En rusketu, solariumiin?

vitivalkoinen

Olen ollut koko elämäni vitivalkoinen (en ole kuitenkaan punapää). En ole varmaan koskaan ruskettunut (ainakaan selvästi), mutta muutaman kerran olen palanut. Käytän itseruskettavia keväästä syksyyn, mutta nyt on alkanut väsyttää niiden kanssa läträys. Näyttää tosi törkeältä, kun ihanan rusketuksen alta alkaa pilkottamaan vitivalkoinen iho!

Jos alkaisin nyt käymään solariumissa, niin auttaisiko se? Miten usein pitäisi käydä, että saisin kesäksi kivan rusketuksen?

Kertokaa muutenkin kokemuksia solariumista.

7

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Simpukka5

      Et rusketu solariumillakaan, koska sehän jäljittelee auringonvaloa ja sehän ei sinuun tehoa. Ihossasi ei ole pigmenttiä, mihin vaikuttaa. Yrittäessäsi ottaa aurinkoa ihosi vain palaa.

      Voit vain värjätä ihoasi niillä itseruskettavilla tai suihkurusketuksella tai vastaavilla.

      Ei tarvitse olla punapää, vaikka ihosta puuttuukin pigmentti. Siskollani on melkein mustat hiukset, mutta vitivalkoinen, ruskettumaton iho. Lapsena hänellä oli aivan vaaleat hiukset, sellaiset melkein valkoiset. Teini-iässä tukka alkoi tummua, mutta kulmakarvat ja ripset ovat edelleen valkoiset. Niin se vain on. Joku tietäjä väitti, että vanhemmiten sitten hiukset alkavat taas vaalentua ja voi olla, että sitten vanhuksena hänellä on taas kauniin valkoiset hiukset, ei siis rumat harmaat.

      Älä murehdi valkoista ihoasi, se vain on sellainen ja sillä siisti. Pääset ainakin ruskettamisen pakosta, kun tiedät, ettei se onnistu. Ei ole sitten sitä painetta, että on maattava auringossa väen vängällä. Korosta muita puoliasi, kovin ruskea iho ei ole edes kaunis, varsinkaan kasvoissa.

      Tosin en ole ihan varma siitä, millaisia laitteita nykyään noissa solariumeissa käytetään, kenties siellä on keksitty joku uusi systeemi, millä pigmentin puuttuessakin voidaan jotain rusketusta saada aikaan, mutta voiko se olla terveellistä, kun ylipäänsä solariumilla on vaaransa muutenkin? Ja miten pysyvästä ilmiöstä voi olla kyse. Kannattaa ainakin kysyä ensin, onko edes mahdollista ruskettua, kun ihossa ei ole pigmenttiä. Ettei mene rahasi hukkaan ja saat vain punoittavan ihon.

    • 50µg

      D-vitamiinia talvella 50-100µg/vrk, niin alkaa iho heti ruskettumaan keväällä ja ruskettuu nopsaan.

      Johtuneen ihan siitä, että kun elimistössä on D-vitamiinitasot kunnossa, niin iho voi ruskettua, sen sijaan että olisi vaalea kerätäkseen mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinivarastoa täyteen.

      Evoluutio on vaalentanut ihomme, jotta se tuottaisi mahdollisimman tehokkaasti D-vitamiinia iholla sen lyhyen aikaa kesällä keskipäivällä, kun se on mahdollista.

      Kautta maailman historian ovat ihmiset olleet ulkona ilman vaatteita auringossa. Mutta kunnes ahne kosmetiikkateollisuus 80-luvulla keksi uuden rahasammon nimeltään aurinkorasvat, niin johan lähti ihosyövät ja monet muutkin syövät, jotka on yhdistetty aurinkorasvoissa käytettäviin kemikaaleihin, jyrkkään nousuun, jolle ei näy loppua.

      Lisäksi tähän kemikaalirasvan mainoskampanjaan ovat lähteneet ihotautilääkärit, mutta siinähän nyt mitään uutta ole, jotta lekurit on ympäripuhuttu rahalla tai ilman.

      http://personal.inet.fi/koti/magge/aurinkorasva.htm

      Vanhoja tuotteita poistuu ja uutta tulee siihen tahtiin, että olisi edes vaikea tutkia näiden kemikaalien kaikkia mahdollisia haittoja.

      ÄLÄ TUPAKOI

    • gggg12

      jos uv säteet ei auringossakaan tartu, eivät ne tartu solkussakaan sen sijaan saat melanooman

    • samaongelma

      porkkanaa ja aurinkoa

    • seirita

      Glorialehti oli juttu 12/14, hieno tuote ja rusketus kestää2-3vkoa, www.vitaliberata.fi.Tuote oli Vita Liberata Phemonemal mousse, myy apteekit, Stockka, Kampin Apteekkimarket ym.Sillä saa tasaisen rusketuksen, ja se pysyy.Nettisivulla on tiedot.Itse käytän rusketustuotteita ympäri vuoden.

    • alumiinitonna

      Solariumissa saa ainoastaan UVA säteilyä, joka ei ole terveellistä.


      Tiededokumentti: Ongelmana alumiini

      YLE Teema klo 16.05 / maanantai 16.03.2015

      YLE Teema klo 17.45 / tiistai 17.03.2015


      Alumiinia on kaikkialla deodoranteista aurinkovoiteisiin. Uusimpien tutkimusten mukaan sillä on kuitenkin vaarallisia sivuvaikutuksia, jotka voivat lisätä riskiä sairastua mm. Alzheimerin tautiin ja rintasyöpään.

    • l.v

      Voin suositella solariumi, koska itselle oli sama ongelmia vuosien sitten. Ei ruskeutunut ollenkaan, vain palasin huonosti. Sitten aloitin käymään solkussa ja autas minua . En osa sanoa mitä siellä oli, mutta nyt ei pala enää ollenkaan , vain meneen tosi-tosi ruskeaks kesälla ja ei tarvi itse asiassa olla joka päivä rannalla, vain riittää pari kertaa :) Ja vielä sellaine aine kuin Melanotan 2 (ei saa apteekistä sekä kaupasta) on mun parilla kaverilla ollut käytössä ja voin sanoa että toimi, mutta ei ole jokaisele ihmisele :)

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe