Kiusaajan/kiusatun vanhemmille

uqiz

Te joiden lasta on koulukiusattu, pystyttekö kohtaamaan kiusaajan vanhempia? Voitteko antaa heille anteeksi mitä tapahtunut?

Vuosi sitten saimme tietää että 9v poikamme on ollut mukana (muutaman kuukauden) kiusaamassa yhtä luokkatoveriaan joka oli (ja on yhä) poikani kaveri. Yhden pojan osalta tätä kiusaamista oli jatkunut ekaluokalta asti mutta vuosi sitten mukaan oli lähtenyt myös muita luokan poikia, oma poikani mukaan lukien.

Tapaus selviteltiin koululla (meitä vanhempia ei sinne pyydetty), kiusatun pojan isä piti puhuttelun myös meidän pojalle (mielestämme aivan oikein) ja soitti myös meille vanhemmille asiasta (koulusta meihin ei oltu yhteydessä). Meillä kotona käytiin perusteellisesti asia läpi poikamme kanssa. Olen itse soittanut jälkeenpäin pojan äitille ja luulin että asia on sovittu.

Nyt kuitenkin ilmeni että vaikka meillä pojat on yhä kavereita keskenään, kiusatun pojan vanhemmat eivät luota yhtään poikaani vaan pitävät tätä... epäluotetavana ja meitä vanhempia huonoina kasvattajina. Tosi vihamielistä tekstiä sain meidän koko perhettä kohtaan.

En oikein ymmärrä miten tässä tilanteessa ollaan. Onko se ihan normaalia että kiusaamiseksi joutuneen vanhemmat eivät voi antaa tapausta anteeksi? En tiedä pitäisikö minun vain antaa heidän olla vai yrittäisinkö saada heitä keskustelemaan kanssamme. Muuten antaisin heidän olla mutta kun pojat ovat yhä kavereita...

4

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Itse kyllä pystyisin käyttäytymään korrektisti sekä kiusaajalasta, että hänen vanhempiaa kohtaan, mutta toki ajattelen että lapsen kasvatus on pahasti pielessä.

      Tuntemani koulukiusaaja oli tyttökoululainen ja älykäskin, mutta tytön isä vihasi tätä lastaan niin avoimesti, että sen sivullinenkin huomasi. Lapsi oli kyllä niin henkisesti sekaisin, että oma lapseni ei halunnut olla hänen kanssaan tekemisissä, eikä tätä lasta esimerkiksi voinut päästää meille leikkimään, koska hän teki salaa kaikkea pahaa. Koulua hän ei fiksuudestaan huolimatta pystynyt käymään.

      Ikävä kyllä koulukiusaaminen voi jättää kiusaajaan pahemmat arvet kuin kiusattuun. Siksikin siihen pitäisi puuttua heti, eikä katsoa läpi sormien. Oma koulukiusaajani on tällä hetkellä jo mullan alla, eli tästä vetäisisin johtopäätöksen, että koulukiusaajalla on iso riski joutua yhteiskunnasta ulos.

      Sinun poikasi on niin nuori, että teillä peliä ei voi olla täysin menetetty.

    • uqiz

      Eli siis jos luokassa on 20 oppilaista joista noin puolet osallistuu tuon yhden pojan kiusaamiseen niin kaikkien noiden 10 oppilaan (jotka osallistuu kiusaamiseen) kasvatus on pahasti pielessä mutta heidän osaltaan "peli ei ole vielä menetetty" kun ovat niin nuoria?

      "kivakoulu" sivuilta " Näemme kiusaajat helposti erityisen aggressiivisina ja jotenkin häiriintyneinä oppilaina. Kuitenkin suurin osa kiusaamiseen osallistuvista oppilaista on normaaleja lapsia ja nuoria, jotka tulevat tavallisista kodeista ja perheistä."

      Olen itse aikoinaan ollut koulukiusattu ja koulun vaihdon jälkeen syyllistyin kiusaamiseen kun en uskaltanut jäädä "porukan ulkopuolelle". Siksi minä en näe näitä asioita niin "mustavalkoisena" että esim aina kiusaajan kasvatus olisi aina pelkästään pahasti pielessä.

      • ...

        Kyllä kiusaajan kasvatus on aina pahasti pielessä, sillä normaali lapsi ei koulussa osallistu kenenkään systemaattiseen kiusaamiseen.


    • 20 + 4

      Siis vanhemmat antavat anteeksi sen, mitä heidän lapselleen on tehty? Uskotko tuohon itsekään?
      Ts. joku potkaisee sinua polveen. Miehesi antaa potkijalle anteeksi. Kaikki on selvää?
      Kohtelet näköjään noita kiusattuja kuin poikasi, elottomina olentoina.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe