Ihminen on harhaanjohdettu

purity

Ihmisen sisällä on alituinen tarve oppia uutta, aistia ympäröivää maailmaa ja selittää itselleen häntä kohtaavat tapahtumat. Parhaiten tämä näkyy viattomassa pienessä lapsessa, joka opettelee ympäröivää maailmaa ja sisäistää näkemänsä ja kuulemansa osaksi sitä, millainen ihminen hänestä tulee ja mitkä asiat hän mieltää eettisesti oikeiksi ja vääriksi. Lapsen mieli yhdistelee asioita tavalla, jotka aikuisten mielestä tuntuvat täydin epäloogisilta ja hauskoilta. Lopulta kuitenkin tämä lapsen tapa ajatella asioita on paras ja puhtain.

Aikuisen ihmisen ajatusmaailma on järjettömän ahdas ja harhaanjohdettu. Aikuisen mieleen vaikuttavat yhteiskunnalliset tekijät, uskonnolliset tekijät sekä sosiaalinen ympäristö. Ihminen unohtaa jossakin vaiheessa sisäisen tarpeensa itsensä tutkiskeluun ja asioiden miettimiseen myös siltä epäloogistelta kannalta. Aikuinen ihminen seuraa karjan tavoin niitä viestejä, jotka hänelle tuodaan eteen vahvemman osapuolen toimesta ja joukkopainostuksen tuloksena. Näistä viesteistä ihminen rakentaa oman maailman kuvansa olettaen, että ne ovat totta, koska valtaosa usko niiden olevan totta ja koska joku vaikutusvaltainen kertoo asioiden olevan näin.

Minusta on naurettavaa, että maailmassa valtaosa ihmisistä kuuluu sellaiseen uskontoon, jossa uskon sisällön päätösvalta kuuluu tavalliselle ihmiselle, joka väittää olevansa Jumalan sanansaattaja ja voi tämän vuoksi päättää, miten uskovaisten tulee toimia. Lisäksi jokainen uskon edustaja uskoo sokeasti, että juuri heidän jumalansa on luonut kaikki tämän maailman ihmiset ja eliöt ja koko tunnetun maailman ja että juuri tämän uskonnon toimintamallit ovat ainoita oikeita.

Mielestäni kaikkien ihmisten pitäisi lopettaa uskominen nykyisiin uskontoihin, jotka eivät ole mitään muuta, kuin väline joukkojen hallintaan ja alistamiseen. Se, että pyhät kirjoitukset on käännetty lukemattomia kertoja eri kielille ja muutettu historian aikana useasti vastaamaan eri vallanpitäjän tarpeita, ei mielestäni kuvastana enää pyhää kirjoitusta, joka on täyttä Jumalan sanaa. Tämä siis suora viittaus Raamattuun.

Ihmisen tulisi käsitellä kaikkia uskontoja ja mytologioita yhtenäisenä kokonaisuutena ja etsiä totuutta olemassaoloomme ja elämäntarkoitukseemme kaikista näistä suunnista yhtäaikaa. Ihmisen tulisi löytää sisäinen lapsensa sekä tiedonjano, ja pyrkiä käsittelemään asioita vapautuneesti ilman ulkopuolisen asettamia rajoitteita. Ihmisen tulisi löytää sisäinen valaistuminen pyrkimällä kehittämään omaa toimintaansa suhteessa ympäröivään maailmaan ja toisiin ihmisiin. Ihmisten tulisi pyrkiä absoluuttiseen hyvyyteen ja rauhaan sisällään ja pyrkiä eroon negatiivisesta ajattelu ja toimintamallista. Ihminen ei tarvitse ketään kertomaan, kuinka ja mihin hänen tulisi uskoa. Jokaisen ihmisen tulisi tutkia asiaa sisällään ja uskoa omaan hyvyyteensä ja lähimmäisen auttamiseen.

Maailma ei tule koskaan saavuttamaan mitään kilpaillessa siitä, kuka on oikeassa ja kuka väärässä. Tämä jatkuva kilpailuasetelma johtaa uudestaan ja uudestaan sotiin ja pienempiin konflikteihin. Koko maailman tulisi uskoa vain ja ainoastaan siihen, että ihmisrotu on yksi ainoa rotu ja kaikki sen jäsenet ovat yhtä. Ihminen on tullut maapallolle jollain tuntemattomalla tavalla, joka on kirjattu mytologiaamme ja josta vastauksen voi löytää. Siksi uskontoja ja uskomuksia tulisi tulkita vain kertomuksia rotumme alkuajoista.

Sinä päivänä, kun kaikki ihmiset ovat yhtä ja pyrkivät sisäisen valaistumisen kautta saavuttamaan hyvyyden ja viisauden, voidaan ihmisrodun historiassa tehdä valtavia harppauksia kaikilla tiedon alueilla. Valitettavasti tämä ei toteudu koskaan, koska aina on ollut ja aina on oleva tahto hallita ja alistaa. Jokainen voi kuitenkin tehdä muutoksen omalla kohdallaan.

7

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tulevallevuodelle

      Valitettavasti tämä ei toteudu koskaan, koska aina on ollut ja aina on oleva tahto hallita ja alistaa. Jokainen voi kuitenkin tehdä muutoksen omalla kohdallaan.


      Sallitko pienen korjauksen. Lopulta ihminen oppii mitä on tulla alistetuksi kun on riittävän monta kertaa alistanut.
      Olet hyvin pitkälle oivaltanut joten onko mahdollista vielä hiukan lisää nimittäin alistuja on se joka oikeesti alistaa. Palvoja on se joka synyttää palvotut.

      • usko on oikeus

        Ei ainakaan kristinuskossa alisteta yhtään ketään, muinaisessa historiassa löytyy näitäkin juttuja, jos ne kiinnostaa.


    • erheqh

      Ja uskonnot on muutettu tukemaan valtaapitävien päämääriä jo satoja vuosia sitten.

    • katsolaa ja kuunnelk

      Noin 285 tulosta








      …Usko-Evoluutio-Tiede-Ateismi Osa3: Pekka Reinikainen

      tekijä: SaulusMedia

      • hohhoooooooo

        Sauluksen aivopieruvideot


    • aerhte

      Me elämmekin hologrammin sisäällä luullen sitä todeksi, se selittää monta asiaa.

    • 1213

      "Minusta on naurettavaa, että maailmassa valtaosa ihmisistä kuuluu sellaiseen uskontoon, jossa uskon sisällön päätösvalta kuuluu tavalliselle ihmiselle, joka väittää olevansa Jumalan sanansaattaja ja voi tämän vuoksi päättää, miten uskovaisten tulee toimia."

      "Mielestäni kaikkien ihmisten pitäisi lopettaa uskominen nykyisiin uskontoihin, jotka eivät ole mitään muuta, kuin väline joukkojen hallintaan ja alistamiseen"

      Melko paradoksaalista, ellet sitten ole joku muu kuin ihminen. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1432
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      977
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      229
      764
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe