Huom huom huom!!!!

Need help!

Kiitos irrallaan kohti räksyttäen ,juoksevien koirien ja parin päälletulon seurauksena;koirastani on tulossa remmi rähjä :( Tarvitsisin ohitustreenejä-Itä-hki alueellla;en haluaisi maksaa koirakoulutus yrityksille-ohitustreenejä osaa ilman heitäkin. Eli te,joilla sosiaalisia koiria.voisitteko auttaa?? Kiitos jo etukäteen! :)

19

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oletko kokeillut facesta rodun ryhmistä; monet tekevät yhteisiä koirakävelyitä ja ulkoilutapaamisia, jotka olisivat aivan omiaan tuossa tilanteessa...

    • Heketi hei

      Sekin auttaa jos vanhaa lelua/sukkaa heilutat koiran edessä tai herkkupalaa ts. viet huomion muualle toisesta koirakosta itse lisään sanan:ohi perään

    • Vikaa narun päässä

      Ei se ole toisten koirien syy.

      Oikeasti ihminen on se, joka on remmirähjäyksen aiheuttanut. Tilanne on ehkä käynnistynyt sillä, että vieras koira on tullut ja tehnyt mitä teki, mutta sinun reaktiosi tilanteeseen ja tapasi ratkaista tilanne on koirallesi lopulta merkitsevä tekijä.

      Jos koira ei voi luottaa taluttajaansa, se on epävarma ja yrittää itse hoitaa hankalia tilanteita - rähjäämällä.

      Kaikki siis alkaa luottamuksellisen yhteistyön saavuttamisesta. Tehkää kaikkea hauskaa, kun vastaan tulee koira. Tarjoa nameja, pudottele niitä vaikka maahan koiran eteen tasaisin, lyhyin välimatkoin. Anna koiralle keppi tai lelu, jos se tykkää siitä, ja "raahaa" koiraa lelun avulla eteenpäin, ikään kuin vetoleikki.

      Sääntö nro 1. Älä huuda koiralle, jos se alkaa räyhäämään. Koiran silmissä olet silloin mukana räyhäämisessä. Kiinnitä koiran huomio jollain muulla tapaa, esim. päästämällä oudon äänen tai koirapillillä. Tai sitten kylmästi talutat vain ohi, lyhyellä narulla. Kevyesti voit napauttaa koiraa kylkeen, jos se yrittää kuumentua hihnassa. Ohituksen jälkeen paljon kehuja, leikkiä ja nameja.

      Ohitusharjoitukset toki hyviä, toivottavasti löydät apua siihen !

      • On muuten yksi harvoja tilanteita joista voi sanoa että vika ei ole hihnan päässä. Sillehän ei aina voi mitään kun irtokoiria tulee päälle, monet koirat jäävät tilanteista herkiksi, eikä ole kyse tyypistä hihnan päässä.

        Jos tuota taas epävakaata käytöstä jää säilömään eikä treenaa koiraa -tai itseään- yli tapahtuneista, silloin voi puhua näkemyksen puutteesta hihnan päässä.


      • perusteluja kiitos

        Niin mitenköhän sitä pitäisi sitten käyttäytyä kun irtokoirat pukkaa päälle? Kun en ole 30 koiravuoteen vielä sitä keksinyt. Jos karkotat koiran, pentusi oppii aggressiivisen suhtautumisen vieraisiin koiriin. Jos päästät sen iholle ja se tokkaa kiinni pentuusi, se oppii kantapään kautta että kannattaa karkottaa vieraat ennenkuin ne puree...

        Voisiko nimimerkki "Vikaa narun päässä" kertoa, miten tulisi toimia, ettei irtokoirakohflikti johtaisi remmirähjän kehittymiseen? Oikeasti. Miten siis torjut irtokoiratilanteen niin, että koirasi ei saa siitä huonoa oppia?
        Nuo ohjeesi ovat tilanteeseen, jolloin koira jo räyhää. Niissä ei ole mitään uutta.


      • näin_minä_teen
        perusteluja kiitos kirjoitti:

        Niin mitenköhän sitä pitäisi sitten käyttäytyä kun irtokoirat pukkaa päälle? Kun en ole 30 koiravuoteen vielä sitä keksinyt. Jos karkotat koiran, pentusi oppii aggressiivisen suhtautumisen vieraisiin koiriin. Jos päästät sen iholle ja se tokkaa kiinni pentuusi, se oppii kantapään kautta että kannattaa karkottaa vieraat ennenkuin ne puree...

        Voisiko nimimerkki "Vikaa narun päässä" kertoa, miten tulisi toimia, ettei irtokoirakohflikti johtaisi remmirähjän kehittymiseen? Oikeasti. Miten siis torjut irtokoiratilanteen niin, että koirasi ei saa siitä huonoa oppia?
        Nuo ohjeesi ovat tilanteeseen, jolloin koira jo räyhää. Niissä ei ole mitään uutta.

        30 koiravuoteen en ole vielä törmännyt tilanteeseen, jossa irtokoira pukkaa tosissaan päälle. Ei ole vielä tullut vastaan niin kahjoa koiranomistajaa, joka laskisi oikeasti vaarallisen koiran irti. Joskus olen yrittänyt kouluttaa koiraa, joka näin olisi tehnyt irti ollessaan, mutta ei siitä enää mitään tullut. Omistaja oli neuvoton tilanteessa ja joitakin kuukausia katsottiin tilannetta ja yritettiin sosialistaa koiraa. Vaikka sen sai alistumaan, niin kontaktiin sitä ei stressin alla saatu. Ei muuta kuin peuran sisäfile viimeiseksi ateriaksi ja omenapuun juureen.

        Ja itse siis irroitan kaulapannan, kun näen irtokoiran. Jos se on liiaksi agressiivinen, niin koirani hakee turvaa jaloistani ja tämän jälkeen minä otan irtokoiran haltuun.


    • helphelphelphelp

      Vika narun päässä:itsestään selviä asioita,jos on jo remmirähjä alkujaan,ihan turhaan tuollaista selität,ainakaan minulle!!!

      kOMPPAAN TÄYSIN ; Perusteluja kiitos ja Vitikonpaarustaja- nimimerkkejä .

      Tottakai ,vaikka karjahtamalla yritän estää irtorakkien kiinnitulon,jos ei rakin omistaja rakkiaan hallitse!

    • ongelmakoiraneuvo

      Ihminen on paljon vanhempi vuosissa kuin koira ja siksi irrallaan tulevakin koira voi, jos oma omistaja on etäämpänä ja hiljaa, katsoa ihmiseen vähän kuin ihminen vanhukseen ja kuunnella tämän olemuksesta ja tyylistä kuvastuvaa näkemystä siitä, millainen tilanne on ja miten siinä kannattaisi käyttäytyä. Ja niin voi kohtaamisia lieventää tyyliin, katsellaan, haistellaan varovasti etäämpää, mennään varmuuden vuoksi pois ja otetaan iisisti, mennään vaikka omistajan kanssa jatkamaan matkaa.

      Säikähdyksestä pääsee myöhemmin eroon opettamalla hyvin toimivan tavan kohdata samansuuntaiset tilanteet. Eli jos toisten koirien lähestyminen epäilyttää, niin mennään turvalliseen hyvätapaiseen tapaan jonkin matkaa kohti ja kehutaan ja annetaan omalla käytöksellä ja koiraan kohdistuvilla odotuksilla malli hyvästä yhteistyöstä ja hyvätapaisuudesta. Ja jonkin matkan päässä, kun vielä sujuu hyvin ja varmoin elkein ja koira tuntee olonsa turvalliseksi ilman epäilyn häivää, niin käännytään takaisinpäin ja kiinnitetään huomio muihin puuhiin. Heti kohta voi mennä samaan tapaan vähän lähemmäs mutta kai eri linjausta, esim. tien eri laitaa, ja sitten taas vielä kun sujuu hyvin luottavaisin mielin, niin käännytään takaisin. Ei haittaa, vaikka puhein ja mallia näyttämällä joutuisi ohjaamaan koiraa, kunhan se loppujen lopuksi on turvallisin mielin. Ja sitten jonkun kerran voi kävellä ohi turvallisuutta luoden ja kehuen hyvästä käytöksestä, vaikka siihen itse johdattelisi. Sitten taas huomio edemmäs, muuhun. Ja myöhemmin, jos toinen koira jäi lähistölle, voi antaa ohi kuljettuaan antaa koiran mennä haistelemaan turvallisesta suunnasta, kun ei enää tarvitse kulkea ohitse.

      • Miteneteenpäin

        Erittäin hyvä neuvo nimimerkiltä Ongelmakoiraneuvo. Itsekin olen saanut tämän tyyppisen neuvon. Olen huomannut, että riittävä välimatka, niin koiran pää pysyy selvänä. Liian lähelle, niin se ei kestä. Etäisyyttä pienennetään, kun koira tottuu tilanteisiin. Meillä tämä on tuottanut edistystä nuoren,kaksivuotiaan sosiaalistamattoman uroksen kanssa.

        Itselläni ongelmana on, että jos olemme yhtään liian lähellä (aina ei voi mennä pois pääväylältä) toista koiraa, niin koiramme alkaa hötkyilemään hihnassa niin, ettei tule kysymykseenkään, että kävelisin eteenpäin sen kanssa. Matkanteko siis jumittuu, ja joudun viemään koiran ´pusikkoihin` ettei olla ihan lähellä vastaantulevaa koiraa. Koira hötkyilee koko voimallaan ja se on hyvin voimakas. Minulla on täysi työ pitää itseni pystyssä. - Eli ei ole hyvä tilanne kenellekään. Mutta miten päästä pois tästä, jos mielii että edes jossain määrin kykenisi kulkemaan samaa tietä kuin vastaantuleva koira.

        Mielestäni koiran hermosto menee jotenkin ihan ylikerroksille ja se jollakin tapaa sekoaa. Jälkikäteen se on hyvin väsynyt eli tilanne on koirallekin stressaava. Eli meidän voimakasrakenteisen koiran ollessa kyseessä, ei yksinkertaisesti voi kulkea eteenpäin. Eikä auta koiran huomion kiinnittäminen muuhun, koska se on koko ekan elinvuotensa pidetty eristettynä maaseudulla muista koirista ja on hyvin utelias heti, kun näkee tai haistaa toisen koiran. Sinänsä ihan luonnollista käytöstä koiralta, joka ei osaa muuta käytöstä.

        Sillä on nyt yksi koirakaveri, jonka kanssa saa juosta vapaana ja leikkiä. leikki on aktiivista, fyysistä, eikä koiramme käytös ole lainkaan aggressiivista. Sen koirakaveri on sitä huomattavasti isompi ja painavampi (15-20 kg). Oma koiramme on leikattu 2-vuotias uros ja leikkikaveri kookas, leikkaamaton 3-vuotias uros.

        Pienemmän koiran kanssa leikki tuskin sujuisi, koska meidän uros on kovin fyysinen ja epäaggressiivisesti puskee heti toiseen että pitäisi temmeltää.

        Kokemusta on, että alle vuoden ikäisistä hyper-käytöskisistä narttukoirista hermostuu. Murisee ja hyppää päälle ikääm kuin laittaa kuriin.

        Tulee mieleeni, että kun koira on sekopää-fiiliksissä, niin silloin ei puhe auta. Toisaalta ei valtava voimankäyttökään, koska sekopäätilassa koira vain hötkyilee.

        MISTÄ on kiinni? Ilmeisesti minun pitää ottaa paljon järeämmät keinot käyttööni, koska ehkä koira kokee ettei sillä ole rajoja. Vapaana metsässä kulkiessaan se tottelee melko hyvin ja käyttäytyy hyvin. Sen mieli on rauhallinen. Mielestäni kysymys on siitä, että toisen koiran lähestyessä sen mieli menee jotenkin niin ylikierroksille että se ei kuule eikä näe mitään, se sekoilee jne.


    • järki-sallittua

      No hui kauheata, jos vieras koira on räkyttänyt omalle koiralle ja ihan vapaanakin ollut:D Mitä sillä on väliä? Näyttää siltä, että omistaja on säikähtänyt ja punoo juonia neljän seinän sisällä paniikissa. Onko pakko änkeä pennun kanssa sellasiin paikkoihin missä on pienikin mahdollisuus törmätä irtokoiriin? Ei vieraita koiria päästetä dominoimaan omaa pentua. Luulisi lääniä ja katua stadissa olevan.

      • järki2

        Niin ja yleisestikin siis vaikka ei pentu olisikaan. Miksi päästää vierasta koiraa dominoimaan omaa koiraa? Kannattaa välttää sellaisia paikkoja missä tietää, että liikkuu röyhkeitä koiria vapaana eikä omistajilla ole ne hallinnassa näin yksinkertaistettuna.


      • joo-0
        järki2 kirjoitti:

        Niin ja yleisestikin siis vaikka ei pentu olisikaan. Miksi päästää vierasta koiraa dominoimaan omaa koiraa? Kannattaa välttää sellaisia paikkoja missä tietää, että liikkuu röyhkeitä koiria vapaana eikä omistajilla ole ne hallinnassa näin yksinkertaistettuna.

        Jos meneteltäisiin em neuvon perusteella, ei voisi kulkea missään. Samoin tein opetan sit koirani kusemaan hiekkalaatikkoon enkä vie enää mihinkään.. ainakin täälläpäin (tre) tulee _joka ikisellä_ lenkillä riippumatta reitistä minkä valitsen (ja vielä kaupunkialueella) vastaan idiootteja jotka pitävät koiransa vapaana . Plus varsinkin näin liukkailla keleillä on toinenkin ongelma: omistajat jotka eivät saa hihnassa, yleensä flexi.. pideltyä aggressiivista koiraansa hallinnassa. Aika pelottavia tilanteita niistäkin tullut.


      • mehtolainen
        joo-0 kirjoitti:

        Jos meneteltäisiin em neuvon perusteella, ei voisi kulkea missään. Samoin tein opetan sit koirani kusemaan hiekkalaatikkoon enkä vie enää mihinkään.. ainakin täälläpäin (tre) tulee _joka ikisellä_ lenkillä riippumatta reitistä minkä valitsen (ja vielä kaupunkialueella) vastaan idiootteja jotka pitävät koiransa vapaana . Plus varsinkin näin liukkailla keleillä on toinenkin ongelma: omistajat jotka eivät saa hihnassa, yleensä flexi.. pideltyä aggressiivista koiraansa hallinnassa. Aika pelottavia tilanteita niistäkin tullut.

        asutko koirapuistossa?


    • niinpä-niin

      Ikävä kuulla, että tampereella meno on tuollaista. Siis voihan sitä koiraa pitää vapaana kävelytielläkin mikäli kulkee nätisti omistajan vieressä eikä lähde siitä 100% varmasti minnekään. Näitä näkee tosin harvoin liikenteessä. Niitäkin omistajia on suht paljon jotka ovat ottaneet liian vahvan koiran eikä saumaakaan pidellä sitä remmissä mikäli koira haluaa esim. lähteä jotain toista koiraa kohti kieli pitkällä. Eipä kai tuossa muu auta kuin yrittää kiertää vähän kauempaa tuollaiset tapaukset tilanteen mukaan. Ps. Tre on mukava paikka!

    • karkurirähjät

      Useimmat näköjään ymmärtäneet aloittajan tekstin väärin. Hän ei kirjoittanut remmirähjääjistä, vaan irrallaan olevista ja kohti hyökkäävistä koirista.
      Omalle kohdalleni on lyhyen ajan sisällä sattunut, että irrallaan oleva räyhäävä koira on hyökännyt kohti omaani kytkettynä ollutta koiraa.
      Molemmilla kerroilla suojasin koiraani ja samalla kumpikin hyökkääjä sai kylkeensä 45 numeron vaelluskengästä. Minä en todellakaan jää ihmettelemään hyökkäävää koiraa ja toivo, että se ei vahingoita koiraani tai minua. Yleensä tuntuvat tokenevan yhdestä potkusta, toisenkin kyllä kovempana tarjoan, jos ei tokene.
      Ikävää, että noin rajusti joudun toimimaan typerien koiranomistajien takia.

      • isokenkäinen

        Hieman liian isot kengät on nyt pienellä sielulla kannettavana.


    • Mitäää

      Irrallaan olevasta koirasta näkee, että onko se aggressiivinen vai ei. Kovin on kummallinen käsitys asioista täällä kirjoittavilla, muutamilla ihmisillä. Ei maailmaa ja kaikkia sen olentoja voi hallita. On melko luonnollista, että irralaan oleva, mahdollisesti nuori koira, tulee katsomaan toista koiraa. Harvemmin siitä tappelu syntyy muuten kuin poikkeustapauksissa. Lähinnä ihmisten rajallinen käsitys ja sosiaalinen käytös ko tilanteissa todella, siis todella ihmetyttää.

      • lue-lakia

        Oli se koira nuori tai ei niin sen on oltava vapaanakin omistajan hallittavissa. Toisen koiran luokse tuleva koira, olikin sitten nuori, on siten pidettävä ihan lain nojalla kiinni. Ei siitä tarvitse joka kerran tappelua syntyäkään, ihan ne poikkeustapauksetkin riittää siihen, että koirat joko kiinni tai hallintaan. On eri asia, jos vahinko sattuu joskus, mutta itse tietämäni tapaukset pitävät niitä koiriaan ihan aina vapaana, ja joka kerta ne tulevat "moikkaamaan", missä ei tietenkään ole omistajan mielestä mitään väärää. Onko niin hankalaa ymmärtää, että sekä minä että koirani halutaan vain kävellä rauhassa?


      • EiVoiOllaHankalaa

        "Ei maailmaa ja kaikkia sen olentoja voi hallita."

        Mikäs hippi tänne nyt kirjoittelee? Ei kaikissa tilanteissa voi aina koiraansa hallita, joten kuten edellinenkin kirjoitti, niin vahinkoja aina sattuu ja se oma koira saattaa varsinkin nuorena sännätä vierasta koiraa vastaan. Juttu vain nyt on ihan LAIN mukaan se, että koiria vapaana pidettävissä ne on oltava hallittavissa ja tarvittaessa kytkettävissä. Jos näin ei toistuvasti ole saman koiran kanssa, niin sittenhän se on yksiselitteisesti pidettävä kytkettynä. Ihan jo senkin takia, ettei sille itselleen satu mitään, jos se sattuu lähestymään sellaista koiraa, jolla on sanansa sanottavana iholle tunkevista vieraista koirista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe