Tavallista?

4+5

Kävin loppuvuodesta lääkärillä pyytämässä lausuntoa terapiani jatkoa varten kolmannelle vuodelle. Kerroin työympäristöni vaikeuksista kuin myös yksityiselämäni kuormituksesta. Käynnin jälkeen lääkärini otti yhteyttä työterveyshuoltoon ja työnantajaani. Työnantajani, esimieheni vuoti tilanteeni ja kokemani työyhteisölle, joka on laaja. Sain terapialle jatkon. Työpaikalla henkilöstö on ottanut etäisyyttä minuun, osa ei tervehdi, osa ei juttele ja koen olevani entistä enemmän yhteisön ulkopuolella. Lääkäri ei kysynyt lupaa keskustella työnantajani kanssa asiasta. Hän totesi terapian tarpeellisuuden ja kirjoitti lausunnon. Onko tällainen käytäntö normaalia ja mitä voi tehdä enää tilanteessa?

7

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KummallistaH

      Esimies ei saa kertoa edes sairasloman syytä eteenpäin työkavereille, mutta kaikki eivät tätä tajua.

    • kokemusta on

      Esimiehellä ei ole oikeutta vuotaa työntekijän terveystietoja kenellekään. Hän on kuitenkin vastuussa työturvallisuudesta ja velvollinen puuttumaan epäasialliseen kohteluun työpaikalla.

    • 6+9

      Mitä työntekijä voi tällaisessa tilanteessa tehdä? Vahinko on tapahtunut ja tilanne omalta osaltani on vain tuskallisempi. Työyhteisön tilanteeseen sillä ei ollut vaikutusta, päinvastoin. Jos asiasta olisi keskusteltu, olisi silloin ollut parempi keskustella työntekijän kanssa. Nyt työntekijä jätettiin ulkopuolelle ja tiedottaminen tapahtui muille työntekijöille. Lopun alku.

    • voimia!

      Työnantajasi on syyllistynyt laittomaan potilastietojesi levittelyyn.

      Onko työterveyslääkäri luotettava ja voitko kysyä häneltä menettelyohjeita. Onko luottamusmies luotettava tai työsuojeluvaltuutettu, joista edes joku voisi auttaa. Työterveyslääkäristä on muistettava, että hän on työnantajan palkkaama ja tuskin ryhtyy toimimaan leivän antajaansa vastaan, mutta ainahan voi kysyä, jospa hän muistaisi vannomansa lääkärin valan ja toimisi sen mukaisesti.

      Myös jonkinlainen tietosuojavaltuutettu tms. on olemassa tässä yhteiskunnassa, joka on ulkopuolinen ja voisi olla puolueeton ja se osaava taho. Löytyisikö goolesta hänen yhteystietojaan?

      • voimia!

        Tietosuojavaltuutetun internet-sivuilta löytyi puh no 029 56 16670. En tiedä auttaako soitto, mutta ainahan voi kysyä. Esitä kysymyksesi asiallisesti ettet itse riko mitään tietosuojaa, lojaliteettivelvollisuutta tms.


    • utelias777

      onko soitto auttanut?

    • akka.odottavainen

      Työantajasi ei saa kertoa sitäkään oletko lomalla vai sairaslomalla vai muuten vain poissa. Myös työkavereita sitoo samainen lainpykälä, jos ovat asian kuulleet muulta taholta.

      Ota yhteyttä tietosuojavaltuutettuun, osaavat ainakin sieltä ohjata oikealle henkilölle.

      Jessus sanon näitä työpaikan ihmisiä, osaavat olla täysiä moukkia. Voisivat mennä ns.itseensä ja miettiä miltä itsestä tuntuisi, kun tietoa levitetään.

      Sairaalamaailmassa on samanlaisia saastoja jakamassa työkavereiden ja heidän omaisten tietoja, jotka kantautuu monen suun kautta vääristyneenä tietona lähimmille työkavereille. Asiasta ei puhuta itse kohteena olevalle, niin ilmeistä ja käytöksestä huomaa jotain olevan tekeillä.
      En tiedä mikä on pahempaa supina nurkan takana vai supinoiden uskominen, tiedon jakaminen tietämättä taustoja vai ottamalla tiedon vastaan tarkistamatta asian todenperäisyyttä.

      Tämän kaltaisia "tiedon jakaja besserwisereitä" pitäisi näpäyttää kunnolla. Itse odotan oikeaa hetkeä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe