4.5€/h 17 vuotiaalla....

lukiolainen

Olen töissä 4H-yhdistyksellä siivojana ja olen joutunut puolittamaan palkkani joten saan 4.5€/h. Minä ja kaverini jaamme yhden henkilön palkan ja syyksi työnantajamme sanoi että asiakkaat eivät maksa kahdesta siivoojasta. Silti meillä on aika raja jolloin työ täytyy olla valmis...omakotitalossakin on suotavaa olla korkeintaan 2h. Käymme siis yhdessä siivoomassa paikat koska asiakkaat itse niin toivovat. 4H veloittaa itse asiakkaalta 25€/h. Eihän tämä ole laillista?

13

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tieto viranomaisille
      • adryqerty

        Paitsi ettei Suomessa ole mitään kiinteää minimipalkkaa.

        Kunkin alan TES määrittää alan minimipalkan, joka ei taatusti ole millään alalla 5,95€.


      • minimiliksaa...
        adryqerty kirjoitti:

        Paitsi ettei Suomessa ole mitään kiinteää minimipalkkaa.

        Kunkin alan TES määrittää alan minimipalkan, joka ei taatusti ole millään alalla 5,95€.

        Jos palkkaat työttömän leikkaamaan pihasi nurmikkoa/kolaamaan lumet on minimipalkka juuri tuo 5,95 e/h, joka vähintään pitää maksaa, ettei työntekoa luokitella "ihmiskaupaksi".


    • 1+1

      Siivouskohteilla on aina aikarajat. Jos siis teillä kahdestaan saa mennä 2 tuntia omakotitaloon siivoamiseen niin se silloin olisi yhdeltä ihmiseltä 4 tuntia. Jos kahdestaan siivoatte niin silloin se teidän palkkanne puolittuu luonnollisesti jos se asiakkaan kohde on laskettu ja sovittu siivousfirman ja asiakkaan kanssa 4 h/yksi siivooja. Silloin teidän molempien kuuluisi saada kahdelta tunnilta normipalkka eikä suinkaan 4,5e/h vaan 2h * 9 e.

      Jos taas yhdeltä ihmiseltä saa mennä se kaksi tuntia kohteessa siivoamiseen ja jaatte sen siivoamisen kaverin kanssa puoliksi niin silloin teille molemmille kuuluisi vain yhden tunnin palkka, tosin se normisiivouspalkka eikä mitään 4,5 e. Oletan siis, että teidän normipalkka on 9e/h. Luulen, että yrittäjä on tätä tarkoittanut sanoessaan, että palkka puolittuu. Siis varsinainen tuntipalkka ei siis puolitu vaan kohde puolitetaan teille molemmille laskennallisesti.

      • lukiolainen

        Meillä on 4.5/h. Se on yhden henkilön tuntipalkka ja per kohteessa saamme olla 2h eli minä saan silloin 9€ ja kaverini saa 9€.

        En tiedä ymmärsitkö, mutta toivottavasti.


    • Älä ole typerä

      Häh? Olet 17-vuotias kakara! Sun ikäisille palkka on kullanarvoinen työkokemus! Rahaa saat vasta kun ymmärrät sen arvon etkä tuhlaa sitä meikkeihin, kaljaan, huumeisiin jne.

      • lukiolainen

        Saatan olla 17 vuotias mutta en ole suinkaan kakara. Minä asun omillani ja käytän rahani asunnon vuokraan, sähköön, jne. Minä en tuhlaa rahaani meikkeihin, kaljaan tai mihinkään huumeisiin. Olen käynyt töissä 14 vuotiaasta lähtien ja kyllä minä tiedän rahan arvon. Minulla on ikäisekseni hyvin paljon työkokemusta eri hommista mikä ei ole ihan tavallista. Olen vielä nuori, tiedän sen, mutta siksi minä kysyn apua/mielipidettä muilta ihmisiltä ja minulla on paljon pelissä tuossa työpaikassa. Toimeentulo, tulevat kesätyöt, ensi vuosi... Käyn lukiota ja se maksaa. Pyydän että avartaisit mieltäsi ja oppisit sen, että kaikki nuoret eivät ole päihteitä käyttäviä, töissä käymmättömiä kakaroita.


    • rahaa saa kaikki

      vitun tyhmä rahaa saa vaikka ei ymmärrä sen arvoa vitun pelle, ota asioista selvää

    • fres
      • lukiolainen

        Kiitos.


      • työsuojeluun vaan
        lukiolainen kirjoitti:

        Kiitos.

        Tsemppiä sinulle lukiolainen.

        Kuulostaa täysin laittomalta tuollainen tuntipalkan puolittaminen. Toivottavasti saat apuja.


    • OtaselvaaViranomaise

      Tein 15. vuotiaana 2 viikkoa kesätöitä tuollaisella tuntipalkalla kaupungille yli 10 vuotta sitten. Olet vielä alaikäinen, mutta ei tämä kuulosta oikealta. Sinulla kuitenkaan ei ole varaa muuhun tällä hetkellä jos vasta käyt lukiota. Ei tuntipalkkoja saisi puolittaa tuolla tavalla, vaan sinun täytyisi tässä tapauksessa ottaa yhteyttä työsuojeluviranomaiseen ja selvittää tilanne. Et olisi ensimmäinen työntekijä jota huijataan.

    • Lakitieteellinen

      Ei voi mitenkään olla laillista.

      Millainen työsopimus sulla on? Onko työsopimuksessa mainittu mitä työehtosopimusta yritys / tehtävä noudattaa? Oletteko molemmat tehneet erikseen työsopimukset?

      Käsittääkseni siivousalalla on YLEISSITOVA (jossa siis määritellään minimituntipalkka) työehtosopimus, jota myös 4H:n on pakko noudattaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe