Ukrainalta lähes yksimielinen päätös

Jönas

Ukrainan parlamentti on päättänyt luopua liittoutumattomuudesta äänin 303-8. Tämä kertoo Ukrainan halusta päästä NATOn turvaan Venäjän aggressioilta.

Kysymys kuuluukin: haluaako NATO laajentua itään vai onko kysymys siitä, että Venäjän naapurivaltiot pyrkivät suojaan Venäjän imperialismilta?

Venäjä ei ole mitään oppinut, vaan jatkaa uhittelulinjalla.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1419315757425.html

27

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Imperial. vastaan

      "Kysymys kuuluukin: haluaako NATO laajentua itään vai onko kysymys siitä, että Venäjän naapurivaltiot pyrkivät suojaan Venäjän imperialismilta?"

      Sekä että.

    • Jönas

      Ukrainan päätös etääntyä Venäjästä vahvistaa sen, että Venäjän uhkailupolitiikka on mennyt pieleen.

      Ongelma on siinä, että Venäjä ei enää voi muuttaa politiikkaansa, koska Putin on sen arkkitehti ja sitoutunut siihen.

      Ainoastaan Putinin syrjäyttäminen voisi muuttaa Venäjän politiikan lyhyellä aikavälillä.

    • Ukraina romahtaa

      Ukraina on loisvaltio. Se kääntää suuntaansa aina sinne, mistä se luulee saavansa apua taloudelliseen ahdinkoonsa. Nyt se luulee sekä NATOn että EUn auttavan. Nämä järjestöt eivät kuitenkaan huoli jäsenikseen sotaa tai sisällisotaa käyvää valtiota.

      • UKRAINA nousuun

        Niin se venäjä on loisvaltio! Stalin ryösti Ukrainasta mm. viljan ja ukrainalaiset kuoli nälkään. Putin yrittää samaa, mutta kansa tuntee jo venäjän roistomaisuuden!
        Ei ole ihme jos Ukraina hakee turvaa natosta.


      • petroskoi

        Mneehän Ukraina natoon,sen ovat valtion rikolliset jo päättäneet.Eurooppa tulee kärsimään siitä paljon,mutta se ei USAata kiinnosta.Heidän kohteenaan ovat Venäjän luonnonvarat.Länsi tekee sen verukkein,hyökätäkseen idän kimppuun,mutta se on suuri virhe,siinä menee Israel mukana pommituksen kohteena.Pieni israelin maatilkku tarvitsee vain pienen latauksen.Palestiina tuhoutuu siinä samalla,mutta suurvaltioille se ei meinaa tuon taivaallista.


      • puolueeton f-u-c-k

        Ukrainan valtion tämänhetkiset johtajat vievät voiton kaikista historian maanpettureista.Heidän sanavarastossaan ei ole sanaa rauha.Jos EU parlamentissa olisi yhtäkään ihmisoikeuksia puolustavaa ehdokasta,niin Ukrainan johto vietäisiin kansainväliseen tuomioistuimeen.Missä ovat kaikki mahtavat juutalaiset lakimiehet,jotka ovat suuna,ja päänä tuomitsemassa jokaisen maan väärintekijöitä.He ovat kuin ku-si sukassa,aivan sanattomia.


    • aina tyhmiä

      Päätöksiä Ukrainassa. Ei sitä persaukista lasketa edes natoon. Nyt Obama lähettää 350 milillä aseita sinne, vaikka kansa kuolee nälkään!
      EU:n rahat ei riitä ostaa niitä aseita..

    • K.T. USA.

      Kaameita lukuja innoittajilta,jotka eivät ole perillä lännen valloitus-suunitelmista.Ukrainan liittyminen natoon oli suunniteltu jo vuosia sitten,mutta lännelle tuli kiireitä sotia irakissa ja syyriassa.Suomi on viimeinen liittymä natoon venäjän rajan pinnassa,ja sitten sota voidaan aloittaa.Venäjän avuksi tarvitaan Kiina,Intia,Iran,sekä muutamia öljyrikkaita arabimaita,jotka eivät halua tulla USAn ryöstetyksi.Se tulee olemaan kiinnostavaa seurata täältä valtameren takaa,missä rauha pysyy viimeiseen minuuttiin asti,sen jälkeen ei millään ole mitään väliä.Kumarru tuolissasi ja pussaa per-set-täsi hyvästiksi.

    • Näin on

      Jos Suomi olisi Ukrainan tilanteessa, tekisimme välittömästi "100 - 0 päätöksen" Natoon liittymisen puolesta. Kaikki mahdolliset keinot käytetään silloin kun isänmaan itsenäisyys on kyseessä. Ukrainalla on oikeus ja velvollisuus järjestää valtion puolustus parhaalla katsomallaan tavalla.

      Palstan surkeat "fasisti" -ränkyttäjät ovat pelkkää hyttysen surinaa korvissa silloin kun tehdään jämeriä päätöksiä puolustuksesta.

    • Persiilleen menee

      Putin on tyrinyt pahasti Ukrainassa.

      Tätä menoa menettää kaikki kaverinsa ja tuhoaa Venäjän talouden.
      Kiina poimii sitten kypsän omenan.

      • Kaverit'

        ...'menettää kaikki kaverinsa'...

        Ja ketähän nuo 'kaverit' sitten ovat?


    • vintofka

      Suomi on EU:n mukana jenkkipolitiikan sylikoira ja maksumies.Näyttää että Ukrainasta saadaan eurooppaan kunnon kinkerit!Ulottuu ne Iskanderit onneksi washintoniin asti,ei huolta lakupetterit.

      • LOL LOL LOL

        Venäjän kommunistit ovat ajaneet Moskovan valkolahtarit Jäämereen ennen kuin Iskanderit ovat ehtineet inahtaakaan :) :) :)


      • Ei unohdeta totuutta

        Yhdysvallat on viimeisen sadan vuoden aikana pelastanut Euroopan demokratian kolme kertaa. Ensin 1916 - 1918 ensimmäisen maailmansodan aikana, sitten 1942 - 1945 toisen maailmansodan aikana ja 3. kerta 1950 -80 luvuilla kylmän sodan aikana. Voi olla, että joutuu vielä samaan hommaan neljännenkin kerran. Tämä ei tarkoita, että USA olisi jotenkin parempi maa asua ja olla kuin EU-maat tai ei ainakaan niin hyvä kuin pohjoismaat, mutta tosiasiat tosiasioina.


    • nokkadaamus

      Ryssät tappaa kohta venäjällä toisiaan ja entinen neukkula jakautuu n. 10-15 omaan valtioon

      • nostradamus

        Entinen neukkula on jo nyt jakautunut 12 eri valtioksi, joista suurin eli Venäjä on asukasluvultaan n. 144 miljoonaa. Asukasluku on 20 vuoden aikana laskenut jatkuvasti. Yksi syy on alkoholismi, josta johtuen neljäsosa miesväestöstä kuolee ennen 45. ikävuottaan. Venäjän kansantalous on kooltaan samaa luokkaa kuin Belgian, ja jos talous menee nykyistä alamäkeä, on se kohta jo selvästi pienempi. Voi olla, että tänä "Suuri ja mahtava" vielä joskus hajoaa pienempiin osiin.


    • Kolehmainen

      Putinin homofobia tarttuu trolleihin kuin käytetty moottoriöljy. Aiheeseen päästään vaikka Ukrainan puolustuspolitiikasta. Ei sillä ole oikeastaan mitään tekemistä kansainvälisen politiikan kanssa, ellei nyt sitten pohdita Venäjän tarumatisoitunutta presidenttiä ja hänen vaarallisuuttaan muulle maailmalle.

      Ukrainan päätös luopua puolueettomuudesta ei tarkoita NATO:on liittymistä, mutta se mahdollistaa avun saannin jos sen valtiollista suvereeniteetia uhataan. Päätöksen jälkeen Ukraina pystyy hyväksymään apua omaehtoisesti ja sillä olisi periaatteessa mahdollisuus päästää myös vieraita joukkoja alueelleen kaksinaisen sopimuksen perusteella.

      Venäjän naapurit tuntevat kyllä isoveljen henkäyksen niskassaan. Puolueettomuus tarkoittaa käytännössä Venäjän painostuksen alla elämistä, etupiiriin kuulumista. Venäjä ei kunnioita naapurimaidensa sotillaallista liittoutumattomuutta. Näin uskon olevan lopulta myös Suomen kohdalla.

    • Väärää politiikkaa

      Putin ajaa nyt Suomeakin Natoon niin kuin käärmettä pyssyyn.

      Vaikka Suomi ei ehkä haluaisi sitoutumista Natoon, Putin ei nyt oikein jätä muita vaihtoehtoja.

      • Väärää politiikkaaä

        Mitä Putin on tehnyt tukeakseen Suomen itsenäistä puolustusta ilman Nato -kytkentää ?

        - ilmatilan loukkauksia


      • Väärää politiikkaa
        Väärää politiikkaaä kirjoitti:

        Mitä Putin on tehnyt tukeakseen Suomen itsenäistä puolustusta ilman Nato -kytkentää ?

        - ilmatilan loukkauksia

        - tukenut (rahoittanut) Bäckmanin propagandaa


      • Väärää politiikkaa
        Väärää politiikkaa kirjoitti:

        - tukenut (rahoittanut) Bäckmanin propagandaa

        - antanut Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahovin puuttua Suomen sisäisiin asioihin


      • Väärää politiikkaa
        Väärää politiikkaa kirjoitti:

        - antanut Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahovin puuttua Suomen sisäisiin asioihin

        - järjestänyt typerää "tiltu -tiedotusta" johon kukaan ei usko, ei kohta enää venäläiset itsekään


    • natopaholainen

      Venäjällä ei ole naton kanssa muuta yhteistä kuin lännen uhka hyökätä moskovaa vastaan,ensin kukkoiluilla,ja sitten uuden tekosyyn kautta agressiivisuuteen .Suomen kansan natovastaisuus ei ratkaise mitään. Paperit ovat valmiina allekirjoitettavaksi.Se on siis vain täytekynästä kiinni ?

      • Putin uhkailee

        "Pietarilaisen Fontanka.run haastattelussa jälkiteollisen yhteiskunnan tutkimuslaitosta johtava taloustieteilijä Vladislav Inozemtsev toteaa, ettei Venäjä kiinnosta Yhdysvalloissa ketään, vaikka virallinen Venäjä väittää Amerikan ryhtyneen ristiretkeen Venäjää vastaan.

        Yhdysvaltain koneet eivät lentele Pietarin päällä, sen sijaan meidän koneemme ovat melkein törmänneet Tanskassa siviilikoneeseen, rinnastaa Inozemtsev."

        http://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa/venalainen-professori-olemme-ainutlaatuisia-omassa-tyhmyydessamme/?shared=65687-ff65a938-500

        Hieno kirjoitus. Kyllä ne jotku ajattelee Venäjälläkin aivan omilla aivoillaan.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6063
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3836
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      249
      2188
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1860
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1303
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe