Koira kerrostalossa ja koiran vesimaksusta

Naapurista

Meillä on probleema: Naapurissa asuvan koiran aiheuttama melu ei haittaa päiväaikaan kovin paljon (paitsi, jos yrität ottaa nokoset),mutta kun koira alkaa heitellä ja raahata puru- ja muita kovia lelujaan aamuvarhain ja
jatkaa iltamyöhään, alkaa mieli olla kolinasta matalalla. Koira myös
haukkuu aamuin, päivin, illoin ja jostain syystä iltaisin juuri, kun olet saanut unenpäästä kiinni - ja aina, kun emäntä saapuu yömyöhällä riennoista kotiin. Viikonloppuaamuisin olisi tarpeen saada nukkua pitkään, mutta se kolina ja natina.

Voisitteko, hyvät koiranomistajat, laittaa kokolattiamatot lattioillenne
ja opettaa koirat olemaan haukkumatta kerrostalossa. Koiran juoksu ja
hyppely kuuluu kerrostalossa pitkälle.

Lemmikki on varmaankin omistajan mielestä suloinen seuralainen ja
hoitaa omistajan läheisyyden tarpeita, mutta naapurin mielestä koira
on häirikkö, joka leimaa omistajansakin. Olemme huomanneet,m että aivan kaikista koirista ei ole häiriötä, joten kyse on mitä ilmeisimmin koiran kasvatuksesta tai kasvatuksen puutteesta.

Onko muuten pohdittu, kuinka paljon koirat käyttävät vettä, joka taloyhtiöissä
yhteisesti maksetaan! Olisi oikein, että koirilta peritään sama
vesimaksu kuin muiltakin asukkailta vauvasta vaariin.

Hyvää ja hiljaista uutta vuotta kaikille koirille ja koiraperheille
sekä erityisesti koirien naapureille.

33

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hahhaa ha

      Ei.

    • piskit=riesa

      Terästetty herkkumakkara vaan postiluukusta niin on hiljaista hauvaa se :)

    • verolle pantava

      Iman muuta koirista pitäisi periä vesimaksu. Minua itseäni kiusaa ajatus naapurin akvaariosta, kuinkahan monta miljoonakalaa sielläkin mahtaa asustella?

      • Lirinää ja lorinaa 1

        Mutta minullapas on kaksiossa kuusitoista huonekasvia, joille annan hanavettä. Minulla on myös kylpyamme, jota käytän ahkerasti. Pitkäkarvainen iso koira, joka rapakeleillä käy kolme kertaa päivässä suihkussa. Koiran olemassaolo myös aiheuttaa aika paljon lisäpyykkiä, samoin kuin liikuntaharrastukseni. Myös kaikki se, mitä harrastamme poikaystäväni kanssa viikonloppuisin niin paljon kuin jaksamme, aiheuttaa "ylimääräisiä" suihkussakäyntejä. On minulla akvaariokin. Sen lisäksi minun pitää sairauteni vuoksi juoda paljon vettä päivässä - siitä seuraa useita vessakäyntejä ja aina menee säiliöllinen vettä käsienpesu. Minulla on myös tapana kerran viikossa tai kahdessa käydä vanhempieni luona siivoamassa ja vaihtamassa lakanat, jotka pesen kotonani, samoin jotain heidän muitakin pyykkejään. Kaikki tämä jakautuu taloyhtiön kaikkien asukkaiden maksettavaksi. Ymmärrän hyvin, että jotkut heistä osaavat ja haluavat nuukailla veden kanssa, taloyhtiön vesilasku on iso ja minä maksan ainoastaan yhden ihmisen vesimaksun.


    • ˁ˚ᴥ˚ˀ

      Minun koirani on hyvin koulutettu, hän käy itse vesilaitoksella maksamassa oman vesimaksunsa.

    • Naapurista vielä

      Meidän taloyhtiössä on useita koiria, osa isokokoisia. Joka yhtiökokouksessa hallitus tai isännöitsijä toteaa, että vesimaksu, nyt 18 euroa/hlö/kk, ei ole riittävä peittämään kokonaiskulua.

      Kyllä pitäisi keskustella koirien ja akvaarioiden vedenkulutuksesta. Ja vähitellen laitattaa asuntokohtaiset vesimittarit eikä vain pohthia ja keskustella.

      • maksa pois

        Jos sitä vesimaksua nyt euron tai pari vuodessa korotetaan, niin laskepa, missä ajassa saat vesimittareiden asennuksen kulut katettua. Kuvitteletko, että osuutesi tulee olemaan niin paljon pienempi mittarilla, että siinä jotakin säästät?


      • vesipoikkikokonaan

        Ihan sama vaikka maksais tonnin mittari kunhan kukaan muu ei hyödy maksamastani vesimaksusta.


      • yitri8

        Koiran kanssa asuessa ollaan aina saanut takaisin vesimaksua, kun mittaria on luettu.


    • Naapurista

      Kyse on oikeudenmukaisuudesta. Kukin maksaa sen, minkä kuluttaa. Miksi sallitaan vapaamatkustajia, kuten yllä olevistakin viesteistä käy ilmi.

      Kuulin eräästä vuokraemännästä, joka oli vuokrannut asunnon yhdelle henkilölle ja vesimaksu maksettiin siis yhdestä hengestä. Naapurit alkoivat ihmetellä, kun miestä lappaa asuntoon ja autojakin alkoi olla pihan joka nurkassa. Vuokralainen oli majoittanut huoneistoon ainakin neljä tuttuaan. Miehille kelpasi maksuton lenkkisauna. Ja yhden hengen vesimaksulla oli kiva käydä suihkussa.

    • onse kumma

      jottase vuokralaineen tekee kaiken taloyhtiöissä,helppo on syylinen aina löytää,koska katsotte seuraavan kerran peliine.

    • Naapurista

      Että en asu vuokralla, vaan omassa asunnossa, on vaatinut säntillisyyttä ja harkintaa tulojen käytössä vuosien ajan. Siksipä arvostan oikeudenmukaista kulujen perintää. En halua maksaa naapurin, naapurin koiran tai muidenkaan vapaamatkustajien kuluja. Olen jo pihistänyt tarpeeksi :))

      • vedenkulutus

        Asumme 75 neliön kerrostalossa joka on 3vuotta sitten rakennettu omat mittarit sekä kylmälle että lämpimälle vedelle.
        Kulutus aikavälillä kylmävesi 1,9,2014-31,12,2014 mittarilukema 378,4-392,42 13,48 kuutiota 3,60€ kuutio yht. 48,92€
        Kulutus aikavälillä lämminvesi 1,9,2014-31,12,2014 mittarilukema 217,28- 224,31 7,03 kuutiota 7,70€ kuutio yht. 54,15€
        yhteensä kulutettu 20,51 kuutiota 103,07€
        kulutus pv 20,51kuutiota 92pv 222lit/vrk
        henkeäkohti 111lit/vrk henkilöäkohti

        103,07€ jaetaan 92pv 1,12€/vrk 0,56€ henklö/vrk


      • turharypistää

        Ethän sinä omassa asunnossa asu vaan taloyhtiön asunnossa. Sinä olet ostanut sen yhtiön osakkeita tietyn sarjan, joka oikeuttaa tietyn yhtiön huoneiston hallintaan.
        Yhtiöllä on laillinen yhtiöjärjestys, jossa määritellään, miten yhtiön kulut katetaan. Yhtiöjärjestyksen maksuperusteiden muuttaminen vaatii jokaisen osakkaan hyväksymisen.
        Jos yhtiöjärjestyksessä sanotaan, että vesimaksu on henkilölukumäärään perustuva, niin se myös näin peritään, eikä mitenkään muuten. Se on sen yhtiön perustuslaki, oli sitten jonkun mielestä oikeudenmukainen tai ei.
        Ei pidä ostaa yhtiön osakkeita, ellei maksuperusteet miellytä.


      • lerputtaja

        Kukas näin on vättänyt,kun sinä turharypistelijä, että asun omassa asunnossa.Silloinkun on huoneistokohtaiset vesi- ja sähkömittarit maksetaan kulutus niiden mukaan,Vanhoissa kerrostaloissa huoneiston henkilöluvun mukaan,ellei ole tehty putkiremotti ja asennettu mittareita ja muutetettu yhtiöjärjestyssääntöä,jokainen maksaa vesimaksunsa kulutuksen mukaan


      • turharypistää
        lerputtaja kirjoitti:

        Kukas näin on vättänyt,kun sinä turharypistelijä, että asun omassa asunnossa.Silloinkun on huoneistokohtaiset vesi- ja sähkömittarit maksetaan kulutus niiden mukaan,Vanhoissa kerrostaloissa huoneiston henkilöluvun mukaan,ellei ole tehty putkiremotti ja asennettu mittareita ja muutetettu yhtiöjärjestyssääntöä,jokainen maksaa vesimaksunsa kulutuksen mukaan

        Hah, vastasin nimimerkille "Naapurista", kuten ylläolevasta näkyy, jos yhtään ymmärtää ketjun rakennetta. Siellä kommentoimani väite omasta asunnosta kyllä löytyy.


    • Naapurista

      Kuukausikulu henkeä näyttäisi olevan 12,88 euro/hlö (jos oikein ymmärsin). Taidatte olla säästäväisiä veden käyttäjiä!

      Meillä vesimaksu on 18 euroa/hlö/kk ja se ei kuulemma kata yhtiön kokonaisvesikuluja. Oma mittari näyttäisi tuovan säästöä ja säästävän kolmassaosan kuluista.

      Miltä tuntuu, onko vedenkäytössä tapahtunut muutosta sen jälkeen, kun mittarit ovat olleet käytössä ja tietää tarkalleen, että sen minkä kulutan myös maksan.?

    • vedenkulutus

      Talo oli uusi, kun ostimme eli mittarit laitettu jo rakennusvaihessa.Meitä on kaksi aikuista ja kultainen noutaja,joskus täytyy kurakelin aikan huudella vatsan alustaa. Parikertaa viikossa saunotaan ja joskus käydään välillä suihkussakin mutta ei siellä tuntitolkulla lotrata 2-3 min.

    • Naapurista

      Olisi hyvä, että vesimittarit asennettaisiin kaikkiin talouksiin. Sanotaan, että "ei kannata". Mutta väistämättä suurin osa alkaa käyttää vettä säästeliäämmin, kun tietää, että lasku tulee kulutuksen mukaan. Kun lämpimän veden kulutus laskee, laskee samalla lämmitykseen käytetyn energian määrä. Energiaanhan meidän pitää säästää joka rintamalla.

      • Seebra

        Jaa, se koira joisi vähemmän?


    • Naapurista

      Miten koiran omistaja voi olla näin muista välittämätön, kuten tässä meidän talon tapauksessa. Vaikka omistajalle on kerrottu, että koiran leikit aiheuttavat kolinaa ja haukku kuuluu ympäri taloa, omistaja ei tunnu riittävästi välittävän. Voisiko kyseessä olla aikuisen naisen pitkittynyt murrosikä? Ja yksi kurja tapa lisää on, että koiranomistaja pudistelee tyynyjä yms. parvekkeeltaan.... ja kaikki me samassa linjassa asuvat saamme hänen - vai koiran - roippeet parvekkeillemme tai jopa niskaamme ja olohuoneisiimme.

      Koirat ovat varmasti kivoja ja niille voi antaa hellyyttään ja niiltä saada hellyyttä, mutta soisi omistajan ajattelevan myös meitä muita ihmisiä.

    • Omaantaloonko

      90% tänne kerrostalopalstalle kirjoittaneista kuuluis juttujen perusteella asua omakotitalossa. Kerrostalossa kuuluu ääniä, kerrostalossa tietyt kulut jaetaan tasan (neliöiden / osakkeiden suhteessa) vaikka ne eivät ehkä ihan "oikeudenmukaisesti" jakaudukkaan. 1 kerroksen asukas ei tarvitse kakkoskerroksen rapun valoja, mutta kolmos kerroksilainen tarttee molemmat, maksu menee kuitenkin tasan kaikille. Turha möykkääminen ja melun aiheuttaminen haittaa tietty, mutta sekin riski on otettava kun krs taloon muuttaa. Niin kauan kuin naapuri pysyy lain rajojen ja yhtiön sääntöjen rajoissa, ei paljoa ole tehtävissä, jos naapuri ei puhetta usko.

      • Kotiin

        Todellakin! Kerrostaloissa on elämää ympärillä, enemmän tai vähemmän ja sen on hyväksynyt kun sellaisen asumismuodon valitsee. Tulkaa pois Kehä 3 sisältä ja ostakaa pieni omakotitalo, jonkin mukavan pikkukaupungin keskustasta. Tulee asuminen edullisemmaksi ja elämänlaatu nousee. Varsinkin kaikki koiraihmiset!! Koira EI kuulu kerrostaloon.


    • eiköniin

      Ymmärrän kyllä aloittajan harmin. Olen itse asunut myös koiran omistajan naapurisss.Siellä oleva koira haukkui ja riehui aina kun omistaja ei ollut kotona. Sitten eräs vuorotyöläinen joka olisi tarvinut unta muuloinkin kuin yöllä nauhoitti sen metelin.Meni koiran omistajan luo keskustelelaan ja antoi kuunnella äänittämänsä.Täysi yllätys omistajalle.En tiedä mihin hän koiran sijoitti,sen jälkeen rauha palasi.Mainitsen viellä että keskustelu oli käyty asiallisesti hyvässä hengessä..
      Kannattaiskohan Sinunkin kokeilla samaa.

      • Taivaaseen

        Koira sijoitettiin koirien taivaaseen. Puolet ylijalostetuista räksyistä kuuluisi sinne samantien. Miksi kukaan ei jalosta haukutonta koiraa? Lyttynokkia, karvapalloja, karvattomiapalloja, matalia, lihavia, isoja, pieniä..yms.yms. Mutta kaikki räksyttää.


      • eläinrakas_

        En oikein koskaan ole ymmärtänyt, miksi ottaa koira kerrostaloon. Varsinkin, jos koiraparka joutuu olemaan pitkiä aikoja yksin, eikä ole siihen tottunut/opetettu. Kouluttamaton koira saattaa olla myös uhka kerrostalossa asuville, eteenkin lapsille.


    • oikeusvoittaajoskus

      Suurempi ongelma on PIMEESTI ASUVAT AVOPUOLISOT, joita löytyy mun talosta.

      • omistajien_vika_

        Suurin osa koirien omistajista ei myöskään maksa koiraveroa!! Vaikka antavat niiden paskoa mihin sattuu.. ei ole tervettä, että koira paskoo pihaan jossa lapset leikkivät. Talvella hanget keltaisena ja ruskeana joka pihassa näiden välinpitämättömien koiranomistajien jäljiltä.


      • nääonnähty
        omistajien_vika_ kirjoitti:

        Suurin osa koirien omistajista ei myöskään maksa koiraveroa!! Vaikka antavat niiden paskoa mihin sattuu.. ei ole tervettä, että koira paskoo pihaan jossa lapset leikkivät. Talvella hanget keltaisena ja ruskeana joka pihassa näiden välinpitämättömien koiranomistajien jäljiltä.

        "ei ole tervettä, että koira paskoo pihaan jossa lapset leikkivät"

        Hullultahan se kuulostaa, mutta lapset jotka leikkivät paskovien koirien kanssa ovat terveempiä.

        Mitä tulee vedenkäyttöön, niin reilusti vaan. Viemärit eivät toimi kunnolla, jos vettä alkaa liikaa säästämään.


    • animaali

      Talomme eräs kookkaan koiran omistaja käy pesemässä koiransa taloyhtiön saunassa siivoamatta jälkiä ( karvoja ).
      Toinen koirakas paskottaa koiransa talon pihan päällystetyllä osuudella korjaamatta paskoja pois. Sama tyyppi kusetuttaa koiransa rappukäytävässä. Koiran kusi jättää jälkensä siivoojan käynnin jälkeenkin vahattuun lattiapintaan.

      Kun itsekkyys ja tyhmyys yhdistyvät niin jälki on sen mukaista.

    • Kotiin

      Suosittelen lämpimästi omakotitalossa asumista. Ei tarvitse maksella naapureiden kuluja, eikä kuunnella seinän takaa melua. Pienen pk-seudulla olevan huoneiston hinnalla saa sievän talon vaikkapa Karkkilasta (katso Oikotieltä) ja vielä jää rahaa puolet säästöön.

      • aikatyölästä

        Oletko ikinä kokeillut asua omakotitalossa? Tuskin, kun sitä suosittelet. Hankalampaa asumismuotoa ei oikeastaan ole. No ehkä teltassa asuminen on suunnilleen vastaavaa. Jos omissa oloissaan haluaa olla, niin mielummin sitten vaikka asuntovaunu.


      • Kotiin

        Olen asunut omakotitalossa koko ikäni. Välillä aivan uudessa, välillä remontoitavassa rintamamiestalossa, nyt taas uudemmassa. Ei meillä isännän kanssa ole mitään ongelmia ollut? Mitä olisi? Keväällä pilkotaan puita, kerran on taloon teetetty ulkomaalaus, välillä pientä remonttia kun innostus iskee. Puutarhassa puuhailukin on mukavaa, mutta ei pakollista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe