Lattiaremonttia

.-.-.-.

Terve

Meillä on vm.82 omakotitalo jossa olisi lattioissa paljonkin parsimisen aihetta ja alustavasti tässä kyselenkin vinkkejä mahdollisiin menetelmiin.

Lattioissa siis betonilaatta joka on siihenaikaan lienee perinteiseen tapaan "valutalkoissa" valettu joten heittoja on niin helvetisti että olisi ihanan niile jotain tehdä.

Ihan oikomisen ilosta en noita ala tuunamaan mutta jos samalla laittaisi vesikiertoisen lattialämmityksen eli putket lattiaan ja lopuksi siis koko alueen saisi jotenkin tasoitettua mutta miten.?

Olen katsellut Knauffin videon jossa kipsitasoitteella tämmöisiä tehdään mutta ei minkännäköistä käsitystä semmoisen kustannuksista.

Yksi vaihtoehto on ajella roilot ja upottaa putketa vanhaan laattaan ja siihen joku ylitasoitus päälle.

Kertokaapa mitä vaihtoehtoja tässä olisi ja jos vastaavista ongelmista kokemuksia niin kokemuksia saa jakaa.

Tässä olen aikojen saatossa vaihdellut lattioihin laminaattia ja muutamista huoneista
pahimpia paikkoja korjaillut mutta nyt olisi tarkoitus siirtyä makuuhuoneista suurimpiin tiloihin ja olisi ihanaa repiä kerralla kaikki auki ja tehdä kerralla kaikki suoriksi.

Pitää vielä tehdä pikku tutkimuksia tuon laatan suhteen ja selvitellä että mitä siellä on alla mutta jos kaikki on siellä ok. niin johonkin tämmöiseen pitää ryhtyä.

5

2656

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liippaa

      Annetaan nyt vaikka hinnoista esimerkki Cascon thermoplan maksaa n. 35-40 euroa säkki. Tavaran menekki 1,8kg jauhoja/mm/m2 eli jos keskimäärin oikastaan vaikka 5mm ja neliöitä on 100 menee tasotetta silloin 1,8x5x100=900kg/25=36 säkkiä, jotka maksaa yhteensä 1260-1440e noin suurin piirtein. Tämä siis jos roilotetaan eikä ole paljon oikaisemista. Jos joudutaan tekemään paksumpi kakku ilman roilotuksia niin menekki voi kasvaa reilustikin esim 10mm keskimääräinen oikaisu tekee jo 1800kg tasotetta, jolloin puhutaan jo yli 2000 eurosta. Toki tasoite merkkejä on muitakin ja hintoja erilaisia, mut ei loppu hinta tosta paljon poikkea. Esimerkki tasoite oli ns. itsesiliävä (toki tarvitsee liipalla avustaa) joten se on hieman kalliimpi kuin liipattava tasoite.

      Lisäksi lattialämmitystasoitteen on hieman kalliimpia kun sisältävät kuituja jos verrataan ns. normi tasoitteisiin esim. Cascon SuperPlan on hinnaltaan kolmen kympin korvilla.

    • .-.-.-.

      Jep itsekkin arvioin että vajaa pari tonnia voisi tasoitetta mennä jos laskisi esim. 8mm läpiasti.

      Eihän noita toki tarvitse aivan millilleen saada mutta on semmoisia paikkoja jossa ovi toisessa suunnassa niin alla 10mm rako ja kun avaa seläleen niin ottaa lattiaan kiinni.

      Noita makuuhuoneita kun laittelin niin saattoi johonkin kulmaan lattia metrin matkalla laskea kolme senttiä ja vaikea kuvitella että tuon olisi joku selvinpäin tehnyt, koska erottui selkeästi ihan silmällä.

      Kyllä se mahtaa tuohon roilotukseen mennä mutta tämä on vasta kesällä ohjelmassa niin on vielä aikaa suunnitella.

      • Betonipöly

        Pumpputasoitteet maksoi jokunen vuosi n. 30 €/m2 eli siten, että asentaisit putket betonin pintaan ja riittävä kerros tasoitetta päälle.

        Tämä tietysti aiheuttaa sen, että jokainen väli ovi tulee nostaa ylemmäs ja todellinen kustannus on korkeampi jos siellä kerran on 3 senttiäkin joku nurkka alempana.

        Roilottamisessa on JÄRKYTTÄVÄ homma, ulkoseinän vierustat on yleensä 10 - 15 cm välein ja keskemmällä lattiaa 20 - 25 sentin välein eli n. 15 m2 huoneessa on arviolta 30- 40 metriä roiloa ja sitten vielä roilot jakotukille/tukeille.


    • meisselimake

      Jos sileä riittää(ei suora eikä vaaterissa). Osittele eli täytä isommat kuopat jollain vähän jäykemmällä tavaralla ja tee sen jälkeen pintatasoitus mieleiselläsi "itsetasoittuvalla".

      Jos haluat suorat vaaterissa olevat lattiat:
      Jos ei meinaa pumpputavaraa käyttää niin helpointa tollanen isompi tasottelu on kotikonstein jollain vähän jäykemmällä massalla. Esim weberin 6000. Ensin "penkit" korkoon vaikka metrin välein laserin tai letkun avulla. Sit penkkien välien täyttö samalla tavaralla. Seuraavana päivänä rahinalla kököt pois ja ohut pintatasoitus 3100.

      Lue valmistajien työ/ratkaisuohjeita, niissä on paljon vinkkejä eri hommien toteuttamiseen.

    • diyhioja

      Vesikiertoisen jälkiasennus roilotuksineen on todellakin järkyttävä homma, niin kuin tuossa joku mainitsikin. Enpä alkaisi moiseen, siis oikeasti aivan hirveä homma.
      Mielestäni pahimmat heitot kannattaa siloitella lattianhiomakoneella ja timanttilaikalla. Konevuokraamosta sellaiset saat ja vaikka jotain maksaakin, niin pääset varmaan halvemmalla mitä julmettu määrä tasoitetta maksaisi. Tasoitetta siihen tarvitaan joka tapauksessa, kukaan niin tarkkaan jaksa hioskella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe