Onko sipsit leikki-ikäisten ruokaa ?!

ärtynyt

Olen ihmetellyt kun lähipiirissä leikki-ikäisille annetaan omat sipsikulhot eteen kun vanhemmat katsovat leffoja ( heillä myös omat sipsikulhot ) .
Miksi 3 ja 5 vuotiaille pitää antaa suolaisia sipsejä ja vielä pieni yksivuotias pomii lattialle tippuneita sipsinmuruja suuhunsa.
Miten vanhemmat voivat olla näin välinpitämättömiä lastensa ruoan suhteen .. opetetaan jo pienestä pitäen epätervelliselle ruoalle.
Usein näkee myös äidin juovan limua ja antavan tätä myös lapsilleen.Puhumattakkaan nakeista,makkaroista ja valmislihapullista joita annetaan lapsille ihan kylmiltään.

34

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitävälii

      Lapsen on hyvä maistaa kaikenlaista ruokaa. Tottakai jos joka päivä syö roskaruokaa, se on väärin. Kyllä välillä voi leffaa katsoessa vähän herkutella. :)

      • Se in väärin

        Ei voi.


      • Tietovajeko

        Sipsit yms. eivät ole ruokaa.


      • tässääääää

        Samaa mieltä minäkin, kyllä välillä voi herkutella. Eihän se sitä tarkoita että joka päivä ja joka aterialla. Toivottavasti kukaan ei ihan niin tee. Herkkupäivä on hyvä käytäntö, eikä sekään tietysti tarkoita että aamusta iltaan herkutellaan, vaan jonkin aterian jälkeen saa herkkuja.

        Kovin mustavalkoisesti ei asiaa kannata ajatella, ja millään täyskielloilla ei hyvää saa aikaiseksi. Jos noin ajattelee, kuten muutama tässä, että ehdottomasti ei, kostautuu se takuuvarmasti vähän myöhemmin. Lapsi oppii salailemaan... ja vaikutukset kantavat vielä aikuisuuteen asti. "Kun lapsena kaikki kiellettiin ja nyt saa syödä mitä haluaa", menee todennäköisesti sitten överiksi. Näitä tuloksia näkee paljon. Kohtuuden opettaminen on järkevää, täyskiellot ei.


      • Tietovajeko kirjoitti:

        Sipsit yms. eivät ole ruokaa.

        on terveellisempiä sipsejä ja laittikolaa karkit voi korvata kuivatuilla banaaneilla yms


    • liller

      Kahdeksankymmentäluvulla näki paljon näitä sipsillä, limulla, nakeilla ja eineslihapullilla ruokittuja lapsosia. Nyt näyttävät olevan ihan terveitä ja normaaleja nuoria aikuisia.
      Turha vouhottaa muiden perheiden tavoista. Riittää kun pitää huolta omasta jälkikasvustaan omien mieltymystensä mukaan.
      Liika vahtiminen ja tiukkuus ei aina ole paras menetelmä omassakaan perheessä vaan voi aiheuttaa ylilyöntejä jossain vaiheessa elämää.
      Se minua huvitti kun viime vuonna oli se kouluruokaloiden sulku että oppilaat saivat ottaa eväät kouluun. Uutisissa näytettiin onnellista pikkulikkaa joka sai unelmiensa ruokaa kerrankin koulussa. Kylmiä kuorettomia nakkeja ja riisipiirakoita :) Kaksi sellaista tuotetta jota en suostu itse ostamaan vaikka miten halvalla saisin.

      • Aivopieruja

        Eikö täällä keskustelupalstalla ole selvästi nähty, mitä 80-luvun lapsista tuli? :D


      • 55321v
        Aivopieruja kirjoitti:

        Eikö täällä keskustelupalstalla ole selvästi nähty, mitä 80-luvun lapsista tuli? :D

        No mitä niistä sun mielestä tuli? Taidat olla vain joku vanha paska jota vituttaa olla niin vanha.


      • Ravinto-onrakennusaine

        Aha. Miksi hemmetin ihmeessä näitä "terveitä nuoria aikuisia" on niin jumalattomat määrät terveydenhuollon asiakkaina? Nuoria ihmisiä, joitten kaiken järjen mukaan pitäisi olla elämänsä kunnossa. Jos lapsena nautittu ravinto ei ole vaikuttanut fyysiseen kuntoon, niin ainakaan aivorakennelma ei ole saanut tarpeeksi rakennusaineita (kuten edellinenkin kommentti / kommentoija osoittaa).


    • ärtyny

      Joo, ehkä vähän ylireagoin, mutta hyvät ruokatottumukset pitää aloittaa lapsesta pitäen ja mieluiten laittaa ruoat itse . Minun mielestä lapset kerkiää tutustuun sipseihin ja muihin epäterveellisiin ruokiin myöhemminkin kuin muutamam vuoden ikäisinä.
      Se aika tulee varmasti myöhemmin, vaikka vanhemmat kuinka teksivät lapsille terveellistä ruokaa.
      Tietysti joskus voi herkutella sellaisella ruoalla josta pitää :)

    • nykyaikaa juurekset
    • Sairaudet iskee

      Olipas viksu aloitus ja noin se on,eihän nämä lastut ole ruokaa,lapset on pienestä pitäen koukutettu ja saatu kauppamaailman orjaksi,esim:hampurilaisketjut jne....ne on kaikista pahinta mitä lapselle voi tehdä.

      Nämä isät ja äidit on vain niin veltto pers-eitä ettei ne tajua lämästä höykösen pölähtämää.

    • lastulainehilla
    • koitatajuta

      Joo, ei kannata antaa lapsille sipsejä, limukkaa eikä karkkeja, jos niitä ruokana pitää. Herkutella saa lapsetkin, mutta ne ei ole ruokaa.

    • NIKKARJMIKKO

      NO EIPÄ TIETENKÄÄN. NIINKU EI ALKOHOLIKAA OOK KENNENKÄÄV VIKSUN IMMEISEN JUOMOO.
      TÄNNÄÄN LUOPIOISTEN MIKKOLAN NAVETALLA KAHTELIN MINNE HEPO SINNE REKI -ELOKUVAN VIENAN KARJALAN PAANAJÄRVELTÄ.
      SIINÄ VITKA/VIKTOR-NIMINEN, JO 25 V RAITTIINA ELÄNYT VANHA MIES LAUSAHTI: VIINA ON HERROIJ JUOMOO.
      28.2.2015 kiiom mikko tammerforssin nuapurist

    • terveellisesti

      ota ne kaikki pois niiltä ei ole normaalia.

    • Pringles

      No voi kristus mitä jeesustelua täällä... Kyllä lapselle voi kohtuuden rajoissa antaa sipsiä karkkia hampurilaista ja vaikka niitä nakkejakin, ei ne siintä piloille mene..mutta veltoista vanhemmista jotka eivät tee eivätkä harrasta lapsen kanssa menevät. Pahempia tietokone sun muut pelit jne ovat kun jotkut sipsit... Ja iphonet on oltava jo ekasta luokasta lähtien hohhoijjaa. Pienet ne on murheet toisilla. Ja ruoka on ruokaa, ei sipsejä jne.

    • djhgggg

      No eivät ne kyllä ole. 100% varmuudella lapsi tulee karkkia ja sipsejä syömään. Ei se ole asia, jota varten vanhempien pitää erikseen tukea.

      Meillä nyt 1,5-vuotias ja noita ei tarjota eikä myöskään mitään missä valkoista sokeria. Jääneekö jotenkin sitten traumatisoiduksi..?
      Sokeria saa hedelmistä ja rasvaa loimulohesta yms. Karsua saa kun osaa sitä vaatia. Samalla reseptillä minut kasvatettiin ja ekan merkkarin taisin syödä 7-vuotiaana. Ikinä ei ole ollut paino-ongelmia.

      • natsiäiti

        Minun lapsuudessani ei oltu edes keksitty sipsejä, hampurilaisia, einesruokia yms.
        Ainakaan meillä niitä ei tarjottu, syötiin ihan perinteistä suomalaista kotiruokaa. Karkkipäivänä sai herkutella letuilla, karkeilla ja pullo limonaadia, oi sitä ihanuutta!
        Omilla lapsillani erittäin terveellinen ruokavalio.
        Pienet lapset eivät kaipaa sellaista, mistä ne eivät tiedä. Herkkuina juuressuikaleita,hedelmiä, pähkinöitä, rusinoita.
        Ihan täyspäisiä ja terveitä niistä on tullut ilman ylimääräisiä sokeri- ja lisäainemättöjä.


    • Älkäämasentuko

      Sulkekaa radio lapsilta, kun tulee se hiljaiset.fi tietoisku. Siinä joku masentunut valittaa ja valittaa. Masennus tarttuu ihmisiin. Sellaisen kuuntelu on hyvin vaarallista. Esim. parisuhteessa jos toinen on masentunut, niin puoliso masentuu ennenpitkää. Olen sivusta seurannut ja lapset masentuu kanssa.

    • cookiemonster23

      Meijän leikki-ikäset vaan paneskelee hiekkalaatikolla keskenään ku mitkäkin kanit... mitä teen?

      • Selvä

        Itse en osaa tuohon auttaa, mutta jospa pitäisit ne erossa toisistaan ja laittaisit heidät hiekkalaatikolle vain niin, ettei siellä ole muita? xD


    • ei sipsit ole leikki-ikäisen eikä aikuisen ruokaa. ainakaan yhtään en tunne joka ruokanaan niitä pitää.

    • aikaTURHAA

      oikeestaan sä et voi vaikuttaa siihen, että jos aikuisena lapsesi jää aikuisena työttömäksi niin sillon ei oo varaa syödä kaikkein terveellisemmästä päästä, vaikka ois opetettu kuinka lapsesta saakka asti vihannesta syömään:) sillon voi ratketa ryyppään:) eikä siihen tosiaan vaikuta mitä lapsena opittu syömään haha.

      • Ravinto-onrakennusaine

        Jos lapsesta asti on syönyt oikeaa ruokaa, kunnon ravintoa ja saanut hyviä rakennusaineita elimistönsä kasvuun, niin aikuisena ei todennäköisesi jää työttömäksi. Ja vaikka jäisikin, niin terveellä aivorakennelmalla keksii siitä huolimatta, miten syödään terveellisesti vaikka vähemmällä rahalla. Sama koskee ryyppäämistäkin, joka johtuu myös siitä, että aivot eivät ole kehittyneet kunnollisesti loppuun asti.


      • tähähh

        Mutta alkoholiin on aina varaa?


    • KunOmatAivotEiRiitä

      Aina pitää olla kysymässä miksi joku tekee niin kuin tekee. Luuleeko se "väärin" tekevä ihminen että näin sen kuuluu mennä ja näin tekee kaikki muutkin? Maailmassa on sen verran paljon porukkaa että kyllä meitä riittää jokaiseen junaan ja laivaan. Jos vaikka tällästen turhien aiheiden kysyjä vaan pitäis omista asioista huolta ja vaikkapa yrittäis vaan tarkkailla ettei omassa perheessä kukaan koskaan vahingossakaan syö mitää muuta kun tofua ja pillereitä..niin vammanen aihe etten edes tiedä mitä esimerkkejä tohon laittais..huoh.

      • Eivätnäyriittävän

        Aihe on kyllä varsin tärkeä, huomion arvoinen ainakin. Jos se tavoittaa edes yhden hakoteillä olevan vanhemman, se on ajanut asiansa. Kaikenlaista terveystietoa ja hyvinvointiopasta ovat kaikki paikat pullollaan nykypäivänä, kummallista, etteivät ne tavoita melko isoa osaa ihmisistä. Huomio- ja käsityskyky eivät siis riitä, ja se on vammaisuutta jos mikä.


    • Öyestä

      "Olen ihmetellyt kun lähipiirissä leikki-ikäisille annetaan omat sipsikulhot eteen kun vanhemmat katsovat leffoja ( heillä myös omat sipsikulhot )."

      Okei. Et kerro kuinka usein näin tapahtuu? Joka ilta, kerran viikossa, vai vielä satunnaisemmin? Ja paljonko niitä sipsejä lapsilla on siinä kulhossa?

      Sanoisin, että ehkä kerran viikossakin on liikaa, mutta jos satunnaisemmin, niin en näe tässä juurikaan ongelmaa...

    • eiymmärrätätä

      Paras olisi yksi herkkupäivä viikossa. Oli se sitten perjantai-ilta tai lauantai-ilta. Joka tapauksessa yksi sovittu päivä. Että silloin voidaan ostaa sipsejä ja karkkia ja katsoa leffaa. Meillä oli lapsena näin ja se oli hyvä. Viikolla ei karkkeja tai muutakaan herkkua syöty. Tai no mulla oli äiteen kanssa tapana juoda iltapäivällä kupillinen kahvia ja sen kanssa keksiä ja pullaa.

      Nyt kun on katsellut kavereiden perhe-elämää, niin muksut syö pullaa, keksiä, sipsiä, karkkia ihan tuosta noin vaan. "Mut mä otan vaan yhden" ja se "yksi" on jo viides tai kuudes sen puolituntisen aikana. Ja äiti antaa periksi. Miksei sille lapselle voi antaa vaikka kunnon ruokaa ja ruuan päälle sitten jälkiruuaksi se keksi? Miksi sen muksun pitää ensin syödä 25 pientä keksiä putkeen? Hyi.

      Kyllä sitten kun mulla on niitä lapsia.........

    • bzbzbzb

      Perjantaina marketin kassajonossa edessäni oli lapsiperhe, arviolta n. 3-kymppiset vanhemmat ja alle kouluikäiset kaksi lasta. Kaikilla selkeästi ylipainoa. Ostoskorissa oli mm.kolme pussia sipsejä, mikropitsoja, mikrohampurilaisia , makkaraa, karkkeja, 6-litraa kokista ja einesruokia. Ei mitään kasviksia, perunoita tai hedelmiä. Perhe näytti siltä kuin ostoksetkin. Surullista.

      • sosad

        Tulee mieleen Harry Enfieldin sketsi sosiaalitukia nauttivista ylipainoisista vanhemmista, jotka vetivät naamaansa vain pitsaa, olutta ja röökiä - samaa myös kakaroille.

        Sääli, että vitsissä on perää myös Suomessa ja lapset saavat vain "köyhää" ruokaa - onneksi on sentään kouluruokailu.


    • Äitini oli (ja on vieläkin) ns. ruokanatsi. Yksi tikkarikin oli suoraan helvetistä ja ainoat herkut saatiin lähinnä synttäreillä. Vieläkin hävettää, miten sitä suorastaan ahmi herkkuja. Tästä syystä olen opettanut omille lapsilleni että kohtuus kaikessa. Herkkuja voi syödä mutta ei ihan ylettömästi eikä joka päivä.

      Saman ilmiön olen huomannut lasteni kaverien osalta. Kyllä synttäreillä huomaa ne muksut, jotka eivät kotona paljoakaan (tai yhtään) saa mitään herkkuja.

      Meillä ei ole mitään herkkupäiviä joten ihan keskellä viikkoakin voidaan syödä vaikkapa sitten sipsiä. Eipä niitä herkkuja silti tule syötyä paljoa. Ihan fiiliksen mukaan mennään. Joskus tulee syötyä pari kertaa viikossa, joskus menee kolmekin viikkoa ilman herkkuja.

    • Meainakin

      mussutetaan kerran viikossa sipsejä, tai juustosnaksuja koko perheen voimin. Tosin ostetaan vain yksi semmoinen normi megapussi ja se syödään yhteistuumin. Jokainen ei tosiaankaan saa omaa pussia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe