Voi voi joukkoliikennettä kuopiossa

Linja 21 klo 21.06 la-as

Vuoroja jätetään ajamatta.
Liikennöitsijöille ei löydy päivystävää puhelinnumeroa!
Linja 21 olisi aikatauluhaun mukaan pitänyt tulla 21.06. Ei näkyny puoleen tuntiin.
Asiakkaat paleltuu pysäkeille ja oottaa mahdollisesti seuraavaa vuoroa, jos sekään saapuu.
Sentään 22.05 vuoro tuli 22.12.

21

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomannut

      Olitko odottamassa jo hyvissä ajoin vai tulitko vasta tasan 21.06?
      Elikkäs olisko se voinut tulla etuajassa, kuten joskus vähäliikenteisenä aikana tapahtuu, kun väliltä ei tule ketään kyytiin.
      Välipysäkkien aikatauluthan on tosiaan arvioita, joissa voi olla vaihtelua sen -5min.

    • Mokkama

      Mitähän sillä aikataululla mahtaa ylipäänsä tehdä, jos ne vuorot tulevat etuajassa tai jäävät kokonaan ajamatta?

    • hidoosh

      Jos ne tulevat etuajassa, niin eivät ne silloin jää ajamatta.

    • 4 linja

      Ainakin 4 linja on ollut toistuvasti myöhässä. On jokin vuoro lähes joka päivä 10-20 minuuttia myöhässä. Näyttää kivalta kun tulee kaksi 4 vuoron linja-autoa melkein peräkkäin, koska edeltävä vuoro on sen verran myöhässä, että seuraava vuoro tulee perässä.

      Toiseksi on kiva kun neulämäestä keskustan suuntaan aamusta ei aina meinaa mahtua linja-autoon vaan melkein joka aamu yritetään guinnessin ennätystä siitä kuinka monta matkustajaa saadaan sullottua yhteen linja-autoon. "Vähän kun vedät vatsaa sisään niin saadaan bussin ovi kiinni..."

      Joukkoliikenne on mielestäni toimii kuitenkin kohtalaisen hyvin mutta se ei tarkoita, etteikö se voisi toimia paremmin.

      Yksi asia mitä toivoisin joukkoliikenteeseen, olisi reaaliaikainen karttapalvelu, jossa näkyy linja-autojen sijainti. Auttaisi huomattavasti arvioimaan linja-auton odottamisaikaa. Ei olisi vaikea toteuttaa jos tahtoa olisi.

    • mättökättö

      Tampereen bussit näkyvät kännykkäsovellutuksessa missä ovat menossa. Sitä ei tiedä sitten että miten ihmiset siellä valittavat että bussit ovat joko etuajassa tai sitten myöhässä ja ehkä vahingossa aikataulussa ja että niihin tulee muitakin ihmisiä kyytiin.

    • kuopio sucks

      Linja 16 on joka helv...iltapäivä/ ilta myöhässä keskustassa. En syytä kuskeja vaan tiukkoja aikatauluja. Suututtaa paleltua pysäkillä. Onneksi kohta on kevät, niin pääsee turvallisesti pyörällä (jos kadut pidetään kunnossa).

    • Söfööri

      Vähän myöhäistä valittaa kuukausi tapahtuneen jälkeen,sitä on miltei mahdotonta enään selvittää,pitäisi kysellä seuraavana päivänä....

      • Söfööri

        Jaa sori,huomasin että 22.12 olikin kellonaika eikä päivämäärä....


    • Vihainen matkustaja

      Ei sitten tympäissyt yhtään taas 4 linjan myöhästely ja vuoron väliin jättö taas tänään. xx.27 pitäisi lähteä bussin kiertämään neulamäki ja tyypillisesti sen pitäisi tulla omalle pysäkille noin xx.41. Mutta bussi lähti kiertämään neulamäkeä vasta siinä xx.47 paikkeilla. Odottelen että tulisi sitten myöhässä pysäkille mutta eipä bussia kuulu vaikka kello on jo xx.59. Sitten näen että sama bussi lähtee tekemään uutta kierrosta neulämäkeä ja saapui siinä x1.20 paikkeilla pysäkille ja saatoin nousta bussin kyytiin. Jättivät yhden vuoron ajamatta ja sain odotella linja-autoa sen reippaan 40 minuuttia. Ei tympäise ei...

      Se että bussi on 10 minuuttia myöhässä ei minusta oikeuta vuoron ajamatta jättämiseen sillä perusteella, että saadaan ajoitettua seuraavat vuorot oikeaan aikaan. Lauantaina ei ajeta kuin 2 vuoroa ja jos eivät saa aikatauluja täsmäämään niin jo on kumma kun arkisin ainakin ennen se 3 vuoroa tunnissa on toiminut ilman ongelmia.

    • Söfööri

      Karu totuus on yksi ajamaton vuoro aiheuttaa vähemmän sanktoita eli sakkomaksuja tilaajan taholta kuin kymmenen 15 min myöhässä olevaa vuoroa...Jos Neulamäkeen on 3 vuoroa tunnissa niin sitä ajaa kolme autoa,kokonaiskierrosaika on 1 tunti 20 minuuttia per auto,jos vuoroja on kaksi tunnissa niin autoja on kaksi ja kokonaiskierrosaika on tunti per auto,laskekaa siitä ajoaikojen kiristykset.....

    • Андреи

      Kuopio niin takapajuinen kaupunki, että täällä liikenne sujuu huonommin kuin Venäjällä. Tai ainakin syntyy sellainen mielikuva että olot ovat kuin entisessä itänaapurissa vanhoina hyvinä aikoina.

    • 7-9-20

      "Yksi asia mitä toivoisin joukkoliikenteeseen, olisi reaaliaikainen karttapalvelu, jossa näkyy linja-autojen sijainti. Auttaisi huomattavasti arvioimaan linja-auton odottamisaikaa. Ei olisi vaikea toteuttaa jos tahtoa olisi. "
      Hyvä idea, kannatan.

      7,9 ja 20 joita eniten käytän toimivat hyvin ja ovat ajoissa. Muutenkin koko systeemi on hyvä, toki aina on jotain pientä parannettavaa. Ennen oli 7 aina myöhässa kun tuli Rauhalahdesta, mutta nyt sillä on enemmän aikaa tulla sieltä koska aikataulua on muutettu.

    • joukkutuholiikenne

      Sillä aikaa kun joukkoliikenteen matkustaja palelee kiroillen pakkasessa odotellessaan myöhässä tulevaa bussia kymmeniä minuutteja, on omalla autolla kulkija päässyt siinä ajassa jo kotoa töihin mukavasti esilämmitetyllä autolla, vielä istuinlämmitin lämmittämässä takamusta ja selkää sekä kuunnellen mielimusiikkia cd/mp3 soittimesta.
      Kesäisin voi tietysti ihan fiilistelyn vuoksi ajaa pyörällä työmatkan tai helteellä ilmastoidulla autolla.

      Eikä tarvitse sulloutua täpötäyteen bussiin ja jäädä jopa kenties ilman istuinpaikkaa mikä on minusta kyllä erittäin vaarallista kolaritilannetta ajatellen. Pitäisi olla laki että bussiin ei saa ottaa enempää matkustajia kuin on istumapaikkoja ja kaikille istujillekin pitäisi määrätä turvavyöpakko. Kuljettajalla olisi turvavyövaroitin kojetaulussa mikä varoittaisi tai jopa estäisi liikkeellelähtön jos joku penkillä istuja ei ole kytkenyt turvavyötä.

      • kjhkhftftf

        Joo, ja turvatyynyt jokaiselle matkustajalle.
        Myös bussien suurin sallittu nopeus tulisi rajoittaa 5 km/h.
        Ja jos matkustaja on jäämässä tien väärälle puolelle kotioveensa nähden, tulisi bussin kiertää sellainen lenkki että sen ovi sattuu kotioven kohdalle.


    • fedederg

      Onko pysäkeillä aikatauluja? Siis milloin bussin tulisi olla milläkin pysäkillä? Vain lähtöaika esim. Rauhanlahdesta. Ei siis ihme jos myöhässä jos kuvitellaan bussin olevan jokaisella pysäkillä yhtä aikaa.

      • Not only me, me!

        Kartoissa näkyy kyllä vieläpä kohta jossa bussin pitäisi olla kyseisenä ajankohtana. Kyllä joukkoliikennettä käyttävät suurinosa tietää kyllä miten aikataulusysteemi toimii. Jos et ole lueskellut niin tuolla kun mainitaan myöhästymisaikoja niin kyllä näyttäisivät olevan tietoisia missä bussin todella pitäisi kulkea eikä päkätys liity kuviteltuun minä minä mentaliteettiin


    • servo

      Ei pysäkeillä olevissa aikatauluissa ole muuta kuin esim. että 7 lähtee Rauhalahdesta 00, 20, 40 ja ihminen saa itse omassa viisaudessaan päätellä milloin se milläkin pysäkillä. Ja ne lähtöajat yleensä pitävät paikkaansa, auto seisoo jonkin aikaa lähtöpaikassaan. Matkalla tietenkin tulee viivytyksiä matkustajista ja muusta liikenteestä johtuen ja on mahdotonta edes noudattaa mitään täsmällisiä pysäkkiaikatauluja. Se aivan utopiaa ja onnetonta haihaittelua. Bussi on myöhässä tai ajoissa jos lähtöaika ei täsmää annettuun, muu omaa päättelykyvyttömyyttä.

    • 7-9-20

      Sellainen karttasovellus olis hyvä mistä näkisi sen missä bussi OIKEASTI menee.

      Esim.
      Tampere
      http://lissu.tampere.fi/

      tai Helsinki
      http://live.mattersoft.fi/hklkartta/Default.aspx?lang=en

      On se vaan hyä etten paljoa myöhästynyt, tuli aikoinaan sanottua kun näin bussin perävalot mutkassa. Hyvä se oli siksi että tiesin että se on jo mennyt enkä jäänyt odottamaan sitä pakkaseen. Tietenkin parempi olisi ollut jos olisi kerennyt.

      Voi sitä joskus tosi vähänkin myöhästyä. Taisin olla aikoinaan todistamassa maailmanennätystä myöhästymisen vähäisyydestä. Joskus 80-luvun alussa Helsingin asemalla tuntemattomaksi jäänyt mieshenkilö ei itse kerennyt junaan mutta sateenvarjo joka jäi oven väliin kerkesi, mies jäi sateeseen semalle nyrkkiä puimaan kun juna meni sateenvarjo mukanaan Lahteen. Juuri kun mies oli astumassa junaan niin kuljettaja laittoi ovet kiinni ja lähti. Kuljin noin 5 metriä kaverin edellä ja kerkesin.

    • KonsultaatioLate

      Jos tietyt linjat ovat aina myöhässä tiettyinä *ruuhka* aikoina kuljettajasta riippumatta, on vika laaditussa aikataulussa. Kuopion uudet aikataulut on laatinut Kaupungin tilaama konsultaatio firma. Olen kuullut useista lähteistä että palveluiden tuottajalla on ollut useasti ongelmia selviytyä turvallisesta liikennöinnistä koittamalla pysyä aikatauluissa jotka on mahdottomia suorittaa. Tuntuu että aikatauluissa ei ole otettu huomioon sitä seikkaa että Linja-auto pysähtyy ottamaan ihmisiä kyytiin ja myy heille lipputuotteita sekä lataa kortteja. Linja-auton pitää myös pysähtyä pudottamaan asiakkaita kyydistä pois matkan varrella. :)

      • postipetteri2

        Huvittavaa on myös se että vaaditaan hyvää asiakaspalvelua Kuljettajilta mutta ei anneta aikaa siihen?? Voiko siis vaatia jotain jos ei anneta edes teoreettista mahdollisuutta eli aikaa toimia ohjeiden mukaan.


      • Kapitalistu

        Huvittavaksi on mennyt monella alalla tämä työnteko. Jokaipaikassa kiristetään ja ruuvataan. Hyvinvoinnista viis. Millonkahan korttitalo kaatuu.? Luulis että kun eletään 2000 lukua niin työnantaja kuin työntekijäkin hyötyvät hyvin voivasta yhteiskunnasta missä on hyvä elää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      704
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe