*** Keino SALAKUUNNELLA kännykkää ***

Peräsuppomaa

Suomessa on varsinaisia käänteisiä neropatteja töissä operaattoreilla, Viestintävirastossa, turvallisuusviranomaisissa ja muissa viranomaisissa, kun eivät pysy mobiililaitteiden turvallisuusasioissa mukana. Kaikki tärkeä tietoturvallisuuteen ja vakoiluun liittyvä tieto tulee ulkomailta, ja alunperin ulkomaisten uutistoimistojen kautta.

Suomalaiset turvallisuustoimijat eivät varoita suomalaisia kännyköiden ym. mobiililaitteiden tietoturvapuutteista, -riskeistä ja -vaaroista, eivätkä siten kunnolla pidä huolta kansalaisten turvallisuudesta. Harmin paikka elää näin välinpitämättömässä yhteiskunnassa - jossa kaiken lisäksi viestintuojat mukiloidaan viranomaisväkivallalla.

Varoittava esimerkki Pohjanmaalta:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/10507053

O-ou - nyt löytyi keino kuunnella kenen tahansa kännykkäpuheluita:

http://www.talouselama.fi/uutiset/oou nyt loytyi keino kuunnella kenen tahansa kannykkapuheluita/a2284201

"Saksalaistutkijat ovat löytäneet globaalisti käytössä olevasta puhelinliikenteen ohjaamiseen käytettävästä SS7-signalointiverkosta rakennevikoja, joiden avulla hakkerit, vakoojat ja rikolliset voivat päästä käsiksi yksityisiin puheluihin ja tekstiviesteihin, kertoo Washington Post.

1980-luvulla kehitettyä SS7:ää käytetään puhelinkeskusten väliseen merkinantoon, esiemerkiksi siis puhelujen yhdistämiseen paikasta toiseen.

Rakenteet, jotka tutkijat ovat havainneet turvallisuusriskeiksi, on alun perin suunniteltu muihin tarkoituksiin - esimerkiksi pitämään puhelut yhteydessä, kun käyttäjät kaasuttavat moottoritiellä ja käytetty tukiasema vaihtuu.

Vaikka puhelunvälittäjät ovat investoineet miljardeja dollareita uusimpaan 3G-teknologiaan, jonka myötä hakkeroinnin pitäisi olla vaikeampaa, nämä joutuvat silti käyttämään SS7:ää kommunikoimaan keskenään.

Saksalaistutkijoiden löytämiä rakennevikoja voi siis käytännössä hyödyntää, vaikka puhelinverkossa käytettäisiin uusinta mahdollista suojausta, lehti kertoo. Tutkijoiden mukaan yksittäisen tukipisteen kautta voi hakkeroitua mihin vain matkapuhelinverkkoon ympäri maailman.

"Vähän kuin sulkisit talon etuoven, mutta takaovi olisi sepposen selällään", Tobias Engel, yksi tutkijoista, sanoo lehdelle.

Tutkijoiden mukaan hakkeroituminen onnistui jokaisessa yli 20 verkossa ympäri maailman, joissa sitä testattiin. He löysivät myös uusia tapoja jäljittää matkapuhelinten käyttäjien sijainteja SS7:n kautta.

Julkisesti kerrotut turvallisuusaukot paljastuvat usein myöhemmin salaisten tiedustelupalveluiden jo pitkään hyödyntämiksi välineiksi, lehti kertoo. Tutkijat epäilevätkin, että tiedustelupalvelut ovat tutkineet SS7:n rakennevikoja kaikessa hiljaisuudessa.

Puhelujen hakkerointi on ollut erityisen arka aihe Saksassa sen jälkeen, kun Edward Snowdenin vuotamista Yhdysvaltojen Kansallisen turvallisuusviraston NSA:n asiakirjoista selvisi, että Saksan liittokansleri Angela Merkel oli Yhdysvaltojen vakoilulistalla."

1

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VAINOA ja TERRORIA

      Nyt koko Suomi salakuuntelemaan naapureita, vihamiehiä, kiim... unelmiesi kohdetta, pomoa, rikollisia, poliiseja, lakimiehiä, tuomareita - HEI salakuunnellaan vaikka koko MÄTÄÄ oikeuslaitosta! *sarkasmia*

      Jos mitenkään jotakin porukkaa kiinnostaa, niin ko. aiheesta voisi tehdä YouTubeen parodiasketsivideon. Siitä saisi kunnon naurut!

      Salakuuntele tällä laitteella naapurin GSM-puheluita!! Poliisin käyttämä laite:

      http://www.mitavittua.fi/2014/09/25/salakuuntele-talla-laitteella-naapurin-gsm-puheluita-poliisin-kayttama-laite/

      "Nämä laitteet voidaan sujauttaa esimerkiksi laukkuun ja ne ovat käytettävissä missä tahansa melkein missä on matkapuhelin liikennettä. IMSI catcherit ovat korkean teknologian laitteita joita käyttävät mm poliisit ympärimaailman joilla he nappaavat puhelut ja tekstiviestit huomaamattasi käyttöönsä. Voidaanko näitä käyttää rikolliseen toimintaan? Maailmalla rikollisliigat käyttävät näitä laitteita erinäisiin tarkoituksiinsa. Laitteen saa hankittua helposti googlaamalla hakusanaa IMSI catcher ja hinnat alkaen 399- useisiin tuhansiin riippuen esimerkiksi kuinka pitkä kantosäde siinä on.

      En kerro tässä yksityiskohtia sen enempää mutta kerron lyhyesti kuinka tämä laite toimii.

      Kun haluat kuunnella jotain tiettyä ihmistä niin ajat esim autolla hänen läheisyyteen riippuen tämän laitteen kantamasta. Kantamat vaihtelevat hinnan mukaan mutta halvimmilla pystyy jo kuuntelemaan useiden kymmenien metrien päästä. Ihmisen paikannukseen voidaan käyttää HLR-tekniikkaa joka lähettää hiljaisen ja huomaamattoman tekstiviestin kohdenumeroon joka lähettää sen takaisin lähettäjälle ja saat muutaman metrin tarkkuudella ihmisen sijainnin kännykän mukaan, tämä HLR-tekniikka yhdistetään google mapsiin joka näyttää sitten sen karttamuodossa. Mikäli olet joskus ajatellut ja miettinyt että kuinka ne poliisit aina osaavatkin ne rosvot löytää niin tässä on se vastaus, ole hyvä.

      Tämä laite muodostaa ns vale-verkkotornin joka nappaa gsm-puhelun ennen kuin se menee oikeaan verkkotorniin ja näin ollen mahdollistaa puheluiden ja sms-viestien reaaliaikaisen kuuntelun ja lukemisen.

      Mitä Vittua??!!-toimituksella olisi tästä laitteesta kerrottavaa enemmänkin muttemme halua opettaa tai yllyttää ihmisiä mihinkään mikä ei välttämättä ole korrektia.

      Tämäkin hyödyllinen ja ihmisiltä salattu tieto jaetaan nyt sananvapauden sekä anti-sensuurin nimissä."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3940
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3742
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      605
      3738
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      14
      2383
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      72
      2332
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      328
      1995
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      124
      1976
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      187
      1816
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1489
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1382
    Aihe