Pyyntö kaikille autoilijoille

minuuttikin auttaa

Monien perheiden rakkaat lemmikit kulkevat vapaana ulkona. Voi olla, että lemmikki on eksynyt, karannut tai vain ulkoilemassa. Kaikkia kissoja ja koiria ei ole aina mahdollista pitää joko pelkästään sisällä tai omassa pihassa. Eläimet ovat eläimiä vaistoineen ja siksi ne liikkuvat.

Aina iltapäiväulkoilu ei rajoitu pelkästään omaan pihaan tai turvalliseen lähimetsään. Aina omistaja ei ole välttämättä mukana turvaamassa lemmikin kulkua. Silloin vahinkoja voi sattua, kenelle tahansa autoilijalle, kenelle tahansa lemmikille.

Pyyntöni olisi, että jokainen autoilija pysähtyisi osuttuaan lemmikkiin. Ottaisi sen pari minuuttia aikaa, kävisi katsomassa, että onko eläin jo kuollut, kituuko se vai onko se kenties hyvissä voimissaan. Katsoisi numeron pannasta ja soittaisi omistajalle. Sen se kestäisi, pari minuuttia.

Silloin ei avuttoman, hätääntyneen ja kipuisen eläimen tarvitsisi jäädä ojan pohjalle kitumaan tai raahautua viimeisillä voimilla kotipihaan perheen luokse. Silloin voitaisiin säästää aikaa ja viedä lemmikki hoitoon niin pian kuin mahdollista. Silloin jonkun perheen rakas jäsen saisi mahdollisuuden jäädä perheen luokse.

Tänään valitettavasti meidän pieni kisumme ei selvinnyt yöllisestä ulkoilusta. Voi kun sinä, yliajaja, olisit soittanut meille, niin olisimme voineet viedä hänet hoitoon nopeammin. Niin pienen eläimen ei olisi tarvinnut kitua turhaan.

Hyvä autoilija, älä jätä eläintä ja perhettä pulaan!

Kiittäen,

Kaisla ja Misu

http://ontheroadbykaisla.blogspot.fi/2015/01/pyynto-kaikille-autoilijoille.html

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • päläpälä

      Aina olisi hyvä varmistaa onko eläin karkuteillä ja soittaa siihen kaulapannassa löytyvään numeroon, mutta jos joku antaa eläimensä kulkea vapaana yleisillä paikoilla (joka on laissa kielletty) niin on täysin oma vika jos se eläin kuolee ihan vain SEN tyhmän ihmisen takia, ettei välitä kissastaan tai koirastaan. Harmi, että eläimet joutuu kärsimään sellaisten ihmisten takia, mutta se on hyvä opetus niille ihmisille. Pitäisivät eläimistään huolta!!
      Ja luulen ettei tämä autoilia ole huomannut tuota kissaa tai sitten autoilialla ei ole ollut mahdollisuutta pysähdellä minnekkään tien laitaa ja aiheuttaa kauhea tukos kissan takia.. Tai onhan se voinut olla joku stereoitaan jumputtava jonne joka on vain säikähtänyt kummaa ''pahkuraa''/estettä tiessä ja ehkä jopa huomannut sen olevan kissa, mutta ei ole välittänyt. Saattanut jopa nauraa.

      PITÄKÄÄ KISSOISTANNE PAREMPAA HUOLTA NIIN EIVÄT JOUDU KÄRSIMÄÄN!

      Ja anteeksi kirjoitusvirheet...

    • ........-

      Olet hyvällä asialla ap, ja olen samaa mieltä, että yliajaja olisi voinut toimia toisin. Yliajallala on mielestäni vastuu joko lopettaa eläimen tuskat taikka viedä se eläinlääkärille heti tapahtuman jälkeen.

      Mutta ei ole kyllä olemassa taloutta jolla ei olisi mahdollisuutta pitää kissaansa kotona, se on pelkkä tekosyy, että ei tarvitsisi ottaa vastuuta ja hoitaa asioita toisin ja turvallisemmin kissansa hyväksi. Lemmikin kuolema ja haavoittuminen on aina omistajan vastuulla, jos on päästänyt sen tahalleen kulkemaan ilman valvontaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe