mitä siihen kouluruokaan oikein tungetaan?

masupipi

onko muita keitten vatsa ei kestä koulun ruokia? olen itse aikuisopiskelia espoolaisessa opinahjossa. syksynä kun palasin kesälomalta koulunpenkille oli kouluruoalle tapahtunut jotain koska aikaisemmin ei oireita tullut, on ihan sama vaikka ruoka olisi gluteenitonta ja laktoositonta nin lopputulos on aina sama, vatsa täyttyy n. puolen tunnin kuluttua kaasusta ja karmea kipu sekä ylä että alavatsassa... usein joutuu lähtemään aikasemmin koulusta kotiin koska kivut ovat tosi kovat ja vatsan turvotus ja kipu jatkuu aina iltaan asti ja paska lentää.
kävit tietty kaikissa allergia testeissä kun oireita alkoi ilmaantua mutta negatiivisia kaikki... :/ harmitta kun mielestäni koulumme ruoka on ihan hyvää ja ilmaista kun on rahat kuitenkin aina opisiskelialla tuikassa :(

10

2566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mene hoitoon

      Koulun köksä vastaa.
      Ihan perus-raaka aineista ne tehdään, tuoreista ja pakasteista.
      Leivät tulee samana päivänä kun ne käytetään, maitotuotteet 1-2 pv.
      Meillä ainakin on kolme dieettikokkia jotka tekee spessut erikseen.

      Hygicultit ja lämpötilat otetaan aina.

      Entäs jos vähentäisit kaljanjuontia, se kyllä turvottaa. Niin ei tarvia syyttää kouluruokaa.

    • masupipi

      käytetäänkö niihin jotain lisäaineita tai säilöntäaineita? tai jotain muuta mitä kotikokkailussa ei käytetä..? Olen itsekkin ravintolassa töissä, eikä työpaikan ruoasta tule oireita, enkä tässä nyt usko että koulun keittäjät tunkisivat piruuttaan laksatiiveja ruokaan :,D olisi vain varsin kiva tietää mistä johtuu että voisi asialle tehdä jotain.

      muuten ihan hyvä mutta en käytä alkoholia ;)

      • mene hoitoon

        Ei, tasan päinvastoin. Tosi tarkkoja ollaan siitä että kaikki on tuoretta ja päiväyksissä. Varastot päivitetään joka päivä ja pilaantumassa olevat heitetään pois. Ei niihin mitään "tungeta". Paljon menee diettiruokia jotka tehdään omilla välineillään eri paikassa kun muut ja tiskaus suoritetaan useemman henkilön voimin, siinäkin on tarkat säännökset miten.
        Miksi ihmeessä kukaan tekisi piruuttaan ?
        Koskaan ei käytetä edellisen päivän ruokia vaan kaikki menee tuoreena ja raaka-aineista valistettuina oikeassa tarjoilulämpötilassa, esim pääruoka 82-85 astetta, salaatit 4-5 astetta. Hygienian taso on korkea, hanskoja kuluu päivän mittaan paaaljon.
        Voisit varmaan muuten käydä katsomassa itse keittiössä mutta sinne pitäsi sitten pukeutua erikseen ja käyttää a.o suojaimia.
        Noin 1400 ateriaa lähtee päivässä eikä ole kuulunut kipuvalituksia meillä.


    • hyrrrrrrrr

      Minulla oli sama juttu, jouduin lopettamaan koulussa ruokailun älyttömien vatsavaivojen ja kaasunmuodostuksen vuoksi. Nyt elän omilla eväillä. En ole kuitenkaan samassa oppilaitoksessa kanssasi.

    • Tunkija

      Olisiko taustalla kuitenkin joku muu syy kuin kouluruoka? Minäkin olen koulun keittiöllä ja ei se nyt oikein hauskalta tunnu lukea, että oppilaat ajattelevat meidän piruuttamme "tunkevan" kaikkea mahdollista ruokaan.

      En asu Espoossa, mutta ei meillä ainakaan tungeta ruokaan yhtään mitään ylimääräistä eikä kukaan piruuttaan käy lisäilemässä omia seoksiaan ruokiin. Myöskin hygieniasta pidetään huoli ja kertakäyttökäsineitä kuluu niin, että hirvittää oikein se määrä. Ruoasta otetaan näyteä joka päivä ja päivittäin mitataan lämpötiloja ja kirjataan kaikki ylös. Kaikki on keittiöllä niin tarkkaa, että esim. meillä tuli huomautus terveystarkastajalta, kun pukuhuoneessa kengät olivat lattialla. Olisi pitänyt olla kenkätelineessä. Ei kun soitto päällikölle ja he toivat meille telineen ja nyt ei tarvitse kenenkään pelätä, että kengät pukuhuoneen lattialla olisivat riski ruoan turvallisuudelle.

      Vaivasi alkoi koulun alkamisen jälkeen, joten voisiko kyseessä olla koulustressi? Stressi ja ahdistus aiheuttaa yleisesti vatsavaivoja kuten myös huonot elämäntavat (liikunnan puute, epäsäännöllinen syöminen, ahmiminen jne.) Ja myös jokainen ihminen on erilainen. Vaikka ei olisi allergia kyseessä, niin jollekin voi aivan tavallinen ruoka-aine tai vaikka mauste aiheuttaa mahavaivoja ja turvotusta. Ja onhan sitä monenlaisia sairauksia olemassa, jotka aiheuttavat vatsavaivoja. Sinuna menisin lääkäriin tutkituttamaan itseni.

      Emme me myöskään tunge mitään lisäaineita ruokiin. Tietysti jotkut valmiina tulevat einekset kuten lihapullat tai makkarat sisältävät lisäaineita. Meillä kun ei ole aikaa ja henkilökuntaa tehdä esim. lihapullia itse. Jos koulussa on 1000 oppilasta ja jokainen syö 7 lihapullaa, tarkoittaa se yhteensä 7000 pullaa ja valitettavasti on mahdotonta ehtiä pyörittää niin monta pullaa.

      • Tunkija2

        Voisiko ylihygienismi(oma termi) olla syypää noihin oireisiin?


    • masu pipi

      kuten jo aikaisemmin sanoin että EN usko että ruokaan tahallaan mitään väärää laitetaan, miksikä niin tekisitte kun asiakkaat loppupeileissä maksavat palkkanne :D
      kävin tosiaan lääkärissä jo aikaa sitten ja mitään ei löytynyt, eikä masun suoja lääkkeistäkään ollut apua, diaknoosiksi jäi ärtyvän suolen oireyhtymä johon en oikein jaksa uskoa... alan itsekkin olla sitä mieltä että joku sterssi voisi aiheuttaa vaivat... tein toissapäivänä mielenkiintoisen havainnon kun jätin kouluruoan syömättä ja söin sen jälkeen kahvitauolla banaanin ja oireet tulivat taas >:( kun kotona syö banaanin ei tapahdu mitään... hmmm mielenkiintoista, onneksi enää pari kuukautta koulua jäljellä :D

    • Opesyöjä

      Näin opena sanoisin, että sinulla on stessivatsa ja päivän mittaan tilanne pahenee. Kun sitten syöt vatsasi täyteen, niin se alkaa oireilla. Tosin olen töissä Helsingin puolella, mutta yksikään aikuis- tai nuoriso-opiskelijoistani ei ole valittanut oireita koko 20 vuoden aikana. Jos joku oiteilee, syy on yleensä stressi tai syömishäiriö.Opettele syömään pieni annos ruokaa ja jätä esim ruisleivät kotona syötäviksi. Ruis aiheuttaa helposti vatsan turpoamista koka sulaa hitaasti ja on siksi hyvä pitämään nälkää.

      Toinen syy oireisiisi voi olla, että vatsasi ei ole tottunut syömään puolen päivän aikaan. Monet aikuiset jättävät töissä syömättä kunnolla ja vatsa tottuu tähän. Muistatko myös syödä aamupalan? Ilman sen syöntiä, vatsa saa äkkihyökkäyksen sulatettavaa.

    • lusikatliuhamaan

      Valtion kustantamaa soossia, kyllä pitäis kelvata nirsoille koulukiusaajille ja muille vandaaleille!

      • gjdfkgsjklöd

        Työnnä lusikka perseeseesi vanha homo.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1679
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1554
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      69
      1444
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1425
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      50
      1343
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1288
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    8. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      66
      1140
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1114
    Aihe