Suomalainen 'palvelu', Paytrail, huolestuttaa

monopolisoitumista

Oletteko huomanneet, että jotkut nettikaupat käyttävät jo suomalaisten aloittamaa kassaa, tai maksupalvelua, tai miksi sitä kutsuisi - Paytrail. Nimikin jo kertoo olennaisen. Se tulee pankkisi ja myyjän väliin niin, että se saa tietoonsa henkilötietosi, pankkitilisi numeron ja sen, mitä ostat. En tiedä yksityiskohtaisesti, mitä he voivat listata ja mitä jää mahdollisesti vielä sinun salaisuudeksesi, tai sinun ja pankkisi väliseksi. Joku ehkä osaa sanoa?

Se, mikä tässä huolestuttaa on se, että yksityinen yritys laittaa itsensä asemaan, jossa sinä et voi välttää heidän asioihisi sekaantumistaan, jos haluat ostaa jotain kaupasta, joka käyttää Paytrailin kassaa. Se voi tässä vaiheessa olla ihan ok, heidän verkkosivunsa ainakin vaikuttavat uskottavilta, mutta tiedämmehän, mikä lähes kaikilla yhtiöillä on mielessään: RAHA. Yhtiötä kasvatetaan, markkinaosuutta ahmitaan, ja nyt he väittävät jo olevansa hyvissä asemissa kilpailjoiden ollessa jälkijunassa. Vertaavat itseään PayPaliin, joka taas on pankeista erillisenä toimiva yritys - sekin kallis ja sekin globalistien omistuksessa, mutta sitä voi käyttää ilman, että se tietää sinusta ja pankeistasi kaiken.

Ajatelkaapa, jos yrityksen ahneus (ja harva yritys on muuta kuin ahne - yhden hengen yritykset poislukien) saa sen myymään yrityksensä vaikka nyt sitten Paypalille tai jollekin toiselle suuryritykselle ja käärimään voitot taskuihinsa, olemme jo aika pitkällä siinä karmeassa visiossa, jossa on vain yksi rahalaitos, joka kontrolloi kaikkea rahan liikettä, ja se on rahan liikettä pankista toiseen, jos käteinen poistetaan. Tämä veisi meiltä viimeisetkin yksityisyyden rippeet. Ajatelkaapa tätä.

Toistaiseksi olen törmännyt yhteen verkkokauppaan, joka käyttää Paytrailia, Hyökykasviyhdistys. Todella surullista. Olen pettynyt hyötykasviyhdistykseen. Sen toimintaidea muuten on eettinen. Tämä on mielestäni heidän omia pyrkimyksiään vastaan. Ehkä he eivät ole ajatelleet. Harkitsen heidän boikotoimistaan.

Mitä mieltä te olette? Olisiko kiva, jos amerikkalaisen Paypalin omistajat saisivat tietää kaiken, mihin rahasi käytät? Antaa taas yhdelle monopolille valtaa yhä useampien yli. Pelottavaa.

5

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sehtgre twe

      Eikö ketään muuta huolestuta?

      • MaksuKamu

        "Vertaavat itseään PayPaliin, joka taas on pankeista erillisenä toimiva yritys - sekin kallis..." Miten se on kallis? Minä ainakin makselen sen kautta ilmaiseksi.


      • 6+3
        MaksuKamu kirjoitti:

        "Vertaavat itseään PayPaliin, joka taas on pankeista erillisenä toimiva yritys - sekin kallis..." Miten se on kallis? Minä ainakin makselen sen kautta ilmaiseksi.

        Tavaran myyjä maksaa.


    • Itseäkin kiinnostaisi tietää, että mitä tietoja Paytrail näkee käyttäjästä...

    • sitähän se

      Huolestuttavaahan se on, kun yksityisyyttä kavennetaan.

      Tuosta tuli mieleen uutinen, jossa kerrottiin uudesta hyväksytystä laista,
      jossa annetaan yksityiselle yritykselle lupa välittää terveystietoja Trafille ajokortin-
      uusimistilanteessa.
      Uutisen mukaan "välittäjältä" vaadittaisiin , että ei ole saanut sakkoja viimm. 3 vuoteen ja olikohan vielä että ei ole tuomittu rikoksesta viimm. 10 vuoden aikana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1625
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1254
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1096
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1082
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      867
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      751
    Aihe