Tuotesuunnittelu

Joulu6

Meidän assienko pitäisi kaikki suunnitella? Kerran ostin leivänpaahtimen ja oletin sen toimivan kunnolla. Mutta vaikka sen yritti painaa kytkimestä päälle miten varovasti tahansa, aina se keikahti nokalleen, ellei pitänyt toisella kädellä vastaan. Kun kyseessä oli sarjatuotantotuote, mitenkähän monta kymmentätuhatta tai miljoonaa niitä oli tehty ilman, että kukaan olisi testannut sitä ensin järjen kanssa? Kun palautin tuotteen myyjälle, hän sanoi itsellään olevan samanlaisen paahtimen, mutta hän ei ollut tullut AJATELLEEKSI tuota ongelmaa. No, uusi paahtimeni kyllä toimii kunnolla yhdelläkin kädellä, joten on joku sentään ajatellut. Vai liekö joku assi huomauttanut?

Linja-autossa tai lentokoneessa voi törmtä vessaan, jossa vesi ei pärski pöntöstä perseelle aina kun paskakikkare tipahtaa, kuten normaaleissa kodin pöntöissä.

Ja sitten kuusenjalat. Laitat kuusen jalkaan ja haluat säätää sen suoraksi kiristelemällä kolmea ruuvia. Se mihin suuntaan kuusi muljahtaa on sattumanvaraista. Jos haluat ahdistaa kuusen nurkkaan siten, että yksi kiristysruuveista on käyttämättä ja kiristät vain kahta, ruuvien pituus ei riitäkään, joten on pakko kiristää sitten sitä kolmattakin, mutta sen jälkeen kuusi on taas vinksallaan johonkin suuntaan. Sitten avaat yhtä ruuvia ja kiristät toista arpoaksesi, että mihin suuntaan kallistuu seuraavaksi.

Kuitenkin se olisi aivan puhdasta matematiikkaa. Kaikissa malleista joihin olen törmännyt, säätö on yritetty toteuttaa vain noilla kolmella keskenään samalla korkeudella olevalla ruuvilla. Sama kuin yrittäisi suoristaa kallellaan olevaa janaa työntämällä sitä yhdestä pisteestä. Olisi maailman yksinkertaisin asia estää kuusen alimman osan sattumanvarainen liikkuminen tekemällä kuusenjalan pohja sisältä kartioksi. Silloin yksi piste kuusesta sen tyven paksuudesta riippumatta olisi lukittu paikoilleen. Silloin ne kolme ylempänä olevaa säätöruuvia toimisivat siten kuin pitäisi eli määritteleisivät kuusen kaltevuuden tarkasti ja vimpuloimatta. Vaatii siis neljä kiintopistettä kolmen sijaan. Tarkasti ottaen se kartio ei ole kiintopiste, mutta ymmärtänette mitä tarkoitan.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luontoarakastava AS

      Miksi kuusi pitäisi raahata sisälle ja miksi se pitäisi sille luonnottomissa olosuhteissa saada pysymään pystyssä? Jos tahdot katsella kuusia, mene metsään ja nauti kauniista puista siellä. Vähän sama kun jotkut ostavat kissan lapselle joululahjaksi, käyttävät sitä aikansa leikkikalunaan, minkä jälkeen hylkäävät sen. Oletko koskaan ajatellut, kuinka voisit käyttää älyllistä potentiaalisiasi hyödyllysemmin kuin miettimällä montako ruuvia jostain Tiimarista ostetussa joulukuusenjalassa on?

      t. humaani Info-AS

      • Joulu6

        Hain sen kuusen äitini metsästä paikasta, jossa se kasvoi aivan kahden samansuuruisen kuusen välissä. Kyse oli harventamisesta. Törsäsin niin, että otin toisenkin kuusen toiseen asuntooni. Sen otin keskeltä peltoa, joka on ollut viljelemättä yli kymmenen vuotta ja on siksi ottanut itseensä muutamia puita. Raivasin siitä jo kesällä pajukkoa pois, mutta säästin kuusen silloin.

        Tuosta voit sitten taas repiä juttujasi, että miksi minulla on kaksi asuntoa, miksi en anna pajukon ja kuusten kasvaa pellolla, miksi voin harventaa taimikkoa, jne.

        Ne kuuset otin sisälle ihan vain omahyväisen nautinnon vuoksi paitsi itseäni, myös vaimoani ja lapsiani varten.

        > Oletko koskaan ajatellut, kuinka voisit käyttää älyllistä potentiaalisiasi hyödyllysemmin kuin miettimällä montako ruuvia jostain Tiimarista ostetussa joulukuusenjalassa on?

        Olipa kuusenjalka ostettu Tiimarista tai mistä hyvänsä, ruuvien määrää en ole kritisoinut millään tavalla. Kolme on täsmälleen oikea määrä; kaksi olisi liian vähän, neljä olisi liikaa. Älyllinen kapasiteettisi ei nähtävästi riittänyt pointin tajuamiseen.


    • idiootti...

      olen

    • jouluja

      Oliskohan ollu parempi jättää ne kuuset sinne metsään..vain luuseriääliö tulee tänne esittämään jotain tuollasta..mikset itse tee niitä kuusenjalkoja vaan tänne tulet itkemään millaisia niiden tulisi omasta mielestäsi olla!? Säälittävää..Saatko noita täydellisiä kuusenjalkoja aikaiseksi täällä niistä mielestäsi epätäydellisistä valittamalla..?

      • Joulu6

        En saa aikaiseksi mitään muuta kuin herätyskellon soiton, muut asiat saan aikaan. Kysehän ei ole siitä, ettenkö oman kuuseni jalan saisi piku lisäosalla toimimaan. Kyse on miljoonista muista ihmisistä, jotka kiroilevat yrittäessään saada kuusensa suoraan.


    • Ensi Joulun lumia

      Totta - olisin saanut nauttia raikkaasta kuusenpihkan tuoksusta vielä ensi joulunakin - nyt tuo nautinto on menetetty ikuisiksi ajoiksi

      • pölhö

        oon - mutten ymmärtänyt pointtia?


    • Viksu

      Joulutonttuja on kaikki assit - totta maar :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      110
      1917
    2. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      9
      1569
    3. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1519
    4. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1487
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      151
      1425
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      107
      1370
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1317
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      648
      1239
    9. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1157
    10. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1118
    Aihe