Åbo akademin ym 2014 tutkimus RKP:n kannalta

heikki_tala

on aika lohdutonta luettavaa. Carl Haglund onkin kiirehtinyt vähättelemään tämän jättitutkimuksen (yli 40.000 hengen otos) tuloksia HBL:ssä. Tulos on tosi haasteellinen suomenruotsalaisille, sillä 75 prosenttia suomalaisisa haluaa pakkoruotsin pois ja 62 % mielestä koulussa olisi hyödyllisempää opiskella muuta kieltä kuin ruotsia.

Kaikki muut kysymykset jakavat suomenkielisen väestön (89 % kansasta) melkein kahtia. Viimeksi kuluneiden 20 vuoden aikana suomalaisten suhtatuminen on muuttunut kielteisemmäksi ja se näkyy jopa suomenruotsalaisten teettämissä tutkimuksissa (Folktinget 1996, Magma 2008 ja 2013 sekä Äboakademi ym 2014).
http://www.simplesite.com/Tala/13312245?i=99649712

Åbo akademin sekä Turun ja Tampereen yliopistojen tutkimus ruotsin kielestä ja suomenruotsalaisista 2014

- Ruotsin kielen opetuksen tulee olla vapaaehtoista 75 % kyllä pitää
- Koulussa olisi hyödyllisempää opiskella muuta kieltä kuin ruotsia 62 % kyllä
- Rkp:llä on kokoonsa nähden liikaa vaikutusvaltaa Suomessa 58 % kyllä on
- Valtio ja kunnat käyttävät liikaa rahaa ruotsin kieleen 53 % kyllä
- Suomenruotsalaiset ovat etuoikeutettu ryhmä 50 % kyllä ovat
- On kohtuutonta vaatia julkisia palveluja muulla kuin suomella 48 % kyllä on
- Suomelle on taloudellista hyötyä kaksikielisyydestä 47 % ei ole
- Kaksikielisyydestä on hyötyä vain suomenruotsalaisille 46 % on
- Hyviin suhteisiin muihin pohjoismaihin tarvitaan ruotsia 40 % ei tarvita
- Ruotsin kieli on olennainen osa yhteiskuntaa 36 % ei ole
- Johtavien poliitikkojen olisi hallittava suomi ja ruotsia 32 % ei tarvitse
- Ruotsin kielen ja kulttuurin häviäminen olisi vahinko 31 % ei olisi

119

252

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pakkopois...........

      Jossain tutkimuksessa muutama vuosi sitten suruistakin n. 40-45% halusi luopua pakkosuomenruotsista, sekin oli todellinen shokki Rkp:lle.

      • tiedoksi.

        Ainakin YLE:n tilaamassa viimeisessä kielikyselyssä 39% suruista ilmoitti kannattavansa kielivapautta. Luku on nousemaan päin.


    • ja heti

      Pakkoruotsi pois!

    • On erinomaista, että suomenruotsalaiset ovat tehneet/teettäneet näitä tutkimuksia suomalaisten suhtautumisesta pakkoruotsiin, ruotsin kieleen ja suomenruotsalaisiin jo parin kymmenen vuoden ajan. Rkp puheenjohtajineen ampuu aina alas suomenkielisten tekemät tutkimukset, mutta nyt heillä ja meillä on suomenruotsalaisten itsensä tekemät tutkimukset ja kerta kerralta ne ovat aiheuttaneet kylmiä väreitä suomenruotsalaisten selkäpiissä, sillä he tietävät, mitä on tulossa.

      Ylioppilastutkinnon rakenneuudistus vuonna 2004 on hyvä ennakkotapaus. Rkp viivytti kokeilua melkein 10 vuotta ja sai vastaansa 40.000 suomenkielistä lukiolaista. Vajaassa kuukaudessa Rkp:n selkäranka oli katkaistu heidän vaatimassaan äänestyksessä Vanhasen toisessa hallituksessa.

      Nyt on menossa sama pakkoruotsiasiassa, kun yli 62.000 suomalaista allekirjoitti kansalaisaloitteen kielivapauden puolesta. Äbo akademin ym tutkimus on erinomainen tuki aloitteen saattamiseksi maaliin.

      http://www.simplesite.com/Tala/13312245

      • Asplund

        Onko kalloja mitattu.


      • Ihraton mies

        Heikki Tala ei puhu mistään muusta poliittisesta puolueesta kuin RKP. Hän ei ilmeisesti ymmärrä, että muut kuin RKP ratkaisevat aloitteen kohtalon eduskunnassa. Mutta Talahan on IHRA-mies. Se selittää kaiken.


      • C/R
        Ihraton mies kirjoitti:

        Heikki Tala ei puhu mistään muusta poliittisesta puolueesta kuin RKP. Hän ei ilmeisesti ymmärrä, että muut kuin RKP ratkaisevat aloitteen kohtalon eduskunnassa. Mutta Talahan on IHRA-mies. Se selittää kaiken.

        Totta, pitäisi selvittää kuinka paljon eri puolueet saavat rkp-myötämielistä rahaa. Rkp on joka tapauksessa tuon korruption moottori. Suomessa rehottaa rakenteellinen korruptio, jota koko puoluekoneisto tukee. Rkp lienee härskein koska sillä on eniten rahaa käytössä. Tuo raha lienee suurimmalta osalta revitty suomalaisten työntekijöiden nahasta.


      • jokkex_
        Ihraton mies kirjoitti:

        Heikki Tala ei puhu mistään muusta poliittisesta puolueesta kuin RKP. Hän ei ilmeisesti ymmärrä, että muut kuin RKP ratkaisevat aloitteen kohtalon eduskunnassa. Mutta Talahan on IHRA-mies. Se selittää kaiken.

        "Heikki Tala ei puhu mistään muusta poliittisesta puolueesta kuin RKP. Hän ei ilmeisesti ymmärrä, että muut kuin RKP ratkaisevat aloitteen kohtalon eduskunnassa."

        Puolueista ainoastaan RKP pystyy ratkaisemaan asian yksin. Muille puolueille pakkoruotsin poisto sopii kunhan RKP ei vaadi sitä.


      • 2 > 1

        "On erinomaista, että suomenruotsalaiset ovat tehneet/teettäneet näitä tutkimuksia suomalaisten suhtautumisesta pakkoruotsiin"

        Ei kai kenelläkään voi olla suurempaa tarvetta ja mielenkiinnostusta juuri tuotsa. Kuka sen sitten tekisi ellei omat?

        " Rkp puheenjohtajineen ampuu aina alas suomenkielisten tekemät tutkimukset"

        Höpöhöpö. Tuohon uskoo vain tosiuskovaiset, mutta heille kai tämänkin paimenkirjeesi on tarkoitettu.

        "Ylioppilastutkinnon rakenneuudistus vuonna 2004 on hyvä ennakkotapaus."

        Suurempaa vahinkoa ei ole kouluissamme tehty miesmuitsiin. Melkien kaikkien lukion oppiaaineiden oppimistulokset ovat heikenneet. Pakko on erinomainen renki. Varsinkin lapsille ja nuorille.

        Ruotsinkieli on kuitenkin pysynyt kolmanneksi suosituinmpana valinnaisenakin. Mutta englanita lukuunottamattta muut vieraat kielet ovat ottaneet nokkiinsa aivan valtavasti. Ja tällaisia kolossaaleja mokia Tala fanittaa!! Kummallinen ukko.

        "Nyt on menossa sama pakkoruotsiasiassa, kun yli 62.000 suomalaista allekirjoitti kansalaisaloitteen kielivapauden puolesta."

        Siitä äänestetään kuukauden siällä. Eduskunta on sitten puhunut. Ja pulinat pois. Asiaa ei nosteta ainakaan seuraavan hallitusohjelmaan. Näin on Sipilä asian linjannut vastustamassaan homolaissakin.

        JOS aloite hylätään tietyt tahot syyttäövät siitä taas vähemmistöä, vaikka päätöksen taas teki enemmistö.


    • Pakkoruotsi pois!!!!

      75% suomalaisista kannattaa pakkoruotsin lakkauttamista!!!

      Kun tulos on saatu surujen tekemän tutkimuksen tuloksena, niin tulosta ei voi ohittaa!

      Nyt olisi Stubilla näytön paikka!

      Pakkoruotsi pois suomenkielisistä kouluista! Joka tasolta! Heti!

      www.ruotsivapaaehtoiseksi.fi

      Heti! Nopeesti!

      • eduskuntavaalit

        Vain vaalit ovat virallisia kalluppeja. Ei eduskunta voi lähteä hyppelemään kaiken maailman kalluppien perässä. Kyllä kansa tietää mutta eduskuntavaaleissa tieto mitataan.


      • huom.
        eduskuntavaalit kirjoitti:

        Vain vaalit ovat virallisia kalluppeja. Ei eduskunta voi lähteä hyppelemään kaiken maailman kalluppien perässä. Kyllä kansa tietää mutta eduskuntavaaleissa tieto mitataan.

        Ei kyse ole yhdestä tai kahdestakaan kyselystä tai tutkimuksesta. Kyllä kansalaisten mielipide on tullut vuosien mittaan selville KAIKILLE monin eri tavoin.

        Kyse on vain siitä, että alkaako päättäjät noudattamaan kansalaisten enemmistön selvää tahtoa, kuten demokratiassa tietysti kuuluu tehdä.


      • 100 % !!!

        75% vastustaa pakkoruotsia mutta muistettakoot kuitenkin se, että tuon puolueellisen tutkimustuloksen ovat tehneet suomenruotsalaiset itse, eli todellinen luku on tod. näk. lähempänä 100%


      • Täyttä hulluutta!
        100 % !!! kirjoitti:

        75% vastustaa pakkoruotsia mutta muistettakoot kuitenkin se, että tuon puolueellisen tutkimustuloksen ovat tehneet suomenruotsalaiset itse, eli todellinen luku on tod. näk. lähempänä 100%

        No ehkei aivan sata mutta 95% kansasta on varmasti sitä mieltä että pakkoruotsin aika on ohitse Suomessa. Suomessa tapa on ollut tosin se, että 95% valtaväestö taipuu pienen 5% vähemmistön tahtoon, olkoonpa se sitten miten älytön tahansa.


      • Vastusta pakkoruotsi

        Kiva, kun Heikki Tala on taas palstoilla. Saamme kuulla ja lukea hänen uusimpia mielipiteitään. Lisää vaan tätä hyvää ja muistakaa käydä äänestämässä vaaleissa sitä oikeaa puoluetta, joka ymmärtää vastustaa pakkorutsia.


      • 2 > 1

        "75% suomalaisista kannattaa pakkoruotsin lakkauttamista!!!"

        Parin viikon päästä asiasta äänestetään eduskunnassa. Nyt miutataan oletteko te tehnyt työnne niin hyvin että saatte yli 50% päättäjistä puolellenne.

        Jos ette see niin sitten pulinat pois! Asiaan ei palata ensi hallituksessa. Edusjinnan päätöksiä kunnioitetaan silloinkin kun ne eivätr ole mieleen.

        ----------

        Mutta senhän me jo tiedämme että jos enemmistö äänestää teitä vastaan ja te häviätte, niin tulette syyttämään siitä vähemmistöä. Sen verran reppanoita te olette.


    • Jep!

      Nuo ovat mielenkiintoisia tietoja ja lukuja. Mutta kysymys "suhtautumisesta ruotsin kieleen" on asiaton kysymys!
      Ei kukaan vastusta mitään kieltä ja kulttuuria sinänsä. Tai ainakin hyvin harvat. Siksi tuollainen kysymys ei ole mikään vastapaino pakkoruotsin vastaisuudelle.
      Varmasti 90% kansalaisista suhtautuu myönteisesti saamen kieleen ja saamelaisuuteen. Ymmärrätte varmaan pointin?

      Svekotutkijat vain tekevät noita nollakysymyksiä, jotta pakkoruotsin vastaisuus saisi muka vastapainoa eikä se tuntuisi niin painavalta.

    • C.E.

      "Carl Haglund onkin kiirehtinyt vähättelemään tämän jättitutkimuksen (yli 40.000 hengen otos) tuloksia HBL:ssä."
      Niin, välillä tuntuu että objektiivisesti oikean ja todellisuutta kuvaavan tuloksen sijasta, näille pakkoruotsia tukeville tahoille on tärkeämpää saada oikeanlainen tulos, tai sitten ainakin oikealla ja sopivalla tavalla tulkita julkisuudessa tuloksia.

      Eli jos kansa vastustaa, niin kyselyn tulos ei ole merkittävä ja sitä voi ja suorastaan pitää vähätellä, jos taas kansa olisi tukenut pakkoruotsia, niin epäilen etteikö asiaa olisi pidetty esillä lähes päivittäin uutisissa ja lehdissä ainakin vaaleihin asti, merkittävänä ja sitovana mielipiteenä.

      • Lukiolainen LPR

        Tutkimus pitäisi tehdä niin, että kysyttäisiin niiltä, jota pakkoruotsi eniten haittaa.
        Koululaisilta ja niiden vanhemmilta kunnissa, joissa ei ole merkittävästi ruotsinkielisiä

        Myönteisesti ruotsiin löytyy niistä harvoista kunnista, joissa ruotsinkielisiä asuu.
        Muuaalla vastustus lienee luokkaa 95%.

        ÅA ei ole puolueeton akateeminen tutkimusinstituutti. Tutkimuksen tehneet professorit ovat lianneet kyseisen arvonimen koululaisten keskuudessa.


      • C.E.
        Lukiolainen LPR kirjoitti:

        Tutkimus pitäisi tehdä niin, että kysyttäisiin niiltä, jota pakkoruotsi eniten haittaa.
        Koululaisilta ja niiden vanhemmilta kunnissa, joissa ei ole merkittävästi ruotsinkielisiä

        Myönteisesti ruotsiin löytyy niistä harvoista kunnista, joissa ruotsinkielisiä asuu.
        Muuaalla vastustus lienee luokkaa 95%.

        ÅA ei ole puolueeton akateeminen tutkimusinstituutti. Tutkimuksen tehneet professorit ovat lianneet kyseisen arvonimen koululaisten keskuudessa.

        "Tutkimus pitäisi tehdä niin, että kysyttäisiin niiltä, jota pakkoruotsi eniten haittaa.
        Koululaisilta ja niiden vanhemmilta kunnissa, joissa ei ole merkittävästi ruotsinkielisiä"
        Etkö ole lukenut palstaa, surujen mukaan pakkoruotsista pitää päättää vanhemmat ja poliitikot, eikä koululaisilta tai opiskelijoilta pidä kysyä mitään.

        Sitten kun vanhempana vastustat pakkoruotsia sen ja virkamiesruotsin läpikäyneenä, niin silloinkaan ei enää pakkoruotsittajien mielestä tule kuunnella meidän mielipidettä, koska asia ei koske meitä enää.

        "ÅA ei ole puolueeton akateeminen tutkimusinstituutti. Tutkimuksen tehneet professorit ovat lianneet kyseisen arvonimen koululaisten keskuudessa. "
        Minusta ÅA teki hyvän tutkimuksen, sillä he kuitenkin julkaisivat myös heidän intressiryhmälle kielteisen tutkimustuloksen.

        Enemmänkin ongelma on näiden tutkimustulosten julkisessa käsittelyssä, sillä se näyttää olevan varsin tarkoitushakuista, eli nytkin useat sururyhmät ovat pyrkineet vähättelemään ja vaimentamaan kyselyn tulosta. Ei ole epäilystäkään etteikö olisi noussut valtava meteli pakkoruotsin lisäämiseksi, jos lähellekään puolet olisi kannattanut pakkoruotsia.


      • 2 > 1

        ""Carl Haglund onkin kiirehtinyt vähättelemään tämän jättitutkimuksen (yli 40.000 hengen otos) tuloksia HBL:ssä.""

        Niin, CH siis muistutti siitä että toisaalta kansalaiset haluavat toisen kotimaisen valinnaiseksi, mutta samalla haluavat ylläpitää kaksikielisyyttä, omakielleisiä palveluja ja jopa sen rttä poliittikot osaavat kumpaakin kieltä. Näistä nettifennot ymmärettävistä syistä takertuvat vain yhteen.

        Kanan tahdot toteuttaminen vaatisi laajempia ratkaisuja kuin vain pakollisuuden poistaminen. Näitä vaihtoehgtoja kukaan ei ole esittänyt, eli jäljelle jää vallitseva malli.

        Valinnaisuustaistelijoiden olisi aikoja sitten pitänyt ymmärtää että vain yhden teeman rummuttaminen - vielä hyvin epäsympaattisella syyllistämisen taktiikalla - ei kerta kaikkiaan riitä uudeksi vaihtoehdoksi kansan tahdon, ja tarpeen, tyydyttämiseksi.

        Parin viikon kuluttua demokartia puhuu kun kansallisaloitteesta äänestetään. Veikkaukseni on että enemmistö päättäjistä EI pidä aloitteen mallia maamme kannlta parempana kuin nykymallia (jossa siinäkin tiedetään olevan ongelmia).

        Jos suomenkielinen enemmistö äänestää nykymallin puokesta, tiedämme että tietyt piirit syllistävät vähemmistöä tästäkin. Surullisen änkyrämielistä, mutta totta.


    • Pois pakkoruotsi!

      Tutkimushan jatkuu vielä. ÅA yrittää kehittää menetelmiä, joilla julkinen keskustelu saataisiin sensuroitua ja aloitettua moderointi, jolla kansa "tajuaisi", että kaksikielisyys vaatii pakkoruotsin ja pakkoruotsi turvaa kaksikielisyyden.
      Kansahan on ÅAn mukaan "ristiriitainen", kun se samaan aikaan hyväksyy kaksikielisyyden, mutta ei halua olla rakentamassa sitä omalla panoksellaan.
      Saattaa käydä kyllä päinvastoin eli kansa kääntyy pakkoruotsin lisäksi myös kaksikielisyysjärjestelmää ja ruotsin erityisasemaa vastaan, jos keskustelua aletaan ylhäältä ohjailla eliitin mielen mukaiseksi! Eliitteihinhän ÅA luottaa, eli eliittien pitäisi nyt kääntää kansan mielipide pakolle suotuisaksi!

      • räpellyskeskustelua

        Jos todella alettaisiin keskustella Suomen kaksikielisyydestä niin se olisi hyvä asia. Pakkoruotsikeskustelu on aika kevyttä huulenheittoa. Kaksikielisyyden säilyttämisessä tai poistamisessa mentäisiin sisälle suomalaisuuden perusasioihin. Tiedän, että keskustelu avaisi suomalaisten silmät ihan uudella tavalla ja pakollinen ruotsikin ymmärrettäisiin ihan toisella tavalla positiivisesti kuin tämän räpellyskeskustelun yhteydessä.


      • pos pos pos
        räpellyskeskustelua kirjoitti:

        Jos todella alettaisiin keskustella Suomen kaksikielisyydestä niin se olisi hyvä asia. Pakkoruotsikeskustelu on aika kevyttä huulenheittoa. Kaksikielisyyden säilyttämisessä tai poistamisessa mentäisiin sisälle suomalaisuuden perusasioihin. Tiedän, että keskustelu avaisi suomalaisten silmät ihan uudella tavalla ja pakollinen ruotsikin ymmärrettäisiin ihan toisella tavalla positiivisesti kuin tämän räpellyskeskustelun yhteydessä.

        Mitä vitun positiivista voi olla matalotsaisessa suomalaisuutta vihaavassa Norrback närpesloisessa.


      • Pois pakkoruotsi!
        räpellyskeskustelua kirjoitti:

        Jos todella alettaisiin keskustella Suomen kaksikielisyydestä niin se olisi hyvä asia. Pakkoruotsikeskustelu on aika kevyttä huulenheittoa. Kaksikielisyyden säilyttämisessä tai poistamisessa mentäisiin sisälle suomalaisuuden perusasioihin. Tiedän, että keskustelu avaisi suomalaisten silmät ihan uudella tavalla ja pakollinen ruotsikin ymmärrettäisiin ihan toisella tavalla positiivisesti kuin tämän räpellyskeskustelun yhteydessä.

        Poliittinen eliitti suhtautuu keskusteluun samalla logiikalla kuin koko Ruotsin poliittinen eliitti suhtautuu ruotsidemokraatteihin. 13 % kannatus tulisi ottaa jotenkin huomioon päätöksenteossa eikä lakaista maton alle..
        Suomessa kaksikielisyyteen suhtautuu ÅA: mukaan kriittisesti
        huomattavasti suurempi osuus kuin 13 %, noin puolet kansasta,
        loput eivät ole ajatelleet asiaa.
        Mutta kuten sanottu, poliittiselle eliitille kysymys on tabujen tabu..
        onhan jo pelkkä pakkoruotsi tabu!

        Toisaalta kansalaiskeskustelua voi käydä myös turuilla ja toreilla,
        missä ei ole moderaattoreita estämässä mielipiteenvaihtoa.

        "Suomalainen, miten sinä hyödyt virallisesta kaksikielisyydestä ??"
        "Kuka hyötyy sinun kustannuksellasi ?"

        Siinä pari keskustelunavausta..


      • 2 > 1

        "Tutkimushan jatkuu vielä. ÅA yrittää kehittää menetelmiä, joilla julkinen keskustelu saataisiin sensuroitua ja aloitettua moderointi"

        Salalliittoteorioita pukkaa. Taas!

        Surullisen surkealla tollalla on joidenkin järjenjuoksu.


      • 2 > 1
        pos pos pos kirjoitti:

        Mitä vitun positiivista voi olla matalotsaisessa suomalaisuutta vihaavassa Norrback närpesloisessa.

        "Mitä ***** positiivista voi olla matalotsaisessa suomalaisuutta vihaavassa Norrback närpesloisessa. "

        Eli tarkaan ottaen missä? Norrback rakastaa suomalaisuutta siinä missä me muutkin. Ja hän on tehnyt erittäin paljon sen puolesta jopa erilaisissa ministeripesteissä.

        Kuka sinä olet hänen isänmaallisuuttaan kyseenalaistamaan? Älä herranb tähden sekoita isänmaallisuutta äärikansallismielisyyteen.

        Äärikansallismielisyys on isänmaallisuuden pahin vihollinen. Ääärikansallismielisyys on suomalaisuuden - talvisotahengen - pahin vihollinen. Nettifennoilu on äärikansallismielisyyttä, kuten on hommalaisuus, suomensisulaisuus, kansallisrintamalaisuus jne..


      • 2 > 1
        Pois pakkoruotsi! kirjoitti:

        Poliittinen eliitti suhtautuu keskusteluun samalla logiikalla kuin koko Ruotsin poliittinen eliitti suhtautuu ruotsidemokraatteihin. 13 % kannatus tulisi ottaa jotenkin huomioon päätöksenteossa eikä lakaista maton alle..
        Suomessa kaksikielisyyteen suhtautuu ÅA: mukaan kriittisesti
        huomattavasti suurempi osuus kuin 13 %, noin puolet kansasta,
        loput eivät ole ajatelleet asiaa.
        Mutta kuten sanottu, poliittiselle eliitille kysymys on tabujen tabu..
        onhan jo pelkkä pakkoruotsi tabu!

        Toisaalta kansalaiskeskustelua voi käydä myös turuilla ja toreilla,
        missä ei ole moderaattoreita estämässä mielipiteenvaihtoa.

        "Suomalainen, miten sinä hyödyt virallisesta kaksikielisyydestä ??"
        "Kuka hyötyy sinun kustannuksellasi ?"

        Siinä pari keskustelunavausta..

        "Poliittinen eliitti suhtautuu..."

        Puisevaa retoriikkaa. Jätä tuo Soinille joka hänkään ei enään oikein osaa sitä uskottavasti. Ja hän on sentään harjoitellut.

        Suomen eduskunta päättää - eikä suinkaan mikään "eliitti".


    • Bonne chance

      Miten niin lohdutonta luettavaa? Suomenruotsalaiset toivovat nyt vaan, että kielienemmistö ottaisi vastuuta asiassa joka koskeekin vain heitä. Aloittaja yrittää provosoida ja moukaroida vähemmistöä. Raukkamaista. Mutta se ei toimi. Kyllä nämä tutkimukset ovat Rkp:nkin syynissä. Rkp:n virallinen linja on turhan tiukka, mutta puolueen meppi ja varapj Nils Torvalds on sanonut, että pakkoruotsi ei toimi ja se pitäisi poistaa. Haglundkin on todennut, että näiden galluppien myötä asia pitää tarkastella uudestaan. Eli pakkoruotsi ja virkamiespakko pois vaan, ei se meidän asemaa horjuta. Mutta pakkopaita on siis enemmistön itselleen laittama, ja vain enemmistö voi sen ottaa pois.

      • --------------------

        Mutta kun te aina itkette aina, kun teistä jotain sanotaan.


      • vastuunotto?

        Kielienemmistö on yrittänyt kyllä "ottaa vastuuta", mutta kun RKP ja muut surutahot ovat kanssa "ottaneet vastuuta" korruptoimalla muiden puolueiden johdot!

        Eli kyllä marssijärjestys on selvä. Surutahojen pitää itse ilmoittaa, että eivät vaadi pakkoruotsitusta. Sitten pelokkaat tai ahneet suomalaispäättäjät lähtevät mukaan.


      • jokkex_
        vastuunotto? kirjoitti:

        Kielienemmistö on yrittänyt kyllä "ottaa vastuuta", mutta kun RKP ja muut surutahot ovat kanssa "ottaneet vastuuta" korruptoimalla muiden puolueiden johdot!

        Eli kyllä marssijärjestys on selvä. Surutahojen pitää itse ilmoittaa, että eivät vaadi pakkoruotsitusta. Sitten pelokkaat tai ahneet suomalaispäättäjät lähtevät mukaan.

        "Kielienemmistö on yrittänyt kyllä "ottaa vastuuta", mutta kun RKP ja muut surutahot ovat kanssa "ottaneet vastuuta" korruptoimalla muiden puolueiden johdot!"

        Aivan, kuten Kokoomuksen Jyväskylän puoluekokouksessa svekojen korruptoima johto siivuutti äänestystuloksen.


      • niinpäsniin.
        jokkex_ kirjoitti:

        "Kielienemmistö on yrittänyt kyllä "ottaa vastuuta", mutta kun RKP ja muut surutahot ovat kanssa "ottaneet vastuuta" korruptoimalla muiden puolueiden johdot!"

        Aivan, kuten Kokoomuksen Jyväskylän puoluekokouksessa svekojen korruptoima johto siivuutti äänestystuloksen.

        "Eli kyllä marssijärjestys on selvä. Surutahojen pitää itse ilmoittaa, että eivät vaadi pakkoruotsitusta. Sitten pelokkaat tai ahneet suomalaispäättäjät lähtevät mukaan."

        Kaikkien vanhojen puolueiden johdossa henkilöt jotka jostain käsittämättömästä syystä pitää kiinni pakkoruotsista!
        Vaikkakin RKPn linja erittäin tiukan yksisilmäinen, eihän se kykenisi vastustamaan Kokoomuksen, SDPn, Keskustan päätöstä uudistaa suomen kielipolitiikka jos niikseen.

        Marssijärjestys on että suuret vanhat puolueet herää todellisuuteen suomalaisten enemmistön ajatusta tukemaan.


      • "Suomenruotsalaiset toivovat nyt vaan, että kielienemmistö ottaisi vastuuta asiassa joka koskeekin vain heitä."
        -- Miksi ne sitten ovat niin usein juuri suomenruotsalaisia RKP:läisiä, jotka antavat lausuntoja siitä, että kielipakottamisen on jatkuttava?

        Jos ruotsinkielinen äänestää RKP:tä, hän hyväksyy kielipakottamisen. Niin yksinkertaista se on.


      • tuomas tii
        jokkex_ kirjoitti:

        "Kielienemmistö on yrittänyt kyllä "ottaa vastuuta", mutta kun RKP ja muut surutahot ovat kanssa "ottaneet vastuuta" korruptoimalla muiden puolueiden johdot!"

        Aivan, kuten Kokoomuksen Jyväskylän puoluekokouksessa svekojen korruptoima johto siivuutti äänestystuloksen.

        Foktingetin johtaja on Kokoomuksen Kimmo Sasi . Se on sairas linkki RKPn ja päähallituspuolueen välillä.


      • tuomas tii
        vastuunotto? kirjoitti:

        Kielienemmistö on yrittänyt kyllä "ottaa vastuuta", mutta kun RKP ja muut surutahot ovat kanssa "ottaneet vastuuta" korruptoimalla muiden puolueiden johdot!

        Eli kyllä marssijärjestys on selvä. Surutahojen pitää itse ilmoittaa, että eivät vaadi pakkoruotsitusta. Sitten pelokkaat tai ahneet suomalaispäättäjät lähtevät mukaan.

        Ruotsinkielinen raha palkitsee mediaa, kun se nuoleskelee ruotsinkielisiä,
        Esim Hesari ja Saska Saarikoski ovat saaneet tuhansia euroja palkintorahaa pakkoruotsin kannattamisesta.
        Maakuntalehdet kirjoittavat samoin pakkoruotsia puolustavia kirjoituksia odottaen saavansa myös säätiörahaa.
        Sääriöraha korruptoi ruotsin kielen aseman vahvistamiseksi.


      • 100%
        jphakkinen kirjoitti:

        "Suomenruotsalaiset toivovat nyt vaan, että kielienemmistö ottaisi vastuuta asiassa joka koskeekin vain heitä."
        -- Miksi ne sitten ovat niin usein juuri suomenruotsalaisia RKP:läisiä, jotka antavat lausuntoja siitä, että kielipakottamisen on jatkuttava?

        Jos ruotsinkielinen äänestää RKP:tä, hän hyväksyy kielipakottamisen. Niin yksinkertaista se on.

        Olet oikeassa.


      • älä sotkeudu vaan
        jphakkinen kirjoitti:

        "Suomenruotsalaiset toivovat nyt vaan, että kielienemmistö ottaisi vastuuta asiassa joka koskeekin vain heitä."
        -- Miksi ne sitten ovat niin usein juuri suomenruotsalaisia RKP:läisiä, jotka antavat lausuntoja siitä, että kielipakottamisen on jatkuttava?

        Jos ruotsinkielinen äänestää RKP:tä, hän hyväksyy kielipakottamisen. Niin yksinkertaista se on.

        Pysy sinä Häkkinen vaan oman kielesi kimpussa mutta älä sotkeudu ruotsinkielisten asioihin. Kai vastaavuus pelittää?


      • Kuka puhuu!
        älä sotkeudu vaan kirjoitti:

        Pysy sinä Häkkinen vaan oman kielesi kimpussa mutta älä sotkeudu ruotsinkielisten asioihin. Kai vastaavuus pelittää?

        Sanoo nettisveko, joka täysin hyväksyy ja kannattaa sitä, että RKP ja muut surutahot työkseen puuttuvat suomenkielisten kieliasioihin!? Huhhuh...


      • älä sotkeudu vaan kirjoitti:

        Pysy sinä Häkkinen vaan oman kielesi kimpussa mutta älä sotkeudu ruotsinkielisten asioihin. Kai vastaavuus pelittää?

        En minä sekaannukaan ruotsinkielisten asioihin - pakkoruotsi on suomenkielisten asia, ja siihen minä sekaannun. Miksi ruotsinkieliset haluavat pakottaa suomenkieliset opiskelemaan ruotsia? Mikseivät he ole sekaantumatta meidän kielivalintoihimme? Kai vastaavuus pelittää?


      • kenties siksi että
        jphakkinen kirjoitti:

        En minä sekaannukaan ruotsinkielisten asioihin - pakkoruotsi on suomenkielisten asia, ja siihen minä sekaannun. Miksi ruotsinkieliset haluavat pakottaa suomenkieliset opiskelemaan ruotsia? Mikseivät he ole sekaantumatta meidän kielivalintoihimme? Kai vastaavuus pelittää?

        "Miksi ruotsinkieliset haluavat pakot..."

        "Den finlandssvenska argumenteringen är ett oanalytiskt rabbel där man blandar ihop andras läroplaner, språkpolitik, minoritetspolitik, nationalspråk, grundlag, hotande fascism, hån och nedsättande epitet i ett enda anything goes."


      • Dumb O
        älä sotkeudu vaan kirjoitti:

        Pysy sinä Häkkinen vaan oman kielesi kimpussa mutta älä sotkeudu ruotsinkielisten asioihin. Kai vastaavuus pelittää?

        Eikös YLE:n pätemättömällä urheilutoimittajalla ole muutakaan tekemistä?


      • Ei perusteltu
        -------------------- kirjoitti:

        Mutta kun te aina itkette aina, kun teistä jotain sanotaan.

        Lehmänkaupalla aikaansaatu kouluaine


      • 2 > 1

        "Nils Torvalds on sanonut, että pakkoruotsi ei toimi ja se pitäisi poistaa"

        Jep. Ja se poistuu heti kun pöydällä on sellainen kokonaisuus jota maamme kansanedustajien enemmistö pitää parempana kuin nykymallia (jossa on heikkouksia).

        Mutta suurista puheista huolimatta PS, joka on ainoa puolue joka on ohjelmaansa tämän sisällyttänyt, ei ole mitään parempaa kokonaisuutta tähän vyyhtiin tuonut pöydälle.

        Sitä odotellessa mennään nykyisellä puutteineen kaikkineen. Ehkä teidän tulisi itse ymmärtää että se kuuluisa vaihtoehto B ei tule puolueilta jotka ovat tyytyväisiä nykyiseen, tai puolueilta joille asia on liian vähäpätöinen.

        Vaihtoehtoa B ette saa valmiiksi vain syyllistämällä vähemmistöä. Se taktiikka on nähty. Se ei toimi.


      • 2 > 1
        jphakkinen kirjoitti:

        "Suomenruotsalaiset toivovat nyt vaan, että kielienemmistö ottaisi vastuuta asiassa joka koskeekin vain heitä."
        -- Miksi ne sitten ovat niin usein juuri suomenruotsalaisia RKP:läisiä, jotka antavat lausuntoja siitä, että kielipakottamisen on jatkuttava?

        Jos ruotsinkielinen äänestää RKP:tä, hän hyväksyy kielipakottamisen. Niin yksinkertaista se on.

        "Jos ruotsinkielinen äänestää RKP:tä, hän hyväksyy kielipakottamisen."

        Ei suinkaan! Esimerkisi Nils Torvalds mitä ilmeisimmin äänestää RKP:a ja hän vastustaa pakollisuuutta.

        Se nyt vain on niin että te ette voi syllistää kansanosaa yhden puolueen varjolla. Mutta koska muuta ette osaa, niin tulette jatkamaan, tietäen itsekin tekevänne väärin.

        Henkilökohtaisesti pakollisuuden poistaminen olis minun etujeni mukaista, mutta jos olisin poliitikko minun pitäis ajaa koko kansan etua. Näissä oloissa äänestäisin kansanaloitteen puolesta henkilönä ja sitä vastaan poliitikkona.

        Näin tekee suurin osa eduskuntamme poliitikoista parin viikon kuluttua - kansan puolesta. Muutama äänestää vastaan lähinä irtopisteidenhenkitamielessä koska vaalit ovat ovella.

        Ja nettifennot syyllisävät vähemmistöä siitä mistä enemistö päätti. Rappanat.


    • pakkoruotsi roskiin!

      Missä ruotsin kieli, siellä ongelma.

      Ongelman ratkaisemiseksi: www.ruotsivapaaehtoiseksi.fi

      Ja elämä jatkuu taas onnellisena, kunhan pakkoruotsista päästään eroon!

      • 2 > 1

        "Ja elämä jatkuu taas onnellisena, kunhan pakkoruotsista päästään eroon! "

        Sekö on onnellisen ja onnettoman elämän välinen ero nettifennoille? Kummallista. Nettifennhan on aikoja sitten ohittanut sen iän jolloin nuo muutamat viikkotunnit olivat ohjelmassa.

        Vai onko niin että nettoifenno nauttii kun luulee jonkun toisen kärsivän? Voit olla varma että suomenkielinen kärsii enemmän jos eduskunta äänestää aloitteen mukaisesti. SIKSI enemmistö ei tule äänestämään sen mukaisesti.


    • Sehän on selvä että

      Tulos on Katastrooffi kun omat tutki

      Ja tulosta on mahdoton kumota väittämällä fennojen liioitteluksi.

      • 2 > 1

        "Ja tulosta on mahdoton kumota väittämällä fennojen liioitteluksi. "

        Nettifennojen fanittama "tulos" on vain yksi kysymys suuresta kysymyslistasta. Ja ainoa kysymys joka meni nettifennojen kiiman mukaisesti.

        Suomen kansa diggaa kaksikielisyyttä - sitä pidetään jakamattomansa osana suomalaisuutta jota ilman olisimme jossain määrin rampoja!

        Tuosta lähtökohdasta PS ja "vapaakielivalintalaiset" pitäisi vaihtoehtoisen mallin rakentaa. Se ei onistu pelkästään pakollisuuden poistamisella, joka nykymallissamme on tärkeä osa kaksikielsiyyden säilyttämiselle.

        Jos halutaan siirtyä valinaisuuteen pitäisi vastaavasti jotain muuta kautta turvata kansan tahto kaksikielisyyden säilyttämisen vähintään nykyisellä tolallaan. Tämä tärkeä osa on kuitenkin täysin uupunut nettiofennojen ja perusuomalaisten esityksistä.


    • uutta putkeen

      Suomi tarvitsee rakenneuudistuksia ja vanhojen "saavutettujen etujen" purkamista.

      Pakkoruotsin poistolla on kansan tuki ja kansantaloudelle positiivinen signaali.

      Kun kaikki pakkoruotsiin tuhlattu energia vapautuu hyötykäyttöön niin Suomilähtee nousuun!

      • 2 > 1

        "Kun kaikki pakkoruotsiin tuhlattu energia vapautuu hyötykäyttöön niin Suomilähtee nousuun! "

        Jep nettifennot käyttävät siihen tuhottomasti energiaa. Pankaa se hyötykäyttöön. Perustakaa vaikka varustamo jolle saatte valtiontukea, niin ei tarttis olla kateellinen ahvenamaalaisille.


    • Pois pakkoruotsi!

      "Kun kaikki pakkoruotsiin tuhlattu energia vapautuu hyötykäyttöön, niin Suomi lähtee nousuun!"

      Mikähän akatemia ottaisi tämän kysymyksen tutkimuskohteeksi ?
      Paljonko olemme viimeisten 50 vuoden aikana tuhlanneet ruotsin kielen aseman pönkittämiseksi ja mitä Suomi
      maana ja suomalaiset kansankokonaisuutena
      on tästä "investoinnista" hyötynyt ?

      5 %:n vähemmistö on taatusti hyötynyt privilegioina, mutta entä Suomi ?
      Hyötyykö maa 5 %:n vähemmistön privilegioasemasta ?

      Ja jos pakkoruotsittajat taas toteavat, että privilegiota ei ole, miksi he sitten hirttäytyvät systeemiin, josta "heille ei ole etua" ?

    • Sähköpostii postii..

      Katsooko Suomi totuutta silmiin ja tasa-arvoistaa ruotsinkielen muiden maassamme puhuttavien vähemmistökielien kanssa.

      Nyt ovat rahat tiukalla ja kaikesta pitää säästää. Mikään ei saa olla pyhää kun säästetään sanoi myös RKP:n entinen puolustusministeri Stefan Wallin! Siis MIKÄÄN ei saa olla pyhää ja koskematonta mikä tarkoittaa sitä että valheeseen perustuvasta kaksikielisyydestä, sen mielekkyydestä, oikeudenmukaisuudesta ja kustannuksista jotka ovat aiheutuneet valheeseen perustuvalle kaksikielisyydelle sopii keskustella, ainakin Stefun kanssa.

    • Bonne chance

      Häkkinen,

      Logiikkasi ei pelaa. Muistaakseni olet sitä mieltä, että jos toisen kotimaisen pakollisuus poistetaan (ruotsi) suomenkielisiltä, niin vastaavasti se (suomi) pitäisi poistaa myös ruotsinkielisiltä. Tämä tarkoittaa, että Rkp:n ajaessa asiansa he ajattelevat asiaa lähinnä ruotsinkielisten kannalta. Useimmat ruotsinkieliset ja Rkp:läiset ovat sitä mieltä, että ruotsinkielisten tulee opiskella pakolla suomea. Ruotsin pakollisuudesta sen sijaan pitää ensisijaisesti kysyä suurista puolueesta. Se, että Rkp antaa usein lausuntoja asiasta (ruotsin pakollisuudesta suomenkielisille) ja usein liian tiukkaan sävyyn ajatellen ruotsinkielisten tahtoa, johtuu enimmäkseen siitä, että te kielifanaatikot niin aggressiivisesti ja väkisin haette näitä lausuntoja Rkp:ltä. Tämä tietysti sopii suurille puolueille koska heidän ei tarvitse ottaa kantaa tähän kiusalliseen kysymykseen. Eli ironista kyllä vähemmistö joutuu aina puolustamaan kaikkein aggressivisimpia valtaväestön edustajia vastaan. Tämä on nimenomaan suurten puolueiden vastuunpakoilua, ja te kielifanaatikot hyväksytte sen. Joskus koska ette ymmärrä, että asia on muiden puolueiden takana, joskus koska saatte nyt vain kicksiä vähemmistön moukaroinnista.

      • - Kerrotko, miksei logiikkani pelaa? Viestissäsi et osoittanut tällaista.
        - RKP ei suinkaan ajattele asiaa ruotsinkielisten pakkosuomen kannalta. Suurin osa ruotsinkielisistähän valitsee vapaaehtoisestikin suomen A1-kielekseen, vaikka sitä ei olisi pakko ottaa kuin vasta B1-kielenä. He tekisivät niin myös ilman pakkosuomea, koska heille suomi on tärkeä: se on käytännössä maan ehdoton pääkieli.
        - Ei ole kielifanaatikko, jos perää oikeudenmukaisuutta. Sinun logiikallasi kaikki, jotka haluavat korjata vääryyksiä, ovat fanaatikkoja.
        - Emme me kielivapauttajat hae lausuntoja RKP:ltä, vaan media hakee.
        - Emme me moukaroi vähemmistöä, vaan haluamme vain, että se lopettaa meidän moukaroimisemme. Vai onko sinusta ruotsinkielisten perustuslaillinen oikeus saada pakottaa suomenkielisiä?


      • kaikkeeaitäkuuleekin

        "Bonne chance"
        Väittämäsi menee naurettavuuksiin etkä mitenkään enää ole edes uskottava tarinoidessasi tyhjänpäiväisyyksiä:)
        Kuulostat juurikin matalan samean ankkalammikon sisäisestä propaganda palaverista tulleelta :-)


      • totta on että....
        kaikkeeaitäkuuleekin kirjoitti:

        "Bonne chance"
        Väittämäsi menee naurettavuuksiin etkä mitenkään enää ole edes uskottava tarinoidessasi tyhjänpäiväisyyksiä:)
        Kuulostat juurikin matalan samean ankkalammikon sisäisestä propaganda palaverista tulleelta :-)

        "Bonne chance" on ilmentymä seuraavasta analyysistä:

        ""Den finlandssvenska argumenteringen är ett oanalytiskt rabbel där man blandar ihop andras läroplaner, språkpolitik, minoritetspolitik, nationalspråk, grundlag, hotande fascism, hån och nedsättande epitet i ett enda anything goes."


      • Rene Lindberg
        kaikkeeaitäkuuleekin kirjoitti:

        "Bonne chance"
        Väittämäsi menee naurettavuuksiin etkä mitenkään enää ole edes uskottava tarinoidessasi tyhjänpäiväisyyksiä:)
        Kuulostat juurikin matalan samean ankkalammikon sisäisestä propaganda palaverista tulleelta :-)

        Se on yksi RKP:n nettiseurantatoimiston sukkanukeista.


      • 2 > 1
        jphakkinen kirjoitti:

        - Kerrotko, miksei logiikkani pelaa? Viestissäsi et osoittanut tällaista.
        - RKP ei suinkaan ajattele asiaa ruotsinkielisten pakkosuomen kannalta. Suurin osa ruotsinkielisistähän valitsee vapaaehtoisestikin suomen A1-kielekseen, vaikka sitä ei olisi pakko ottaa kuin vasta B1-kielenä. He tekisivät niin myös ilman pakkosuomea, koska heille suomi on tärkeä: se on käytännössä maan ehdoton pääkieli.
        - Ei ole kielifanaatikko, jos perää oikeudenmukaisuutta. Sinun logiikallasi kaikki, jotka haluavat korjata vääryyksiä, ovat fanaatikkoja.
        - Emme me kielivapauttajat hae lausuntoja RKP:ltä, vaan media hakee.
        - Emme me moukaroi vähemmistöä, vaan haluamme vain, että se lopettaa meidän moukaroimisemme. Vai onko sinusta ruotsinkielisten perustuslaillinen oikeus saada pakottaa suomenkielisiä?

        "Suurin osa ruotsinkielisistähän valitsee vapaaehtoisestikin suomen A1-kielekseen, vaikka sitä ei olisi pakko ottaa kuin vasta B1-kielenä. "

        Joissakin kouluissa suomea saa lukea jo ekalta luokalta, mutta kaikkien ruotsinkielisten on pakko lukea suomea neljänneltä (kolmannelta?) alkaen. Taso on PALJON vaativampi kuin vastaavat suomenopinnot.

        "He tekisivät niin myös ilman pakkosuomea"

        EIVÄT TEKISI. Pitkä pakkosuomi on ongelma lähinnä niille jotka syystä tai toisesta osaavat suomea. He istuvat tunneilla tyhjän panttina, ja antaisivat paljon siitä että siais opieskalle jotain hyödyllisempää. Tähän on keksitty yksi periaatteessa hyvä, mutta käytänössä valitettavasti usein täysin ala-arvoinen, "modersmålsfinska". Mutta eihän ruotsinkielisille voi sellaista etumatkaa tietenkään voi antaa. Heillä on jo liian suuri kielellinen etumatka, jota nettifennot siis haluaisi edelleen pönkittää.

        Tätäkään yksinkertaista seikkaa nettifennot eivät tunne, koska eivät tiedä vihankohteensa arjesta mitään. Moni ruotsinkielinen haluaisi valinnaistaa toisen kotimaisen jotta voisivat tehdä jotain fiksumpaa kuin oppia jo osamaansaa. Nettifennojen tietämättymyyden antamallla varmuudella julistama homogeeninen "pakkoruotsittajien massa" on silkkaa huttua.


      • 2 > 1
        kaikkeeaitäkuuleekin kirjoitti:

        "Bonne chance"
        Väittämäsi menee naurettavuuksiin etkä mitenkään enää ole edes uskottava tarinoidessasi tyhjänpäiväisyyksiä:)
        Kuulostat juurikin matalan samean ankkalammikon sisäisestä propaganda palaverista tulleelta :-)

        "Väittämäsi menee naurettavuuksiin etkä mitenkään enää ole edes uskottava tarinoidessasi tyhjänpäiväisyyksiä"

        Vain perustelut puuttuvat.

        "Kuulostat juurikin matalan samean ankkalammikon sisäisestä propaganda palaverista tulleelta"

        Vain perustelut puuttuvat.

        Kaksi tyhjänpäiväsitä mitäänsanomatonta lausetta, jotka kuitenkin tihkuivat kileteistä asenteellisuutta.

        Noinko luulette saavuttavanne keksuteluyhteyden jonka varassa voisimme laatia entistä parempia malleija? Tuolla pelaatte vain itse itsenne ulos asiallisten kekustelijoiden jokosta, ja leimaatte niitäkin omassa leirissänne olevia joilla olisi rakentavia ehdotuksia. Nyt he eivät halua edes osallistua koska eivät halua tulla leimatuikis änkyröiksi.Tämä on YKSI syy miksi tulette häviämään eduskunnassa parin viikon kuluttua. Muitakin toiki on.

        Onneksi olkoon!


      • 2 > 1
        totta on että.... kirjoitti:

        "Bonne chance" on ilmentymä seuraavasta analyysistä:

        ""Den finlandssvenska argumenteringen är ett oanalytiskt rabbel där man blandar ihop andras läroplaner, språkpolitik, minoritetspolitik, nationalspråk, grundlag, hotande fascism, hån och nedsättande epitet i ett enda anything goes."

        "Den finlandssvenska argumenteringen är ett oanalytiskt rabbel där man blandar ihop andras läroplaner, språkpolitik,..."

        Kyllä tuo on yhteistä ihan kaikkien "argumentaatiolle". Valitettavasti. Tässä on turha nostaa vähemmistöä tikun nokkaan jotenkin eri asemaan muiden päättäjiin nähden.

        Loppupelissä eduskunnnan suomenkielinen enemmistö päättää tästäkin asiasta. Päätös kuvastaa enemmistön näköknataa siitä mikä on parasta Suomen kansalle. Aivan kuten pitääkin.

        Nyt pöydällä olevista vaihtoehdoista nykymalli on kansan kannalta parempi ratkaisu kuin kansalaialoitteen vaihtoehto. Ja koska kukaan ei parempaa vaihtoehtoa ole viitsinyt työstää niin asia lienee selvä. Aloite kaatuu. Selvin numeroin, joskin vähemmän selvin kuin jos emme eläisi kiihkeintä vaalitaisteluaikaa.


    • Bonne chance

      Ruotsinkieliset eivät pysty pakottamaan suomenkielisiä opiskelemaan ruotsia. Se ei tietenkään voi olla niiden tai kenenkään muun perustuslaillinen tai laillinen oikeus. Täyttä pelleilyä vääntää sen noin. Yksi kansanedustaja (Nylander) on kolme vuotta sitten päästänyt suustaan lauseen, joka voi mahdollisest tulkita noin. Ja nyt tutkija käyttää tätä vuosia sen jälkeen. Siinä scientific sample of opinions, indeed. Tekisikö mielestäsi kielidebatille hyvää jos peppujen kommentit kaivattaisiin esiin vuosien takaa? Itse olen sitä mieltä, että Rkp voisi kielikeskusteluissa äänestää tyhjää jotta nämä kielivapaustaistelijat ja konspiraatioteroeetikot saisi hiljaiseksi. Kansanedustajia ei voida kuitenkaan kieltää äänestämästä, se olisi perustuslain vastaista, ja aika räikeästi. Joten joudutte nyt kuuntelemaan Rkp:läisten mielipiteitä asiasta, ainakin niin kauan kun tämä on länsimainen oikeusvaltio. Best regards.

      • Kokonaisuudistaja

        Bonne chance! Miten ruotsinkielisten elämä oikeastaan muuttuisi, jos lopetettaisiin tämä kaksikielisyysteatteri ja siirryttäisiin Ruotsin mallin mukaiseen kansallisen vähemmistökielen järjestelmään ?

        Ruotsinkielisten elämä ei muuttuisi mitenkään, mutta meidän suomenkielisten elämästä poistuisi tämä täysin turha kiviriippa!
        Jos kerran pakkoruotsista ei päästä eroon järkipuheella, silloin on pakko alkaa miettiä koko systeemin oikeutusta ja järkevyyttä!


      • 2 > 1

        "Tekisikö mielestäsi kielidebatille hyvää jos peppujen kommentit kaivattaisiin esiin vuosien takaa? "

        Kuten valheet miljardien lapioimisesta Kreikkaan. Moni kansalainen uskoo edelleenkin tuohon törkeään valheeseen. Tai ruotsinkielisten etuoikeuksista? Moni uskoo niihinkin.

        Eräässä 2012 plokissaan Soini kertoi kuinka Hesburgerilainen ravintolaisäntä sutkutteli kun piti paiksia pitkää päivää jotta Espanjalaisille voidaan miljardeja lapioida.

        Hiljattain Soini käytti toistamiseen saman Jusulan myymän hampurilaisketjun ravintolatyöntekijävalheen mutta Espanja oli vaihtunut Kreikaan! Hupsis.

        Eikä Suomi edelleenkään ole senttiäkään minnekkään lapioinut. Portugal on jopa luvannut kiihdyttää takasinmaksua jotta Suomi ei tekisi liian paljon VOITTOA.

        Kreikkalainoissa saatamme lähetyä tilannetta jossa meidän on tyydyttävä liki nollavoittoon kun korkoa lasketaan ja maksuaikaa pidennetään. Ja onhan se harmi, mutta edelleenkään emme ole Kreikalle senttiäkään maksaneet.

        Miksi Soini valehtelee? Koska osa kansasta uskoo? Aika törkeä jätkä! Ja tuollaisestako leivottaisiin meille ministeriä? Se olisi suuri vääryys kansaa kohtaan!


      • 2 > 1
        Kokonaisuudistaja kirjoitti:

        Bonne chance! Miten ruotsinkielisten elämä oikeastaan muuttuisi, jos lopetettaisiin tämä kaksikielisyysteatteri ja siirryttäisiin Ruotsin mallin mukaiseen kansallisen vähemmistökielen järjestelmään ?

        Ruotsinkielisten elämä ei muuttuisi mitenkään, mutta meidän suomenkielisten elämästä poistuisi tämä täysin turha kiviriippa!
        Jos kerran pakkoruotsista ei päästä eroon järkipuheella, silloin on pakko alkaa miettiä koko systeemin oikeutusta ja järkevyyttä!

        "Bonne chance! Miten ruotsinkielisten elämä oikeastaan muuttuisi, jos lopetettaisiin tämä kaksikielisyysteatteri ja siirryttäisiin Ruotsin mallin mukaiseen kansallisen vähemmistökielen järjestelmään ?"

        Jonkun verran enemmän kuin suomenkielisten. Mutta tuotahan kansamme EI halua. Suomalaisuutta ei pidä rampauttaa leikkaamalla siitä osa pois.

        Tuokin ilmenee hyvin selvästi ÅA:n kyselytutkimuksesta. Yhtä ilmiselvästi kuin aina ennenkin. Suomi on kaksikielisyydestään iloinen ja ylpeä. Eikä tämä suinkaan koske vain vähemmistöä.

        Tältä osin nettifennot ovat vähemmistössä. Selkeässä vähemmistössä.


      • ajateltavaa
        2 > 1 kirjoitti:

        "Bonne chance! Miten ruotsinkielisten elämä oikeastaan muuttuisi, jos lopetettaisiin tämä kaksikielisyysteatteri ja siirryttäisiin Ruotsin mallin mukaiseen kansallisen vähemmistökielen järjestelmään ?"

        Jonkun verran enemmän kuin suomenkielisten. Mutta tuotahan kansamme EI halua. Suomalaisuutta ei pidä rampauttaa leikkaamalla siitä osa pois.

        Tuokin ilmenee hyvin selvästi ÅA:n kyselytutkimuksesta. Yhtä ilmiselvästi kuin aina ennenkin. Suomi on kaksikielisyydestään iloinen ja ylpeä. Eikä tämä suinkaan koske vain vähemmistöä.

        Tältä osin nettifennot ovat vähemmistössä. Selkeässä vähemmistössä.

        "Tuokin ilmenee hyvin selvästi ÅA:n kyselytutkimuksesta."

        Yeps, erittäin selkeä ja yksiselkoinen tulos kun 74% suomen kansalaisista haluaa poistaa pakollisen ruotsinkielisen opetuksen.

        Oletettavasti suurin osa haluaa tilalle EUn suosituksen mukaisesti kaksi pakollista mutta valinnaista vierasta kieltä.

        Ruotsissakin pohdittu ihan samaa asiaa.

        "I alla andra länder inom EU tror man i högre grad än vad svenskarna gör att det inte räcker med engelska, utan att man behöver kunna fler språk. Det visar studier på europanivå. Detta tar sig också konkreta uttryck i arbetslivet;
        - Om man jämför Sverige med till exempel Danmark så är de danska företagen mycket mer inriktade på att göra affärer på franska, tyska och italienska, berättar Camilla Bardel.
        EU har också den uttalade ambitionen, uttryckt i en särskild handlingsplan, att alla invånare i EU ska kunna minst två främmande språk.
        Av de svenska elever som läser främmande språk idag, väljer allra flest spanska. Näst populärast är tyska, följt av franska på tredje plats."
        => Bra med två obligatoriska men valbara främmande språk! Men Finland kör fullt med tvångs svenskan I nutidens EU - mycket dumt!


    • Henri T

      Ruotsin kielen säilyttäminen kouluopetuksessa ei tarkoita vain kielen säilymistä, vaan myös kielen sisältämän kulttuurin ja kulttuurin sisältämän sosiaalisen pääoman säilyttämistä. Sosiaalinen pääoma on sellainen ryhmän, kansanosan tai jopa kansakunnan ominaisuus, joka tarkoittaa, että suomalaiset luottavat toisiinsa. Onko meillä todella varaa luopua kansallista yhtenäisyyttämme korostavasta ruotsin kielen kouluopetuksesta, joka samalla liittää meidät historialliseen viitekehykseemme, Skandinaviaan?

      Sosiaalinen pääoma ei ole vain suomenruotsalaisten geeneissä vai myös suomenkielinen voi opiskella sitä, esimerkiksi ruotsinkielen tunneilla. Geenit tietysti vaikuttavat aina, mutta eivät koskaan yksin. Epigenetiikan mukaan geenejä ohjaavat ulkoiset tekijät ja ympäristö, Suomalais-ruotsalainen, kaksikielinen ympäristö on kulttuuriperintöämme ja sosiaalista pääomaamme säilyttävämpi kuin puhtaasti yksikielinen suomalainen yhteiskunta.

      Pitäkäämme tiukasti kiinni näistä kaksikielisyyteemme liittyvistä arvoista!

      • Henri, ruotsin kieli ja ruotsinkielinen kulttuuri on ruotsinkielisten asia, ei suomenkielisten. Miksi suomenkieliset pitää pakottaa kannattelemaan itselleen vierasta kieltä ja kulttuuria?

        Millä perusteella luottamus vähenisi, jos pakkoruotsista luovuttaisiin? Täysin perusteeton heitto.

        Miksi haluat takertua menneisyyteen? Suomi on ollut osa Ruotsia mutta myös osa Venäjää - kannatatko siis pakkovenäjää? Suomi on osa EU:ta - kannatatko siis pakkoenglantia?

        Valtio on kaksikielinen, mikä tarkoittaa, että asukkailla on oikeus elää ummikkona kahdella eri kielellä. Se ei suinkaan tarkoita, että kaikkien pitää osata molempia kansalliskieliä.


      • 2 > 1
        jphakkinen kirjoitti:

        Henri, ruotsin kieli ja ruotsinkielinen kulttuuri on ruotsinkielisten asia, ei suomenkielisten. Miksi suomenkieliset pitää pakottaa kannattelemaan itselleen vierasta kieltä ja kulttuuria?

        Millä perusteella luottamus vähenisi, jos pakkoruotsista luovuttaisiin? Täysin perusteeton heitto.

        Miksi haluat takertua menneisyyteen? Suomi on ollut osa Ruotsia mutta myös osa Venäjää - kannatatko siis pakkovenäjää? Suomi on osa EU:ta - kannatatko siis pakkoenglantia?

        Valtio on kaksikielinen, mikä tarkoittaa, että asukkailla on oikeus elää ummikkona kahdella eri kielellä. Se ei suinkaan tarkoita, että kaikkien pitää osata molempia kansalliskieliä.

        "Henri, ruotsin kieli ja ruotsinkielinen kulttuuri on ruotsinkielisten asia, ei suomenkielisten."

        Mielipiteesi ei vastaa maamme enemmistön mielipidettä. Miksi ruotsinkielinen kulttuuri olisi vain ruotsinkielisten asia.

        "Seitsemän veljestä" ja "Tuntematon sotilas" on minun kulltturiani siinä missä sinunkin. "Fänrik Ståhls sägner" ja "Vårt land" ovat nekin kaikkien suomalaisten kulttuuria. Kuten ovat "Muumit" ja "Uuno Turhapurokin".

        Vain äärinationalistinen fasismiin kallelaan erottavat nuo - väkisin.

        "Millä perusteella luottamus vähenisi, jos pakkoruotsista luovuttaisiin? Täysin perusteeton heitto."

        Varsinkjin jos se tapahtuisi vihapuhemasinoinnin seurauksena niin tilanne on täysin selvä! Ja kyllä meidän jokaisen tulisi tunnustaa ja omaksua suomalaisuuden ehkä kuvaavimman symbolin - talvisotahenhgen. Me rakensimme, puolustimme ja pelastimme maamme. Yhdessä!

        " Se ei suinkaan tarkoita, että kaikkien pitää osata molempia kansalliskieliä. "

        Ei. Mutta koko maamme kulttuurin ja olemuksen ymmärtäminen vaatii. Haluammeko että osalta evätään mahdollisuus molemmissa lammikoissa polskimisen? Se oin aika varma tapa synnyttää eriarvoisuutta.


    • Bonne chance

      Ei muuttuisikaan varmaan hirveän paljon. Siitä vaan ehdottamaan, enemmistö suomalaisista eivät kuitenkaan galluppien valossa ole valmiita menemään niin pitkälle. Ei ruotsinkieliset käytännössä halua muuta kuin että saavat käydä koulun ja yliopiston ruotsiksi, suorittaa asevelvollisuuden ruotsiksi sekä kaikkein tärkeimmät julkiset palvelut, kuten oikeus käyttää ruotsia tuomioistuimissa ja vastaavanlaisissa viranomaisissa (kuten verohallinnossa) ja saada akuuttia sairaanhoitoa ruotsin kielellä (mikä toki on jo vahva asema). Jotkut ruotsinsuomalaiset eivät ole käytännön tasolla hirveän kaukana tästä.

    • Syvä joki

      Myös suomenruotsalaiset perheet ovat ymmärtämässä vihdoin että heidänkin lapset hyötyisivät kielivapaudesta. Sen sijaan että heidän lapsensa pakotettaisiin opiskelemaan suomenkieltä he voisivatkin keskittyä muiden kielien opiskeluun, kas kun suomenkielen oppii Suomessa ihan käytännön asioissa muutenkin. Meille on tullut maahanmuuttajia jotka ovat oppineet suomenkielen jopa kahdessa (2) vuodessa! Toisaalta meillä on keskuudessamme suomenruotsalaisia jotka eivät ole oppineet suomenkieltä koko pitkän ja vihamielisen elämänsä aikana.

      • 2 > 1

        "Myös suomenruotsalaiset perheet ovat ymmärtämässä vihdoin että heidänkin lapset hyötyisivät kielivapaudesta."

        Sen olemme jo ymmärtäneet pitkään. On turhauttavaa lukea kolmoselta asti kieltä jota jo osaa. Olisi fiksumpaa käyttää tuo aika hyödyllisemmin.


        MUTTA se ei kävisi koska silloinhan ruotsinkielisten etumatka kasvaisi entisestäänkin, ja sitä kautta heidän parmempi pärjääminen opiskelu- ja työmarkkinoilla. Suomenkielinen poliitikko ei suostu kasvattamaan eriarvoisuutta vähemmistön hyväksi. Usko pois!

        "Meille on tullut maahanmuuttajia jotka ovat oppineet suomenkielen jopa kahdessa (2) vuodessa!"

        Ja te ette opi Ruotsia edes kolmessa. Sitäkö yritätä sanoa? Turha sillä on regvastella, ja kyllähän te opitte. On sitten eri asia jaksatteko ylläpitää oppimanne, mutta ainakin teille on annettu siihen mahdollisuus.


    • Apartheid .

      Merkille pantavaa tuossa suomenkielen oppimisessa on se, että usein jääräpäisimmät kielifanaatikot löytyvät pienistä kaupungeistamme jotka sijaitsevat syrjässä suurista kasvukeskuksista, ja juuri näissä pienissä kaupungeissa vihataan ja pelätään suomenkielisiä kaikkein eniten.

      • 2 > 1

        "että usein jääräpäisimmät kielifanaatikot löytyvät pienistä kaupungeistamme"

        Tämä on varmasti totta.

        Puolin ja toisin!

        Vieras pelottaa meitä kaikkia.


    • Valitettava totuus

      Juuri näissä pienissä 50-50 kaupungeissa joissa suomenruotsalaisia on likimain puolet tai enemmän kaupungin väestöstä on kieli-ilmapiiri huonoimmillaan. Voidaan todeta että mitä suurempi on suomenruotsalaisten osuus kaupungin väestöstä, sen huonompi on kieli-ilmapiiri kyseisisissä kaupungeissa.

      • Det räcker nu!

        Suomenkielisten lasten pakottaminen pakkoruotsiin on pahimmanlaatuista koulukiusaamista jonka soisi jo loppuvan!


      • 2 > 1

        "Juuri näissä pienissä 50-50 kaupungeissa joissa suomenruotsalaisia on likimain puolet tai enemmän kaupungin väestöstä on kieli-ilmapiiri huonoimmillaan."

        Mitä tasaväkisemmät joukkueet sitä kovempi matsi. Sehän on päivänselvää.

        Eikä se mitenkään liity jompaankumpaan ryhmään, kuten tässä yritetään jostain kummallisesta syystä vihjailla. Mikis haluat vihjailla jotain moista? Et kai toope tosissasi siihen usko??


    • Pelkkää vihaa !!!

      Ihmettelen sitä että kun 36% suomenruotsalaisistakin kannattaa pakkoruotsin vapaaehtoistamista niin luulisi että suomenkielisten puolella luku olisi vähintäänkin 100% . En ole tavannut yhtään ihmistä jonka mielestä pakkoruotsi olisi arvokkaampi tai hyödyllisempi kieli kuin esim. espanjan, ranskan, saksan tai venäjän kieli. Pakkoruotsi on ollut pelkkä rasite ja riippakivi suurimalle osalle suomenkielisiä ja nykyään se herättää ikäviä antipatioita suomenruotsalaista kielivähemmistöä kohtaan!

    • Keitä ja missä!

      Jos melkein puolet suomenruotsalaisistakin kannattaa kielivapautta niin mikä tässä vielä maksaa!? Kuka tai ketkä ovat ne niin vaikutusvaltaiset henkilöt tai säätiöt jotka voivat kävellä koko kansan tahdon ylitse?

      • Öööh...

        Öööh.. Nå tietysti kielienemmistö ja niiden vaikutusvaltaiset edustajat suurissa puolueissa. Eli näiden saamattomuuteen teidän kielivapaustaistelijoiden tulisi keskittyä. Vai ettekö uskalla? Vähemmistön syyttäminen on tietenkin laiskin ja helpoin tie onneen.


      • att tänka över

        "? Kuka tai ketkä ovat ne niin vaikutusvaltaiset henkilöt tai säätiöt jotka voivat kävellä koko kansan tahdon ylitse?"

        Yksinkertainen vastaus:

        1) Kokoomus
        2) SDP
        3) Keskusta

        Onko muuta kysyttävää?

        Joo, toki RKPkin ja sen mieliset järjestöt ja säätiöt fanaattiset pakkoruotsin puolestapuhuja, mutta sehän on päivänselvää..


      • Lukiolainen Suomesta
        att tänka över kirjoitti:

        "? Kuka tai ketkä ovat ne niin vaikutusvaltaiset henkilöt tai säätiöt jotka voivat kävellä koko kansan tahdon ylitse?"

        Yksinkertainen vastaus:

        1) Kokoomus
        2) SDP
        3) Keskusta

        Onko muuta kysyttävää?

        Joo, toki RKPkin ja sen mieliset järjestöt ja säätiöt fanaattiset pakkoruotsin puolestapuhuja, mutta sehän on päivänselvää..

        Säätiöt, jotka musertavat yhteiskunnan peruspilareita, jotta ruotsinkielisten edut säilyvät. Ovat kaikki ruotsinkieliset säätiöt esim Svenska Kulturfondet ja Svenska Nu verkosto. Svenska Nu Verkostossa häärää Paavo Lipponen ja Kimmo Sasi.

        Selvää on, että YLE:n toimittajaksi pääsee vain positiivisesti pakkoruotsiin suhtautuva. Silvia Modigin morsian pornonäyttelijä Rakel Liekki on esimerkki.
        YLE:n poliittisissa keskusteluissa tuodaan esille vain politiikkoja, jotka tukevat ruotsinkieltä. A talkin keskustelijat Kimmo Sasi, Ville Niinistö ja Li Andersson samassa keskustelussa hyvä esimerkki. Aiheesta eivät mitään tiennet, mutta naama esillä. Li Andersson on joka ohjelmassa. Nuorisopiliitikon tulot lähes 400000€.

        Alex Stubbib missio on taata ruotsinkielisten etuoikeudet ja sitten ulkomaille.
        Demareissa on käännytetty Jukka Gustafsson entisten rinnalle.
        Kepun lehmänkaupoista koko pakkoruotsi alkoi.
        Ilmeisesti suomalaisten asialla on vain PS. Soinikin himmailee.

        Opiskelijoiden ja kasvavan nuorison kannalta tärkeintä on vapaus oman elämän suunnittelussa. Pakkoruotsi on koulukiusamista ja suomenkielisen identiteetin murskaamista. Hävettää niiden poliittisten päättäjien puolesta jotka osallistuvat kansalaisten alistamiseen, saatuaan kätensä ruotsinkielisten piparipurkkiin.


    • Hyj hitto!

      Kimmo Sasi ja Paavo Juudas Lipponen ovat halveksittavia kapoja ja Wanna be suomenruotsalaisia jotka eivät ansaitse kenenkään kunnioitusta, eivät edes suomenruotsalaisten jotka kai halveksivatkin noita hölmöjä kaikkein eniten!?

      • pakkoruotsi lähtee!

        Ei kukaan loppupeleissä arvosta pakkoruotsittajia.

        Loppupelit ovat alkaneet.


      • Vihdoinkin
        pakkoruotsi lähtee! kirjoitti:

        Ei kukaan loppupeleissä arvosta pakkoruotsittajia.

        Loppupelit ovat alkaneet.

        Ylös


    • kielitaidon puolesta

      Heikki Tala, huomaa että Suomi24 muuttuu,
      että löydämme materiaalisi tulevaisuudessakin

      Kielitaito kunniaan, suomi, englanti, saksa, ranska
      pakkoruotsi pois
      http://www.suomi24.fi/uudistus

      Eivät siirry uuteen palveluun:
      •Yksityisviestit
      •Kuvat
      •Listaus keskusteluista, joihin on osallistunut
      •Kuulumiset
      •Kaverit
      •Seuraajat
      •Vierailijat
      •Tilastot

    • Uusia foorumeita?

      Onko olemassa mitään vastaavaa keskustelufoorumia kuin suomi24 palstat? Loppuuko nämä uudistuksen myötä eli pitääkö keskustelu siirtää toiselle saitille? Ystävilläni ja minulla on tapana lähetellä myös tekstiviestejä mielenkiintoisista uutisista tms. aiheista mutta tämä suomi 24 on ollut mielenkiintoinen seurata mm. tässä pakkoruotsikeskustelussa. Jos tämä loppuu niin on toivottavaa joku perustaa vastaavan suomalaisen aihion. Olen kuullut että suomi 24 olisi ruotsalaisten omistuksessa?

    • Mycket pengar

      Suomenruotsalaiset toivovat samankaltaista kielivapautta kuin Ruotsissa ja muissa pohjoismaissa on eli koululaisen tulisi itse saada valita vieras kieli jota opiskella. Suomenkieliset oikein vaativat tätä mutta jossakin joku pieni mafia säätiörahoineen pystyy manipuloimaan kansan tahtoa vastaan. Aika pelottavaa, eikö totta?!

      • ajateltavaakin

        "Aika pelottavaa, eikö totta?!"

        Yeps! Pikku mafioosot nimeltä kokoomus, SDP ja keskusta jotka ei halua muuttaa nykyistä pakkoruotsia peruskoulusta yliopistoon ja täysin ylimitoitettua virkamies ruotsia. 74% kansasta on väärässä näiden mafiosojen mielestä.

        Juu, päivänselvää että RKP ja suru tahot pitävät koko suomen harhaista kaksikielisyyttä ainoana ehdottomana vaatimuksena, mutta RKP kuitenkin pikkupuolue eduskunnassa.


    • Halla-ahon äänestäjä
    • Suomen mafia

      RKP:n varjoissa lymyilevät suomenruotsalaiset raharikkaat säätiöt ovat sekaantuneet sopimattomalla tavalla maamme politiikkaan. Sampo Terho kutsuu näitä säätiöitä mafioiksi.

    • skämms

      Varmaan kulturfonden ja rkp, on jo antanut vakavan ultimaattumin åbo akademille, ettei tällaisia tutkimuksia saa vastaisuudessa enää tehdä.....

      • juupasjuuuu

        Miksi ei kokoomus, SDP, keskusta aja 74%n suomalaisten mielipidettä??
        Ei voi ymmärtää....


        Nojaa, kysymys kuitenkin marginaalisesta asiasta kun paljon tärkeämpää on puolueiden saamat rahavirrat erinäköisistä säätiöitä ja tahoista?
        Pikkuhintana että totalitääristä pakkoruotsia jatketaan pää pensaassa!


      • pakkoruotsi = pa**aa
        juupasjuuuu kirjoitti:

        Miksi ei kokoomus, SDP, keskusta aja 74%n suomalaisten mielipidettä??
        Ei voi ymmärtää....


        Nojaa, kysymys kuitenkin marginaalisesta asiasta kun paljon tärkeämpää on puolueiden saamat rahavirrat erinäköisistä säätiöitä ja tahoista?
        Pikkuhintana että totalitääristä pakkoruotsia jatketaan pää pensaassa!

        Ennemmin opettelis vaikka kreikkaa tai turkkia, kuin pakkoruotsia.

        Ennemmin opettelis ihan mitä vaan muuta kieltä kuin pakkoruotsia.

        www.ruotsivapaaehtoiseksi.fi

        Pakkoruotsi on kuin pa**aa syötettäisiin väkisin.


      • Suru mafia
        juupasjuuuu kirjoitti:

        Miksi ei kokoomus, SDP, keskusta aja 74%n suomalaisten mielipidettä??
        Ei voi ymmärtää....


        Nojaa, kysymys kuitenkin marginaalisesta asiasta kun paljon tärkeämpää on puolueiden saamat rahavirrat erinäköisistä säätiöitä ja tahoista?
        Pikkuhintana että totalitääristä pakkoruotsia jatketaan pää pensaassa!

        Turha jauhaa mistään kokoomuksista ja sdp:istä. Stefan Wallin ilmoitti että entinen pääministeri Jyrki Katainen oli heidän (rkp:n) taskussa ja sdp:n entinen pääministeri (Paavo Lipponen) palkittiin jopa pronssisella Freudenthal mitalilla koska oli tehnyt niin paljon suomenruotsalaisten hyväksi!


      • Arvatkaapa!
        Suru mafia kirjoitti:

        Turha jauhaa mistään kokoomuksista ja sdp:istä. Stefan Wallin ilmoitti että entinen pääministeri Jyrki Katainen oli heidän (rkp:n) taskussa ja sdp:n entinen pääministeri (Paavo Lipponen) palkittiin jopa pronssisella Freudenthal mitalilla koska oli tehnyt niin paljon suomenruotsalaisten hyväksi!

        Entä nykyinen "kokoomuksen" pääministeri Caj-Göran Stubb? Onko hän kääntänyt suomenruotsalaiselle säätiörahalle selkänsä ja oikeudenmukaisuudelle kasvonsa? Mitä te luulette?


      • A.O Freudenthal
        Arvatkaapa! kirjoitti:

        Entä nykyinen "kokoomuksen" pääministeri Caj-Göran Stubb? Onko hän kääntänyt suomenruotsalaiselle säätiörahalle selkänsä ja oikeudenmukaisuudelle kasvonsa? Mitä te luulette?

        Caj-Göran alias Alexander Stubb on toiminut koko hallituskautensa suomenruotsalaisten ja eritoten rkp:n vahtikoirana kokoomuksessa. Caj- Göran ansaitsisi jo nyt samanlaisen pronssisen Freudenthal-patsaan kuin Paavo Lipponenkin sai!


    • Det smakkar illa!

      Pysyn mielummin vaikka mykkänä kuin tuhlaan aikaani pakollisen pakkoruotsin pänttäämiseen.

    • 2 > 1

      "Åbo akademin ym 2014 tutkimus RKP:n kannalta on aika lohdutonta luettavaa."

      Varsinkin Talan ja nettifennojen kannlata. VAIN opiskelun pakollisuus hiertää, mutta muuten kaksikisilsyys voi paksusti.

      Kansan mielestä poliitikkojen on osattava kumpaakin. Täyttävätköhän PS-ehdokkaat tämän kansan syvien rivien vaatimuksen? Kielen ja kulttuurin häviäminen olisi yli 70% mielestä vahingoksi Suomelle.

      Kohta eduskunta äänestää kansalaisaloitteesta. Kun siinäkin äänestyksessä nykykäytäntö voittaa niin nettifennot syyttävät siitäkin pientä vähemmistöä, eikä suinkaan sitä suurta suomenkielistä enemmistöä jotka asiasta jälleen kerran päättävät.

      Pienempien hakkaaminen on siis nettifennoille itseistarkoitus. Päässä viiraa siis aika lailla.

    • Perus kansalainen

      Poliitikkojen on osattava kumpaakin kieltä?
      Kansa ei osaa ruotsia ja todellinen mielipide on aivan toinen kuin tutkimuksessa.
      Suurinta osaa kansasta ei ruotsi kiinnosta tippaakaan. Opiskelevista nuorista erityisesti pojat vihaavat ruotsia. Kiltit tytötkin ovat samoilla linjoilla. Tämä kävi ilmi TV2:n ruotsi illassa.
      Eduskunnassa voidaan kansalaisaloite kumota, mutta kansa on ruotsin hylännyt!

    • Kippar calle

      Pakkoruotsi poistuu sitten kun eduskuntaan valitaan 1980 luvulla syntyneitä ja sitä vielä nuorempia päättämään asioista.

      Nämä ikäluokat eivät ole kirjoittaneet yo-ruotsia, eivätkä siksi tule vaatimaan pakkoruotsia koko kansalta, kun eivät vaadi ruotsin osaamista itseltäänkään.

      • niinpäsniin

        Yeps:

        "Tukholman yliopiston dosentin ja kielitieteilijän Lars Melinin mielestä pakkoruotsin tulokset Suomessa ovat yhtä menestyksekkäitä kuin "venäjän opetus entisissä neuvostosiirtomaissa". Hänestä suomenkielisillä ei ole pätevää syytä ruotsin oppimiseen, ja lailla siihen pakottaminen tekee selkkauksen vain pysyväksi."


    • Rahaa on !!

      Ruotsi kieltäytyi antamasta suomenkielelle saman arvoista asemaa Ruotsissa kuin ruotsinkielellä on Suomessa. Syyksi Ruotsi ilmoitti että sellainen kielipolitiikka on niin kallis ettei Ruotsilla ole varaa sellaiseen.

      On hämmästyttävää huomata kuinka Suomi jonka talous on ajettu aivan kuralle säästää ensimmäisenä maan itsenäisyydestä taistelleiden vanhusten ja lasten hoidosta ennen kuin kaksikielisyyden valtavista kustannuksista uskalletaan mainita edes sanallakaan?!

      • Turha kulu !

        Kuinka pyhää on pakkoruotsi?! Keiltä ja mistä kaikkialta säästetäänkään ennen kuin maamme kaksikielisyyden mielekkyys kyseenalaistetaan?!?!


      • Tämä tiedetään
        Turha kulu ! kirjoitti:

        Kuinka pyhää on pakkoruotsi?! Keiltä ja mistä kaikkialta säästetäänkään ennen kuin maamme kaksikielisyyden mielekkyys kyseenalaistetaan?!?!

        Kaksikielisyyden mielekkyys on kyseenalaistettu jo monessakin tutkimuksessa jotka ovat kaikki saman suuntaisia. Yksikään tutkimus EI puolla suomenkielisten lapsiemme pakkoruotsittamista!!


    • Liput salkoihin!

      Se päivä jolloin suomenkielisten lasten tyrannisointi pakkoruotsilla lopetetaan on julistettava kansalliseksi juhlapäiväksi jolloin Suomen liput nostetaan liehumaan komeasti salkoihin.

      • vaalit2015 lasten

        Nimenomaan. Äänestä SUOMEN LASTEN puolesta.


      • Lukiolainen Suomesta
        vaalit2015 lasten kirjoitti:

        Nimenomaan. Äänestä SUOMEN LASTEN puolesta.

        Lapsesi joutuessa opiskelemaan pakkoruotsia on kuin pistäsit hänet puusuksilla hiihtämään elämän hiihtokilpailun. Suomenruotsalainen menee lasikuiduilla aina ohitse. Suomessa on liikaa ruotsinkielisiä.

        Mikäli lapsesi opiskelee vaika EU kieliä: englanti, ranska ja saksa, hän on samalla lähtöviivalla, kuin muut eurooppalaiset ja suomenruotsalaisia edellä.
        Todellinen menestys liike-elämässä seuraa kielillä, englanti, venäjä ja espanja.
        Älä jätä lastasi takamatkalle, vastusta pakkoruotsia!
        Ruotsi ei ole ilo, vaan meno!


      • ajateltavaa
        Lukiolainen Suomesta kirjoitti:

        Lapsesi joutuessa opiskelemaan pakkoruotsia on kuin pistäsit hänet puusuksilla hiihtämään elämän hiihtokilpailun. Suomenruotsalainen menee lasikuiduilla aina ohitse. Suomessa on liikaa ruotsinkielisiä.

        Mikäli lapsesi opiskelee vaika EU kieliä: englanti, ranska ja saksa, hän on samalla lähtöviivalla, kuin muut eurooppalaiset ja suomenruotsalaisia edellä.
        Todellinen menestys liike-elämässä seuraa kielillä, englanti, venäjä ja espanja.
        Älä jätä lastasi takamatkalle, vastusta pakkoruotsia!
        Ruotsi ei ole ilo, vaan meno!

        Sinulla on pointti lukiolainen!

        Ruotsista johtopäätöksiä, missä ruotsi englanti ei riittävä kielitaito!

        "- Om man jämför Sverige med till exempel Danmark så är de danska företagen mycket mer inriktade på att göra affärer på franska, tyska och italienska, berättar Camilla Bardel."


      • Perus kansalainen
        Lukiolainen Suomesta kirjoitti:

        Lapsesi joutuessa opiskelemaan pakkoruotsia on kuin pistäsit hänet puusuksilla hiihtämään elämän hiihtokilpailun. Suomenruotsalainen menee lasikuiduilla aina ohitse. Suomessa on liikaa ruotsinkielisiä.

        Mikäli lapsesi opiskelee vaika EU kieliä: englanti, ranska ja saksa, hän on samalla lähtöviivalla, kuin muut eurooppalaiset ja suomenruotsalaisia edellä.
        Todellinen menestys liike-elämässä seuraa kielillä, englanti, venäjä ja espanja.
        Älä jätä lastasi takamatkalle, vastusta pakkoruotsia!
        Ruotsi ei ole ilo, vaan meno!

        Itsenäisyyspäivää vietetään, kun Suomi pääsi vapaaksi Neuvostoliiton alaisuudesta.
        Entisen vallan jäljiltä Suomeen jäi ruotsinkielinen vähemmistö.
        Ulkolaisilla maahanmuuttajilla täydennettynä loistavan verkoston avulla saivat otteen talouselämästä. Poliittisilla lehmäkaupoilla vielä pakkoruotsin peruskouluun
        suomenkielisten piinaksi junailivat.

        Toinen itsenäisyyspäivä ja samalla liputuspäivä, kun pakkoruotsi päättyy!!!


      • Yön susi
        Perus kansalainen kirjoitti:

        Itsenäisyyspäivää vietetään, kun Suomi pääsi vapaaksi Neuvostoliiton alaisuudesta.
        Entisen vallan jäljiltä Suomeen jäi ruotsinkielinen vähemmistö.
        Ulkolaisilla maahanmuuttajilla täydennettynä loistavan verkoston avulla saivat otteen talouselämästä. Poliittisilla lehmäkaupoilla vielä pakkoruotsin peruskouluun
        suomenkielisten piinaksi junailivat.

        Toinen itsenäisyyspäivä ja samalla liputuspäivä, kun pakkoruotsi päättyy!!!

        Venäjä on parempi naapuri, kuin Ruotsi. Mikäli EU ei asettaisi pakotteita vienti sinne vetäisi ja meidän talous pyörisi.
        Venäläiset eivät pakota opiskelemaan venäjää.
        Maassamme asuvat venäjänkieliset eivät pidä meteliä itsestään.
        He eivät kaiva kuoppaa yrityksiltämme ja myy niitä halvalla Venäjälle.
        Emme joudu budjetista/ veroistamme venäjän opiskelua maksamaan
        Venäläiset eivät pääse virkamiehiksi pelkän kielitaitonsa vuoksi.
        Venäjänkielisten vuoksi ei valtion- ja kuntien hallintoa kuormiteta virkamiehillä.
        Venäläisillä ei ole kiintiöitä. Heillä ei ole sisäpolitiikkaamme puuttuvia säätiöitä.
        Venäläiset eivät järjestä valtionvierailuita Suomeen, joilla pyritään vaikuttamaan eduskunnassa käsittelyssä oleviin kansalaisaloitteisiin.
        Venäläiset eivät suhtaudu ylimielisesti ja osin vihamielisesti suomalaisiin.
        Venäläiset ovat luovuttaneet Porkkalan, kun taas Ahvenanmaa on kiviriippana.
        Venäläiset eivät kontrolloi suomalaista mediaa.
        Venäläiset eivät pyri vaikuttamaan suomalaisten identiteettiin.
        Suomalaisten ei tarvitse tukea venäläistä teatteria.
        Suomen kansalaisten verovaroilla ei kustanneta venäjänkielistä TV kanavaa.

        Yhteistyötä venäläisten kanssa on lisättävä kaikilla epävirallisilla tasoilla, joita EU ei pysty estämään. Suomalaisten pitäisi solmia enemmän henkilökohtaisia kontakteja
        Venäläisiin henkilöihin.
        Riippuvutta Ruotsista pitäisi vähentää. Tietoliikennettä maailmalle pitäisi hoitaa muuta, kuin Ruotsin kautta. Ruotsalaisten yritysvaltaukset Suomessa voivat johtua tele liikenteen salavalvonnasta. Ruotsalaiset lukevat firmojen sähköpostit.
        Liikenne Eurooppaan pitäisi hoitaa Viron läpi.


      • pakkoruotsi pois!!!!
        vaalit2015 lasten kirjoitti:

        Nimenomaan. Äänestä SUOMEN LASTEN puolesta.

        Äänestä vain sellaista ehdokasta, joka takuuvarmasti kannattaa pakkoruotsin lakkauttamista.

        Perussuomalaiset on varmin valinta, mutta muistakin puolueista löytynee runsaasti pakkoruotsin lakkauttamista kannattavia.

        www.ruotsivapaaehtoiseksi.fi

        Pakkoruotsi pois!


    • Jiii-haaa !!!

      Tässä odotellaan vaaleja vesi kielellä että päästäisiin äänestämään niitä jotka vastustavat suomenkielisten lastemme pakkoruotsittamista.

    • Pelastakaa lapset !!

      Minä tulen äänestämään ehdokasta joka tulee tekemään kaikkensa suomenkielisten lasten pelastamiseksi turhalta ja vastenmieliseltä pakkoruotsilta!

      • Evakon poika

        Lapsissa ja kulttuurikielissä on tulevaisuus, vanhuksissa ja pakkoruotsissa menneisyys!!!


    • Halla-ahon_äänestäjä

      http://jussiniinisto.fi/index.php/2015/02/pakkoruotsin-poistamisaloitteen-kasittelyyn-vauhtia/

      Julkisuudessa turhan vähälle huomiolle jäi joulun alla Åbo Akademin ja Tampereen sekä Turun yliopistojen yhteistyössä tekemä tutkimus, joka kartoitti suomalaisten mielipiteitä ruotsin kielestä.

      Peräti kolme neljäsosaa vastaajista oli sitä mieltä, että ruotsin kielen opiskelun pitäisi olla vapaaehtoista. Selvästi yli puolet oli lisäksi sitä mieltä, että koulussa olisi hyödyllisempää opiskella jotain muuta kieltä kuin ruotsia.

      Aloite lähetettiin sivistysvaliokuntaan, josta sitä ei vieläkään ole tuotu eduskunnan täysistuntoon. Toivoa sopii, että valiokunta laittaa käsittelyyn vauhtia ja tuo asian äänestykseen pikimmiten. Sillä mikäli aloitetta ei käsitellä ennen eduskuntavaaleja, se raukeaa, kuten käy kaikille muillekin käsittelemättä jääneille esityksille.

      Herääkin epäilys, halutaanko aloitetta tarkoituksella viivyttää sivistysvaliokunnassa, jotta nykyinen, pakkoruotsin poistamista periaatteessa kannattava eduskunta ei ehdi asiasta äänestää. Joka tapauksessa perussuomalaiset aikoo jatkaa asian ajamista.

      Kolumni julkaistu Lännen Median lehdissä 31.1.2015.

    • Halla-ahon-äänestäjä

      YLE HARJOITTAA SENSUURIA

      Ylen verorahoilla elävät anarkistit harjoittavat kansan silmäänsahausta ja sensuuria

      Yle pitää saada mahdollisiman nopeasti MAKSUTELEVISIOKSI

      jossa pääuutislähetykset, säätiedot, merenkulkijatiedot ja tämän kaltaiset voitaisiin

      maksaa verorahoista

      Verorahoista ei makseta SENSUURIA, HBO-HOLLYWOODKAMAA JA SEN SELLAISTA

      TOIMI SUOMALAINEN, VAALIT 19.4. 2015, ETHÄN HALUA SENSUURIN JATKUVAN VERORAHOILLASI

      Yle harjoittaa sensuuria verorahoilla

      http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/185993-ohjelma-jota-yle-ei-voinut-lahettaa

      Ohjelma, jota piti itsesensuroida

      Selitän väitteeni.

      Sain viime viikolla YLE:n toimittajalta Kalle Haataselta henkilökohtaisen kutsun hänen radio-ohjelmaansa.

      Haatanen on kokenut toimittaja, joka on ohjelmissaan keskustellut poliittisista ja yhteiskunnallisista aiheista. Viime viikolla nauhoitetun ohjelman tarkoituksena oli käsitellä uutta kirjaani: Vapaan pudotuksen Suomi. Tyhjätaskuna karhun kainalossa”. Noin 50 minuutin mittaisen ohjelman tarkkoina aiheina olivat Suomen henkinen tila ja Venäjän tilanne.

      Ennen ohjelmaa sovittiin, että ei puhuta puoluepolitiikkaa. Minusta se oli kohtuullinen pyyntö. En siis puhunut perussuomalaisuudesta , vaaleista tai politiikasta. Toimittaja nosti kyllä asian esille.

      Ohjelma meni mukavasti ja toimittaja Haatanen piti sitä itse asiassa erittäin onnistuneena. Tunnelma oli rento. Kokonaisuuden piti tulla ulos 7 pnä helmikuuta.

      Suomalaisen itsesensuurin kiemurtelut ja anteeksipyynnöt

      Sain tänään 2. helmikuuta sähköpostiviestin, jossa toimittaja kertoi minulle että ei aio laittaa juttua eteenpäin. Sen sisältö oli kuulemma ”villi”. Soitin hänelle ja tiedustelin syitä tähän hyllytykseen. Haatanen ei kuulemma ollut saanut ohjeita keneltäkään vaan tehnyt päätöksensä itse. Hän kuitenkin pahoitteli ja pyysi anteeksi…asia oli nolo. Kyseessä oli kuulemma hänen mokastaan.

      En oikein usko tähän selitykseen. Toimittajamme oli nauhoituksen jälkeen innoissaan ja sitä mieltä, että tulipa hyvä juttu.

    • Lukiolainen

      Kielikeskustelua pitäisi lähestyä taloudellisesta näkökulmasta.
      Kaksinkertainen hallinto on tupla meno.
      Pakkoruotsi eriarvoistaa ihmisiä ja murtaa heidän omaa identiteettiään.
      Englanti toisena kielenä takaa tasa-arvoa. Varsinkin maahanmuuttajille on pakkoruotsi todellinen taakka. Ruotsinkieliset osaavat hyvin suomea, eikä heille tarvitse tarjota ruotsia. Monet ihmiset ovat vaihtaneet käyttökieltään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      367
      3258
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      146
      1282
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1188
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      139
      1030
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      833
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      752
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      699
    Aihe