Mun nielurisaleikkaus so far :)

risaton tänään :)

Jees, eli multa leikattiin risat kymmenen päivää sitten.

Elokuussa kävin yksityisellä kurkkulääkärillä joka pisti lähetteen kunnalliselle puolelle. Kesti siis jotain päälle 4kk kunnes pääsin leikkaukseen.

Vuotta aiemmin oli ensimmäisen kerran angiina, sitten toisen ja kolmas tuli myös.. Risani olivat kovin reikäiset ja niihin kertyi proppuja, jotka taas haisivat pahalle.. Eli ajattelin että parempi mennä nyt sinne leikkaukseen kuin sitten joskus myöhemmin :)

Tämä oli ensimmäinen leikkaukseni koskaan, hieman jännitti mutta menikin odotettua helpommin. Nukutus oli jännä kun en ole ennen nukahtanut niin nopeasti ;) Lääkärin mukaan leikkaus sujui kuin Strömsössä ja pääsin muutaman tunnin lepäämisen jälkeen kotiin.

Kotio menin apteekin kautta, sieltä nappasin mukaani 600mg Buranaa ja Panacodia (poretabletti). Siis hyi hemmetti se Panacod on pahaa! Maha menee sekaisin.. siis hyi hitto!

Ensimmäisenä yönä heräilin jatkuvasti koska "pikku kieli" eli uvula oli niin turvonnut ja suurikokoinen että se tukki nielua tietyssä makuuasennossa.

Seuraavana päivänä olo oli ihan mainio. Seuraavat päivät ovat hyvin samankaltaisia, ei pysty oikein syömään saatika juomaan kuin ne pakolliset lääkkeet.

Panacodin käytön lopetin noin viikon päästä leikkauksesta. Tosin Panacodin avulla aika on mennyt nopeasti koska olen nukkunut suurimman osan vuorokaudesta.

Jäätelö ei ole maistunut oikein yhtään. Varovasti söin eilen ensimmäisen kerran "oikeaa ruokaa" ja se maistui.. noh, huonolta. Johtuu varmaan noista peitteistä suussa.

Olen myös tahtomattani unissani kuolannut ja hyi hitto kun sitä kuolleen rotan hajuista kuolaa valuu sangollinen tyynyille ja patjalle.. YÖK! Muutenkin kämppä haisee pahalle juurikin peitteiden takia.

Verta on tullut muutaman kerran, kaksi kertaa todela vähän ja eilen tuli hieman reippaammin, ehkä noin 1/3 desin verran koska kävin paskalla ja ponnistelin sitten liikaa :/ Se onneksi tyrehtyi noin viidessä minuutissa itsestään :)

Koko ajan on ollut myös KAUHEA nälkä. Varsinkin kebab ranskalaisilla ja Lidlin jalkapallosämpylä juustolla ja lihaleikkeellä himottaa niin pirusti!! Heti kun nämä peitteet lähtevät ja kipu on poissa niin ostan näitä karkkia ja Kartanon valkosipuli/kerma sipsejä American dipillä! Ja niitä Samba mitälie sipsejä myös!

En ole pystynyt syömään juuri mitään muuta kuin vanukkaita, rahkoja ja Saarioisten kiisseleitä ja vispipuuroa :( Painoakin on lähtenyt jotain 2-4kg :'(

Ja kuten lääkäri kertoi, Panacod aiheuttaa ummetusta! Itselläni oli ummetusta leikkauksen jälkeen 9 päivää :o Ostin kyllä Duphalacia mutta aloin käyttämään sitä vähän liian myöhään :P Ja harmittaa kun tuli ostettua se 15e maksava pullo kun pienemmällä olisi pärjännyt helposti, Duphalacia meni vain 3-4 mitallista :P

Hmm.. No tällä hetkellä olo on ihan hyvä. Kurkussa on enää minimaalista kipua ja taidan lopettaa myös Buranan ottamisen tänä iltana.. Ei ole terveellistä vetää noita kipulääkkeitä hillittömiä määriä ;) Maksa ja vatsa EI kiitä.

Uvula on back to normal. Itseäni mietityttää tuo peitteiden irtoaminen. Itselläni ei ole vielä irronnut kuin pieni osa ja nekin varmaan nukkuessa? Ovatko peitteet kovia eli sellaisia mitä tulee kun saat haavan käteen ja siihen muodostuu rupi? Vai enempi sellaisia paksun liman kaltaisia? :o Jos joku tietää niin pliis kertokaa :)

Ei tässä nyt sen kummempaa.. Roskaruokaa tekee mieli niin perkeleesti mutta vielä pitää odottaa "virallisesti" keskiviikkoon eli 4-5 :/

2

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • risaton tänään :)

      Unohtui mainita.. Se oli ikävän tuntuista kun ensimmäisen viikon ajan kun joi esim vettä, nielaistessa osa vedestä jäi lillumaan tuonne missä risat olivat ennen ja uudelleen nielaisu auttoi tähän :(

    • Mä oonhan risaton

      Hei kiitos kertomuksesta! Sinnittelen täällä neljättä päivää ja tekis mieli takoa päätä seinään. Panacodista maha sekasin kans ja mulla vielä pahoinvointia niin lopetin sen jo toissapäivänä, nyt vaan buranalla ja paracetamolilla vetelen. Nieleminen sattuu edelleen niin vimmatusti ei niinkun mitään merkkejä hellittämisestä... Jätskiä vedin ihan simona kaksi ekaa päivää koska se auttoi kipuun (PALJON) mutta sen jälkeen ei makea maistunut ollenkaan, pitäisi varmaan mehujäätä kokeilla taas. Sipsit on kans himottanu aina vähän välii niin törkeesti et niitä kiskon varmaan neljä pussia kun sitten saan. Jos tästä selvii ni huhhuh!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3414
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3210
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2822
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2072
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1835
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      140
      1460
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1260
    Aihe