Vaasaan vai Seinäjoelle

mimmi18 Oulu

Sain työpaikan Etelä-Pohjanmaalta. Kattelin kartasta niin työpaikalta on melkein sama matka niin Vaasaan kuin Seinäjoellekin. Ylistarossa tai Lapualla en halua asua vaan ihan kunnon Cityssä jossa on menopaikkoja ja harrastusmahdollisuuksia. Alanko etsiä kämppää Seinäjoelta vai Vaasasta? Osaisko joku listata Vaasan ja Seinäjoen miinukset ja plussat? Liikenneyhteydet , yöelämä , kesäfestarit , harrastusmahdollisuudet , turvallisuus , edullisuus ym. ym.

74

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seisova kasi

      Jos tuut muualta päin Suomea. Niin sanoisin etä 50/50 on tilanne. Itse oon lapualaanen, ja ikäni hypänny Seinäjoella, mulle se on tuttu paikka. Vaasa on vieraampi, kun ei oo tullu siellä käytyä kuin 2 kertaa elämän aikana.

      Molemmissa löytyy menomestoja, tosin etelästä tulleelle Vaasa ja Seinäjoki voi tuntua äkkiä pieniltä kyliltä, joissa ei ole mitään elämää. Mutta kun tutustuu paikkoihin, niin yllättävästi vaan onkin kaikenlaista tapahtumaa ja ainakin harrastuksia. Seinäjoella on ainakin hirveästi kaikenlaista harrastustoimintaa, ei varmaan löydy sellaista lajia, jota ei jollain tasolla harrastettaisi. Urheilutoimintaa on joka lähtöön, osassa lajeissa on valitettavasti niin kova suosio, että ruuhkaa meinaa olla.

      Liikenneyhteydet ovat samanveroiset molemmista paikoista, tuskin joukkoliikennettä Helsinki/Tampere/Turun ulkopuolella voi oikein hyväksi sanoa.

      Kunnon Citystä ei voida puhua kummankaan kohdalla. Puhutaan vain kuitenkin keskisuurista kaupungeista. Eihän Suomessa ole kunnon Cityjä kuin Helsinki/Tampere/Turku, ja varauksin Oulu. Jos ollaan realisteja.

      Riippuu tietysti oletko itse isosta vai pienestä paikkakunnasta kotoisin. Yleisesti ottaen, Seinäjoki on varsin tavanomainen paikka, jossa ei oikein mitään erikoista. Kesätapahtumia on paikkakunan kokoonnähden yllättävän paljon. Vaasa on taas kesällä varsin hiljainen paikka, koska väki suuntaa saaristoon mökeile, eikä tapahtumia ole juurikaan.

      Sekä Vaasassa että Seinäjoella on samanmoiset kaupat, eli "kaikki" löytyy.

      Vaasa on jollain tapaa kansainvälisempi paikka, maahanmuuttajineen yms. Sieltä löytyy vilkas lentokenttä sekä isoja kansainvälisiä yrityksiä, sekä satama. Se tuo tietynlaista monimuotoisuutta lisää. Seinäjoki on enemmän maalaisalueen keskus, jossa on lähinnä teollisuutta eri muodoissa, sekä kauppoja. Eli Vaasa on tietyllä tapaa värikkäämpi, ja Seinäjoki harmaampi.

      Vaasa on myös suomenruotsalainen paikka, eli moni puhuu ruotsia. Mikäli ei osaa ruotsia, niin Vaasa voi tuntua äkkiä hieman suppealta paikalta, kun se kielimuuri rajaa aika paljon asioita. Potentiaalisen ystäväpiirin voi heti puolittaa, jos ruotsin kieli ei suju. Paljon tapahtumia on ruotsinkielellä, eli kyllä se ruotsinkieli on tärkeä, jos haluaa viihtyä Vaasassa täysillä.

      Seinäjoella pärjää suomella, kunhan ei loukkaannu paikallisten suorasukaisesta käyttäytymisestä. Seinäjoella on melko päällekäyvä mentaliteetti, asiat sanotaan suoraan eikä kierrellä. Se vaan on paikallinen tapa, täällä maakunnassa yleensäkin. Se pitää ymmärtää, ja ottaa asia asiana.

      • tätivm60-luku

        Sanoisin, että suht' hyvä analyysi tuo. Itse opiskelin 80-luvulla pari vuotta Vaasassa ja olin 2000-luvulla muutaman vuoden Seinäjoella töissä, mutta en pysty kommentoimaan tarkasti haluamistasi asioista (liikenneyhteydet, yöelämä, kesäfestarit, harrastusmahdollisuudet, turvallisuus, edullisuus) sillä elämä parikymppiselle Vaasassa 80-luvulla tai reilusti nelikymppiselle 2000-luvulla Seinäjoella on täysin eri todellisuus kuin sinulla 2000-luvun parikymppiselle... Mutta jos mielikuvilla ko. kaupungeista leikitään, niin Vaasa ehdottomasti "kovempi", kaupallisempi, kansainvälisempi, kaupunkimaisempi (suomenruotsalaiset, laivayhteys Ruotsiin, mamut jne.) ja Seinäjoki todellakin "junttilampi" ilmapiiriltään, hiljaisempi, rauhallisempi, mutta kuitenkin virkeäkin. Ota tuosta selvää :). Liikenneyhteyksistä sen verran, että Seinäjoki on junayhteyksien solmukohta eli pääset junalla suoraan Ouluun, Jyväskylään ja Tre/Helsinkiin, mutta nyt tammikuussa aloittaneella Onnibus F3-linjalla pääset myös tosihalvalla Vaasasta Seinäjoelle/Trelle/Hkiin, jos kunnon biletysmatkoille haluat.


    • Et...

      Sitten ilikee avoimesti tunnustaa olevasi seinäjokinen...?

      • Vaasanveri

        Ihmeessä Vaasa meillä on halvee veroprossa ja ei tarvitse noita maakuntarasitteita vetää perässään kuin Seinäjoki tekee.


    • 3+3

      Ei oo häävit eväät, jos haluaa säpinää iltaisin ja elämä siitä kiinni.

      Muutto ei ratkaise elämän sisältöä, kyllä oma ystävä- ja tuttavapiiri ratkaisee viihtyvyyden, asuu missä päin somea tahansa.

      Uudessa asuinympäristössä ei pääse paikallisten sosiaaliseen piiriin kovin helposti ja se, että henkilö saa sosiaalisen tarpeensa ympärillä pyörivistä vieraista henkilöistä, on vähintään eriskummallinen henkinen latautuminen.

      • Bileet

        Ei kaikki kuluta aikaansa kotona raamattua lukemalla. Tottakai parikymppinen haluaa menoa ja melskettä. Se on nuoruutta.


      • seurannut
        Bileet kirjoitti:

        Ei kaikki kuluta aikaansa kotona raamattua lukemalla. Tottakai parikymppinen haluaa menoa ja melskettä. Se on nuoruutta.

        No Vaasaan sitte, siellä meno läpi yön, kun tummaihoinen porukka mesoo. Niitten ei tarvitse töitten takia mennä ennen aamua nukkumaan.

        Kerrostalossa parhaat asunnot jo hajunkin puolesta ja takaan, että ei tule yksinäistä. Tietää, että muitakin on läheisyydessä.


      • Vaasasssa
        seurannut kirjoitti:

        No Vaasaan sitte, siellä meno läpi yön, kun tummaihoinen porukka mesoo. Niitten ei tarvitse töitten takia mennä ennen aamua nukkumaan.

        Kerrostalossa parhaat asunnot jo hajunkin puolesta ja takaan, että ei tule yksinäistä. Tietää, että muitakin on läheisyydessä.

        .

        "Muistakaa se kypärä!!!!!!!!"

        .


    • hirveitä paikkoja

      Ei kumpaankaan.

    • Muuta Vaaasaan

      Vaasa ilman muuta.
      Vaasa on vanha kaupunki ja perustettu satoja vuosia sitten ja se myös näyttää kaupungilta. Seinäjoki on kauppala ja kauppalalta se näyttääkin, vaikka saikin kaupunkioikeudet -60 luvun alussa.
      Vaasa on myös huomattavasti suurempi kuin Seinäjoki. Vaasassa on asukkaita 67 tuhatta ja Vaasaan yhteen kasvaneen Mustasaaren keskustan eli Sepänkylän kanssa asukasluku nousee noin 80 tuhanteen.

      Kanta Seinäjoella yhdessä 5 kilometrin päässä sijaitsevan Hyllykallion kanssa on vain n 45 tuhatta asukasta.

      Vaasasta on myös paremmat liikenneyhteydet muualle maahan ja Vaasassa sijaitsee myös yksi maan vilkkaimmista kotimaanliikenteen lentokentistä. Ulkomaanliikenteen osalta se on mm. Oulun lentoasemaa vilkkaampi. Seinäjoella sensijaan ei nykyään ole toimivaa lentokenttää lainkaan. Lisäksi Vaasasta on laivayhteys Ruotsiin ja reitille on muutaman vuoden sisällä tulossa täysin tuliterä laiva. Vaasassa on myös toimiva sisäinen joukkoliikenne ja bussit ovat nykyaikaisia. Seinäjoella ei juuri ole sisäistä joukkoliikennettä.

      Vaasakin on Suomenkielinen kaupunki, vaikka ensimmäinen kommentoija muuta väitti. Vaasalaisista n 73%:a on äidinkieleltään suomenkielisiä, 22%:a ruotsinkielisiä ja 7%:a muita.
      Vaasan ruotsinkielisistä moni on niin kaksikielisiä, ettet huomaa heidän puheessaan minkäänlaista korostusta. Lisäksi Vaasa on todella kansainvälinen yliopistokaupunki toisin kuin Seinäjoki. Vaasassa on asukkaista lähes 100:sta maasta eri puolilta maailmaa, mutta Seinäjoella ulkomaalaisen näkeminen on harvinaista.

      Vaasa on kaunis kaupunki meren rantoineen ja vanhoine rakennuksineen Seinäjoelta puolestaan kauneutta voi olla vaikea löytää, vaikka etsisi kissojen ja koirien kanssa.

      Vaasalaiset ihmisinä ovat paljon avoimempia kuin seinäjokelaiset ja vaasalaiset ottavat toiset paremmin huomioon. Seinäjokelaiset puolestaan eivät tiedä, pitäisikö heidän käyttäytyä kuin maalaiset, vai haluaisivatko he sittenkin olla kaupunkilaisia.

      Vaasan keskusta on huomattavasti elävämpi kuin Seinäjoella ja Vaasassa on runsaasti erilaisia sh shoppailupaikkoja jäljellä keskustassakin. Lisäksi Vaasassa on kauppahalli, jollaista Seinäjoella ei ole koskaan ollut. Vaasan keskustan ulkopuolella sijaitsevat suuret marketit, tosin keskustastakin löytyy vielä Anttila ja toinen Citymarket. Kivihaassa on myös hyvin kaupallisia palveluita ja lävivuosina nousevat Ikea / Ikano kauppakeskus sekä uusi suuri Prisma Runsoriin Laihian moottoritien varteen

      Jos haluat syödä hyvin ulkona, niin silloinkin Vaasa vetää pidemmän korren. Vaasassa on selkeästi enemmän kaikenlaisia ruokapaikkoja ja löytyy myös todellisia Courmet ravintoloita ja kansainvälisen tyylin seurustelu pubeja. Seinäjoella ei ole mitään vastaavaa.

      Lopuksi vielä se, että Vaasasta on huomattavasti helpompi löytää hyvin palkattu jaa vaativa sekä arvostettu työ opiskelujen jälkeen. Seinäjoella ei ole vastaavaa määrää työpaikkoja, eikä esimerkiksi kansainvälisiä High Tech yrityksiä lainkaan.

      Summa summarum: valitse Vaasa, niin sinun ei tarvitse katua.

      Ai että mistäkö olen kotoisin?
      No en ole kotoisin Vaasasta, mutta en kyllä Seinäjoeltakaan. Olen kotoisin Pietarsaaresta, jossa on paljon samaa Vaasan kanssa mutta vain huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Vaasaan voisin tarvittaessa muuttaa, mutta tuskinpa muuttaisin Seinäjoelle.

      • höpöjä puhut

        Paskapuhetta suurin osa. Kesällä esim sjoki vie vaasaa tapahtumilla satanolla.


      • he heh e

        Ja suurin työnantaja Seinäjoen tavoin on tietysti kaupunki, takapajuloita molemmat.


      • qa123

        Kyllä tosi on niin että Vaasa on näivettynyt paikka. Seinäjoki on vireä paikka. Tapahtumia riittää varsinkin kesä-aikaan. Harrastus mahdollisuudet on hyvät. Kaupunkiin virtaa koko ajan uutta väkeä. Kehittyvä kaupunki.


      • Mieluummin Vaasa
        qa123 kirjoitti:

        Kyllä tosi on niin että Vaasa on näivettynyt paikka. Seinäjoki on vireä paikka. Tapahtumia riittää varsinkin kesä-aikaan. Harrastus mahdollisuudet on hyvät. Kaupunkiin virtaa koko ajan uutta väkeä. Kehittyvä kaupunki.

        Äläpä jauha pa...kaa keskenkasvuinen, kun et tästä etkä mistään muustakaan asiasta mitään ymmärrä.

        Vaasa on vanha kaunis kaupunki, kasvukeskus ja valtakunnanosakeskus.

        Seinäjoki on kauppala ja kuppaiselta kauppalalta se näyttääkin, vaikka saikin kaupunkioikeudet synnyinvuotenani -60 luvun alussa

        Sinähän et -60 luvusta mitään tiedä, koska synnyit vasta 30 vuotta myöhemmin ja olet tasan tarkkaan yhtä tietämätön sekä ymmärtämätön kuin muutkin ikäisesi keskenkasvuiset märkäkorvat.


      • qa123
        Mieluummin Vaasa kirjoitti:

        Äläpä jauha pa...kaa keskenkasvuinen, kun et tästä etkä mistään muustakaan asiasta mitään ymmärrä.

        Vaasa on vanha kaunis kaupunki, kasvukeskus ja valtakunnanosakeskus.

        Seinäjoki on kauppala ja kuppaiselta kauppalalta se näyttääkin, vaikka saikin kaupunkioikeudet synnyinvuotenani -60 luvun alussa

        Sinähän et -60 luvusta mitään tiedä, koska synnyit vasta 30 vuotta myöhemmin ja olet tasan tarkkaan yhtä tietämätön sekä ymmärtämätön kuin muutkin ikäisesi keskenkasvuiset märkäkorvat.

        Sinulla on mennyt jo päiväys umpeen. Et ole varmaan koskaan muualla ollutkaan kun Vaasassa. Olet jämähtänyt sinne ja se on mielestäsi valtakunnan keskus. Tunnen monia jotka ovat muuttaneet Vaasasta Seinäjoelle eivätkä kuulemma halua Vaasaan takaisin mistähän tämä johtuu mietihän sitä.


      • Sjokinen2
        Mieluummin Vaasa kirjoitti:

        Äläpä jauha pa...kaa keskenkasvuinen, kun et tästä etkä mistään muustakaan asiasta mitään ymmärrä.

        Vaasa on vanha kaunis kaupunki, kasvukeskus ja valtakunnanosakeskus.

        Seinäjoki on kauppala ja kuppaiselta kauppalalta se näyttääkin, vaikka saikin kaupunkioikeudet synnyinvuotenani -60 luvun alussa

        Sinähän et -60 luvusta mitään tiedä, koska synnyit vasta 30 vuotta myöhemmin ja olet tasan tarkkaan yhtä tietämätön sekä ymmärtämätön kuin muutkin ikäisesi keskenkasvuiset märkäkorvat.

        Öö sähän oot melkein 60 ja kuoleman väliltä. Ilmankos sun kirjotukset haisee jo kuolemalta. Tollasen kans kannata kenenkää väitellä. Kudo kiikkustuolis villasukkia, lue arkku mainoksia tai mene sauvakävelylle. Tänne sun on turha kiukutella. Stanan pölöhöö :-)


      • pojanklopille
        qa123 kirjoitti:

        Sinulla on mennyt jo päiväys umpeen. Et ole varmaan koskaan muualla ollutkaan kun Vaasassa. Olet jämähtänyt sinne ja se on mielestäsi valtakunnan keskus. Tunnen monia jotka ovat muuttaneet Vaasasta Seinäjoelle eivätkä kuulemma halua Vaasaan takaisin mistähän tämä johtuu mietihän sitä.

        Minua eivät kaltaistesi keskenkasvuisten osaamattomien ja tietämättömien kakaroiden mielipitgeet kiinnosta.

        Nyt kun tämä tuli sanotuksi, niin menepä vellihousju juomaan limsaa ja syämään chipsejä suruusi.
        Muistahan myös pelata pleikalla vähintään aamuneljään, koska eihän sinulla työttömällä luuserilla ole aamulla kiire minnekään


      • pojanklopille
        Sjokinen2 kirjoitti:

        Öö sähän oot melkein 60 ja kuoleman väliltä. Ilmankos sun kirjotukset haisee jo kuolemalta. Tollasen kans kannata kenenkää väitellä. Kudo kiikkustuolis villasukkia, lue arkku mainoksia tai mene sauvakävelylle. Tänne sun on turha kiukutella. Stanan pölöhöö :-)

        Sinulle voisi ehkä sanoa, kasva aikuiseksi.
        En kuitenkaan sano, koska sinusta ei taida koskaan tulla aikuista, vaan jäät varmasti ikuisesti tuollaiseksi tietämättömäksi lapselliseksi pikkupojaksi.

        Nykyvellihousujen tapaan kuvittelet jotakin asioista tietäväsi, mutta todellisuudessa kun oikeasti asioista keskustellaan, niin täydellinen tietämättömyytesi tulee ilmi välittömästi.

        Olenkin menettänyt jo toivoni tämän maan tulevaisuuden suhteen. Tulevaisuus on synkkääkin synkempi, jos ja kun teidän vellihousujen sukupolvenne joskus ottaa vastuun asioista. Toivottavasti sitä epäonnen päivää saadaan siirrettyä niin pitkälle eteenpäin kuin mahdollista.


      • Sjokinen2

        Vain niin. Kyllähän sun sukupolvi on näyttänyt tuolla eduskunnas jo, kuinka päin helvettiä asiat voidaan viedä ja hoitaa. En usko,että 30 vuotiaat yhtään huonommin onnistuu vastuuta kantamaan.


      • voivoi
        Sjokinen2 kirjoitti:

        Vain niin. Kyllähän sun sukupolvi on näyttänyt tuolla eduskunnas jo, kuinka päin helvettiä asiat voidaan viedä ja hoitaa. En usko,että 30 vuotiaat yhtään huonommin onnistuu vastuuta kantamaan.

        Hahahahahaahahah, kyllä sinä keskenkasvuinen märkäkorva et tiedä yhtään mitään.
        Pitääpä oikein asiasta tehden luetella sinulle muutamia täysin osaamattomia ja mitään tietämättömiä märkäkorva poliitikon alkuja, jotka ovat tunnettuja lähinnä typeristä lausunnoistaan.

        -Li Andersson, vasemmistoliitto
        -Annika Saarikko, keskusta
        -Sanni Grahn-Laasonen, kokoomus
        -Susanna Koski, kokoomus
        -Simon Elo, perussuomalaiset
        Kyllä tämän maan tulevaisuus on todella synkkä, mikäli tuollaiset lastentarhalaiset joskus oikeasti ovat vastuullisissa tehtävissä.


      • Voivoi
        voivoi kirjoitti:

        Hahahahahaahahah, kyllä sinä keskenkasvuinen märkäkorva et tiedä yhtään mitään.
        Pitääpä oikein asiasta tehden luetella sinulle muutamia täysin osaamattomia ja mitään tietämättömiä märkäkorva poliitikon alkuja, jotka ovat tunnettuja lähinnä typeristä lausunnoistaan.

        -Li Andersson, vasemmistoliitto
        -Annika Saarikko, keskusta
        -Sanni Grahn-Laasonen, kokoomus
        -Susanna Koski, kokoomus
        -Simon Elo, perussuomalaiset
        Kyllä tämän maan tulevaisuus on todella synkkä, mikäli tuollaiset lastentarhalaiset joskus oikeasti ovat vastuullisissa tehtävissä.

        Unohdin tuosta keskenkasvuisten märkärva poliitikon alku listastani
        Antti Lindtmanin, Sdp


    • Aliisa4

      Jos tykkäät bättre folkista, mene Vaasaan.

      • såärdetbara

        Vaasan duunaritaustaiset ja opistotason koulutuksen saaneet asukkaat & jälkeläisensä ovat ihan tavallisia ihmisiä, samanlaisia kuin muualla Suomessa.


    • kokenut molemmat

      vaasa ehdottomasti.

    • ghghs
      • 10+8

        Kävin kolme vuotta sitten Seinäjoella, ja porukka oli kuvan näköistä aurinkolasiporukkaa.


      • 9+12
        10+8 kirjoitti:

        Kävin kolme vuotta sitten Seinäjoella, ja porukka oli kuvan näköistä aurinkolasiporukkaa.

        Ei Seinäjoella tarkoiteta Vaasan työllistämiseen perustettua höpinäkeskusta siellä Vöyrinkaupungilla.


    • Riippuu siitä---

      ootko suomenkielinen vai ruotsinkielinen.

      • Unohda Seinäjoki

        Ja sinä selkeästi olet ymmärtämätön keskenkasvuinen pojankloppi, eli suomeksi sanottuna märkäkorva.

        Ei kai mitenkään muutoin voi selittää noita typeriä linkkejäsi.

        Mutta itse asiasta sen verran, että Vaasa ilman muuta.
        Aloittajan kannattaa unohtaa Seinäjoki


      • seinäjokinen
        Unohda Seinäjoki kirjoitti:

        Ja sinä selkeästi olet ymmärtämätön keskenkasvuinen pojankloppi, eli suomeksi sanottuna märkäkorva.

        Ei kai mitenkään muutoin voi selittää noita typeriä linkkejäsi.

        Mutta itse asiasta sen verran, että Vaasa ilman muuta.
        Aloittajan kannattaa unohtaa Seinäjoki

        Kävin syksyllä Vaasassa ja kyllä tuossa linkissä ollut kuva on aivan oikea kuvaus vaasalaisesta.

        Yli puolet keskustan henkilöistä, jotka tulivat vastaan oli tummaihoisia ihmisiä.

        Saattaa olla, että illalla on enemmistö vaaleaihoisia, kun työstä palaavat sekoittuvat katukuvaan.


      • Muuta Vaasaan
        seinäjokinen kirjoitti:

        Kävin syksyllä Vaasassa ja kyllä tuossa linkissä ollut kuva on aivan oikea kuvaus vaasalaisesta.

        Yli puolet keskustan henkilöistä, jotka tulivat vastaan oli tummaihoisia ihmisiä.

        Saattaa olla, että illalla on enemmistö vaaleaihoisia, kun työstä palaavat sekoittuvat katukuvaan.

        "Vaasalaisista n 73%:a on äidinkieleltään suomenkielisiä, 22%:a ruotsinkielisiä ja 7%:a muita."

        Siinä faktaa mutuilujesi tilalle.


      • Katukuvan Elävöittäj
        seinäjokinen kirjoitti:

        Kävin syksyllä Vaasassa ja kyllä tuossa linkissä ollut kuva on aivan oikea kuvaus vaasalaisesta.

        Yli puolet keskustan henkilöistä, jotka tulivat vastaan oli tummaihoisia ihmisiä.

        Saattaa olla, että illalla on enemmistö vaaleaihoisia, kun työstä palaavat sekoittuvat katukuvaan.

        .

        Vaasan katukuvan Elävöittäjät ovat toki tätä tummempaa sakkia

        .


      • vaasaska
        Muuta Vaasaan kirjoitti:

        "Vaasalaisista n 73%:a on äidinkieleltään suomenkielisiä, 22%:a ruotsinkielisiä ja 7%:a muita."

        Siinä faktaa mutuilujesi tilalle.

        Ulkomailta muuttavat ilmoittavat kielellisen identtiteettinsä joko ruotsin tai suomenkielisksi hyvin usein, kuten ruotsinkielisessä kotoutuksessa suositellaan.


      • 17+11
        Katukuvan Elävöittäj kirjoitti:

        .

        Vaasan katukuvan Elävöittäjät ovat toki tätä tummempaa sakkia

        .

        Se "sakki" käy töissä, joten tuollainen nimittely on turhaa.

        Ongelmia aiheuttavat ihan kantasuomalaiset Pera ja Ritva, jotka ördäävät ja riehuvat. Nimim. V*tun naapurit.


      • 18+10
        seinäjokinen kirjoitti:

        Kävin syksyllä Vaasassa ja kyllä tuossa linkissä ollut kuva on aivan oikea kuvaus vaasalaisesta.

        Yli puolet keskustan henkilöistä, jotka tulivat vastaan oli tummaihoisia ihmisiä.

        Saattaa olla, että illalla on enemmistö vaaleaihoisia, kun työstä palaavat sekoittuvat katukuvaan.

        Yli puolet?
        Vai olisiko niin, että rasistin valikoiva silmä muistaa vain tummaihoiset?


      • 7+11
        18+10 kirjoitti:

        Yli puolet?
        Vai olisiko niin, että rasistin valikoiva silmä muistaa vain tummaihoiset?

        Olisko sulla aihetta koulutuksen lisäämiseen, tuossa tilastojen lukemisessa.

        Aivojen värialueella saattaa olla myös geenivirhe.


      • mamuhurrihienohelma
        Unohda Seinäjoki kirjoitti:

        Ja sinä selkeästi olet ymmärtämätön keskenkasvuinen pojankloppi, eli suomeksi sanottuna märkäkorva.

        Ei kai mitenkään muutoin voi selittää noita typeriä linkkejäsi.

        Mutta itse asiasta sen verran, että Vaasa ilman muuta.
        Aloittajan kannattaa unohtaa Seinäjoki

        Jos Vaasalaiset ovat tuollaisia kuin sinä,en suosittele kenenkään muuttavan sinne!


    • kasvainvainiin

      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012419077931_uu.shtml

      Tuleeko totuus "suoraan hevosen suusta"? 32,2% seinäjokisista olivat tyytyväisiä kotikuntaansa ja suosittelisivat siellä asumista myös tuttavilleen. Vaasalaisten vastaava luku oli vain 23,1% eli olivat selvästi tyytymättömimpiä...

      • kasvainvainiin

        "Suomalaisten tyytyväisyyttä asuinkuntiinsa selvittävä Epsi Rating käyttää indeksiä asteikolla 0-100, missä 75 luokiteltiin hyväksi."

        Jaa-a, tuo taas kertoo lopullisen totuuden: kumankaan kaupungin arviota ei voida pitää hyvänä *LOL*.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012119056057_uu.shtml


      • kasvainvainiin
        kasvainvainiin kirjoitti:

        "Suomalaisten tyytyväisyyttä asuinkuntiinsa selvittävä Epsi Rating käyttää indeksiä asteikolla 0-100, missä 75 luokiteltiin hyväksi."

        Jaa-a, tuo taas kertoo lopullisen totuuden: kumankaan kaupungin arviota ei voida pitää hyvänä *LOL*.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015012119056057_uu.shtml

        Yksi "ämmä" lisää, niin hyvä tulee ;)


    • mieluummin Vaasa
    • Vaasa on syvältä

      Paskaa jauhat! Vaasa on kuihtuva kaunpunki. Sjoki taas kasvaa silmissä ja on aktiivinen kaupunki monella tapaa!

      • Mieluummin Vaasa

        Oletko todella niin yksin kertainen, että et osaa avata edes tuota linkkiä?

        Vaasa todella on TUTKITUSTI absoluuttisesti Suomen 4. elinvoimaisin kaupunki Helsingin, Espoon ja Vantaan jälkeen.

        Suhteellisesti tarkasteltuna, eli asukaslukuun verrattuna, Vaasa on koko maan ylivoimaisesti elinvoimaisin kaupunki ja paljon käpykylä Seinäjokea edellä.

        Seinäjoella ei ole yhtään mitään. Ei yliopistoa, ei kansainvälisyyttä, ei kansainvälisiä menestyviä suuryrityksiä, ei työpaikkoja, ei palveluja, eikä edes niitä kauniita maisemia. Vaasassa on kaikkea edellä mainittua.

        Seinäjoki on Vaasaa edellä vai yhdessä asiassa. Nimittäin Seinäjokea on lama kouraissut paljon syvemmältä kuin Vaasaa ja Seinäjoen työttömyysaste on selvästi suurempi kuin Vaasassa.


      • sjokinen2
        Mieluummin Vaasa kirjoitti:

        Oletko todella niin yksin kertainen, että et osaa avata edes tuota linkkiä?

        Vaasa todella on TUTKITUSTI absoluuttisesti Suomen 4. elinvoimaisin kaupunki Helsingin, Espoon ja Vantaan jälkeen.

        Suhteellisesti tarkasteltuna, eli asukaslukuun verrattuna, Vaasa on koko maan ylivoimaisesti elinvoimaisin kaupunki ja paljon käpykylä Seinäjokea edellä.

        Seinäjoella ei ole yhtään mitään. Ei yliopistoa, ei kansainvälisyyttä, ei kansainvälisiä menestyviä suuryrityksiä, ei työpaikkoja, ei palveluja, eikä edes niitä kauniita maisemia. Vaasassa on kaikkea edellä mainittua.

        Seinäjoki on Vaasaa edellä vai yhdessä asiassa. Nimittäin Seinäjokea on lama kouraissut paljon syvemmältä kuin Vaasaa ja Seinäjoen työttömyysaste on selvästi suurempi kuin Vaasassa.

        "Pohjanmaan kaupungit Seinäjoki, Vaasa ja Kokkola ovat Suomen elinvoimaisimpia kaupunkeja"

        Niin ohan tos seinäjokiki vai eksä osaa lukia häh?

        "Absoluuttisesti elinvoimaisimmat kaupungit ovat Espoo, Vantaa ja Helsinki, mutta Vaasa tulee heti niiden perässä"

        Joo ja Seinäjoki varmasti heti vaasan perässä, mutta ei mainittu.

        Joo ei Sjoella oo yliopistoa ja kansainvälisyyttä, niin kuin vaasassa, mutta mitä sitte? Palvelut täällä on ihan samanveroiset, ellei paremmat, kuin vaasas. Työttömyydestä suhtees vaasaan en tiä, eikä nyt pahemmin kiinnosta, kun itellä on duunipaikka, niin se on pääasia. Enkä kyllä edes tunne ketään, joka olis työtön Sjoella. Töitä löytyy niitä tekevälle aina, jos vaan oikeasti haluaa.

        Mites vaasas esim ravintolat pärjää? Just luin, että moni ravintola konkurssin partaalla ja osa jo lopettanut. Ei tää Sjoella moista ongelmaa ole ja lisää vain on tulossa. Mites kesällä festarit ja muut tapahtumat vaasas? Itellä ei juuri yhtäkään tuu mieleen :D Seinäjoella lisäksi rytmikorjaamo ja yks suomen parhaita rockbaareja! Vaasas ei vastaavia paikkoja ole, eikä onn tulossakaan, koska vaasalaiset on homeperseitä, eikä tajua elävän musiikin päälle.

        Lopputulos= Vaasa on perseestä :)


      • Näin on
        Mieluummin Vaasa kirjoitti:

        Oletko todella niin yksin kertainen, että et osaa avata edes tuota linkkiä?

        Vaasa todella on TUTKITUSTI absoluuttisesti Suomen 4. elinvoimaisin kaupunki Helsingin, Espoon ja Vantaan jälkeen.

        Suhteellisesti tarkasteltuna, eli asukaslukuun verrattuna, Vaasa on koko maan ylivoimaisesti elinvoimaisin kaupunki ja paljon käpykylä Seinäjokea edellä.

        Seinäjoella ei ole yhtään mitään. Ei yliopistoa, ei kansainvälisyyttä, ei kansainvälisiä menestyviä suuryrityksiä, ei työpaikkoja, ei palveluja, eikä edes niitä kauniita maisemia. Vaasassa on kaikkea edellä mainittua.

        Seinäjoki on Vaasaa edellä vai yhdessä asiassa. Nimittäin Seinäjokea on lama kouraissut paljon syvemmältä kuin Vaasaa ja Seinäjoen työttömyysaste on selvästi suurempi kuin Vaasassa.

        Vaasas kansainvälisyys näkyy katukuvas vain mamujen suures määräs. Siitä kannattaaki olla erittäin ylpeä.


      • Mieluummin Vaasa
        sjokinen2 kirjoitti:

        "Pohjanmaan kaupungit Seinäjoki, Vaasa ja Kokkola ovat Suomen elinvoimaisimpia kaupunkeja"

        Niin ohan tos seinäjokiki vai eksä osaa lukia häh?

        "Absoluuttisesti elinvoimaisimmat kaupungit ovat Espoo, Vantaa ja Helsinki, mutta Vaasa tulee heti niiden perässä"

        Joo ja Seinäjoki varmasti heti vaasan perässä, mutta ei mainittu.

        Joo ei Sjoella oo yliopistoa ja kansainvälisyyttä, niin kuin vaasassa, mutta mitä sitte? Palvelut täällä on ihan samanveroiset, ellei paremmat, kuin vaasas. Työttömyydestä suhtees vaasaan en tiä, eikä nyt pahemmin kiinnosta, kun itellä on duunipaikka, niin se on pääasia. Enkä kyllä edes tunne ketään, joka olis työtön Sjoella. Töitä löytyy niitä tekevälle aina, jos vaan oikeasti haluaa.

        Mites vaasas esim ravintolat pärjää? Just luin, että moni ravintola konkurssin partaalla ja osa jo lopettanut. Ei tää Sjoella moista ongelmaa ole ja lisää vain on tulossa. Mites kesällä festarit ja muut tapahtumat vaasas? Itellä ei juuri yhtäkään tuu mieleen :D Seinäjoella lisäksi rytmikorjaamo ja yks suomen parhaita rockbaareja! Vaasas ei vastaavia paikkoja ole, eikä onn tulossakaan, koska vaasalaiset on homeperseitä, eikä tajua elävän musiikin päälle.

        Lopputulos= Vaasa on perseestä :)

        "Joo ja Seinäjoki varmasti heti vaasan perässä, mutta ei mainittu."
        Ei tule. Vaasan jälkeen tulee Tampere ja sen jälkeen Oulu.
        Seinäjoki on niin mitätön kylä, ettei sitä millään listoilla mainita.

        Rock festarien ja baarien perusteellako sinä rankkaat paikkakunnat paremmuusjärjestykseen, hah hah

        Etpä taida olla vielä kovinkaan vanha, eli olet ns. märkäkorvainen keskenkasvuinen vellihousu. Kasvaisit ensiksi aikuiseksi, ehkä sitten ymmärtäisit asioista jotakin, tai sitten et vielä silloinkaan ymmärrä mitään.


      • sjokinen2
        Mieluummin Vaasa kirjoitti:

        "Joo ja Seinäjoki varmasti heti vaasan perässä, mutta ei mainittu."
        Ei tule. Vaasan jälkeen tulee Tampere ja sen jälkeen Oulu.
        Seinäjoki on niin mitätön kylä, ettei sitä millään listoilla mainita.

        Rock festarien ja baarien perusteellako sinä rankkaat paikkakunnat paremmuusjärjestykseen, hah hah

        Etpä taida olla vielä kovinkaan vanha, eli olet ns. märkäkorvainen keskenkasvuinen vellihousu. Kasvaisit ensiksi aikuiseksi, ehkä sitten ymmärtäisit asioista jotakin, tai sitten et vielä silloinkaan ymmärrä mitään.

        Voi hyvää päivää. Oot niin idiootin oloinen "mielummin vaasaan" tyyppi, etten nyt jaksa tollasen kans väitellä. Pysy ihmees Vaasassa!


    • kokenut asukas

      Mä oon asunut Vaasassa pitkään ja nyt Seinäjoella n. 2 v.

      Minä en ota kantaa kummassa on parempi asua mutta, jos mun pitää vielä muuttaa Vaasaan niin menen saunan taa ja sanon hyvästit tälle elämälle.

      • Muuta Vaasaan

        Minä en muuttaisi Seinäjoelle mistään hinnasta.
        Kyllä sinulla jotakin vikaa on oltava, koska olet Seinäjoelle päätynyt asumaan.
        Ettei vain se vika olisi korviesi välissä. Sokea olet kuitenkin.


      • Pietarsaarelainen
        Muuta Vaasaan kirjoitti:

        Minä en muuttaisi Seinäjoelle mistään hinnasta.
        Kyllä sinulla jotakin vikaa on oltava, koska olet Seinäjoelle päätynyt asumaan.
        Ettei vain se vika olisi korviesi välissä. Sokea olet kuitenkin.

        Sinä "Muuta Vaasaan" tyyppi tai mikä lie idiootti oletkin! Sähän oot aivan ääliö!


      • KYLLÄSTYNYT lässyttä
        Muuta Vaasaan kirjoitti:

        Minä en muuttaisi Seinäjoelle mistään hinnasta.
        Kyllä sinulla jotakin vikaa on oltava, koska olet Seinäjoelle päätynyt asumaan.
        Ettei vain se vika olisi korviesi välissä. Sokea olet kuitenkin.

        Muuta Vaasaan. Annat todella upean kuvan itsestäsi näissä keskusteluissa. Ja sitten vielä kehut kuinka sivistyneitä Vaasalaiset ovat. Ai niin ethän sinä ollutkaan vissiin Vaasalainen,olitkin jostain perähikiältä.OLE JO VAITI!


    • hymykö hyytyi.

      En tiedä Vaasasta. Mutta ainakin Seinäjoelle on pesiytynyt yhä enemmän sellaista ihme äreää porukkaa, että ollaan koko ajan pinna kireällä. Ehkä tänne on tullut ns paluumuuttajia Helsingistä, jossa ollaan muututtu äreiksi, ja sitten se äreys jatkuu täällä. Lisäksi on otettu älytön asuntovelka, ja työpaikka on muuttunut epävarmaksi, niin äreys vain on kasvanut. Ja sitten kun sitä pröystäilyä pitää pystyä samaan aikaan harrastamaan, vaikka kaikki on niin piru epävarmaa. Mutta pröystäilystä lähdetään, jääkaappi saa olla vaikka tyhjä, kunhan kaksi citymaasturi-audia on ja pysyy pihassa, olkootkin tankit tyhjinä. Kulissit pidetään viimeiseen asti pystyssä, jotta ulkopuolisille tulisi kuva, että noilla menee hellvetin hyvin. Naapuria ei silti moikata, vaan katsotaan kulmien alta, ollaan äreitä kotona ja kauppareissulla. Ei hymyillä.

    • Turku vaikeas paikas

      Turkuun vai Tampereelle keskussairaalaan ?

      • hommeli2

        Eihän tuo uusi sote koske kuin erikoissairaanhoitoa. Ja sinne Tampereelle on ainakin Seinäjoelta lähdetty iät ajat, kun jotain vähänkin isompaa on vialla. Ei koske normaaliasiointia mitenkään, Seinäjoella on hyvä keskussairaala, jossa hoidetaan perusasiat, synnytykset, leikkaukset, yms. Eli uudessa sotessa ei mikään muutu, Tampereelle mennään niin kuin aina ennenkin, jos isompia operaatioita on kyseessä. Sama himmeli vain eri nimellä.


      • Voi turkaanen
        hommeli2 kirjoitti:

        Eihän tuo uusi sote koske kuin erikoissairaanhoitoa. Ja sinne Tampereelle on ainakin Seinäjoelta lähdetty iät ajat, kun jotain vähänkin isompaa on vialla. Ei koske normaaliasiointia mitenkään, Seinäjoella on hyvä keskussairaala, jossa hoidetaan perusasiat, synnytykset, leikkaukset, yms. Eli uudessa sotessa ei mikään muutu, Tampereelle mennään niin kuin aina ennenkin, jos isompia operaatioita on kyseessä. Sama himmeli vain eri nimellä.

        Laihialaiset ja vaasalaiset joutuvat Turkuun .


      • Mieluummin Vaasa
        Voi turkaanen kirjoitti:

        Laihialaiset ja vaasalaiset joutuvat Turkuun .

        Vaasassakin on keskussairaala ja se on paljon monipuolisempi sekä nykyaikaisempi laitos kuin Seinäjoen sairaaala

        Seinäjokelaisetkin tulevat Vaasaan sädehoitoja saamaan, sekä sydämen ohitusleikkauksiin ja pallolaajennuksiin, koska Seinäjoen heikompitasoisessa sairaalassa ei noita hoitomuotoja ole tarjolla.

        Mitä vikaa muka on Turun yliopistosairaalassa eli Tyks:ssä
        Sehän on Suomen nykyaikaisin yliopistosairaala, sillä Tyks:n uusi pääsairaala on valmistunut 2000- luvulla ja sen viimeisimmät osat vasta aivan pari vuotta sitten
        Tays puolestaan on rakennuksiltaan vanha ja ränsistynyt ja kaipaisi pikaista peruskorjausta


      • evvk

        >>>Mitä vikaa muka on Turun yliopistosairaalassa eli Tyks:ssä<<<

        Hemmetin paljon pitempi matka sinne. Eivät ne maisematkaan matkalla Turkuun ole niin mahtavia, että kuolemansairaan omaiset saisivat niistä piristystä matkantekoonsa.


    • ep go go

      Itte oon asunu Seinäjoella 12 vuotta nii on tää ihan hyvä mesta.
      Yökerhojaki löytyy 3 tsipaletta ja sitten tietty pikku baareja. harrastus mahdollisuuksia on ihan laidasta laitaan.

    • Mieluummin Vaasa

      "Yökerhojaki löytyy 3 tsipaletta"

      Wau, että peräti 3 kappaletta.
      Kylläpä siellä onkin rehupunteille ja Jussipaidoille paikkoja, joissa vääntää tangoa Seinäjokihan on niin kaunis kylä, että se on kuin navetan taakse pellolle rakennettu.(hehehe, todellisuudessa Seinäjoki on yhtä kaunis kuin Kemi, eli muistuttaa Siperialaista aavekaupunkia)

      • ei vaasa

        Ja Vaasassa saa monipuolista suklaapuolen hierontaa, ellei siihen tyydy niin verovaroin tuettu kuljetus UUmajan puolelle joka päivä.

        Pohjanlahden takana se taivas on ja kerberos kuskaa sinne perin halvalla.


      • KäpykyläSeinäjoki

        Seinäjoki on takapajula, Vaasa puolestaan on kaupunki.
        Vaasassa esimerkiksi vanhojen asuntojen hinnat ovat nousseet viimeisen 10:n vuoden aikana noin 40%:a, tuppukylä Seinäjoella vain puolet siitä.
        Itse asiassa asuntojen hintojen Nousu Vaasassa on ollut valtakunnan kovinta tahtia. Ripeämmin hinnat ovat nousseet vain pääkaupunkiseudulla ja jostakin syystä myös Kokkolassa.
        Nopea hintojen nousu selittyy Vaasan seudun erinomaisella taloustilanteella, pienellä työttömyysprosentilla ja vetovoimalla. Viime vuonnakin Vaasan asukasluku kasvoi 700:lla hengellä

        Vuonna 2014 hinnat niiasivat hiukan alaspäin lähes kaikkialla nykyisen matalasuhdanteen vuoksi. Seinäjoella hintojen lasku oli ennätysmäisen kovaa, eli -5,5 %:a, kun Vaasassa selvittiin paljon vähemmällä, eli miinusta tuli -2%:a

        Tosin mitäpä te tyhjätaskuiset vuokrakaksioissa asuvat keskenkasvuiset märkäkorvat näistä asioista ymmärrätte, ette yhtään mitään.


      • Vaasalainen80
        KäpykyläSeinäjoki kirjoitti:

        Seinäjoki on takapajula, Vaasa puolestaan on kaupunki.
        Vaasassa esimerkiksi vanhojen asuntojen hinnat ovat nousseet viimeisen 10:n vuoden aikana noin 40%:a, tuppukylä Seinäjoella vain puolet siitä.
        Itse asiassa asuntojen hintojen Nousu Vaasassa on ollut valtakunnan kovinta tahtia. Ripeämmin hinnat ovat nousseet vain pääkaupunkiseudulla ja jostakin syystä myös Kokkolassa.
        Nopea hintojen nousu selittyy Vaasan seudun erinomaisella taloustilanteella, pienellä työttömyysprosentilla ja vetovoimalla. Viime vuonnakin Vaasan asukasluku kasvoi 700:lla hengellä

        Vuonna 2014 hinnat niiasivat hiukan alaspäin lähes kaikkialla nykyisen matalasuhdanteen vuoksi. Seinäjoella hintojen lasku oli ennätysmäisen kovaa, eli -5,5 %:a, kun Vaasassa selvittiin paljon vähemmällä, eli miinusta tuli -2%:a

        Tosin mitäpä te tyhjätaskuiset vuokrakaksioissa asuvat keskenkasvuiset märkäkorvat näistä asioista ymmärrätte, ette yhtään mitään.

        Mees nyt Pietarsaarelainen kotios häpeemään. Vaasa on pyllystä ja se ei muuksi muutu:)


      • MuutaVaasaan

        Olet tyypillinen keskenkasvuinen märkäkorva luuseri.
        Vain sellaiset kommentoivat kello kahden jälkeen aamuyöllä.
        Tuollaisista ei koskaan tule yhtään mitään.


      • Vaasalainen80

        Kävikö ääliö mielessä, että jotku tulee tohon aikaan töistä?! Eppä tainnut, kun et oo koskaa töitä tehnyt!


      • MuutaVaasaan

        Kuka on ääliö, minäkö muka, joka olen hankkinut korkeakoulutuksen osittain myös siksi, ettei minun tarvitsisi olla työssä viikonloppuisin kello kaksi yöllä ja että minulla olisi sellainen palkka, jolla tulee hyvin toimeen, saa hankituksi uuden auton halutessaan ja saa asua omalla isolla tontilla sijaitsevassa tyylikkäässä uudessa okt:ssa
        Näissä kaikissa tavoitteisani olen myös onnistunut.

        Vai oletko se ääliö sinä, joka joudut painamaan heikosti palkattua, yksinkertaista ja minkäänlaista koulutusta edellyttämätöntä rupuhommaa viikonloppuisin keskellä yötä, ja asut vuokralla kunnan vuokrakasarmissa kuten muutkin kaltaisesi luuserit tekevät.

        Veikkaanpa että useimpien ihmisten mielestä se ääliö olet nimenomaan sinä.

        Myös kirjoituksesi kömpelö kieliasu kertoo selkeästi sen, että olet aikoinasi käynyt koulussa vain syömässä, nukkumassa ja haistattelemassa opettajillesi. Siksipä sinulla ei tuon parempaan elämään tule koskaan olemaan minkäänlaisia mahdollisuuksia.
        Otan syvästi osaa, mutta itsepä sinä olet syyllinen ankeaan tilaasi


      • Vaasalainen80

        Kyllä sä oot hieno ihminen! Joidenki on tehtävä se oikeaki työ, että yhteiskunta toimii. Tollaset paperin pyörittelijät ei tiedä oikeasta työnteosta yhtään mitään. Ilman vuorotyöläisiä säkin nukkuisit vanhainkodissa yöt paskat housuissa, että mietippä sitä saatanan ääliö!


      • tarkkailijatässä
        MuutaVaasaan kirjoitti:

        Kuka on ääliö, minäkö muka, joka olen hankkinut korkeakoulutuksen osittain myös siksi, ettei minun tarvitsisi olla työssä viikonloppuisin kello kaksi yöllä ja että minulla olisi sellainen palkka, jolla tulee hyvin toimeen, saa hankituksi uuden auton halutessaan ja saa asua omalla isolla tontilla sijaitsevassa tyylikkäässä uudessa okt:ssa
        Näissä kaikissa tavoitteisani olen myös onnistunut.

        Vai oletko se ääliö sinä, joka joudut painamaan heikosti palkattua, yksinkertaista ja minkäänlaista koulutusta edellyttämätöntä rupuhommaa viikonloppuisin keskellä yötä, ja asut vuokralla kunnan vuokrakasarmissa kuten muutkin kaltaisesi luuserit tekevät.

        Veikkaanpa että useimpien ihmisten mielestä se ääliö olet nimenomaan sinä.

        Myös kirjoituksesi kömpelö kieliasu kertoo selkeästi sen, että olet aikoinasi käynyt koulussa vain syömässä, nukkumassa ja haistattelemassa opettajillesi. Siksipä sinulla ei tuon parempaan elämään tule koskaan olemaan minkäänlaisia mahdollisuuksia.
        Otan syvästi osaa, mutta itsepä sinä olet syyllinen ankeaan tilaasi

        Kyllä näkee, että koulutus ei välttämättä tuo sydämen sivistystä, jos sitä ei alun alkaenkaan ole omannut. Eivätkä hyvät käytöstavat ilmaannu itsestään, mikäli niitä ei ympäristössä näe tai koe. Sama pätee myös vähemmän koulutettuihin...


      • MuutaVaasaan
        Vaasalainen80 kirjoitti:

        Kyllä sä oot hieno ihminen! Joidenki on tehtävä se oikeaki työ, että yhteiskunta toimii. Tollaset paperin pyörittelijät ei tiedä oikeasta työnteosta yhtään mitään. Ilman vuorotyöläisiä säkin nukkuisit vanhainkodissa yöt paskat housuissa, että mietippä sitä saatanan ääliö!

        "Saatanan ääliö"

        Suuret kiitokset tuosta kommentista.
        Osoitit nimittäin juuri täydellisen sivistymättömyytesi.
        Sinunlaisiasi ikäviä ihmisiä se pieni ja kehittymätön Seinäjoki on pullollaan, tokkopa siellä muita onkaan.

        Yksikään seinäjokelainen kun ei ole ensimmäistäkään järkevää kommenttia tähän ketjuun kirjoittanut.

        Juuri siitä syystä vain hyvin harva ihminen oikeasti haluaa sinne muuttaa. Sinne muuttavat vain sellaiset, jotka eivät minnekään muualle pääse.


      • MuutaVaasaan
        Vaasalainen80 kirjoitti:

        Kyllä sä oot hieno ihminen! Joidenki on tehtävä se oikeaki työ, että yhteiskunta toimii. Tollaset paperin pyörittelijät ei tiedä oikeasta työnteosta yhtään mitään. Ilman vuorotyöläisiä säkin nukkuisit vanhainkodissa yöt paskat housuissa, että mietippä sitä saatanan ääliö!

        "Ilman vuorotyöläisiä säkin nukkuisit vanhainkodissa yöt paskat housuissa"

        No voi voi sinua märkäkorvaa, kyläpä oletkin ymmärtämätön.
        Minä kun en aio olla sellaisessa kunnossa vielä kymmeniin vuosiin.
        Sitä paitsi ymmärrätkö sinä keskenkasvuinen edes sitä, ettei meidän kaikkien tarvitse viettää vanhuuttamme kunnallisessa vanhainkodissa.
        Katsos kun jollakulla saattaa olla sen verran "pätäkkää", että yksityiseenkin hoitolaitokseen on mahdollista päästä, sitten kun ikää on paljon ja kunto on heikentynyt riittävästi.


      • Sjokinen2

        Tää pietarsaaren ylpeys on sairas ihminen!


      • MuutaVaasaan
        Sjokinen2 kirjoitti:

        Tää pietarsaaren ylpeys on sairas ihminen!

        Sinäkö muka et ole?
        Eivät nuo sinun kommenttisi aivan normaalin kirjoittamilta vaikuta.


    • Savon flikka

      Etelä-Pohjanmaa palstalla tuntuu olevan paljon sanottavaa junteilla ja peräkammarin pojilla. Kait se on työttömänä aikaa tiputella aivopierujaan keskustelupalstoilla kello kolmen aikaan aamuyöstä. Hankkikaa elämä.

      • 5+4

        Savon flikka vain huolehtii siitä venäjän turistin pullan paistosta niin me maksetaan veroja sullekin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1585
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1027
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      582
      1015
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      920
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      912
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      784
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      700
    Aihe