Parisuhteessa ilman hajuaistia

toivotonN

Mitä mieltä olette tällaisesta. Olen nainen ja päähän kohdistuneen iskun myötä menetin hajuaistini tapaturmassa 5vuotta sitten.

Pidän tietysti hygieniastani huolta eikä mies ole ikinä huomauttanut haisevani. Myös lähipiirini tietää että minulle pitää ilmoittaa jos dödöt pettänyt, ikinä he eivät tosin ole sanoneet mitään.

Silti minulla on esim seksin aikana joskus todella likainen olo, koska en yhtään tiedä mitä alapäässäni, kainaloissani, ihollani tapahtuu. Haisenko, tuoksunko jne.

Miten itse suhtautuisitte kumppaniinne ilman hajuaistia? Olisiko se suoranaista seksin ja intohimon tappoa jos toiselle pitäisi tarvittaessa huomauttaa hajusta?

13

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miettivä n

      Tuli mieleen joitakin ideoita, ettei tarvisi pelätä liikaa. En tiedä auttaako yhtään. Jos tekee niin että käy iltaisin suihkussa jos jaksaa (ainakin vartalo) ja perusvoidetta vähän. Apteekin shampoo esim. sheba med, every day on hellävarainen ja joku tuoksuton hoitoaine, tuoksuton suihkugeeli LV tai erisan. Ennen petipuuhia voi käydä myös suihkussa tarvittaessa (jos nyt oikeasti on likainen), vesipesu riittää alaosaan ja melko varmaan mikään ei haise. Ellei ole kuukautiset alussa, lopussa, ehkä keskellä menossa tai tulehdus. Ainoa vaan että "takaosaan" ei kannata käyttää mitään todella kosteuttavaa suihkugeeliä, vaan normaali tehokas suihkugeeli tai saippua. Kosteuttava saippua /suihkugeeli... saattaa JOSKUS jättää käsiin (nimenomaan tuoksuvan ruuan jälkeen) edelleen hajun (kosteuspyyhe voi neutraloida tai siihen tarkoitukseen tarkoitettu saippua) tai edellä mainittuun paikkaan jotain (takamus), ainakin teoriassa. Kosteuttava hajusteeton suihkugeeli tehoaa kyllä yleensä kainaloihin. Valkosipuli tai voimakas ruoka, hajusteet voivat tehdä ongelman. Kahvi myös. Kainaloille riittää ajo joskus ja apteekin alumiinitoin deodorantti. Mulla toimii ainakin se Avenen dödö. Ennen käytin varaksi kauheita myrkkyjä eli antiperspiranttia tai tavallisia. Harvoin pettää kotona vähän ja silloin on hikoiltu pitkin poikin ulkona. Pesu auttaa. Dödöä (mitä se ikinä onkaan) kannattaa laittaa jo suihkun jälkeen, jos ei laita, ehtii ehkä hikoilla... siis ilman neutraloivaa dödöä. Ja joskus vähän lisää, paperilla liika pois. Kuulostaa typerältä, mutta noin se vaan toimii.

      Toki jos normaali shampoo ei usein käytettynä latista hiuksia (ainesosineen), mikä ettei. Mutta jos pesee usein, aiemmin mainittu toimii. Tuoksullisista ei voi olla aina varma, mikä uusi koostumus on ja miten toimii. Vaikka voi joku mansikkasuihkugeeli tehdä raikkaan tuoksun toisinaan - jos mies tykkää sellaista edes haistella. Jos pesuaine on litkun oloista "vettä", se toimii vähemmän kuin paksumpi - oman kokemuksen mukaan. Sen tuntee käsissä. Toivottavasti en kuulostanut ihan typerältä, mutta mun nenä sanoo noin - toki ihmisissä on eroja kuinka usein käy suihkussa. Hiki itsessään ei Aina tuoksu pahalta, ehkä kainaloissa on ongelmallisin. Paperiin kosteutta ja pyyhkii kainaloita, kuivaus, uusi dödö, jos epäilee kauheasti.

      • sekin että

        Mutta ajatellen feromonja, mikään liika vesijynssäys ei välttämättä ole kiva. Joskus paperi riittää siistimiseen.


      • toivotonN

        Kiitos viestistäsi! :)

        En kuitenkaan tarvitse pesuvinkkejä (olen jo aikuinen nainen) vaan mielipiteitänne, mitä ajatuksia herättäisi puoliso ilman hajuaistia. Kun pitäisi toimia toisenkin nenänä.


      • heipati hei
        toivotonN kirjoitti:

        Kiitos viestistäsi! :)

        En kuitenkaan tarvitse pesuvinkkejä (olen jo aikuinen nainen) vaan mielipiteitänne, mitä ajatuksia herättäisi puoliso ilman hajuaistia. Kun pitäisi toimia toisenkin nenänä.

        Hassua, mulla on poikaystävä, joka ei myöskään haista :) Itseäni se ei oikeastaan haittaa yhtään, eikä hänkään ole sanonut kärsivänsä asiasta mitenkään. Ehkä hän on vain helpottunut, ettei tarvitse stressata jos sattuu haiskahtamaan vähän hielle. Itseäni ainakin on hermostuttamut entisien kanssa sängyssä, kun miettii että haisenkohan pahalle :D niin tuon nylysen kanssa ei tarvii ainakaan sitä pelkää :D
        Tietysti huolehdin silti normaalisti hygieniastani


    • Et haise

      No, jos käyt normaalisti pesulla, niin et sinä haise. Ja esimerkiksi minä ihastuin miehessäni tämän ominaistuoksuun. Kun geenit natsaa, niin toinen tuoksuu vaan huumaavalta, näinhän kerrotaan - tosin vaatii silloinkin sen normaalihygienian ylläpidon.

      En stressaisi. Ja olet varmaan pyytänytkin miestäsi huomauttamaan, jos pesullakäynti olisi toivottavaa.

    • 16+2

      Minä ainakin pyydän ennen seksiä, että mies pesee ainakin vehkeensä ja itse tykkään käydä myös suihkussa ensin. Ei minua haittaa sanoa asiasta ja kyllä mieskin ymmärtää, että mukavampi, jos paikat on puhtaat hupun alta jne.

      Tosin itsellä hajuaisti ei ole kokonaan pois aina. Heikentynyt kyllä ja ajoittain vain pois. Mutta tokihan sitä aina miettii, kun on vielä sellaista vaivaa, että kaikki limakalvot kuivuu ja sekin aiheuttaa hajuhaittoja. Miehellä taas tupakoinnin takia hajuaisti on heikompi.

      Parasta vain jutella asiasta ja pyytää miestä sanomaan jos joku paikka tarvitsee pesua.

    • gsrhvfr

      Ei minua ainakaan moinen haittaisi. Voihan sitä aina toiselle nätisti huomauttaa jos kainaloon tarvii lisäillä vähän deodoranttia. Meillä on molemmilla hajuaisti kyllä ihan toimiva, mutta itselläni on huomattavasti herkempi kuin poikaystävälläni. Ja olen kyllä ihan suoraan hänelle sanonut, jos oisi asiallista laittaa lisää deodoranttia tai suihku oisi paikallaan, eikä hän oo mitenkään huonolla sitä ottanut :)

    • täti sinnen

      Mua asia haittaisi. Itselleni hajuaisti on tärkeä parisuhteessa. Toisen ihon rakas tuoksu on äärimmäisen tärkeä. Myös se, että mieheni nuuskuttelee minua ja kertoo mun tuoksuvan hyvältä, on suloista. Tuoksut sitovat meitä yhteen ja lisäävät läheisyyttä. Meidän tuoksut.
      Kokisin menettäväni paljon, jos e enää tuntisi rakkaani tuoksua iltaisin kun käperryn hänen kainaloonsa... tai jos mieheni ei tarttuisi hiuksiini ja nuuskuttelisi niitä ja niskaani hymistellen tyytväisenä.
      Tuoksuilla on valtava merkitys elämänlaatuni kannalta.

    • tsemppiä

      Sano hänelle ihan suoraan, että sinulle saa sanoa jos olet suihkun tarpeessa. Samoin kun olet ilmeisesti lähipiirillesi ilmoittanut. Sano että stressaa kun et ole varma, ja olisi kiva tietää, ja et loukkaannu vaan olet tyytyväinen jos hän kertoo. Kun asiasta vallitsee yhteisymmärrys, ei asiaa tarvitse pyöritellä päässään ja molemmilla on mukavampaa.

    • 12 + 9

      Ei sitä normaalillakaan hajuaistilla huomaa omia hajujaan, koska niihin tottuu. Jos huomaa selvästi jonkun hajun niin sitten on muutenkin päässyt hygienia vähän karkaamaan. Eli perushygienialla pärjää, tosin naisella voi alapäässä olla sitä luonnollista vaihtelua, mikä ei ole hygieniasta kiinni. Oman kokemukseni mukaan jos alapäästä tulee ulos punaista, niin sillä hetkellä myös haju on erilainen, muuten en ole huomannut mitään erityistä miehenä.

    • hajuton,

      Minä olen menettänyt hajuaistini jo lapsena. En muista koskaan haistaneeni yhtään mitään.
      En ole kokenut sitä koskaan ongelmaksi, mutta ehkä se tuntuu pahemmalta jos on joskus haistanut normaalisti ja sitten menettänyt sen kyvyn.

      Hajuaistin puute lienee kuitenkin paljon pienenpi paha kuin esim. näön tai kuulon puuttuminen.

      Ei minulle kukaan ole koskaan sanonut, että haisisin tai kotini haisisi. Omasta ja kotinsa puhtaudesta pystyy kyllä huolehtimaan vaikka ei haista.

    • ej haittaisi

      minua asia ei pätkääkään haittaisi, siinä on myös etuja jos kumppani ei haista esim. sitä, jos esim. minä tuoksun hielle.

      mieheni tupakoi ja välillä joudun huomautella hänelle, että hampaat täytyy pestä ennen seksiä, kun en kestä sitä hajua. ei tämä ole intohimoa pätkääkään tappanut.

      • toivotonN

        Kiitoksia vastauksista!

        Olen kysynyt ystäviltäni tuntisivatko he epävarmuutta jos eivät haistaisi itseään. He eivät osaa vastata koska eivät osaa kuvitella elämää ilman hajuaistia, se on jotenkin niin itsestäänselvä aisti jonka puuttumista ei edes päällepäin huomaa.

        Mulle se on aiheuttanut epävarmuutta mutta tästäkin keskusteluketjusta on ollut apua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe