Myytävien traktorien käyttötunnit hatusta vedettyjä

villit käyttötunnit

Jonkin aikaa myynti-ilmoituksia seuranneena voi todeta, tuntilukemille ei voi paljonkaan painoarvoa laittaa. Alkaen 1970-luvun traktoreista tunnit ovat lähes järjestään 4500 - 6500, sama linja 80 ja 90-lukulaisilla, lähes kaikki koneet ovat kuitenkin olleet jossakin vaiheessa maatalouskäytössä, pakkohan niitä tunteja on enemmän kertyä. Tällä palstalla kehutaan miten koneet kestää 15 000 -30 000 tuntia, niitä vaan ei myynnissä näy, taitaa jossakin malleissa mittari aloittaa laskemisen nollasta 10 000h jälkeen, Fiiateissa kuulemma ja kai muissakin?

Onko hyviä vinkkejä, mistä voi päätellä todelliset tunnit?

13

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JK21

      Itselläni on MF-165 vm -67 käyttötunnit 6700h ja Ford 5610 vm.-85 käyttötunnit 4900h.
      Molempien käyttötunnit on todellisia. Molemmissa mekaaniset tunti-/ kierroslukumittarit.
      Eli kyllä näitäkin löytyy. Molemmat olleet maatalouskäytössä.

      • lievästi skeptinen

        Mistä tiedät tunnit varmuudella? Tuollaisilla tunneilla ja vuosilla tulee kuukautta kohden vain muutamia käyttötunteja, mekaaninen mittari on helppo vaihtaa ja rullata taaksepäinkin, tietty jos koneen historian tuntee ja siitä on dokumentteja, huoltohistoria ym. Pelkkä miesmuisti saattaa pettää. Monet uskoo itse tunteihin, kun edellinen omistaja on kertonut.


      • JK21
        lievästi skeptinen kirjoitti:

        Mistä tiedät tunnit varmuudella? Tuollaisilla tunneilla ja vuosilla tulee kuukautta kohden vain muutamia käyttötunteja, mekaaninen mittari on helppo vaihtaa ja rullata taaksepäinkin, tietty jos koneen historian tuntee ja siitä on dokumentteja, huoltohistoria ym. Pelkkä miesmuisti saattaa pettää. Monet uskoo itse tunteihin, kun edellinen omistaja on kertonut.

        MF-on ollut Appivaarilla uudesta alkaen. Fordin käyttötunneista taasen olen ottanut selvää edellisiltä omistajilta, eli olen sen kolmas omistaja. Ensimmäinen on kuollut hyvin pian traktorin oston jälkeen, toinen omistaja on käyttötunnit taannut minulle. Minulla Ford on ollut n.10v.


    • 920

      Meidän Massikan mekaaniseen mittariin tulee tunnit n.1500 kierroksen paikkeilla ja toisen sähköiseen kierroksia pitää olla 1800, eli sähkömittariinkin voi tulla hitaita tunteja.

    • ei niitä tunteja

      Eihän niitä tunteja kertynyt oikeasti paljoakaan monilla pienillä maatiloilla näihin traktoreihin, vaikka kuinka oli kaikki tunnit mittarissa ja vaijerit kunnossa. Suurimman osan vuottahan traktorit oli käyttämättä. Keväällä tehtiin muutaman hehtaarin toukotyöt muutamassa tunnissa, joku kylän yleismies ruiskutti hormotuhot, siinäkään ei tunteja omaan traktoriin tullut. Heinää niitettiin muutama hehtaari, jollain haravalla vedettiin karheelle ja seiväskairalla porattiin reikiä seipäille, ei niissä montaa tuntia tullut mittariin. Muutama tunti heinien ajoa. Syksyllä viljankorjuussa ei traktoriin tunteja juuri tullut ja muutama tunti syyskynnöissä. 200-300 tuntia tuli vuodessa korkeintaan mittariin ja traktori meni vaihtoon monasti kolmen vuoden päästä ja mittarissa alle 1000 tuntia.
      Isäukko osti kolme vuotta käytetyn tonnisarjan Fordin "loppuun" ajettuna, mittarissa kaikki 900 tuntia, eniten pientilan isännällä oli tullut tunteja tienpäällä kirkonkylällä käydessä ja renkaat oli kuluneet asfaltilla melkoisen sileiksi, muuten traktori kuin uusi.
      Itse ostin pohjoisen karjatilalta kymppisarjan Fordin, kaksi vuotta vanha, 600 tuntia mittarissa, rehua oli tehty niittosilppurilla ja lannoitetta levitetty.

      Joten eipä niitä tunteja nyt niin paljoa ennen traktoreihin tullut kaikille. Paljon ajetut koneet on tietty menneet jo aikaa sitten purkuun. Ei meidänkään tilalla kaikkiin traktoreihin ole tunteja niin paljoa tullut, kun tunnit jakaantuu kuudelle traktorille.

    • tuntimies

      Traktorin työtu nit vaihtelee valtavasti. Ellei ole maataloutta, tulee piha ajossa keskimäärin 35 tuntia.

    • luottopeli

      Meillä on uutena tullut neliveto Foortti vuodelta 1979 ja nyt on tunteja noin 5500 ja oli tilan ainut traktori vuoteen 2003. Nyt on useampi traktori niin saa Foortti huilata, tulisko siihen 100-150 tuntia vuoteen, lähinnä klapien tekoa ja metsässä käyntejä.

    • ..................

      kysy myyjältä mitä se tuntimäärä tarkoittaa.

    • HUIJAUSTA ON

    • Kalju Pitkätukka

      Aika paljon on 70- luvun koneita, joissa on ollut 2500-4000 tuntia taulussa kun ovat jääneet tilan kolmoskoneiksi ja piikkilangankiristäjiksi.
      Paljon myös on toimintansa 90- luvulla lopettaneita tiloja, joille on jäänyt lumitöihin/polttopuunajoon 70-80- lukulaisia koneita, ei niihin enää ole vuosikymmeniin paljoa tunteja kertynyt.

      Mulla on -82 MF590, jossa oli 7500 tuntia mittarissa, kun tuntimittarinvaijeri katkesi.
      Traktorilla pyöritän pari päivää vuodessa klapikonetta ja hoskus vedän perunanmultausauraa.

      Isälläni on MF135, joka on parkunut parikymmentä tuhatta tuntia, viimeisen 20 vuoden aikana lienee kertynyt alle 1000...

      Mutta ihmeellistä lienee se, ettei paljon näitä paljon ajettuja vanhuksia näe.

      Mutta tosiaan ennen oli moni homma enemmän käsityötä, nyt joka työvaiheessa
      kertyy tunteja traktorin mittariin.

    • Tunteja ja tunteja

      Onko jollakin aivan kokemusta siitä, miten hyvin mittaritunnit pitävät yhteen moottorin kunnon kanssa? Tarkoitan sitä, että jos traktori A ronklottelee tyhjäkäynnillä lähes kaksinkertaisen määrän tositunteja mittarilukemaan verrattuna, niin onko moottori samassa kunnossa kuin traktorissa B, jossa moottoria täysillä huudattamalla on saatu mittariin samat tunnit esimerkiksi alle puolessa määrässä tositunteja?

      • ei niitä tunteja

        Tunnit riippuu ihan kierroksista, mutta ei niitä tunteja ennen kyntöpäivänäkään niin mahdottomasti mittariin tullut, vaikka koko päivä kynnettiin. Ne oli mittarit säädetty, että v.o.a. 540r/min tuli suurin piirtein se tunti mittariin ja pienemmillä kierroksilla kyllä jäi vajaaksi.
        Vaan eipä niitä tunteja monasti tullut isäntien traktoreihin kuin puheissa, pienet oli peltoalat ja monella ei ollut traktorin perään kuin peruskoneet; aurat, äes, jonkunmoinen peräkärry ja niittokone. Monella oli vielä hevonenkin, jolla vedettiin kylvökonetta ja jyrää, heinäpellolla vedettiin haravakonetta. Talvella hevosilla tehtiin puunajoja ja traktorilla juuri mitään talvella ajettu.


    • uke..

      Jos keulassa on kampi voi tunteja olla jonkunverran ja rättikoppi kans

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2941
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      2065
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1845
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe