Sauvosaaren katettu katsomo

Joko taas?

Kemin kaupunki ei sitten rahoita uutta katettua katsomoa Sauvosaaren jalkapallokentälle. Mitenkäs nyt toimitaan? Missä se Kings pelaa nuo sarjaottelunsa jos ei Kemissä? Tehdäänkö taas näin? Perustetaan osakeyhtiö tyyliin Junkohalli. Otetaan yhtiölainaa ja rakennetaan katsomo velkarahalla. Todetaan että ei meillä olekaan rahaa velan maksuun. Tehdään pikavippianomus kaupungille. Kaupunki lainaa/takaa rahat. Yhtiö ilmoittaa ettemme pysty maksamaan mitään,yhtiö p.a. Kaupunki tulee hätiin,ottaa velat maksettavakseen ja liittää katsomoyhtiön johonkin omaan yhtiöönsä. Ja kaikki ovat tyytyväisiä?

30

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä taas

      Kyllä

      • apin8

        Kyllä katsomo pitää olla , ja lisäksi ravintola . Rahoitus että rakentaminen on mahdollista vähentämällä reippaasti Kemin tärkeää , tarpeellistä lakkaviineri kahvittelijaa . Myös johtajia , ylimääräisiä johtajia , apulaisjohtajia , konsultteja pois palkkalistoilta . Saadaan koko keskusta täyteen urheilukenttiä ja halleja kun puretaan muut kiinteistöt .


    • Fudis

      Olen sitä mieltä, että Pääkentän kunnostus ja samalla sinne semmoinen katsomo kuin pitääkin olla . Kaupunki ei voi nyt ottaa velkaa rakentaakseen tämän katetun katsomon, kun ei ole tämän vuoden budjetissa varattuna rahoitusta. Miksi tätä ei esitetty jo viime vuonna kun kaupunki teki budjettia tälle vuodelle ? Oisko PS king johtokunta ollut unessa tai herkutellut nousua vielä ? Ajoissa liikkeellä ollessa asiat järjestyvät. Olisko Ps kingsin tiedettävä kuinka kaupunki toimii ,eikä sohlaisi asioitaan jälleen kerran ?

    • Niin taas

      Junkohalli oli saatava ensin junailtua veronmaksajien maksettavaksi.

    • yhdistäen

      Joo samaa mieltä, katsomo pääkentälle ja samalla yleisurheilupaikat kuntoon. Mahdollisesti uusi luonnonnurmi ja kenttä samankoisena säilyttäen. Ei tekonurmea, se ei sovellu yleisurheilun heittokisoihin! Voidaan järjestää yleisurheilukisoja ja kemi saa paljon näkyvyyttä sitä kautta! Yleisurheilu kemissä lähempänä sm tasoa kuin potkupallo!

    • en älyä

      Kemin sivujen mukaan nyt pääkentällä 500 katettua paikkaa ja paikkoja kaikenkaikkiaan 1200. Miksei tämä kelpaa?

      • Oishan

        Kemissä muutakin rahareikiä kun joku katsomo, Torniossahan on paikat
        kunnossa, joten siirtäkää kotiottelut sinne, matkaanhan ei mene kuin 20 min.


      • MarttiPoormanni

        Just näin. Kotipelit pohjan stadionille. Ei tod. näk. yhden kauden takia kannata älyttömiä satsata. Ymmärrän ja kannatan urheilupaikkoihin satsaamista mutta nythän on kyse näille kingseille tehtävästä katsomo/kentästä ja sehän on aina ollu pyhätabu eikä sinne kentälle kaupunkilaisella ole asiaa potkimaan vaikka siellä ei seuroja sillä hetkellä olisikaan. Eli tähän ei kaupungilta penniäkään.


    • Futis fani

      Pelit vois tosiaan siirtää pääkentälle,ois paljon mukavampi katsoa peliä,pääkentän varmaan saa pikku rahalla kuntoon.

      • RIPA2

        KUKA SEN PIKKURAHAN TAIKOO


    • puulaaki

      tarviiko puulaaki tason joukkue katettua katsomoa...hohhoijaaaaa...

    • Järki käteen.

      "Kemin kaupunki ei sitten rahoita uutta katettua katsomoa "
      Miksi sitten kaupungin pitäisi rahoittaa? Jokainen maksakoon itse harrastuksensa. Pelaajat voisivat kustantaa halutessaan itselleen katetun pelikentän. Katsojat voivat käyttää sadeviittoja. Kaupunpungilla on tärkeämpääkin maksettavaa, mm. terveydenhuolto ja tiestö.

    • saatanan tierahat

      Taas on tätä samaa vinkumista, ei tuommoseen piä rahhaa käyttää, miks kukaan potkupalloo haluais kattoo, rahat eläkeläisille ja sairaille yms. Yrittäkää nyt hyvät ihmiset ymmärtää että elämään voi kuulua muutakin sisältöä ku se kauniiden ja rohkeiden kattominen kelan rahoilla maksetulla tvluvalla. Jos Kemin kokoisessa kaupungissa ei ole mitään viihdykettä, on se sitte jalkapallojoukkue ykkösessä, lumilinna, mitä tahansa niin ei semmoisessa kaupungissa kukaan halua asua ja maksaa verojansa sinne. Mistä sitten ne tierahas keräät? Pakkohan tässäkin kaupungissa olisi välillä panostaa siihen viihtyisyyteen ja mukavuustekijöihinkin. Jalkapallon ykkönen on sentään jo valtakunnan kattava sarja jonka kautta pieni paikkakunta saisi itseään edes vähän näkösälle ja houkuttelevammaksi paikaksi nuoren jäädä tahi jopa muuttaa Kemiin. Ja ei, en sano että jonku ykkösessä pelaavan Kingsin takia joku muuttais Kemiin, ei se niin iso juttu ole mutta jos mihinkään viihtyvyyteen parantavaan asiaan ei panosteta koskaan niin ei niitä ihmisiä täällä kohta ole.

      • olipa taas

        Et kai oikeastin usko, että jalkapallo tai katettu katsomo tuo Kemiin yhtään uutta asukasta tai että sillä saadulla "näkyvyydellä" olisi jotain imagollista arvoa. Tuo katsomon kattaminen ei ole mikään välttämätön tarve vaan palloliiton "lisenssien" aikaansaannos.

        Ei ne nuoret tänne jalkapallo jää katsomaan, jos ei ole töitä ja opiskelupaikkoja.

        Kyse on myös asioiden tärkeysjärjestyksestä. Karihaaran koulun ilmanvaihdon kaupunki suostui korjaamaan vasta, kun sai AVI:lta uhkasakon. Tuossa oli kyse 40000€ kustannuksesta.


      • Kemiläinen.

        "mihinkään viihtyvyyteen parantavaan asiaan ei panosteta koskaan niin ei niitä ihmisiä täällä kohta ole. "
        Tiestön ja puistojen ylläpito on parhaiten laajimmille kansanryhmille viihtyvyyttä lisäävä kohde. Potkupallo on lasten ja lastenmielisten laji, joka kehittää väkivaltaista käyttäytymistä.


    • Golfari.

      Ennen potkupallokenttää pitäisi saada katettu katsomo frisbee-kentälle.

    • KemiTervetuloa

      Nytpähän Kemi nousi liigaan. Onnittelut. Itse asun etelä-suomessa, Lapin lomailija, mutta tosi kova juttu. Tervetuloa. Hyvä fiilis saada aito uusi jengi liigaan. Tästä fudiksessa kyse.

      Lapin derbytkin odottaa? Ensi kausi on erittäin mielenkiintoinen.

      • joperuonari

        olet turisti joka käy lapissa rellestämässä vitun siisti juttu


    • Kemiläinen86

      Täytyy olla skeptinen tuohon asiaan ja kirjoittaa, että PS-Kemi joutuu luopumaan liiga paikasta. Kemillä ei taida löytyä pörssiä tuohon katsomo investointiin.

      Tottakai tuollainen investointi toisi kemiin käviöitä ja toivottavasti myös maksavia asiakkaita.

      Aika monen summa tuollainen jalkapallohommakin. Täytyy viel löytyä myös PS-kemiltä pörssiä liigaan.

      Jäädään odottamaan. Molempi parempi olisi, että asiat menisivät oikeaan suuntaan.

    • eeer3

      Mutta Kemillähän on nyt pakolaisten myötä paljon enemmän potentiaalisia katsojia tarjolla :)

      • Eikatsomolle

        Kyllä.Ja kukas kustantaa pääsyliput?


      • smartta

        Jaetaan näille kulttuurin tuojille smarttumi paketit sillä ne kuuluvat juuri monikansallisille kylttyyrin tuojille.


    • KUKAMAKSAANIIN

      Ostakaa/vuokratkaa joku halli ja sitten kisojen ulkopuolella siellä voi pitää vaikka ac/dc konsertit tai muut lavatanssit. Onhan ihmisillä rahaa, mutta kun täällä ei voi sitä mihinkään mukavaan käyttää. Pitää itsekin matkustaa aina junalla vähintään ouluun että voi käydä kunnolla viihteellä...monesti sekään ei riitä...

      • Paperimies81

        Viihdettä voi kehitellä itse kukin omaan kotiinsa. Ei sen vuoksi tarvitse mihinkään lähteä. Tässaisa levottomina aikoina on paljon tärkeämpiä kohteita rahalle kuin joku katettu katsomo. Kaupasta saa sadevaatteet huonon sään varalle.


    • Kemiläinen86

      Veikkausliiga perustettiin aikoinaan Valioliiga-malliin markkinointiorganisaatioksi tekemään pääsarjasta brändi ja tuottamaan taloudellisesta ja markkinoinnillista lisäarvoa seuroille.

      Suoraa rahaa Veikkausliiga ei tuota merkittävästi seuroille.

      Katseet kääntyvätkin jälleen väistämättä kohti Palloliittoa, Veikkausliigaa ja seuroja. Kaikilla sektoreilla on ollut pitkään liian löysää ja puolittaista tekemistä. Ei ole ollut selkeitä, yhtenäisiä toimintamalleja siitä, miten toimintaa voitaisiin kokonaisvaltaisesti kehittää.

    • Taskupallot

      Miten olisi, että laittaisivat lipun hinnaksi a 100 euroa. Tuhat katsojaa per ottelu... eiköhän rahat löydy katsomoon ja vip tiloihi. Se on jämpti.

      • Penkkiurheilija81

        "Miten olisi, että laittaisivat lipun hinnaksi a 100 euroa."
        Ehdottomasti edullisempi tapa on, että jokainen hankkii sadetakin ja -housut sateen varalle. Ne saa 40 eurolla. Turha katettuja katsomoja potkupallokentälle rakentaa. Sitä paitsi, pelaajathan suojaa tarvitsisivat. Heille katos. Potkupalloa on huono pelata sadetakki ja -housut päällä.


    • Kemiläinen86

      100e lippu, niin saa pelata tyhjille katsojille.

    • jeeeeees

      Ritikan kenttä sopii suomen potkupallolle täysin. Etelän variksetki ois niin innoissaan että häviäisivät kaikki pelit

    • JungoBolls

      Missä luuraa Junkohallin buisness -enkelit? Heillä olisi varmaan jokin ratkaisu tähän visaiseen ongelmaan? Miten olisi pumpattava katsomo?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe