiin maltalainen alus Pietarsaaresta kaapattavaksi Ruotsin aluevesille, jottei Venäjän federaation asevoimien Itämeren laivasto voisi Ruotsin suvereniteettia loukkaamatta pelastaa ukrainalais-venäläistä miehistöä. NATO laski merirosvotun laivan Tanskan salmista ja Englannin kanaalista valtamerelle ja Venäjän federaation asevoimien laivsto joutui höyryämään perään.

        Sitten Stubb suoritti tiedustelutoimintaa ulkoasiainministeriössä keräten sadalta edustuston päälliköltä mielipiteitä 08.08.08 jälkeen ja luovutti koko aineiston Helsingin Sanomien poliittiselle toimitukselle vuodettavaksi eteenpäin lähdesuojan varassa. Jos joku muu olisi luovuttanut suurlähettiläiden ja edustustojen päälliköiden mielipiteet vapaaseen levitykseen, olisi asiasta tehty esitutkinta, mutta ulkoasiainministeri vain sooloili ohi ja yli ulkoasiainvaliokunnan ja Tasavallan presidentin.

        Stubb on tyypillinen propagandisti. Pehmeitä puhuva pehmeänvoiman käyttäjä ja korpraaliksi ylennetty kaartinjääkäri, jota eivät ole johtamishommat ennenkään kiinnostaneet. Hän on sopiva Yleisradion poliittiseksi toimittajaksi, näyttelijäksi tai stand up -koomikoksi, mutta uskottavan ministerin rooli on hänelle melko haasteellinen.

        Stubb antoi haastattelun Finnairin asiakaslehteen, että hänen haaveenaan on golffata alasti. Mitäpä jos hän toteuttaa Paasikivi-opistolla haaveensa vaikkapa Elina Kiikon, Ilkka Kanervan ja Pertti Salolaisen kanssa ensi kesänä?


      • jämäkkyyttä
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Selvä ero kirjoitti: "Ei Sipilä pärjää Stubbille kv-asioissa "


        Sipilä on hyvin menestynyt yritysjohtaja, ja siksi hän tuntee yrityssektorin asiat sisältäpäin, kun Stubb on perehtynyt niin vain ulkoapäin. Mutta pääministerin tärkein toiminta-alue on kansainvälinen politiikka ja aivan erityisesti EU, jonka kautta tulee valtaosa lainsäädännöstämme. Stubb on opiskellut tuota politiikan sektoria, ja hän teki siitä väitöskirjansakin. Alex on toiminut EU-komission puheenjohtajan avustajana, EU-meppinä, ulkoministerinä, ulkomankauppaministerinä ja pääministerinä. Hänen kokemuksensa ja osaamisensa tuolla alueella ovat graniitinlujia. Siinä vaiheessa kun ihmiset ihan tosimielellä rupeavat mietiskelemään, kuka mahtaisi ola pätevin ja sopivin henkilö Suomen pääministeriksi, Stubbin osakkeet nousevat melkoisesti nykytasoltaan. Älkääpä aliarvioiko Alexander Stubbia. Tuon miehen ahkeruus ja valtaisa voitontahto vaalitaistelussa ovat aivan omaa luokkaansa. Niillä siirretään vuoria.

        Kaitera siis arvioi,ettei Sipilä pärjää eu-kuvioissa ?
        Eihän Stubb ole tähän mennessä muuta kuin myötäillyt sitä mitä siellä ehdotetaan.
        Missä on se vaikutusvalta,jota kuviteltiin saatavan ainakin kovasti retosteltiin.
        Toivon tosiaan,että Sipilä uskaltaa itsekin jotain esittää ainakin suomalaisten
        kannalta tuo myötäily tulee kovin kalliiksi.


      • jämäkkyyttä kirjoitti:

        Kaitera siis arvioi,ettei Sipilä pärjää eu-kuvioissa ?
        Eihän Stubb ole tähän mennessä muuta kuin myötäillyt sitä mitä siellä ehdotetaan.
        Missä on se vaikutusvalta,jota kuviteltiin saatavan ainakin kovasti retosteltiin.
        Toivon tosiaan,että Sipilä uskaltaa itsekin jotain esittää ainakin suomalaisten
        kannalta tuo myötäily tulee kovin kalliiksi.

        Jämäkkyyttä kirjoitti: "Kaitera siis arvioi,ettei Sipilä pärjää eu-kuvioissa ?"


        Kerroin, ettei Sipilällä ole käytännössä minkäänlaista kokemusta EU:n kuvioista. Hänellä ei ole lainkaan samanlaisia henkilösuhteita EU:n keskeisten päättäjien kanssa, eikä Sipilän kielitaito ole likikään niin hyvä ja monipuolinen kuin Alexin. Stubb on EU-ympyröissä kuin kotonaan, ja nostaa Suomen painoarvoa (ei tosin taivaisiin). Sipilällä olisi pakostakin useita kuukausia kestävä harjoitteluaika. Sipilän taustaryhmä ALDE on kooltaan vain kolmannes Stubbin taustaryhmästä, joka on EPP, EU:n suurin ryhmä. Jos Stub ja Katainen saavat EPP:n jonkin Suomen ajaman asian taakse, niin tuo asia on saanut lentävän lähdön. Sipilän asemaa EU-kuvioissa vaikeuttaa myös Paavo Väyrynen, josta saattaa tulla Sipilän hallituksen ukoministeri.


        Jämäkkyttä: "Eihän Stubb ole tähän mennessä muuta kuin myötäillyt sitä mitä siellä ehdotetaan."


        Rekkojen maksimikoon osalta olet väärässä. Suomi sai tavoitteensa läpi. Täällähän ongelmana ovat suuret etäisyydet, ja siksi on taloudellisesti edullista käyttää mahdollisimman suuria rekkoja mm. puunkuljetuksessa. Orpo sai Stubbin aktiivisella tuella osan Suomen tavoitteista läpi maidontuottajille annettavan korvauksen osalta. Alunperinhän EU oli jättämssä Suomen maidontuottajat kokonaan ilman korvauksia Venäjän vastapakotteiden tuomasta haitasta.


    • hyvä analyysi

      Stubb puhui ihan järkeviä.

      • stupilainen

        Stupin linjalla toivottavasti jatketaan vaalien jälkeenkin.

        Mies se ei kun paranee mitä pidempään saa olla pääministerinä ja tälläisinä epävarmoina aikoina on turha laittaa kokemattomia kantamaan vastuuta.


      • //////////////

        Niin lupasihan se potkia polviinsa.

        Ehkä kiertoilmaisu sille että tuli vähän petettyä lupauksia.


      • Vesa Kaitera
        stupilainen kirjoitti:

        Stupin linjalla toivottavasti jatketaan vaalien jälkeenkin.

        Mies se ei kun paranee mitä pidempään saa olla pääministerinä ja tälläisinä epävarmoina aikoina on turha laittaa kokemattomia kantamaan vastuuta.

        Stupilainen kirjoitti: "Stupin linjalla toivottavasti jatketaan vaalien jälkeenkin.

        Mies se ei kun paranee mitä pidempään saa olla pääministerinä ja tälläisinä epävarmoina aikoina on turha laittaa kokemattomia kantamaan vastuuta."


        Stubbin eräät lausunnot ja esiintymistyyli kieltämättä herättivät ärtymystä "vanhan koulun" porvareiden keskuudessa, mutta Alex on järkimies, joka ottaa neuvot onkeensa. Häntähän aikoiaan arvosteltiin kesällä siitä, kun hän tuli tilaisuuteen shortseissa. Muuan täkäläinen yrittäjäkansanedustajaehdokas kertoi eräästä tilaisuudesta seuraavasti:

        "Yrittäjien tilaisuuteen oli tulossa paljon väkeä, ja ilmasta ennakoitiin helteistä. Lämpötila nousikin 32:een asteeseen, mutta pääministeri oli lähettänyt pari päivää aiemmin viestin, jossa hän toivoi läsnäolijoilta kevyttä pukeutumista. Tämä viesti otettiin riemumielellä vastaan, ja niin kokousväki oli pukeutunut samoin kuin Stubbkin eli kevyesti."

        Juha Sipilä on maltillinen ja sovitteleva mies sekä menestynyt yritysjohtaja. Hänen kokemuksensa EU-asioista on jokseenkin olematon, kun taas Stubb on tuon sektorin vankka ja kokenut osaaja. Miksi siis Suomen kansa valitsisi harjoittelijan, kun valita voisi alan ammatilaisenkin? Ajat ovat nyt arvaamattomia, ja ne voivat tästä vielä myrskyisemmiksikin äityä. Muutos on usein demokratialle eduksi, mutten ole varma, palvelisiko pääministerin vaihtaminen ministerikokemusta vailla olevaan untivikkoon Suomen etua.


      • Häh?

        Koirastaanko?


    • Stubb on vaarallinen

      Hänellä on Valkoisen talon tuki, ja se on ainoa selittävä tekijä sille, että hän luulee voivansa vakuuttaa, ja luulee voivansa tehdä ja puhua mitä vaan.

      Kävelle Niinistön yli. Jos hän jatkaisi, hän on ainoa, joka voisi tehdä vielä Suomessa sotilasvallankaappauksen viedäkseen Suomen Natoon.

      Ennen vaaleja, on oltava täysi varmuus, että missään olosuhteissa Kokoomus ei ole seuraavassa hallituksessa. Niin paljon nostetaan Keskustan kannatus, että se vaihtoehto kumoutuu.

      • hullu ämmä18

        höpät sulle millähän te keKUSTAN kannatusta pystytte ylhäällä pitämään. Keskustan alasajo alkaa kun paljastuu Sipilän todellinen minä.


    • Stubbin McHallitus

      Demarit ajaa Kokoomuksen ohi, samoin PS. Siinä se hallitus onkin - no - RKP vielä mukaan.

      A. Stubb häipyy historiaan.

      • ihan outooo

        Ei se noin mene..valitettavasti.

        Tänään minunkin silmäni aukesivat. Muijani kehotuksesta katsoin yleltä ton stupin lauantavieraana.
        Täytyy nyt vaan sanoa että olihan aika kova haastettelu ja vaikken kokoomuuslainen olekkaan niin nyt oli sellasta osaamista jota ei ole ihan äsken suomessa nähty,,valitettavasti.


      • Vesa Kaitera
        ihan outooo kirjoitti:

        Ei se noin mene..valitettavasti.

        Tänään minunkin silmäni aukesivat. Muijani kehotuksesta katsoin yleltä ton stupin lauantavieraana.
        Täytyy nyt vaan sanoa että olihan aika kova haastettelu ja vaikken kokoomuuslainen olekkaan niin nyt oli sellasta osaamista jota ei ole ihan äsken suomessa nähty,,valitettavasti.

        Ihan outooo kirjoitti: "Ei se noin mene..valitettavasti.

        Tänään minunkin silmäni aukesivat. Muijani kehotuksesta katsoin yleltä ton stupin lauantavieraana.
        Täytyy nyt vaan sanoa että olihan aika kova haastettelu ja vaikken kokoomuuslainen olekkaan niin nyt oli sellasta osaamista jota ei ole ihan äsken suomessa nähty,,valitettavasti."


        Ei kai nyt ole valitettavaa, että pääministeristä paljastuu se, että hän on tehtäviensä tasalla? Alexander Stubbilla on niin pitkä ura EU:ssa ja kansainvälitsen asioiden parissa, niin tottahan toki tuo kokemus ja osaaminen jossakin näkyy. Näin kokoomuslaisena on pakko todeta, että tästä on hyvä jatkaa, sysimustista gallupnumeroista huolimatta. Stubb kerää potin EU-asioiden hallinnalla, Vapaavuori kunnostautuu elinkeinoministerinä ja Risikko liikenneministerinä. Orpokin sai lirkuteltua EU:lta tukea Venäjän vastapakotteista kärsineille Suomen maidontuottajille. Grahn-Laasonen jatkaa järjen käyttämistä jätevesiasetuksen soveltamisessa. Eiköhän Kokoomuksen kannatuksen pohja ole tältä erää nähty.


      • R e x L e x
        ihan outooo kirjoitti:

        Ei se noin mene..valitettavasti.

        Tänään minunkin silmäni aukesivat. Muijani kehotuksesta katsoin yleltä ton stupin lauantavieraana.
        Täytyy nyt vaan sanoa että olihan aika kova haastettelu ja vaikken kokoomuuslainen olekkaan niin nyt oli sellasta osaamista jota ei ole ihan äsken suomessa nähty,,valitettavasti.

        Mitä osaamista? Olivatko vuorosanat jaettu jo etukäteen ennen studioon tuloa? Osaaminen ei suurpolitiikassa niinkään näy kuin vaikuttaa.


    • ????????????????????

      Missä uudet avaukset sen mantran lisäksi

      • niin tuota...

        No tuota.....on niitä.... äh...hmmmm...


    • ensikevään vaalit

      Se on nyt nähty nato-moto keulii ja säästöt saadaan työmiehen lompsasta

    • Näin oN

      Kokoomus tuppi.

      Koti= leikataan lapsilisistä ja kotihoidontuesta.

      Uskonto=Annetaan homoille avioliitto-oikeus.

      Isänmaaa= Myydään Suomi vahintään Eurooppaan, mileuuummin vielä vähän kauemmas.

    • hinttari se on

      Ala-arvoista roskaa kokonaan. Stubb valehteli ja pimitti asioita sen minkä ikinä kehtasi. Stubb on pedofiilinen hinttari, ei yhtään mitään muuta.

    • kävelevä katastrofi

      Voi taivas hehkuttaa koti uskonto isänmaa skeidaa samaan aikaan omanpuolueen
      rahoitus kamreeri Kokkoila ja kiinni rysänpäältä veroparatiisikytkennöistä,huh huh.
      Yhtään vierailua naapurimaihin Stubb ei ole saanut aikaan ettei olisi ollut lässyttämässä natosta. Nyt se ei olekkaan ajankohtainen. Kesällä tämä "talousmies" kailotti että venäjäpakotteiden vaikutus on suomeen vähäinen,mitekä nyt suu pannaan?

      • Tyrannosaurus Rex

        Stubbia ei huolita vieraaksi maihin, joissa ei olisi NATO-lässytystä. Stubb on muihin ilmansuuntiin yöpakkasministeri.


    • SYLVIAN JOLULAULU

      Stup on komein viisain ja älykkäin hallituksen jäsen.

      Jatka vaan valitsemallasi tiellä me kuljemme rinnallasi ja koiran ne vaan haukkuu mutta silti karavaani kulkee.

      Kiitos !

    • A Stuppi

      Nyt Minä otan Selfin Minusta ja sitten kehun kuinka Minä kiusasi vammaista lasta.

      Minulla on Suomen kaunein takamus.

      • totta sen on

        Suomella on hyvä pääministeri joka ansaitsee kansan tuen ja kiitos.


      • Jesse 23
        totta sen on kirjoitti:

        Suomella on hyvä pääministeri joka ansaitsee kansan tuen ja kiitos.

        Stuppi on älykäs ja huippu tyyppi.
        Olen tavannut ja sen mukavampaa aidoimpaa ja rehellisen vilpittömämpää kaveria saa hakea.


      • Vesa Kaitera
        Jesse 23 kirjoitti:

        Stuppi on älykäs ja huippu tyyppi.
        Olen tavannut ja sen mukavampaa aidoimpaa ja rehellisen vilpittömämpää kaveria saa hakea.

        Jesse 23 kirjoitti: "Stuppi on älykäs ja huippu tyyppi.
        Olen tavannut ja sen mukavampaa aidoimpaa ja rehellisen vilpittömämpää kaveria saa hakea."


        Olen kuullut tuon saman hyvinkin monelta, joka on kasvokkain keskustellut Alexin kanssa. Pääministerimme on aseistariisuvan vilpitön ja yleensä keskustelukumppanin käsitys Stubbista on parissa minuutissa selvästi aiemmasta parantunut. Mutta Alexilla on aikaa vievä työ pääministerinä, eikä hän siksi ehdi joka paikkaan ennen vaaleja. Tämä on ongelma.


    • Kok äänestäjä

      Mukava kaveri,hyvä pitkänmatkan juoksija,pärjää myös pyöränselässä,aina juttelee ihmisten kanssa, hänellä on aikaa osallistua erillaisiin tempauksiin.Tykkään.

      • Tubbi kaatuu

        20.04.2015 aamusta eteenpäin hänellä on hyvää aikaa osallistua eri juoksu- ja pyöräilytapahtumiin, silloin on aikaa.


      • Cycling
        Tubbi kaatuu kirjoitti:

        20.04.2015 aamusta eteenpäin hänellä on hyvää aikaa osallistua eri juoksu- ja pyöräilytapahtumiin, silloin on aikaa.

        Stubbista tulee hyvä kunto-ohjaaja!


    • Tosi mukava kaveri

      Olet oikeassa. Kun porvarihallitus, SDP ja Keskusta aloittavat työnsä, voi Työväenpuolueen puheenjohtaja nauttia Suomen ihanasta kesästä, ja laulaa:

      "Järjestelmä tarpeeksi on mua.........käyn AHON laitaa minä ilman paitaa"

      • Jaana. K

        Stuppi on asiallinen ja paras pääministeri mitä meillä on ollut .
        Huippu älykäs visionääri ja vilpittömän rehellinen.
        Ymmärrän se että vie jonkin aikaa että ihmiset hoksaavat asian. Käy sama ilmiö kuin Niinistöllä kunhan pääsee ajan kanssa esille kyllä kansa aitouden huomaa se vaan vie aikaa kun näitä pönöttäjiä on suomessa perinteisesti ollut vallassa, mutta kyllä kansa tietää siitä olen aivan varma. Rakkauden täyteistä joulua kaikille !


      • Täydennystä
        Jaana. K kirjoitti:

        Stuppi on asiallinen ja paras pääministeri mitä meillä on ollut .
        Huippu älykäs visionääri ja vilpittömän rehellinen.
        Ymmärrän se että vie jonkin aikaa että ihmiset hoksaavat asian. Käy sama ilmiö kuin Niinistöllä kunhan pääsee ajan kanssa esille kyllä kansa aitouden huomaa se vaan vie aikaa kun näitä pönöttäjiä on suomessa perinteisesti ollut vallassa, mutta kyllä kansa tietää siitä olen aivan varma. Rakkauden täyteistä joulua kaikille !

        "Stuppi on asiallinen ja paras pääministeri mitä meillä on ollut . "

        Jep, kun muistat vielä lisätä, että aiemman huonoimman pääministerin jälkeen.


      • Vesa Kaitera
        Jaana. K kirjoitti:

        Stuppi on asiallinen ja paras pääministeri mitä meillä on ollut .
        Huippu älykäs visionääri ja vilpittömän rehellinen.
        Ymmärrän se että vie jonkin aikaa että ihmiset hoksaavat asian. Käy sama ilmiö kuin Niinistöllä kunhan pääsee ajan kanssa esille kyllä kansa aitouden huomaa se vaan vie aikaa kun näitä pönöttäjiä on suomessa perinteisesti ollut vallassa, mutta kyllä kansa tietää siitä olen aivan varma. Rakkauden täyteistä joulua kaikille !

        Jaana K kirjoitti: "Stuppi on asiallinen ja paras pääministeri mitä meillä on ollut ."


        Alexander Stubb on asiallinen. Hänen toiminnastaan pääministerinä on vielä hieman vaikeaa antaa arvosanaa.


        Jaana K: "Huippu älykäs visionääri ja vilpittömän rehellinen."


        Olen samaa mieltä. Alexissa on paljon potentiaalia.


        Jaana K: "Ymmärrän se että vie jonkin aikaa että ihmiset hoksaavat asian. Käy sama ilmiö kuin Niinistöllä kunhan pääsee ajan kanssa esille kyllä kansa aitouden huomaa se vaan vie aikaa kun näitä pönöttäjiä on suomessa perinteisesti ollut vallassa, mutta kyllä kansa tietää siitä olen aivan varma."


        Minän en valitettavasti olisi ihan niin varma siitä kansan tietämyksestä. Stubbin tyyli esiintyä ja puhua on melko laila erilainen kuin mitä aiemmilla pääministereillämme. Tuon eron vuoksi osa suomalaisista yksinkertaisesti kieltäytyy kuuntelemasta häntä. Jos Stubb saisi tarpeeksi aikaa, sanotaan tuommoiset kolmekin vuotta, niin sitten vastustus häntä kohtaan suurelta osin sulaisi, mutta nyt vaalit uhkaavat tulla syliin. Niihin on vain vajaat neljä kuukautta, ja se merkitsee, että meidän, jotka pidämme Stubbista ja hänen eteenpäin katsovasta politiikastaan, on tehtävä kovasti töitä, jotta hän saisi jatkopestin pääministerinä. En epäile lainkaan, etteikö Stubb vaalitaistelun loppumetreillä löisi TV-keskusteluissa kirkkaasti niin Sipilän, Rinteen kuin Soininkin, on Alex sen verran kova kasvo. Mutta kaikki suomalaiset eivät suinkaan seuraa noita TV-väittelyitä, ja nimenomaan poliittisesti passiivisten ihmisten keskuudessa on Stubbin uudistusmielisyydestä lyötävä rumpua. Rukkaset kouraan ja hommiin!


    • Mitä tarkoitat?

      Ilmoittiko se sitten eroavansa pääministerin paikalta?

      • ?????jää

        Miten sitten olisi LESTADIOLAINEN Sipilä tai Katolilainen Soini entä AY/SAK RIISTÄJÄ RINNE.. MItä jää jäljelle ?


      • H e t e r o
        ?????jää kirjoitti:

        Miten sitten olisi LESTADIOLAINEN Sipilä tai Katolilainen Soini entä AY/SAK RIISTÄJÄ RINNE.. MItä jää jäljelle ?

        Ennemmin lesta kuin sateenkaari!


    • sapliini

      Stubukka ensimmäinen poliitikko sitten lipposen, jota todella inhotaan syvästi!

      Mainitut ärkkopeen salarakkaat ovat Waterloonsa kokeneet. Kakot (kansallinen kokoomus) ovat valintansa teheet.

      • Sapliini kirjoitti: "Stubukka ensimmäinen poliitikko sitten lipposen, jota todella inhotaan syvästi!"


        Tuossa voi olla kyllä perääkin, joskin väitän, että Paavo Väyrystä kohtaan inho laajoissa kansalaispireissä on vielä merkittävästi suurempi kuin Stubbia kohtaan. Alexander Stubbilla on kuitenkin runsaasti aitoa kannatustakin, ja erityisen paljon tuota kannatusta on nuorison piirissä, mikä on Kokoomukselle hyvä uutinen. Stubbin poliittisen uran jatkumisen kannalta se, kuinka paljon hänellä on kannatusta, on merkittävämpä kuin se, paljonko hänellä on vastustusta. Kaikkien ei tarvitse Stubbin poliittisesta linjasta eikä hänen persoonastaan pitää, riittää kunhan Kokoomuksen potentiaaliset kannattajat arvostavat häntä. Tämä kannattaa pitää mielessä.


    • jolle 17

      Stuppi se vaan on niin paras ei mulla muuta.

      • Alex Ubergood

        Ruotsissa asuva miesrakastaja Mark Levengood on varsin suosittu siellä.
        Suomenruotsalaiset rakastavat häntä ja suutelevat maata hänen jalkojensa juuressa. Mikä on huomionarvoista, hän näyttää aivan Stubbilta, pukeutuu samalla tavoin, omaa samat arvot ja inhoaa meitä tavallisia suomalaisia.


      • Tex Mex
        Alex Ubergood kirjoitti:

        Ruotsissa asuva miesrakastaja Mark Levengood on varsin suosittu siellä.
        Suomenruotsalaiset rakastavat häntä ja suutelevat maata hänen jalkojensa juuressa. Mikä on huomionarvoista, hän näyttää aivan Stubbilta, pukeutuu samalla tavoin, omaa samat arvot ja inhoaa meitä tavallisia suomalaisia.

        Onko tuo joku Isä Amma? Opetusministeri Tanja Karpela kävi Äiti Ammaa nuolemassa Intiassa.


    • tasavaltainen donna

      Ei Mark inhoa suomalaisia ihan höpön puhetta.
      Meillä on hyvä pääministeri joka uskaltaa sanoa suoraan niin kuin ne asiat ovatkin. Kannatan sitä että hän jatkaa samaa vaalien jälkeenkin. Katainen oli myös upea vastuullinen ja sen ajan osaaja silloin vältyttiin mellakoista kun oli vasukatkin hallitusksessa. Kokoomus on osannut aina johtaa oikein ei he aja mitään irtopisteitä vaan suomen kansan etua.! Kiitos!

      • Vesa Kaitera

        Tasavaltainen donna kirjoitti: "Kokoomus on osannut aina johtaa oikein ei he aja mitään irtopisteitä vaan suomen kansan etua.! Kiitos!"


        Jos tulkitsemme kirjoitustasi niin, että Kokoomuksella on ollut oikeat motiivit johtaa Suomea, niin mielestäni väitteesi pitää paikkansa. Meidän puolueemme keskeisin motiivi politiikassa ei ole irtopisteiden kerääminen, vaan kokonaisuuden etu. Muttei tämä tarkoita sitä, etteikö Kokoomuskin voisi tehdä virheitä. Me kaikki teemme virheitä. Mutta virheistä pitää oppia, eikä toistaa niitä.


      • 515
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Tasavaltainen donna kirjoitti: "Kokoomus on osannut aina johtaa oikein ei he aja mitään irtopisteitä vaan suomen kansan etua.! Kiitos!"


        Jos tulkitsemme kirjoitustasi niin, että Kokoomuksella on ollut oikeat motiivit johtaa Suomea, niin mielestäni väitteesi pitää paikkansa. Meidän puolueemme keskeisin motiivi politiikassa ei ole irtopisteiden kerääminen, vaan kokonaisuuden etu. Muttei tämä tarkoita sitä, etteikö Kokoomuskin voisi tehdä virheitä. Me kaikki teemme virheitä. Mutta virheistä pitää oppia, eikä toistaa niitä.

        Kokoomuksen motiiveista tärkein on saada Stubbille paikka Natoon,kuten
        oli ennen Kataiselle paikka eu-komissioon.
        Ei siinä muiden tarpeita varsinkaan suomalaisten etuja ajatella.


      • 750
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Tasavaltainen donna kirjoitti: "Kokoomus on osannut aina johtaa oikein ei he aja mitään irtopisteitä vaan suomen kansan etua.! Kiitos!"


        Jos tulkitsemme kirjoitustasi niin, että Kokoomuksella on ollut oikeat motiivit johtaa Suomea, niin mielestäni väitteesi pitää paikkansa. Meidän puolueemme keskeisin motiivi politiikassa ei ole irtopisteiden kerääminen, vaan kokonaisuuden etu. Muttei tämä tarkoita sitä, etteikö Kokoomuskin voisi tehdä virheitä. Me kaikki teemme virheitä. Mutta virheistä pitää oppia, eikä toistaa niitä.

        Eikös se ollut niin omien sanojesi mukaan,että sinä Vesa et itsekään olisi
        halunnut Stubbia johtoon.
        Nyt tulee niin muunneltua totuutta sitten Stubbin avuista.joihin et vielä muutama
        kuukausi sitten uskonut.
        Annatko ihan väärää todistusta


      • 750 kirjoitti:

        Eikös se ollut niin omien sanojesi mukaan,että sinä Vesa et itsekään olisi
        halunnut Stubbia johtoon.
        Nyt tulee niin muunneltua totuutta sitten Stubbin avuista.joihin et vielä muutama
        kuukausi sitten uskonut.
        Annatko ihan väärää todistusta

        750 kirjoitti: "Eikös se ollut niin omien sanojesi mukaan,että sinä Vesa et itsekään olisi halunnut Stubbia johtoon."


        En pitänyt Stubbia parhaana mahdollisena puheenjohtajaehdokkaana. Äänestin Risikkoa, ja jos hän olisi pudonnut toisela kierrokselta, niin olisin äänestänyt Vapaavuorta. Arvostin toki Stubbia, olin jopa äänestänyt häntä vuoden 2004 EU-vaaleissa, mutta katsoin, että Alexin paikka olisi ollut EU-parlamentissa eikä Kokoomuksen puhenjohtajana. Pidin hänen Kokoomuksen kentän tuntemustaan huonona, ja Alexia itseään likaa voittajatyyppinä, johon kaikki Kokoomusta sympatisoivat eivät voisi kunnolla samaistua. Minusta hän oli riskipitoinen valinta.


        750: "Nyt tulee niin muunneltua totuutta sitten Stubbin avuista.joihin et vielä muutama kuukausi sitten uskonut. Annatko ihan väärää todistusta "


        Nyt on huomattava, että toukokesäkuussa Stubb oli vasta puheenjohtajaehdokas, nyt hän on istuva puheenjohtaja. Tilanne on siis muuttunut, enkä voi lojaalina Kokoomuksen jäsenenä järsiä Stubbin arvovaltaa enkä toimintamahdollisuuksia.

        Myönnän, että Stubb on päässyt sisään Kokoomuksen kenttään paremmin kuin olin odottanut. Hän ei enää ole leimallisesti niin tyypilinen voittaja kuin mitä olisi voinut olla. Plussaa Alexille. Stubb on amerikkalaistyyppinen poliitikko, mutta tämä tiedettiin kyllä Kokoomuksen kentällä jo hyvissä ajoin ennen puolekokousta, tässä suhteessa Stubb ei yllättänyt. Alexissa on mainio potentiaali, mutta hänen impulsiiviset ulostulonsa voivat aiheuttaa ongelmia. Stubb on pari kuukautta sitten sisäistänyt, ettei hän voi yksin muuttaa Suomen poliittista kulttuuria, ja tietynlaista normalisoitumista on sen myötä Alexin toiminnassa tapahtunut.


    • A. Donna Stuppi

      Kokoomus on aina osannut johtaa "oikein" he eivät aja mitenkään tavallisen kansan asiaa vaan tappelevat omien etujensa puolesta. Välillä ottavat selfejä sakkolihan kanssa.

    • Petteri ei punakuono

      En tiedä kokoomuksesta, mutta minuun on aina kolahtanut Stuppin linja hän on nuorekas ja tohtorismies. Tämä on minun mielipiteeni ja ainakin 100 tuntemani nuoren ja ajattelevan ihmisen.

      Rauhallista joulun aikaa kaikille ja olkaa rehellisiä ja vilpittömiä muuta ei tarvitse olla.

      • Niina 27

        Olen samaa mieltä Alexis on ainut ASISÄLLI nää toiset on jostain haudantakaa jos sieltkään nyt vaan nuoret äänestämään.


    • Varma ääni kok:selle

      Kokoomsta tarvitaab, kunlukee täällä ja muualla, miten ala-arvoista roskaa kirjoitetaan.

      • suomen neito

        Suomi suomalaisille arvoille siis kokoomukselle ja kiitos kun vielä voidaan vapaasti kommunikoida.

        Ei itkeä saa ei meluta saa joku voi tulla r----n t----a. ei v---u tule!


      • Varmaääni kok:selle kirjoitti: "Kokoomusta tarvitaan, kun lukee täällä ja muualla, miten ala-arvoista roskaa kirjoitetaan."


        Oln huomannut saman. Valtaosa Kokoomusta kritisoivista kirjoituksista on huonosti perusteltua sättimistä, josta puuttuu toisella tavalla ajattelevien kunnioitus kokonaan. "Arvaa oma tilasi, anna arvo toisellekin" sanoo vanha kansa ja tuo lause kannattaisi tämänkin saitin kirjoittajien muistaa.

        Uskon, että on useita, jotka tulevat lukemaan tämän saitin kirjoituksia ilman ennakkokäsityksiä. Heille voi tulla inhon väristyksiä, kun he ajattelevat, että Suomi saattaa jatkossa joutua tuollaista vihanpitoa ajavien ja alatyylisiä ilmauksia viljelevien voimien käsiin. Tässä tarvittaisiin rakentavaa ja tulevaisuuteen suuntautuvaa otetta, eikä ylenpalttista syyllisten hakua, toinen toistaan seuraavia pohdiskeluja nykyisen pääministerimme sukupuolisesta suuntautumisesta tai haikailuja Kekkosen aikaan.


    • cccccccccccccccccccc

      Älä provoo ei kokoomus ole suvaitsemoton puolue

      • Hakiksen ELLI

        Se on puolue joka työläistä kurjistaa ja vie kaikki työpaikat Kiinaan kun ne haluu ettei täällä ole työläisiä


      • Vesa Kaitera
        Hakiksen ELLI kirjoitti:

        Se on puolue joka työläistä kurjistaa ja vie kaikki työpaikat Kiinaan kun ne haluu ettei täällä ole työläisiä

        Hakiksen ELLI kirjoitti: "Se on puolue joka työläistä kurjistaa ja vie kaikki työpaikat Kiinaan kun ne haluu ettei täällä ole työläisiä "


        Ei Kokoomus niitä työpaikkoja Suomesta ole muualle viemässä. Kyse on siitä, että yritykset katsovat tarkkaan, mihin maahan niiden kannattaa investointinsa tehdä. Suomesta pitää tehdä selvästi nykyistä investointiystävällisempi maa. Entinen Nokian johtaja kertoi hiljattain TV:ssä, kuinka muuan suuri monikansallinen yritys aikoi tehdä suuren investoinnin Suomeen. Suomalainen byrokratia pallotteli lupapaperien kanssa peräti neljä vuotta, jolloin tuossa yrityksessä kyllästyttiin ja päätettiin siirtää tuo jätti-investointi Ruotsiin. Siellä paperisotaa ei tarvinnut käydä kuin yksi kuukausi. Siinä Suomi menetti satoja työpaikkoja, jotka se olisi voinut helposti saada..


      • anarkistai
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Hakiksen ELLI kirjoitti: "Se on puolue joka työläistä kurjistaa ja vie kaikki työpaikat Kiinaan kun ne haluu ettei täällä ole työläisiä "


        Ei Kokoomus niitä työpaikkoja Suomesta ole muualle viemässä. Kyse on siitä, että yritykset katsovat tarkkaan, mihin maahan niiden kannattaa investointinsa tehdä. Suomesta pitää tehdä selvästi nykyistä investointiystävällisempi maa. Entinen Nokian johtaja kertoi hiljattain TV:ssä, kuinka muuan suuri monikansallinen yritys aikoi tehdä suuren investoinnin Suomeen. Suomalainen byrokratia pallotteli lupapaperien kanssa peräti neljä vuotta, jolloin tuossa yrityksessä kyllästyttiin ja päätettiin siirtää tuo jätti-investointi Ruotsiin. Siellä paperisotaa ei tarvinnut käydä kuin yksi kuukausi. Siinä Suomi menetti satoja työpaikkoja, jotka se olisi voinut helposti saada..

        Hyvä kun kerroit . Suomessa nää keleen liitot on etunenässä määkimässä ettei tänne saa kukaan tulla nekun haluu vaan sitä että kansa voi huonosti ja äänestää vasemmistoa. Ei ihminen joka menestyy ja selviää vailla yhteiskunnan tukia sossuja äänestä. ehei äänestä. Vantaallakin jossain vaiheessa Martinlaakso oli sossualuetta mutta kun elintaso nousi niin ei ne enää sossuja ole äänestäneet.


      • Vesa Kaitera
        anarkistai kirjoitti:

        Hyvä kun kerroit . Suomessa nää keleen liitot on etunenässä määkimässä ettei tänne saa kukaan tulla nekun haluu vaan sitä että kansa voi huonosti ja äänestää vasemmistoa. Ei ihminen joka menestyy ja selviää vailla yhteiskunnan tukia sossuja äänestä. ehei äänestä. Vantaallakin jossain vaiheessa Martinlaakso oli sossualuetta mutta kun elintaso nousi niin ei ne enää sossuja ole äänestäneet.

        Anarkistai kirjoitti: "Vantaallakin jossain vaiheessa Martinlaakso oli sossualuetta mutta kun elintaso nousi niin ei ne enää sossuja ole äänestäneet."


        Itse aikoinani Martinlaakson Kokoomuksen hallituksessa vuosia istuneena kiinnitin huomiota tuohon samaan asiaan. Meidänkään yhdistyksemme ei aina ollut siitä aktiivisimmasta päästä, mutta Kokoomuksen kannatus Martinlaaksossa näytti silti nousevan vaaleista toiseen.


      • Bakteerix

        Kokoomus on äärisuvaitsematon äärioikeistososialidemokraattinen puolue suomalaista työntekijää ja yrittäjää vastaan. Se on melkein yhtä Suomi-vihamielinen kuin Vihreä liitto, jonka kanssa se elää symbioosissa Helsingin vaalipiirissä.


    • Keskari

      Vesa Kaiteran pläjäys:
      "Se, että Stubb on älykäs, on lähes kaikkien politiikkaa kiinteästi seuraavien tiedossa."

      Te kokkarit olette nyt sitten antaneet jo älyllekin aivan uuden mittapuun. Millä perusteella Stubb on "älykäs"? Onko hän tehnyt Mensan testin vai miten? Viisas hän ei ainakaan ole. Suomen poliittisesta johdosta saa etsiä todellisia älykköjä ja voin sanoa, ettei sellaisia todellakaan ole täysin ilman oikeaa ideologiaa etenevässä Kokoomuksessa. Ei ole nyt, eikä ole ollutkaan. Paitsi ehkä Niinistö oli aikoinaan, mutta hän onkin eräänlainen antikokkari. Ja vain siksi hän presidentti, ei muusta syystä.

      • Vesa Kaitera

        Ote aiemmasta kirjoitusestani: "Se, että Stubb on älykäs, on lähes kaikkien politiikkaa kiinteästi seuraavien tiedossa."


        Keskari kommentoit tätä: "Te kokkarit olette nyt sitten antaneet jo älyllekin aivan uuden mittapuun. Millä perusteella Stubb on "älykäs"?"


        Jos kysyt keneltä tahansa sellaiselta, joka tuntee Stubbin hyvin, niin tuo henkilö myöntää Stubbin olevan älykäs. Tästä ei vallitse erimielisyyttä.


        Keskari: "Onko hän tehnyt Mensan testin vai miten? Viisas hän ei ainakaan ole. "


        Jos käyt läpi kirjoituksiani, niin en ole niissä yhdessäkään väittänyt Stubbia viisaaksi. Hän voi kyllä sitä olla, mutten ole saanut vielä riittävästi näyttöä siitä, että kykenisin varmuudella julistamaan hänet viisaaksi. Asia on auki.


      • Keskari
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Ote aiemmasta kirjoitusestani: "Se, että Stubb on älykäs, on lähes kaikkien politiikkaa kiinteästi seuraavien tiedossa."


        Keskari kommentoit tätä: "Te kokkarit olette nyt sitten antaneet jo älyllekin aivan uuden mittapuun. Millä perusteella Stubb on "älykäs"?"


        Jos kysyt keneltä tahansa sellaiselta, joka tuntee Stubbin hyvin, niin tuo henkilö myöntää Stubbin olevan älykäs. Tästä ei vallitse erimielisyyttä.


        Keskari: "Onko hän tehnyt Mensan testin vai miten? Viisas hän ei ainakaan ole. "


        Jos käyt läpi kirjoituksiani, niin en ole niissä yhdessäkään väittänyt Stubbia viisaaksi. Hän voi kyllä sitä olla, mutten ole saanut vielä riittävästi näyttöä siitä, että kykenisin varmuudella julistamaan hänet viisaaksi. Asia on auki.

        "Jos kysyt keneltä tahansa sellaiselta, joka tuntee Stubbin hyvin, niin tuo henkilö myöntää Stubbin olevan älykäs. Tästä ei vallitse erimielisyyttä."

        Ei paljoa lohduta mikäli hänet tarvitsee ensin tuntea hyvin ennen kuin voi sanoa hänestä että "joo, älykäs on". Kuva jonka hänestä lähinnä on saanut on ylimielinen, narsisitinen ja joskus jopa tyhmä kuten tämä taannoinen mikrofoni auki/kiinni selittely osoitti. Olen siis siinä mielessä epäileväinen tämän älykkyyden suhteen laajemminkin.

        Viisaus on ominaisuus jonka ihmisestä saattaa arvata jopa päältä päin, viimeistään sitten kun suu aukeaa. A. Stubb ei ole viisas, se on aivan varmaa.


    • Politiikan seuraaja

      Joulurauha ei estänyt erästä PS:n kansanedustajaa kirjoittamasta
      Stubbia mollaavaa blogia US:ssa. Enpä muista toista kansanedustajaa, joka
      mollaa toista kansanedustajaa joulunpyhätkin.

      Puhemies Heinäluoma puhui eduskunnassa kansanedustajille ennen joululomille lähtöä jotakin toisen kansanedustajan mielipiteen arvostamisesta, mutta eihän tällä kansanedustajalla muutoinkaan konkreettiset ihmisten asiat ole blogissaan (joita tulee monta kertaa useita päivän mittaan) päällimmäisenä.

      • Vesa Kaitera

        Politiikan seuraaja kirjoitti: "Joulurauha ei estänyt erästä PS:n kansanedustajaa kirjoittamasta Stubbia mollaavaa blogia US:ssa. Enpä muista toista kansanedustajaa, joka mollaa toista kansanedustajaa joulunpyhätkin."


        Vanha kansa sanoo tuollaisista tapauksista, että kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa.


      • Politiikan seuraaja
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Politiikan seuraaja kirjoitti: "Joulurauha ei estänyt erästä PS:n kansanedustajaa kirjoittamasta Stubbia mollaavaa blogia US:ssa. Enpä muista toista kansanedustajaa, joka mollaa toista kansanedustajaa joulunpyhätkin."


        Vanha kansa sanoo tuollaisista tapauksista, että kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa.

        ..kun lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa.

        -->siinäpä kansanomainen kiteytys


      • Kaitera on typerys
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Politiikan seuraaja kirjoitti: "Joulurauha ei estänyt erästä PS:n kansanedustajaa kirjoittamasta Stubbia mollaavaa blogia US:ssa. Enpä muista toista kansanedustajaa, joka mollaa toista kansanedustajaa joulunpyhätkin."


        Vanha kansa sanoo tuollaisista tapauksista, että kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa.

        Pitää loistavasti paikkansa: Sinun suhteen !


      • Näläxi
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Politiikan seuraaja kirjoitti: "Joulurauha ei estänyt erästä PS:n kansanedustajaa kirjoittamasta Stubbia mollaavaa blogia US:ssa. Enpä muista toista kansanedustajaa, joka mollaa toista kansanedustajaa joulunpyhätkin."


        Vanha kansa sanoo tuollaisista tapauksista, että kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa.

        Kun lusikalla ei ole annettu, ei voi edes lusikalla pyytää.


    • öööööööööööö

      Katainen,Stubb,Räty,Kauma,Lepomäki ja Koski.

    • Vesa Kaitera

      Voiko, kun pääsisi kerran oikein kunnolla nuolemaan Stubbin takamusta. Kyllä maistuisi

      • Keskari

        Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä, jonka varjolla en ainakakaan itse haluaisi muiden kirjoitelevan kaikenlaista pskaa. Nämä punaniskat eivät kunnioita mitään. En hyväksy tuollaista, en ikinä!


      • kaitera sucks
        Keskari kirjoitti:

        Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä, jonka varjolla en ainakakaan itse haluaisi muiden kirjoitelevan kaikenlaista pskaa. Nämä punaniskat eivät kunnioita mitään. En hyväksy tuollaista, en ikinä!

        Minun mielestä tälle Kaiteralle pitäisi antaa kirjoituskielto tälle Suomi24 palstalle, samaa diipadaapaa tulee sivutolkulla ja missään ei ole mitään asiaa. Jatkuvaa ympäripyöreätä puutaheinää ja tämä käppänä ilmoitti jossain kirjoituksessaan tavoittelevansa jopa kirjailijan uraa. Ei jmalauta, eihän niitä sepustuksia kukaan jaksaisi lukea.


      • Vesa Kaitera

        Nimimerkki Vesa Kaitera: "Voiko, kun pääsisi kerran oikein kunnolla nuolemaan Stubbin takamusta. Kyllä maistuisi"


        Huomautan vain, että kyseessä on minun nimeni, ja että ottamalla sen noin loukkaavalla tavalla käyttöösi syyllistyt kunnianloukkaukseen. Toisen nimellä esiintyminen ei sellaisenaan ole nykyisessä rikoslaissa rikos, valitettavaa kyllä, mutta nyt menit laillisen toiminnan ulkopuolelle. Kehotan Sinua palaamaan asialliselle linjalle. Jos jatkat tuolla tyylillä, niin tapaamme oikeudessa.


      • Vesa Kaitera
        Keskari kirjoitti:

        Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä, jonka varjolla en ainakakaan itse haluaisi muiden kirjoitelevan kaikenlaista pskaa. Nämä punaniskat eivät kunnioita mitään. En hyväksy tuollaista, en ikinä!

        Keskari kirjoitti: "Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä, jonka varjolla en ainakakaan itse haluaisi muiden kirjoitelevan kaikenlaista pskaa. Nämä punaniskat eivät kunnioita mitään. En hyväksy tuollaista, en ikinä!"


        Kiitos tuestasi. Mutta juuri siksi, että kyseessä on minun oma nimeni, en aio rekisteröidä sitä. Toisen nimellä esiiintyminen ei ole rikos, mutta toisen nimen käyttö tätä henkilöä loukkaavalla tavalla on laitonta. Mielenkiintoista sinänsä, etteivät nuo meikäläiseen kielteisesti suhtautuvat henkilöt puutu kirjoituksieni asiasisältöön, vaan ainoastaan persoonani. Asioiden pitäisi riidellä, ei ihmisten.


      • Vesa Kaitera
        kaitera sucks kirjoitti:

        Minun mielestä tälle Kaiteralle pitäisi antaa kirjoituskielto tälle Suomi24 palstalle, samaa diipadaapaa tulee sivutolkulla ja missään ei ole mitään asiaa. Jatkuvaa ympäripyöreätä puutaheinää ja tämä käppänä ilmoitti jossain kirjoituksessaan tavoittelevansa jopa kirjailijan uraa. Ei jmalauta, eihän niitä sepustuksia kukaan jaksaisi lukea.

        Kaitera sucks kirjoitti: "Minun mielestä tälle Kaiteralle pitäisi antaa kirjoituskielto tälle Suomi24 palstalle"


        Enpä usko, että moinen ehdotus menee läpi. Perustelen väitteeni, pysyn asiassa, enkä loukkaa muita kirjoittajia. Hermostumisestasi päättelen, että kirjoitukseni ovat vaikuttaneet Sinuun, vaikka olet politiikasta eri mieltä kuin minä. Pidät minua uhkana, koska asenteeni on Kokoomusta kohtaan rakentava, ja tällöin Kokoomusta herjaavat eivät pääse aivan vapaasti hillumaan. Kaikki tämän saitin lukijat tietävät, että jos joku esittää kovin yliampuvia väitteitä Kokoomuksesta, lyön vastineellani hänen väitteitään vastapalloon. Ja sen olen huomannut, että herjalinjalla kirjoittelevat eivät mielellään antaudu aitoon keskusteluun.


        Kaitera sucks: "samaa diipadaapaa tulee sivutolkulla ja missään ei ole mitään asiaa."


        Sinulla on oikeus mielipiteeseesi. Mutta huomautan vain, ettei ole välttämätöntä vihata poliittisia kilpailijoita, se on suorastaan epäviisasta, ja että politiikka ei ole "halki, poikki ja pinoon " toimintaa. Usein se vaatii pohdiskelua ja asioiden katsomista monista eri näkökulmista.


        Kaitera suvks: "Jatkuvaa ympäripyöreätä puutaheinää ja tämä käppänä ilmoitti jossain kirjoituksessaan tavoittelevansa jopa kirjailijan uraa. Ei jmalauta, eihän niitä sepustuksia kukaan jaksaisi lukea."


        Jospa esittäisit esimerkkejä niistä tapauksista, joissa olen mielestäsi kirjoittanut puutaheinää. Mitä tulee tavoittelmaani kirjlailijan uraan, niin olen useita kohtia opuksissani kirjoittanut kahteenkymmeenkin kertaan. Kyllä siinä ilmaisu hiljalleen tiivistyy. Näille saiteille olen harvemmin työstänyt tekstejäni kovin paljon. Ei se oikein kannata, menee liikaa aikaa, eikä hyöty ole järin suuri.


      • Vesa Katkera
        Keskari kirjoitti:

        Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä, jonka varjolla en ainakakaan itse haluaisi muiden kirjoitelevan kaikenlaista pskaa. Nämä punaniskat eivät kunnioita mitään. En hyväksy tuollaista, en ikinä!

        Vesakaiteroita voi olla Suomessa useampia. Kannattaisi kirjoittaa vain henkilötunnuksellaan.


      • Keskari
        Vesa Kaitera kirjoitti:

        Keskari kirjoitti: "Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä, jonka varjolla en ainakakaan itse haluaisi muiden kirjoitelevan kaikenlaista pskaa. Nämä punaniskat eivät kunnioita mitään. En hyväksy tuollaista, en ikinä!"


        Kiitos tuestasi. Mutta juuri siksi, että kyseessä on minun oma nimeni, en aio rekisteröidä sitä. Toisen nimellä esiiintyminen ei ole rikos, mutta toisen nimen käyttö tätä henkilöä loukkaavalla tavalla on laitonta. Mielenkiintoista sinänsä, etteivät nuo meikäläiseen kielteisesti suhtautuvat henkilöt puutu kirjoituksieni asiasisältöön, vaan ainoastaan persoonani. Asioiden pitäisi riidellä, ei ihmisten.

        "Mielenkiintoista sinänsä, etteivät nuo meikäläiseen kielteisesti suhtautuvat henkilöt puutu kirjoituksieni asiasisältöön, vaan ainoastaan persoonani. Asioiden pitäisi riidellä, ei ihmisten."

        Asia on juuri noin. En ole itsekään kaikkea pureksimatta niellyt, ja myönnän että välillä tulee hyökättyä kovinkin. Tuo persoonan rauhaan jättäminen politiikassa ei ole kovinkaan helppoa, koska henkilöt sitä tekevät, mutta ei nyt sentään toisen nimissä tarvitsisi lähteä kirjoittelemaan. Siksi tämä Suomi24 juuri onkin huono, koska se on mahdollista. Iltalehti muutti asian kohdalla politiikkaansa ja heti keskustelu siistiytyi, mutta heillä on aiheita aivan liikaa.

        Summasummarum, olen sitä mieltä että tavallinen suomalainen ei ole kovinkaan hyvä mielipiteiden vaihdossa, vaan mukaan kuuluu aina annos fanaattisuutta koska aisioiden oikeasta laidasta ei tiedetä tai sitä ymmärretä. Ja tämä erimielisyyden kirjo näkyy oikeasti Arkadianmäellä asti. Siellä on muutama fanaatikko joutunut tosin nöyrtymään tosiasioiden edessä. Tony Halme tulee ensimmäisenä mieleen.


      • Vesa Kaitera
        Vesa Katkera kirjoitti:

        Vesakaiteroita voi olla Suomessa useampia. Kannattaisi kirjoittaa vain henkilötunnuksellaan.

        Nimimerkki Vesa Kaitera kirjoitti: "Vesakaiteroita voi olla Suomessa useampia. Kannattaisi kirjoittaa vain henkilötunnuksellaan."


        Ei ole välttämättä järkevää antaa henkilötunnustaan julkisuuteen. Siinä voi tulla taloudellisesti takkiin. Kaitera on ns. suojattu sukunimi. Meitä Kaiteroita ei ole tässä maassa kuin vajaat 500, mikä johtuu venäläisten Isonvihan aikana Limingassa tekemästä joukkoteurastuksesta. Vesa Kaiteroita on Suomessa nyt täsmälleen yksi ja se olen minä.

        On äärimmäisen älytöntä kirjoittaa toisen nimellä, ja se siirtää koko saitin kirjoittelun painopistettä aivan väärään suuntaan. Ei täällä ole tarkoitus käsitellä jonkun poliittisen pikkutekijän kuten meikäläisen asioita, vaan Kokoomuksen ja Suomen. Suhteellisuudentaju täytyy säilyttää.


      • Keskari kirjoitti:

        Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä, jonka varjolla en ainakakaan itse haluaisi muiden kirjoitelevan kaikenlaista pskaa. Nämä punaniskat eivät kunnioita mitään. En hyväksy tuollaista, en ikinä!

        Keskari kirjoitti: "Kannattaisi Vesan rekisteröidä toi nimimerkki koska se on hänen OMA nimensä"


        Pakkohan tässä oli toimia. Kirjoitan tästä'edes tällä saitilla rekisteröidyllä käyttäjätunnuksella vesa_kaitera. Eipähän ainakaan sitä voi kukaan muu omia. Seuraan kuitenkin Vesa Kaitera nimen käyttöä, koska identiteetin varastaja sattaa syyllistyä kunnianluokkaukseen.


    • Kaisa Vetara

      En minäkään hyväksy ihmisiä, jotka eivät ymmärrä Hevosnaaman takamuksen nuolemisen tärkeyttä.

    • sixpac

      Mistä se kertoo kun Stubb & Katainen todistavat, että oli pakko perustaa huono hallitus (sixpac), että saatiin estettyä Soinin pääsy hallitukseen? Oliko asiasta sovittu jo ennen vaaleja?

      • Vesa Kaitera

        Sixpac kirjoitti: "Mistä se kertoo kun Stubb & Katainen todistavat, että oli pakko perustaa huono hallitus (sixpac), että saatiin estettyä Soinin pääsy hallitukseen? Oliko asiasta sovittu jo ennen vaaleja?"


        Ei kukaan ollut estämässä Soinia ja Perussuomalaisia tulemasta hallitukseen kevään 2011 vaalien jälkeen. Siihen Soinin perusvaatimukseen, että Suomen EU-politiikkaa olisi muutettu PS:n tavoitteiden mukaisiksi, ei kuitenkaan suostuttu, eikä tuota suostumista ollut edes vakavasti harkittu. Kun Kokoomus pääsi kesäkuun alussa 2011 sopimukseen SDP:n kanssa EU-politiikan perussuuntaviivoista, ja kun tiedettiin, että tuolle linjalle saataisiin sekä Vihreät etät RKP, niin eduskunnassa oli varma enemmistö nykyisenkaltaiselle EU-politiikalle.

        Kokoomuksella oli kuitenkin suuria vaikeuksia saada muodostetuksi enemmistöhallitus, jossa se itse olisi mukana, ja siksi huolestunut Katainen teki Soinille tarjouksen: PS saisi hallituspuolueenakin äänestää kuten haluaisi kaikissa EU-asioissa. Katainen laski, että Kokoomuksen, SDP:n, Vihreiden ja RKP:n muodostama eduskuntaenemmistö turvaisi kuitenkin sovitun EU-linjan, jolloin PS voisi äänestää kuten haluaisi ilman että se vaikuttaisi ratkaisevasti lopputulokseen. Mutta PS:n kannalta tuohon tarjoukseen sisältyi kuitenkin se etu, ettei tuon puolueen tarvistsisi ottaa vastuuta mistään EU-tukipaketeista. Timo Soini oli valmis jatkamaan neuvotteluja, koska tiesi asemansa muihin potentiaalisiin hallituspuolueisiin nähden juuri tuolloin olevan hyvin vahvan, mutta eduskuntaryhmän enemmistö suhtautui neuvotteluihin nihkeästi, eikä Soini halunnut ärsyttää sitä. Siksi PS käveli ulos hallitusneuvotteluista.

        Kun Perussuomalaisia ei saatu mukaan, ja Vihreät kieltäytyivät porvarihallituspohjasta, jolla ei olisi ollut enemmistöä ilman Vihreitä, niin sixpack alkoi olla Kataiselle ainoa hallituspohja, jossa hän olisi voinut toimia pääministerinä.


    • Määritelmä

      Stubb: Narsismi sekoittuu päässä vellovaan kuseen.

      • Bättre folk

        RKP:n rahamiehet, jotka junttasivat Stubbin Troijan Hevoseksi Kokoomuksen johtoonn, eivät halunneetkaan hänen jatkavan vaalien jälkeen.
        Kaikille on selvää, että hänen tehtävänsä on ajaa Kokoomus kielilain taakse.
        Samoin on itsestäänselvää, että tulee vastustajia tämän jälkeen.
        Poliittinen toiminta Suomessa ei ole mahdollista tämän jälkeen. Stubb häipyy maasta muihin tehtäviin.

        Harmillista sponsoreiden kannalta, että hevonen hyppäsi laukalle, ennenkuin missio was completed. Homojen halaaminen ja epävaltiomiesmäinen käyttäytyminen karkoitti kannattajat.

        Kielilain taakse on valjasttettu Åbo Akademin professorit. Hyväksyttävää on tunteisiin vetoaminen, jopa valehtelu. Pakkoruotsi on menetetty. Kansa ei mene enää halpaan ja eduskuntavaalit edessä. Riittääkö raha saada tarpeeksi edustajia pakkoruotsin kannattajiksi?


      • Vesa Kaitera
        Bättre folk kirjoitti:

        RKP:n rahamiehet, jotka junttasivat Stubbin Troijan Hevoseksi Kokoomuksen johtoonn, eivät halunneetkaan hänen jatkavan vaalien jälkeen.
        Kaikille on selvää, että hänen tehtävänsä on ajaa Kokoomus kielilain taakse.
        Samoin on itsestäänselvää, että tulee vastustajia tämän jälkeen.
        Poliittinen toiminta Suomessa ei ole mahdollista tämän jälkeen. Stubb häipyy maasta muihin tehtäviin.

        Harmillista sponsoreiden kannalta, että hevonen hyppäsi laukalle, ennenkuin missio was completed. Homojen halaaminen ja epävaltiomiesmäinen käyttäytyminen karkoitti kannattajat.

        Kielilain taakse on valjasttettu Åbo Akademin professorit. Hyväksyttävää on tunteisiin vetoaminen, jopa valehtelu. Pakkoruotsi on menetetty. Kansa ei mene enää halpaan ja eduskuntavaalit edessä. Riittääkö raha saada tarpeeksi edustajia pakkoruotsin kannattajiksi?

        Bättre folk kirjoitti: "RKP:n rahamiehet, jotka junttasivat Stubbin Troijan Hevoseksi Kokoomuksen johtoonn, eivät halunneetkaan hänen jatkavan vaalien jälkeen."


        Varmaan RKP:ssa oltiin aika tyytyväisiä siitä, että aidosti kaksikielinen Alexander Stubb nousi Kokoomuksen johtoon. Toisaalta Kokoomuksesta tuli näin aiempaa hankalampi vastustaja RKP:lle ensi kevään vaaleja ajatellen.

        Ruotsinkieliseltä puolelta tuli todennäköisesti jonkin verran rahaa Stubbin eurovaalikampanjaan, mutta kampanjan Kokoomuksen puheenjohtajavaalissa Alex hoiti pitkälle itse vain muutaman tukijansa auttamana. Tällä Keski-Suomessa Stubbia tuki näkyvästi Sinuhe Wallinheimo.

        Jos tarkastelemme pakkoruotsia, niin Kokoomuksen edellinen puheenjohtaja Jyrki Katainen oli jokseenkin yhtä innokas pakkoruotsin kannattaja kuin Stubb. Risikko ja Vapaavuori olivat kumpikin periaatteessa pakkoruotsin kannalla, mutta vähemmän innokkasti kuin nuo kaksi edellistä. Risikko oli aiemmin ihmetellyt, miksei venäjä voisi olla ruotsin vaihtoehtona Suomen itäosissa, ja Vapaaavuori oli todennut, ettei pakkoruotsi oikein toimi. Pakkoruotsista ei sen paremmin kuin muustakaan kielipolitiikasta keskusteltu tässä Lahden puoluekokouksessa lainkaan. Mutta tuo tilanne oli vain väliaikainen, ja johtui siitä, että huomio oli tiukasti keskittynyt puheenjohtajavaaliin.

        Kymmenen vuotta aiemminkin oli ollut avoin ja jännittävä pj-vaali, mutta silloin valittiin vain oppositiopuolueen johtaja. Nyt epäsuorasti valitsimme myös pääministerin, ja se sähköisti tunnelman. Monet kokousedustajat totesivat (myös minä), että tämä oli tärkein poliittinen valinta, mitä he olivat koskaan elämänsä aikana tehneet. "Ja pieleen meni", sanovat nyt jotkut. Mutta jospa antaisimme Alexilla tilaa ja aikaa ja katsoisimme aina kesään 2016 saakka, mihin hän yltää. Jos Kokoomuksen kannatus on silloin näissä samoissa lukemissa missä nyt, niin otaksun, että Stubb lähtee puheenjohtajan paikalta aivan vapaaehtoisesti. Mutta siihen on pitkä aika, ja Stubbin johdolla kevään eduskuntavaalitkin saattavat Kokoomuksen kannalta mennä hyvin. Meidän tuloksemme edellisistä eduskuntavaaleista on niin vaatimaton (20.4%), ettei siihen pääseminen ole yli-inhimillisen vaikeaa, hyvin raskaasta hallituskaudesta huolimatta.


      • Bättre folk kirjoitti:

        RKP:n rahamiehet, jotka junttasivat Stubbin Troijan Hevoseksi Kokoomuksen johtoonn, eivät halunneetkaan hänen jatkavan vaalien jälkeen.
        Kaikille on selvää, että hänen tehtävänsä on ajaa Kokoomus kielilain taakse.
        Samoin on itsestäänselvää, että tulee vastustajia tämän jälkeen.
        Poliittinen toiminta Suomessa ei ole mahdollista tämän jälkeen. Stubb häipyy maasta muihin tehtäviin.

        Harmillista sponsoreiden kannalta, että hevonen hyppäsi laukalle, ennenkuin missio was completed. Homojen halaaminen ja epävaltiomiesmäinen käyttäytyminen karkoitti kannattajat.

        Kielilain taakse on valjasttettu Åbo Akademin professorit. Hyväksyttävää on tunteisiin vetoaminen, jopa valehtelu. Pakkoruotsi on menetetty. Kansa ei mene enää halpaan ja eduskuntavaalit edessä. Riittääkö raha saada tarpeeksi edustajia pakkoruotsin kannattajiksi?

        Bättree folk kirjoitti: "RKP:n rahamiehet, jotka junttasivat Stubbin Troijan Hevoseksi Kokoomuksen johtoonn, eivät halunneetkaan hänen jatkavan vaalien jälkeen."


        Se, että Alexander Stubb valittiin Kokoomuksen puheenjohtajaksi, pohjautui suurelta osin hänen vahvaan soittelukampanjaansa. Alex kertoi itse soittaneensa yli 600:lle viralliselle kokousedustajalle muutaman puoluekokousta edeltäneen viikon aikana. Uskon, että hän puhui tässä totta. Alex kysyi edustajilta, mitä he halusivat Kokoomuksen tekevän, ja mainitsi omat teesinsä, jotka hän toteuttaisi puheenjohtajana. Aivan kaikki eivät ihastuneet tuohon, mutta väitän, että valtaosa tunsi itsensä imarreluiksi. Suurelta osalta tuon operaation tuloksena Stubb kiri pitkältä takamatkalta kisan kärken, minkä totesivat sekä Risikon että Vapaavuoren kampanjoiden vetäjät minulle jo perjantaina iltapäivällä. Silloin oli käytettävissä jo melko luotettava ennuste äänten jakautumisesta lauantain vaalissa. Tosin Ben ei tuolloin uskonut Risikon voittavan Vapaavuorta, ja ensimmäisen kierroksen tulosten jälkeen hän näyttikin hieman toistaitoiselta ja sanoi televisiohaastattelussa, ettei hän enää ymmärrä Kokoomuksen kenttää.


    • Nuori äänestäjä

      Äänestän kokoomusta. Kuuntelin Stubbia tässä hiljattain. Hän on ylivoimaisesti paras puoluejohtaja tällä hetkellä.

      • Nuori äänestäjä kirjoitti: "Äänestän kokoomusta. Kuuntelin Stubbia tässä hiljattain. Hän on ylivoimaisesti paras puoluejohtaja tällä hetkellä."


        Alexander Stubbilla on muista puoluejohtajista poikkeava tyyli, joka miellyttää nuorta sukupolvea huomattavasti enemmän kuin vanhempaa. Pidän hyvin todennäköisenä sitä, että viidentoista kahdenkymmenen vuoden kuluttua Alex saa seuraajia useassakin puolueessa, mutta juuri nyt Stubbilla on ongelmia yli viisikymppisten tuen kanssa. Kaiken pitää mennä vaalikampanjassa aivan täydellisesti hänen kohdallaan putkeen, ja vastaavasti Juha Sipilän pitää tehdä ainakin jokin suuri virhe. Juuri nyt on hyvin todennäköistä, että Sipilästä tulisi seuraava pääministeri, ja se merkitsisi arvoliberaalin pääministerin vaihtumista arvokonservatiiviksi. Mutta toisaalta voidaan sanoa, että jos Suomella on pakko olla keskustalainen pääministeri, niin olkoon se sitten Juha Sipilä. Hän käy laatuun paljon paremmin kuin monet muut Keskustan johtohenkilöt.

        Stubbin kohdalla raja onnistumisen ja epäonnistumisen välillä menee siinä, onko Kokoomuksen vaalitulos kyllin hyvä, että se sallii Kokoomuksen jatkamisen suurena hallituspuolueena. Jollei, niin Alex on epäonnistunut. Tämä ei automaattisesti merkitsisi hänelle potkuja Kokoomuksen puheenjohtajan paiaklta, sillä puoluekokous järjestetään vasta kesällä 2016, ja siihen mennessä saattaa olla monikin asia muuttunut.


    • Koulukiusaaja Cai Gö

      "MINUN kännykkäni on arvokkaampi kuin rauhanturvaajqan henki."

      • Suomi on ihana maa

        Meillä on tähän aikaan sopiva Pääministeri!

        Stuppi on mies paikallaan mutta kansa on vielä menneessä tai ainakin nuo vanhan liiton miehet.

        Alex on tulevaisuuden rehellinen avoin ja vilpitön päättäjä, mutta kun kansakin alkaa olla mitä on ,niin saapas nähdä..


    • Muuten ei

      Jos Suomen tulevaisuus on sakkolihan kanssa selfien ottaminen niin tulevaisuus on Stubissa.

      • HULLIMIINA

        Suomi on hyvissä käsissä kunhan saadaan Putler PIDETTYÄ RAJAB TAKANA!!


    • ennustajaeukko

      Stuppi on paras ja hän kokoaan seuraavan hallituksen ja se on Matti Vanhasen kanssa. Sipilän terveys ei kestä stressiä ja hakeutuu toisaalle.

      • sALE FANI 200

        Hienosti on alkanut kokoomuksen nousu. Ylen galluppi se jo näytti ja tästä se alkaa se vaalityö Suomen hyväksi. Kiitos Stuppi jatka samalla vilpittömällä tyylilläsi ja se mihin se vie on nähtävissä. Hyvin kaikki menee kun uskaltaa olla omaitsensä ja rahellinen.jep..jep...


    • Lukiolainen LPR

      Akateemiseen koulutukseen tähtäävä nuori kärsii pakkoruotsista eniten.
      Häneltä jää jokin mielenkiintoinen kulttuurikieli väliin ruotsin takia.
      Motivaation puute ruotsia kohtaan tuottaa huonon arvosanan, eikä tule ylioppilastodistukseen arvosanaa. Pakkoruotsi aiheuttaa masennusta, mikä haittaa opiskelua ja koko elämää.

      Ruotsinkielinen pääse helpolla jatko- opintoihin helpolla, koska vaatimustaso on matala. Tämä heikompi opiskelija aines vie kuitenkin parhaat työpaikat.
      Virkoihin on keinotekoisesti laitettu pätevyysvaatimuksena ruotsin taito.
      Äidinkielenään sitä puhuva on helppo näin valita. Svenska Nu verkosto ja muut säätiöt tekevät töitä hartiavoimin, jotta ruotsinkieliset nappaavat työpaikat.
      Mikäli organisaatiossa on suomenruotsalainen hän aina asettaa toisen etusijalle ylennyksiä ja muita työhön liittyviä asioita hoidettaessa.

      Suomenkielinen, joka hyväksyy pakkoruotsin on lahjottu, tyhmä tai tietämätön.

      • Hilkka ja koira

        Stupp on fiksu tohtorismies ja osaa asiansa ei mulla muuta


      • Totuus ei pala

        Suomenkielinen joka opiskelee Ruotsin kieltä oikein kunnolla,menee jonon ohi kun haetaan työtä Poliisista,Tullista,Laivoilta, Helsinkiläisistä tavarataloista ymym.


    • Hilkka ja koira

      Stubbib takamus on paras eikä muulla ole väliä.

    • hyvä Alex fani olen

      Stuppi on vilpittömin ihminen jonka tiedän ja samaahan sanoi jo Antti Rinnekkin.

      • Alex Ubergood

        Minä en tiedä ajaako Stubb Kokoomuksen vai RKP:n agendaa, vai onko niillä eroa?


      • Lukiolainen Suomesta
        Alex Ubergood kirjoitti:

        Minä en tiedä ajaako Stubb Kokoomuksen vai RKP:n agendaa, vai onko niillä eroa?

        Selfiekeppi voi olla tohtori Åbo Akademista mikä vastaa Suomalaisen Yhteiskoulun seitsemäluokkalaisen sivistystä. Harmi, että ruotsinkielinen tohtori on täysinohjailtavissa. Hän tekee tutkimuksensa niin, että tilaajan tahto näkyy.


      • Lukiolainen Suomesta kirjoitti:

        Selfiekeppi voi olla tohtori Åbo Akademista mikä vastaa Suomalaisen Yhteiskoulun seitsemäluokkalaisen sivistystä. Harmi, että ruotsinkielinen tohtori on täysinohjailtavissa. Hän tekee tutkimuksensa niin, että tilaajan tahto näkyy.

        Lukiolainen Suomesta kirjoitti Alexander Stubbista: "Selfiekeppi voi olla tohtori Åbo Akademista mikä vastaa Suomalaisen Yhteiskoulun seitsemäluokkalaisen sivistystä."


        Wikipedia tietää kertoa Stubbin koulutuksesta seuraavaa: "Stubb vietti nuoruutensa Helsingin Lehtisaaressa. Vuonna 1986 hän suoritti high school diploman Mainland High Schoolissa Daytona Beachissa Floridassa ja kirjoitti vuonna 1988 ylioppilaaksi Gymnasiet Lärkanista Helsingistä. Hän ei ollut omien sanojensa mukaan koskaan huippuoppilas, mutta selvitti ylioppilastutkinnon kunnialla lähinnä siksi, että hallitsi kielet.

        Stubb on sotilasarvoltaan korpraali. Asepalveluksen jälkeen hän suoritti vuonna 1993 valtio-opin Bachelor of Arts -tutkinnon Furmanin yliopistossa Yhdysvalloissa ja opintoja Pariisin yliopistossa vuonna 1993. Vuonna 1995 Stubb valmistui maisteriksi (Master of Arts) Bruggen College of Europessa, jossa hän myöhemmin työskenteli vierailevana professorina vuosina 2000–2007.

        Vuosina 1995–1997 Stubb työskenteli tutkijana Suomen ulkoasiainministeriössä ja vuosina 1997–1999 Suomen Akatemiassa. Hän väitteli filosofian tohtoriksi (PhD) kansainvälisen politiikan alalta London School of Economicsissa vuonna 1999. Väitöskirjan aiheena oli Euroopan unionin joustava yhdentyminen.

        Vuosina 1999–2001 Stubb oli erikoistutkijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä. Vuosina 2001–2003 hän oli Euroopan komission italialaisen puheenjohtaja Romano Prodin poliittinen neuvonantaja. Vuosina 2003–2004 Stubb toimi erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa vastaten institutionaalisista kysymyksistä ja suomalaisten rekrytoimisesta EU-instituutioihin. Hän oli mukana neuvottelemassa Amsterdamin ja Nizzan sopimuksista ja toimi suurlähettiläs Antti Satulin avustajana.

        Stubb on vakiokolumnisti useissa lehdissä, hän on julkaissut kymmenen EU-aiheista kirjaa sekä neljä akateemista artikkelia. Vuonna 2007 hän oli The Economist -lehden vieraileva bloggaaja."


        Ei kannata esittää pääministeristämme väiteitä, jotka voi yhdellä lainauksella todistaa vääriksi.


      • vesa katkera
        vesa_kaitera kirjoitti:

        Lukiolainen Suomesta kirjoitti Alexander Stubbista: "Selfiekeppi voi olla tohtori Åbo Akademista mikä vastaa Suomalaisen Yhteiskoulun seitsemäluokkalaisen sivistystä."


        Wikipedia tietää kertoa Stubbin koulutuksesta seuraavaa: "Stubb vietti nuoruutensa Helsingin Lehtisaaressa. Vuonna 1986 hän suoritti high school diploman Mainland High Schoolissa Daytona Beachissa Floridassa ja kirjoitti vuonna 1988 ylioppilaaksi Gymnasiet Lärkanista Helsingistä. Hän ei ollut omien sanojensa mukaan koskaan huippuoppilas, mutta selvitti ylioppilastutkinnon kunnialla lähinnä siksi, että hallitsi kielet.

        Stubb on sotilasarvoltaan korpraali. Asepalveluksen jälkeen hän suoritti vuonna 1993 valtio-opin Bachelor of Arts -tutkinnon Furmanin yliopistossa Yhdysvalloissa ja opintoja Pariisin yliopistossa vuonna 1993. Vuonna 1995 Stubb valmistui maisteriksi (Master of Arts) Bruggen College of Europessa, jossa hän myöhemmin työskenteli vierailevana professorina vuosina 2000–2007.

        Vuosina 1995–1997 Stubb työskenteli tutkijana Suomen ulkoasiainministeriössä ja vuosina 1997–1999 Suomen Akatemiassa. Hän väitteli filosofian tohtoriksi (PhD) kansainvälisen politiikan alalta London School of Economicsissa vuonna 1999. Väitöskirjan aiheena oli Euroopan unionin joustava yhdentyminen.

        Vuosina 1999–2001 Stubb oli erikoistutkijana Suomen EU-edustustossa Brysselissä. Vuosina 2001–2003 hän oli Euroopan komission italialaisen puheenjohtaja Romano Prodin poliittinen neuvonantaja. Vuosina 2003–2004 Stubb toimi erityisasiantuntijana Suomen EU-edustustossa vastaten institutionaalisista kysymyksistä ja suomalaisten rekrytoimisesta EU-instituutioihin. Hän oli mukana neuvottelemassa Amsterdamin ja Nizzan sopimuksista ja toimi suurlähettiläs Antti Satulin avustajana.

        Stubb on vakiokolumnisti useissa lehdissä, hän on julkaissut kymmenen EU-aiheista kirjaa sekä neljä akateemista artikkelia. Vuonna 2007 hän oli The Economist -lehden vieraileva bloggaaja."


        Ei kannata esittää pääministeristämme väiteitä, jotka voi yhdellä lainauksella todistaa vääriksi.

        Pointti yksi:
        - tässä maailmassa on paljon suurmiehiä, joiden ei koskaan tarvitse korostaa itseään julkisuudessa, vaan teot puhuvat puolestaan ja niistä tulee se ihmisten arvostus.

        Pointti kaksi:
        - sitten tässä maailmassa on niitä pieniä miehiä, joiden pitää koko ajan ylikorostaa julkisuudessa kuinka he ovat taitavia, koulutettuja ja mukamas kielitaitoisiakin vielä. Ja juuri siksi he eivät sitä arvostusta saa. Ei millään.

        Pointti kolme:
        - viimeisenä on sitten ne kaikista pienimmät miehet, joiden pitää koko ajan kerrata julkisuudessa kuinka taitava ja koulutettu joku toinen on. Eikä sitä arvostusta tule millään sitten hänellekään.


    • Bättre folk

      Vesa Kaiteran kannatta huomioida, että eräs RKP: n rahamies on vienyt fyrkkansa Ruotsiin. Napanuora Suomeen ja erityisesti Stubbiin ei ole katkennut.

      Nalle Wahlroos heitti julkisuudessa jutun Applesta ja sen vaikutuksesta Suomeen.
      Selvästi tietämättömänä, että Nallen juttu on ollut julkisuudessa, Stubb kertoo saman jutun sanasta sanaan. Ilman henkilökohtaista kontaktia tämä ei olisi mahdollista.

      Pitäämuistaa, että RKP:n tunnuksilla ajava Nalle tuki Alexia rahallisesti.

      Nalle on Nordean hallituksen pj. Olematta asiasta varma, mutta oletan Alexin 700000€ asuntolaina on Nordeasta.

      Alex ei ole RKP:ssä, koska on saanut suomenkielisten porvarinaisten sydämen läpättämään ja äänestävät häntä. Kokoomuksessa hän voi ajaa suomenruotsalaisten asiaa Nallen ohjauksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2501
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1958
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1766
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe