Clio 3 ja pyyhkimien ongelmat (tyyppivika!)

Rellunpippana

Kerron tässä oman tarinani vuosim. 2006 Clio 3:sta, josko auttaisi jotakuta vastaavassa tilanteessa olevaa:

Vein pari vuotta sitten Clion pesuun huoltsikalle ja kesken pesua huomasin, että apumiehen jalkatilaan valuu vettä sisään. Ohjelma päättyi ja kun kurvasin auton ulos hallista kuulin ikäänkuin vesi olisi loiskanut rintapellin takana.

Selvisi jälkeenpäin sitten, että autossa on vedenpoistoa varten 2 kpl kaukaloa, yksi apukuskin ja toinen kuskin kohdalla tuulilasin alla moottoritilassa.

Noista kaukaloista veden pitäisi poistua eräänlaisia putkia pitkin maahan, mutta eihän se niin mene tosi elämässä! Nuo kumiset putket kun tukkeutuvat puiden lehdistä ja urvuista ym. mätänevästä mössöstä ja ne pitäisi puhdistaa vuosittain. Noh, tätähän en siinä vaiheessa itse vielä tiennyt.

Noin vuosi tämän jälkeen alkoivat ongelmat tuulilasinpyuyhkimien kanssa. Tihku ei toiminut enää ollenkaan ja varsinainen jatkuva pyyhintä saattoi jättää sammuttaessa pyyhkimet mihin asentoon tahansa lasille näkemäesteeksi.

Selvisi, että tämä johtuu veden joutumisesta pyyhkijämoottoriin, se kun "ui" kuskin puoleisessa vesikaukalossa, mikäli putki on tukossa! Serkkupoika purki moottorin ja kuivasi ja voiteli tarpeelliset osat ja taas kaikki pelasi hienosti muutaman kuukauden...

5

4820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rellunpippana

      ...aina sateisen syystalven 2014 joulukuulle asti jolloin oli ensimmäinen kunnon yöpakkanen. Menin aamulla starttaamaan autoa ja käynnistin pyyhkijät.

      Mitään elonmerkkiä ei ollut, vaikka edellispäivänä kaikki oli toiminut. Tarkastin ohjekirjan mukaisesti kuskin jalkatilassa olevan keltaisen 20 A sulakkeen, se oli ehjä.

      No seuraavaksi sain auton lämpimään talliin ja aloin purkaa muoviosia jotta sain tuulilasinpyyhkijän moottorin irrotettua. Huomasin samalla että kaukalo on kuskin kohdalla puolillaan vettä ja matkustajan puolella "piripintaan"! Kuivasin vedet veks ja päätin että kiskon vedenpoistoputket ulos, kävi miten kävi,. Yllätyksekseni ne olivat erilaiset eri puolilla; kuskin puolella putki on S-kirjaimen mallinen pyöreö ja apparin puolella suora "litistetty". Seuraavaksi tarkastin ovatko ne auki ja eivät olleet vaan ihan mustassa "töhnässä". Ei ihme miksi vesi ei poistunut!

      Seuraavaksi huuhtelin kuumalla vedellä kaikki töhnät pois ja laitoin putket takaisin ilman ongelmia. Jatkossa tiedän, että nuo pitää ottaa putsattavaksi ainakin kerran vuodessa!

      Seuraavaksi purin tp- moottorin, siellä oli vettä sisällä! Kuivasin varovasti kuumailmapuhaltimella ja tarkistin että kontaktit ovat hapettumattomat. Laitoin moottorin takaisin ja ei inahdustakaan edelleen! Ajattelin että okei, vesi on nyt sitten lopulta tuhonnut moottorin.

      Tilasin autohajottamolta uuden tp-moottorin joka tulikin nopsasti ja oli päällisinkin puolin erinomaisessa kunnossa, olihan se vm. 2011 autosta.

      Vaihdoin uuden moottorin paikoilleen ja kokeilin pyyhkijöitä: Mykkä edelleen! Siinä vaiheessa alkoi epätoivo vallata mieltä! Mikäs hitto nyt, oliko uusikin moottori rikki?

      Tässä vaiheessa oli pakko alkaa googlata, Englannin Renault-foorumilta löytyikin arvokasta tietoa: Jalkatilassa oleva sulake ei olekaan ainoa joka tuulilasinpyyhkijöihin liittyy! Siellä on toinenkin, moottoritilassa akun oikealla puolella olevassa "äly-yksikössä" joka on lukittu kahdella Torx-ruuvilla!

      Keskimmäisessä rivissä on ainoa keltainen 20 A sulake, se on nimenomaan pyyhkijöiden suojana ja se oli palanut!! Ohjekirja ei tällaista mahdollisuutta edes maininnut...

      • Rellunpippana

        ... no eikun sulake vaihtoon ja kokeilemaan: Ei toimi edelleenkään! Argh!

        Ajattelin että pitääkö tässä viedä Rellu "marmoritiskille" Biliaan tms. sitten vai mikä eteen... Rahatilannekaan kun ei tällä hetkellä ole paras mahdollinen, joten ajelin viikon päivät vain hyvillä keleillä, joten pyyhkimiä ei tarvittu.

        Eilen sain jälleen lämpimän tallin käyttööni ja ajattelin purkaa vielä kerran kaikessa rauhassa josko saisin kuitenkin selville mikä mättää.

        Laitoin tihkun päälle ja kuuntelin niin tp-moottorista kuului ääntä! Purin lisää suojia niin havaitsin, että moottori toimii nyt moottoritilan sulakkeen vaihtamisen jälkeen mutta liike ei välity pyyhkijöille asti, vaan eräs mutteri oli jäänyt kasatessa löysälle ja se falskasi liikkeen välittymisen koneistolle! Jopas helpotti lujasti, otin 13 mm avaimen, kiristin mutterin ja testasin:

        pyyhkijät toimivat viimeinkin normaalisti!

        Eli vihjeenä muille muutama neuvo tiivistettynä:

        1. Opettele puhdistamaan vedenpoistoputket. Ei ole ylivoimainen homma vaikken itse ole edes kovinkaan kätevä. Ainoa hankaluus on saada pyyhkijän varret irti navoista, joudut hankkimaan ns. ulosvetäjän (ostin omani Motonetista, ei ollut kallis)

        2. Jos pyyhkijät eivät toimi oikein, eli pysähtelevät mihin sattuu, tarkasta ensin varsinkin kuskin puoleinen vesikaukalo, jossa tp-moottori ja poista vesi. Aina ei tarvitse ostaa uutta moottoria vaan moottorin avaaminen ja puhdistus saattaa pelastaa tilanteen

        3. Jos pyyhkijät lakkaavat toimimasta totaalisesti, tarkasta molemmat sulakkeet kuten edellä kuvasin


    • DGC

      Clio 2:ssa on sama ongelma vedenpoiston kanssa, tosin en ole varma mahtuuko sinne niin paljoa vettä että sitä riittäisi pyyhkijänmoottorille asti. Taitaa mennä konttorin puolelle ennen sitä.

      Minulla Clio 2:n pyyhkijät hyytyivät kun moottorin sisäinen maadoitus hapettui. Lisäsin moottorin rungosta auton runkoon maapiuhan.

    • ei rellua ikinä

      Meillä 2006 Clion pyyhkimet rupesivat toimimaan vilkkukytkintä käyttäen Ei siis pyyhkimen viiksestä ajovalot syttyivät itsestään Muutama sytyspuola kyrvähti Auton tekeleellä ajettu noin 100 00km SITTENpaloi hermot Vaihdoin Hondaan jahyvin pelaa

      • hondamäään

        Mulla oli kans Avensiksessa sellaista että kun laittoi vilkun oikealle se vilkuttikin vasemmalle ja kun laittoi vilkun vasemmalle, niin meni hätävilkut päälle. Takalukku aukesi kun polkaisi kytkytintä. Ajoneston sai pois päältä kun avasi hanskalokeron ja sitten starttasi, muuten ei lähtenyt. Sillä oli ihan hauska ajaa mutta sitten laitoin vahingossa sisävalot päälle niin sitten se paloi poroksi:( Mittarissa oli vasta 5000km, eli vasta esimmäinen huolto-ohjeman mukainen öljynvaihto oli tehty muutama tuhat sitten.

        No nyt sitten mullakin honda manki alla, on hyvä peli. Takarengas siitä tosin puhkes


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe