Vaasa, Oulu vai Jyväskylä?

kauppis'15

Kokemuksia kyseisistä kaupungeista, minne kannattaisi hakea? Hyvät ja huonot puolet? Pääaineena kiinnostaa laskentatoimi&rahoitus sekä (kansan)taloustiede.
Minne olisi helpointa päästä? Syksyllä aloitetut tradenomiopinnot ei oikein motivoi, joten olisin tyytyväinen kunhan vain pääsisin mahdollisimman nopeasti yliopiston puolelle. Kuopiota olen ajatellut 2. tai 3. vaihtoehtona.

21

3645

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valinta on sinun

      Helppouteen en ota kantaa, mutta ainakin Oulun yliopiston kauppakorkeakoululla on arvostettu AACSB akkreditointi, jonka saavuttaa vain pieni osa maailman kauppakorkeakouluista. Sama akkreditointi on Aallolla ja se kertoo opetuksen ja tutkimuksen laadusta. Toinen, jota annetuista vaihtoehdoista voisin harkita, on Jyväskylä. Mutta sen laittaisin todennäköisesti kakkoseksi. Vaasasta en sano mitään, sillä itse en pitäisi sitä vaihtoehtona.

      • aaaa1

        Sivupointtina edelliseen sen verran, että Oulussa vaasalaistaustaisia proffia.
        Jos kerran laskentatoimi ja rahoitus mielessä, niin Vaasa.


    • morienttesvaan

      Suomessa ei ole eritasoisia yliopistoja opetukseltaan (Tampereelta valmistuneet työllistyvät paremmin kuin Aallosta, tutkikaa vaikka). On ehkä pahinta paskapuhetta ikinä että joku palkkaisi sen perusteella mistä olet valmistunut. Itse valmistun n. vuoden päästä Turusta ja on jo yritetty rekrytoida Vantaalaiseen maahantuontiyritykseen.

      Jotkut sanovat, että työnantaja arvostaa sitä, että on jaksanut panostaa pääsykokeeseen ja näin ollen pääsisi "parhaaseen" yliopistoon, eli Aaltoon. Vitunmarjat. Voit hyvin sanoa, että tärkeintä oli valmistua nopeasti ja päästä työelämää, joten päätit aloittaaa opinnot vaikka Oulussa, johon pääsee helpommin.

      Ja ihan näin btw, mitä nyt opiskelijakekkereissä olen käynyt niin Aaltolaiset (ja myöskin omani, Turkulaiset) ovat pahimpia isiensä kermaperseitä uusineen mersuineen ja "ukkon" yrityksineen.

      Hae mihin haluat. Kaikille: voitte tunkea anaaliinne väitteenne, että jostain mukamas valmistuisi parempia ekonomeja. Ei ole ainottakaan todistetta, että Aallosta valmistuneet ovat parempia kuin Oulusta. Paitsi jotain se kertoo, että Aallon luvut ovat surkeammat kuin pienempien yliopistojen:

      http://yle.fi/uutiset/paras_tyollistyminen_paras_palkka__nain_korkeakoulutus_kannattaa/7113383

      Oulusta valmistutaan nopeammin kuin Aallosta. Oulusta valmistuneet saavat näköjään parempaa palkkaakin. Kertookohan se jotain Aallon opetuksen laadusta?

    • jykyläläinen

      Suosittelen Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulua! Jyväskylässä voi opiskella laskentatointa pääaineena ja sivuaineena löytyy rahoituksen opinnot. Myös kansantaloutta voi opiskella joko pää- tai sivuaineena. Muutenkin sivuainevaihtoehdot on tosi laajat ja avoimet, joten voi opiskella vaikka liikunnan kursseja laskiksen ohella, jos kiinnostaa. Jyväskylä on tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteisvalinnassa, joten samat pääsykoekirjat on Jyväskylään kuin muuallekin.
      Jyväskylää suosittelen kaupunkina, koska sijainti on keskellä Suomea ja joka paikkaan on suunnilleen sama matka. Muutenkin Jyväskylä on oikein mainio opiskelijakaupunki! :)

      • toinenjyväskyläläinen

        Tuo liikunnan osuus ei kyllä pidä paikkaansa. Ainakaan sivuaineen osalta.. Abicrew voisi laittaa faktat kutoon eiks vaan...


    • liikaonliikaa

      Kaikissa liikaa neegereitä, itse selvittäisin mikä on vähiten "kansainvälinen" ja monikulttuurinen ja valitsisin sen

    • Maalaisyliopisto

      Jos maalaispohjaiseen opetukseen haluat, Jyväskylä on hyvä.

    • Pääaineenamenestys

      Vaasasta en osaa oikee sanoo mitää, mut ite opiskelen Jyväskylässä ja tykkään kyl paljo kaupungista. Hyvä puoli on aktiivine opiskelijaelämä ja huono puoli on ainaiset ylämäet. Jyväskylä tosiaa siirty yhteisvalintaa, ni ei tiie yhtää mite pisterajojen käy tänä vuon. Itel sellane veikkaus et on aika alhaset tänä kevään koska kaikki ei oo viel tietosii et on siirtyny yhteisvalintaa. Oulust on pari tuttuu sanonu et hyvä opiskelijakaupunki kans, mut huono puoli et nii kaukan kaikesta. Eli jos koti on jossai pohjoises päi ni sit ei oo nii justiisa mut muute aika ikävää reissata.

      • Kermitti

        Itseasiassa Oulusta pääset nopeammin Helsinkiin, ku mistään muusta yliopistokaupungista. Alle tunnin lennot ja 29e/suunta. Kesällä aukee vielä junarata kentältä Stadiin, joten etäisyys ei pitäis olla este Oulun kohdalla.


    • Vaasasta

      Tässä esimerkkiä Vaasan nykytasosta:
      "Vaasan yliopiston joukkue voitti sijoituksen suomenmestaruuden

      03.03.2015 11:58

      Vaasan yliopiston rahoituksen opiskelijajoukkue voitti Suomen mestaruuden CFA Investment Research Challenge -sijoitusanalyysikilpailussa Helsingissä 26. helmikuuta.

      Voittajajoukkueessa kilpailivat Tino Sievänen, Jaakko Sell, Anniina Helkala, Taru Pajunen ja Markus Malmi. Kyseessä on yksi maailman arvostetuimmista opiskelijakilpailuista sijoitusanalyysien alalla

      Suomen finaali oli osa maailmanlaajuista yliopisto-opiskelijoiden kilpailua, jossa 3—5 opiskelijan joukkueet laativat sijoitusanalyysin paikallisesta pörssinoteeratusta yhtiöstä. Ryhmien analyysityötä ohjaa sijoitusalan ammattilainen.

      – Kisa on ollut hyvin antoisa kokemus ja ehdottomasti oppimisen paikka meille kaikille. Vaikka kilpailu on ollut opintojen ohessa erittäin työläs, se on antanut hyvän kuvan analyytikon työtehtävistä, kertoo Tino Sievänen.

      Vaasan lisäksi Suomen finaalissa kisasivat joukkueet Aalto-yliopistosta, Turun yliopistosta ja Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Suomen mestaruuden jälkeen joukkue jatkaa matkaansa huhtikuun alussa Amsterdamissa järjestettävään EMEA-tason kisaan. Sen voittaja pääsee maailmanlaajuiseen finaaliin Atlantaan kilpailemaan Aasian ja Amerikan voittajajoukkueiden kanssa."
      http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/vaasan-yliopiston-joukkue-voitti-sijoituksen-suomenmestaruuden-1.1787151

    • Anniinainen

      En suosittelisi noista kyllä Jyväskylää, jos laskentatoimi ja rahoitus kiinnostaa. Muutenkin opetuksen taso aika huonoa. Itse opiskelin siellä kaksi vuotta ennen kuin tajusin vaihtaa parempaan kouluun. Vaatimus- ja muutenkin tasoerot ovat huimia. Vaasan rahoituksen linjasta olen kuullut hyvää siellä opiskelevilta, mutta itsellä ei ole kokemusta.

    • eliittimiäs1

      Jyväskylä ainaki ihan hyvä ja mukava paikka. Ei kannatta kuunnella trolleja jostai opetuksen tasosta koska se on aivan samanlaista joka paikassa.

      Minusta lapsellista kun joku väittää että suomessa on eliittiyliopistoja :D Se on opiskelijalle sitäpaitsi aivan samantekevää mitä tutkimusta yliopisto tekee. Ja jossei yliopistoja arvostella tutkimuksen mukaan niin millä sitten? Muuten ovat aivan samanlaisia mutta esim helsingissä tehdään enemmän tutkimusta kuin muualla.

      Jyväskylään jos menee niin kandee muuttaa ylämäkeen etvoi rullaa alamäkeen kouluun kun on kiire. Paluu onkin sitten perseestä.

      • austerism1

        "Minusta lapsellista kun joku väittää että suomessa on eliittiyliopistoja"

        Niin, tämä on ajan henki ja yksi nykykansainvälistymisen ja myös eräänlaisen mittaamisvimman tuoma sivujuonne (kansainvälisiä yliopistot ovat toki olleet lähes kautta historiansa). Pakko siis vertailla, laatia rankingeja ja olla tehokas.

        Itse opiskelin Vaasassa tutkinnon, mutta sivuaineilin myös Helsingin ja Jyväskylän yliopistojen kursseilla. Eipä juuri mitään eroa -- vain lähinnä eri oppiaineiden eroihin liittyviä seikkoja. Lisäksi tuli oltua myöhemmin vielä kirjoilla Joensuussa -- ei eroa.


      • austerism1

        Jaa voisipa vielä lisätä, että tykkäsin Vaasasta kaupunkina. Se on tavallaan hieman kuin mini-Helsinki ja ruotsinkielisyys suomenruotsalainen kulttuuri tuo jännän lisän, positiivisessa mielessä. JKL:kin ihan ok -- tosin siellä en juuri asunut. Joensuu on jotenkin vähän tylsä, mutta sinnehän ei kait tässä ketjussa ollut kukaan menossa.


    • Reksipeksi

      Vaasassa on tullut nyt vuosi oltua ja ajattelin heittää muutaman hyvän puolen täältä (huonojakin jos on..)
      Vaasassa on kauppiksessa todella aktiivisia opiskelijajärjestöjä joten tekemistä kyllä löytyy. Toki monet tapahtumista keskittyy "siihen itteensä", mutta myös kaiken maailman muita "kursseja" ja häppeninkejä järjestetään jolloin pääsee aktiiviseksi ilman, että on aamulla kuiva suu (ei sillä että se olisi huono asia). Tapahtumissa ihmiset ovat myös todella avoimia, koska kukaan ei ole Vaasasta eikä (varsinkaan aluksi) tunne ketään. En ole vuoden aikana tavannut koululla vielä yhtään originaalivasalanderia.
      Vaasan opetuksen laatu on perus OK. Muista yliopistoista en osaa sanoa millaista niissä on, mutta Vaasassa taso on itselleni ainakin riittävä. Asiat käydään läpi luennoilla, mutta (luonnollisesti) paljon oppimista tulee kirjaston penkillä ja ryhmätyötiloissa. Laskis ja rahis pitävät täällä hyvää mainetta ja ne ovatkin suurimmat laitokset. Kursseja näihin löytyy riittävästi saadaksesi itsestäsi haluamasi übermaister-laskis,rahis tai tilkkarinalun miehen tai naisen. Muista pääaineista ei ole tietoa paljoa, mutta tuntuu, että kaikki viihtyy pääaineissaan minkä ovat valinneet ((tai joutuneet(vaasassa kaikki eivät saa laskis/rahista pääaineeksi)).
      Henki on muutenkin hyvä Vaasassa. Koulukavereista tulee oikeasti kavereita. Vietät heidän kanssaan koko ajan aikaa koko ajastasi (halusit tai et) koska et tunne muita. Pääkaupunkiseutulaiset tuntevat jonkin verran toisiaan (koska 92% uusista tulee Espoosta, läppä), mutta ei tänne muodostu mitään Westendin-mafiaa. Nyt on myös tullut paljon uusia järjestöjä tänä vuonna joten homma jatkaa kasvuaan.
      Jos nyt jotain huonoakin tähän niin tuota...ehkä kaupungin koko voi olla alkuun pettymys. Kun nyt sinä uusi hyvällä todennäköisyydellä olet kehän sisäpuolelta voi kaupungin sykettä jäädä kaipaamaan. Siihen tottuu. Tai ei kyllä kaikki. Itse totuin. Asenne ratkaisee, sporaa ei tule vaasaan vaikka kuinka pyytäisi. Eikä 24 erilaista yökerhoa. Fona on sun valinta joka tapauksessa. Tästä päästään myös seuraavaan negatiivisuuteen. Kun kaikki on espoosta, lähtee myös monia espooseen viikonloppuna. Ei onneksi kaikki. Vaasassa on joku outo perjantaitwist, baarit ammottavat tyhjyyttä, ketään ei ole. Perjantai illat vaativatkin paljon oma-alotteista järjestämistä, kukaan ei mene baariin kun siellä ei ketään silloin ole = ikuinen kehä joka ei tule päättymään ennenkuin perjantai poistetaan Pohjanmaan kalenterista. Lauantaina kaikki taas tulevat ja juottolat ovat täynnä iloisia opiskelijoita ja muita kansalaisia. Vaasassahan toki normiduunariin ei opiskelija törmää. Joka kuudes on opiskelija ja se tekee yöelämästä opiskelijapainotteisen. Älä huoli, on täällä muitakin kuin kauppislaisia. Pääset siis helposti kontaktiin kaikenlaisten karvaturrien kanssa, hanken, åbo akademi, novia, vamk, vyy plaa plaa plaa.
      Niin joo tulikin tuosta mieleen että täällähän on ne ruotsalaisetkin ja ruotsin kieli. Ne ne on kyllä vasta sitten hassua kansaa. Olliksen (svenskaklubbenrestaurangbar) meininki on kyllä jotain omaansa. Kaikkialla kuuluu vain ruotsia, ulkoa päin ei uskoisi, että baarissa on vain alle kolmekymppisiä ja meno on lupsakasta kalastajakylän modernisointia. Vaasan finlandssvenskit ovat siis eri kastia kuin muualla. He ovat ihan samanlaisia kuin kantakainuun miehet, eivät siis mitään kaivopuiston skumppapojkkeja. Ei siinä, että heissä mitään vikaa oisi. On vain kiva kun voi vähän reenailla ruottii ilman sen kummempia paineita että olisit "out of the posse". Niin ja siis niitä ruotsin kielisiä on 25% täällä.
      Tuosta taas päästään heikkouteen. Töitä et saa jos et puhu ruotsia. Et ainakaan palvelualalta. Kaikki siis pankit, kassat, myymälät, postit, asemat, taksit jne ovat ulottumattomissa jos et osaa kieltä. Se myös testataan haastattelussa. Ei, nyt ei riitä hej jag heter peter. Mutta jos osaat sen onneksi olkoon! Saat töitä heti kun haluat. Itse en kieltä osaa mutta onneksi löysin töitä jossa ei tarvitse palvella ketään. Niitäkin siis on. Parasta toki on jos sinun ei tarvitse tehdä töitä.
      Ja siitä pomppasikin uusi hyvä puoli. Hinnat kämpissä ovat halvempia. VOASilta saat solun alkuun ~250€ ja sitten haluat nopeasti pois Olympiasta tai Ahventieltä ja vuokraat yksiön ~400€. Tätä kyllä joutuu odottamaan. Yksiöt ovat haluttuja ja niistä on pulaa. VOASilta ei niitä kukaan koskaan saa ja yksityisetkin menevät ennenkuin Oikotie on päivitetty. Asuinalueeksi valitset luonnollisesti joko keskustan tai Palosaaren (yo lähellä). Vuokrat aikalailla samoja, mutta riippuu arvostatko enemmän lyhyttä matkaa baarista vai koulusta. Ostaa myös voi. Ei maksa mitään.
      Merkit alkaa loppua joten loppukaneetti. Kauppis on hyvä. Kuitenkin tärkeintä itselleni täällä on ollut se, että kuinka hauskaa voi olla kaupungissa jossa on 65k ihmistä. Jos haluaa vähän erilaisen näkemyksen (sinulle espoolainen) elämään tule vaasaan. Täällä on hyvä olla.
      Tämä ei ole maksettu mainos. T. Vaasan Rehtori.

      • Reksipeksi

        ps. täällä et maksa missään kaljasta yli kolmee (3!!!) euroa. (kauppislaisena kauppiksen superetukortilla=


      • austerism1

        Tää oli hyvä :)


    • Ura

      Suomeen ei ole syytä jäädä tuleen makaamaan, joten kouluvalinta tehdään kv-arvostuksen perusteella. Vaihtoehdot ovat Aalto, Oulu ja Turku. Vaihtokohteet painavat niin ikään valinnassa.

    • akkreditointihanuri

      Akkreditointi-leimoilla ei ihan oikeasti ole mitään väliä. Älä ainakaan niiden perusteella tee päätöstäsi...

      • Ura

        Menet USA:han. Huomaat, ettei kummastakaan näistä yliopistosta tiedetä mitään. AACSB:stä tiedetään. Akkreditoinneilla on erittäin paljon merkitystä kansainvälisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe