Takuusäätiön

Laina .

Onko mahdollista saada takuusäätiön lainaa jos on jo ulosotossa?

Velkaa maksellaan noin 700€/kk, velkojia noin kymmenen, ja kokonaissumma noin 22000€.

6

187

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laina .

      Lainaus takuusäätiön sivuilta:
      Ennen takausta kaikki sellainen omaisuus, jota ei katsota perusturvaan kuuluvaksi, pitää myydä ja maksaa sillä velkoja.

      -Eli varmaan olisi ok-talo myytävä, joten sepä siitä sitten..

      • Oikeaa tietoa

        Voi saada, vaikka olisi velkaa ulosotossa. Jos asut kyseisessä omakotitalossa niin se kuuluu perusturvaan ja sen voi tapauksessa säilyttää. Ota yhteyttä takuu-säätiön velkalijaan tai oman kunnan talous- ja velkaneuvontaan, jotta saat oikeaa tietoa, etkä huuhaa veikkauksia täältä.


    • On mahdollista saada takaus vaikka olisi ulosotossa. Ulosotossahan maksat säännöllisesti velkojasi pois mikä on hyvä juttu koska se on yksi takauksen ehdoista hakuaikana. Auton saat pitää jos esim tarvitset sitä töissä käymiseen, talosi saat pitää koska täytyyhän sinun asua jossain. Täytyy muistaa että välttämättä et maksaisi vähempää kuin ulosotossa. Ts. on se hieman kallimpi vaihtoehto näistä kahdesta. Puolison tulot vaikuttavat myös maksuvarasi laskentaan. Rohkeasti aika velkaneuvontaan, toki voit samalla kysellä tarkempia tietoja säätiön Velkalinjalta. Neuvonnassa katsotaan kokonaistilanteesi.

      Jos olet vakituisessa työssä, velkaantumisesi on päättynyt (6kk ajalta tiliotteissa ei näy epäilyttäviä panoja esim vippifirmoilta), makselet kuukausittain velkojasi (toteutuu lähes itsestään jos on ulosotossa) ja hakemasi taattava summa on max 34.000€ niin mahdollisuudet saada takaus on hyvä. Tämän jälkeenhän on vielä keskusteltava lainasta pankkisi kanssa. Oma hakuaika hakemuksen jättämisestä 2012/6 järjestelylainan nostoon 2013/2 ja kaikkien velkojen maksuun oli 8 kk.

      Itselläni oli velkakierteen alussa 33 kpl "velkojia" eli yksittäisiä laskuja. Osa oli perinnässä osa hoidossa normaalin aikataulun mukaan. Säätiöhän niputtaa kaikki velat, normaalit maksutkin yhdeksi köntäksi. Tällä taataan se että takauksen saaja aloittaa ihan puhtaalta pöydältä. Hakuaikana rukkasin oman rahankäyttöni siten että velkojen maksun jälkeen seuraavassa kuussa oli ainoastaan maksettava vuokra, sähkö (tosin 3 kk välein) ja puhelinliittymä. Kotivakuutuksen maksoin kerran vuodessa. Hakuaikana myös hoidin velkoja pois sieltä pienimmästä päästä aloittaen joten pankin tiskillä loppuja velkoja maksaessa luku olikin jo 15 kpl. Tosin velkasumma oli kohonnut vaikka maksuja oli hoidettukin. Syynä nuo haasteen asteelle menneet velat ja niistä aiheutuneet kulut. Ihan viime tingassa siis aloin hoitaa asioitani, kk tai pari lisää niin velkasumma olisi ylittänyt säätiön maksimin. Toki olisin yrittänyt uudelleen takausta vaikka 6kk kuluttua mutta omalla kohdalla oli tärkeää saada mahd nopeasti asia hoidettua kuntoon koska eräässä lainassani oli takaajana sukulainen. Taas kerran tuli enemmän tekstiä kuin olin aikonut sanoa mutta jos vaikka joku ottais opiksi omalla kohdallaan jos samantapainen tilanne päällä.

      Oikein Hyvää Joulua!

    • Laina .

      Kiitos paljon asiallisesta vastauksesta.

      "talosi saat pitää koska täytyyhän sinun asua jossain."

      -Asun pienellä paikkakunnalla Keski-Suomessa ja täällä ok-taloja on myynnissä yli 20, Pisimmät myynnissä yli vuoden, eli törkeään alihintaan pitäisi myydä, jos eroon haluaisi päästä, Voiko vouti myydä talon, jonka arvo on noin 160000 esim sadalla tuhannella, vaikka velkaa maksetaan ja se lyhenee kuukausittain?

      "Jos olet vakituisessa työssä, velkaantumisesi on päättynyt (6kk ajalta tiliotteissa ei näy epäilyttäviä panoja esim vippifirmoilta)"

      -No ei todellakaan ole euroakaan uutta velkaa, mutta valitettavasti on ollut pakkolomia, ja siltä osin tilanne jatkuu myös tammikuussa, mutta meneehän se ulosotto myös liiton korvauksista.

      "Säätiöhän niputtaa kaikki velat, normaalit maksutkin yhdeksi köntäksi."

      -Tarkoittaako tuo myös asuntolainaa, jota on lyhennetty sopimuksen mukaisesti?
      Jos tarkoittaa, niin sitten summa ei sovi enää tuohon 34000€
      Asuntolainan maksussa ei ole ollut mitään ongelmia, mutta jos se niputetaan noiden muiden velkojen kanssa, niin summa on suurempi, kuin 34000€.

      Oli miten oli, erittäin hyvää joulua myös sinulle ex_vippaaja

      • Jos talosta ei kukaan ole valmis maksamaan enempää kuin 100 000 euroa, niin talon arvo on silloin 100 000 euroa eikä 160 000 euroa. Ja kyllä, vouti voi myydä omakotitalon markkinahinnalla. Tosin jos ulosottovelka ei ole kohtuuton ja se lyhenee jossain järkiaikataulussa uskottavalla maksusuunnitelmalla, niin ei sitä taloa aleta pakkomyymään. Asunnon ulosotto kun on luonteeltaan viimeinen vaihtoehto velkojen perimiseksi.


      • nohtunohtum

        Joskus se törkeänhalpa on hyvä tapa päästä eroon talosta ja samalla myös osasta velkoja. Vaikka nykyisin vanhojen asuntojen hinnoissa onkin ilmaa, niin törkeästä tarjouksetapin kannattaa tehdä vastaavuus. Jos vaikka satasen talosta joku tarjoaa 70, niin kannattaa pitää jonkinverran omasta tavoitteesta kiinni.se oikea hinta kuitenkin paljon enemmän kuin pyynnön ja tarjouksen keskiarvo. Eikä toisaalta siihen asuntoon kannata liikaa hirveästi, sillä sillon se jää omiin käsiin. Ihmisillä on omituinen tapa arvioida niin omaansa kuin muidenkin omaisuutta ja se totuus on aina siinä keskellä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe