Ultra liian usein?

houlestunutmamma

Hei!

Olen 14 viikolla raskaana ja on ollut kaikenlaisia ongelmia, joten sikiötä on ultrattu jo 7 kertaa. Raskautta ei mm saatu aikaan luonnollisesti.
En ole reagoinut tähän mitenkään ennenkuin googletin ja löysin sivuja missä lukee että liika ultraaminen voi satuttaa vauvaa?! Jotkut kerrat ovat ultranneet vain vajaa minuutin.. Kahdet viime kerrat kysyin lääkäreiltä (kaksi eri lääkäriä jotka ultrasivat) ja molemmat sanoivat että on vaaratona. Sanoivat että dopplerin käyttö liian usein VOI olla haitallista, koska se lämmittää kudosta enemmän kuin tavallinen ultra, esim. jos kotiin ostaa oman dopplerin ja sillä kuunnellaan sydäntä joka päivä, tätä ei kuulemma suositella...
Silti jäi jotkut netistä löytämäni tekstit pelottelemaan.. Soitin myös neuvolaan ja siellä sanottiin että voi olla huoleti. Onko ketään muuta ultrattu tiheästi alkuraskauden aikana?
Ps. Joka kerralla sikiöllä ollut kaikki ok!

4

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei hätää :)

      mua ei ultrattu usein alkuraskaudessa, mutta toisella ja viimeisellä kolmanneksella ultrattiin melkein kuukausittain kerran tai kahdesti, sillä sikiön munuaisaltaiden mutoksia seurattiin ja kun ne todettiin olevan ok, ultrailtiin perätilan takia (synnytystapaa arvioitiin, tehtiin ulkokäännösyritystä ja kerran kävin synnärillä liikehälytyksen takia). sairaalassa olin synnytyksen käynnistyksessä 6 päivää ja siellä ultrattiin varmaan joka toinen päivä. ultrattiin siis yhteensä varmaan 13-15 kertaa kaikkineen ja ei ollut mitään haittaa sikiölle, normaali poika syntyi. :)

      ei se lääkärin suorittama tutkimus niin kauan kestä, että vauvalle siitä mitään aiheutuisi, en tiiä noista kotilaitteista. ajattele, että hyvän, kun tutkivat, niin saat tarkasti seurata, miten vauva kasvaa ja näet häntä. ja heti voidaan puuttua, jos nähdään ongelmia. :) moni saa vaan 2 ultraa raskauden aikana jos käy julkisella ja sekin voi olla ikävää, kun joutuu jännäämään, onko vauvalla kaikki hyvin. :)

    • slkdnvlg

      Muistan kuulleeni, että mitään vakuuttavaa tutkimusta ei ole siitä mitä haittoja ultrat yleensäkään vauvalle aiheuttaa, mutta onhan ultrat olleet käytössä jo niin kauan, että taatusti siitä suosituksia olisi jo annettu, jos se haitalliseksi olisi todettu versus sitten ne hyödyt ultralla saadusta tiedoista vauvan voinnista. Ennemminkin löytämäni tieto on koskenut juuri niitä kotidopplerlaitteita ja niiden päivittäistä käyttöä. Mutta tässäKIN asiassa lupttaisin ennemmin omaan lääkäriini, kion nettipalstoihin.

    • bhjbj,kh

      Ajattelen niin, että ultra voi TEORIASSA aiheuttaa vahinkoa, mutta kukaan ei ole sitä tähän päivään saakka todistanut, ja vaikka pystyisi aiheuttamaan kudosvauriota riski siihen olisi kuitenkin todella pieni.
      Tupakointi ja alkoholi ovat todistetusti haitallisia sikiölle ja moni nainen ehtii näistä nauttia ennenkuin tietää olevansa raskaana, jotkut joilla on esim epäsäännöllinen kierto huomaavat raskauden vasta myöhään, silti syntyy terve vauva. Jostain luin että jos raskausaikana tupakoi, riski lapsen sairastumiseen on kuitenkin alle 5%. Ja tätä pidetään haitallisena sikiölle. Joten ultraääntä pitäisin kuitenkin riskittömänä.

    • xoxoxoM

      Mun kaveri asuu Yli-vieskassa ja siellä ne ultraavat ihan jokaikisellä neuvolakäynnillä normisti, vaikka ei mitään häikkää ole raskaudessa ollutkaan! Eli luulis että on vaaratonta kun kerta tuon tekevät rutiinisti :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe