Uskonkiihkoilu johtaa terrorismiin

taaltapesee

Pariisin terroristihyökkäys osoittaa selvästi, että uskonkiihkoilu johtaa ennemmin tai myöhemmin terrorismiin. Jos johonkin aatteeseen uskoo yli kaiken, terveen järjen tilalle nousevat vaarallisimmat tunteet, joista pahin on viha. Eikä kyse ole suinkaan ainoastaan muslimeista, vaan kaikista uskonnoista, mukaan lukien kristityt. Suomessakin on monia kristittyjä ääriliikkeitä eli lahkoja, joissa sokea usko ohittaa terveen järjen.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Poliisi auttaa

      Kyllä Suomessa Pokliisi ottaa talteen hyvin helposti, jos tarvetta siihen on. Putkassa riittää tilaa kaikille haluaville.

      • Vankilamielisairaala

        Vankiloiden portit ovat avoinna 24/h Lisäksi mielisairaalat auttavat.


    • totta 1

      Onko niin että sananvapautta ei osata käyttää toisia kunnioittamalla tavalla. Sananvapaus ei tarkoita että muita voidaan pilkata varsinkin niitä asioita jotka on yleisesti tunnustettu pyhiksi ja arvokkaiksi muille ihmisille.
      Pilkkaaminen on tosi sairasta kohdistui se kehen tahansa. Pilkkaamisella halutaan liian usein halventaa niitä toisia. Tässäkin pätee lähimmäisen rakkaus mitä haluat itsellesi tehtävän tee samoin muille.
      Vielä sairaampaa on kostaminen kuten Ranskassa on tapahtunut kumpaakaan tapaa en suosi kyllä nykyaikana pitäisi ja tällä koulu pohjalla pystyä paremmin ja fiksummin tuomaan oman käsityksen kielteisiinkin asioihin.
      Tästäkin tapauksesta huomaamme miten huonosti eri kulttuurit sopeutuvat toistensa sisälle yhteisen hyvän aikaan saamiseksi. Toivoisin kaikkien ulkomaalaisten ymmärtävän ja arvostavan sitä että ovat saaneet turvapaikan vieraan valtion alueelta mielellään kuulisin kiitollisia mielipiteitä siitä että he ovat saaneet avun. Kiitollisuutta puuttuu ihmisiltä.
      Ihminen on rakastamista varten ei pilkkaamista varten muistetaan tämä elämän tarkoitus. Mutta muistetaan myös se että paha saakoon riittävän palkkansa jo tässä ajassa joten maallinen valta huolehtikoon siitä että turvallisuus valtakunnassa säilyy.

      • fda

      • Oikein!

        "Sananvapaus ei tarkoita että muita voidaan pilkata varsinkin niitä asioita jotka on yleisesti tunnustettu pyhiksi ja arvokkaiksi muille ihmisille.
        Pilkkaaminen on tosi sairasta kohdistui se kehen tahansa. Pilkkaamisella halutaan liian usein halventaa niitä toisia. Tässäkin pätee lähimmäisen rakkaus mitä haluat itsellesi tehtävän tee samoin muille."

        Tämä koskee myös kristittyjä. Kristityillä ei ole oikeutta rienata muita uskontoja ja näiden jumalia, jotka ovat heille pyhiä.


      • totta 1
        Oikein! kirjoitti:

        "Sananvapaus ei tarkoita että muita voidaan pilkata varsinkin niitä asioita jotka on yleisesti tunnustettu pyhiksi ja arvokkaiksi muille ihmisille.
        Pilkkaaminen on tosi sairasta kohdistui se kehen tahansa. Pilkkaamisella halutaan liian usein halventaa niitä toisia. Tässäkin pätee lähimmäisen rakkaus mitä haluat itsellesi tehtävän tee samoin muille."

        Tämä koskee myös kristittyjä. Kristityillä ei ole oikeutta rienata muita uskontoja ja näiden jumalia, jotka ovat heille pyhiä.

        Oikein
        Olen samaa mieltä että koskee kaikkia ihmisiä. Viisain lopettaa rienaamisen ensimmäisenä.
        Rienaaminen on sadistien työaluetta.


      • fda
        totta 1 kirjoitti:

        Oikein
        Olen samaa mieltä että koskee kaikkia ihmisiä. Viisain lopettaa rienaamisen ensimmäisenä.
        Rienaaminen on sadistien työaluetta.

        Perkele palaakin siis vain vanhaksi suomalaiseksi taivaan jumalaksi, balttilaislainaksi kylläkin, joka taisteli piruja vastaan? Vai rienataanko perkelettä vielä kirkossa?


    • AoK7

      Kaikki uskonnot pitäisi varmaankin kieltää. Kristinusko on kautta maailman historian ollut varmaankin verisin suhteutettuna kulloinkin eläneeseen ihmispopulaatioon, huomioiden vaikka ristiretket sekä inkvisitiolaitoksen; ja kyllä meilläkin sotilaat siunattiin sotaan vaikka Raamattu nimenomaisesti sanoo "älä tapa".

      Islam on kuitenkin kovaa kyytiä nykymaailmassa kirimässä kiinni kristittyjen etumatkaa tässä veren vuodattamisen kisassa.

      Mutta en usko, että siihen ihmiskunta pääsisi, siis kaikkien uskontojen kieltämiseen. Valtaosa varsinkin ns. tavallisesta kansasta tarvitseen jonkun sanomaan, kuinka asiat tehdään ja uskontojen tarjoama "jumala" pääsee sinne ihmisten koteihin valvomaan tekemisiä (toisin kuin vaikka valtion virkamiehet); siihen tavisten paimentamiseen uskonto on ollut kautta historian oiva väline. Siis halpa ja melko tehokas. Ja vallanhimon sekä sotien perustelemiseenhan tuntuu toimivan, jos ei järjellisiä syitä ole tarjolla. Uskonnot ovat vallankäytön apuvälineitä; siinä ne toimivat kovin eri tavoin (kuolemalla pelottelu, paratiisilla lupailu, taivaspaikan myynti, syntien listaaminen, kostotoimet, käskyt, ohjeet, lait jne.), mutta lopullinen tavoite ja päämäärä on aina sama.

      On arveluttavaa, että nyky-yhteiskunnissa sallitaan uskontojen merkittävää vaikutusvaltaa. Vaikka jotkut niistä ovatkin toisia suvaitsevaisempia (huom. aikakausivaihtelut), niin silti valta-aspekti tekee niistä kaikista vaarallisia.

      Joten joutunemme sietämään väkivaltaa, veritekoja, sotia ym. edelleenkin uskonnon varjolla.

      • totta 1

        AoK7
        Niin, hallitukset ja hallitsijat ovat joutuneet tekemään historiassa päätöksiä sodasta milloin milläkin syyllä motivoidakseen kansat seuraamaan lippua.
        Miten arvioit ovatko jotku ja kuinka usein kävelleet hallitusten yli epäilen että ei ole voineet.
        Pitäisikö laajentaa tarkastelukulmaa jotta näkisimme totuuden.
        Meille olisi tärkeää tämä aika johon voimme vaikuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1565
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1404
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1295
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1176
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe