Hyvä journalistinen tapa

Reportteri

Olisi hyvä saada oikea sanomalehti, puolueeton joka ei sensuroi lukijoidensa mielipiteitä. Riittäisi ihan vaikka sähköinen versio, ei sitä paperilehteä enää tarvitse. Oletteko koskaan yrittäneet kommentoida asiallisesti, mutta negatiivisesti henkilöä, asiaa tai yritystä sanomalehden keskustelu palstoilla, ei onnistu jos kyseessä hyväveli järjestön toimintaa puhumattakaan vaikka kyseistä mediaa vastaan esitetystä arvostelusta.

Alla hyvä esimerkki erään pakallisen lehden toiminnasta, ja onhan näitä muitakin.
http://www.jsn.fi/sisalto/4961-sl-12/?year=2014&search=Länsi-savo

Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.

86

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 345ert345

      Totta kirjoitat.
      Länsi-Savo ei enää valveutuneita lukijoita juurikaan kiinnosta, koska lukijoiden kommentteja ei julkaista jos ne eivät ole itse jutun linjan kanssa samaa mieltä. Nettiversion rikkaus on ollut juurikin se että kommenteista on saanut laajempaa kuvaa uutisesta, nykyään näin ei enää ole. On palattu aikaan ennen nettilehteä jolloin vain toimittajan totuus on oikea.

      Tämä linja tulee vähentämään nettilehden lukijakuntaa ja sitä kautta kaikkoavat mainostajat. Nyt olisi saumaa jollain laittaa kunnon nettilehti kertomaan Etelä-Savon paikallisasioista puolueettomasti. Lukijoita riittäisi ja mainoseuroja ropisisi kassaan. Länsi-Savo olisi nyt helppo kampittaa nettiyritelmineen.

    • 1235

      Länkkärihän sulkee kommenttiosion tai jättää kommentit kokonaan julkaisematta jos ei mene yksiin lehden ajattelutavan mukaisesti.

      • Kallista paperia

        Sempä takia lopetin tilauksen...Ei tarvitse tanssia Tikan pillin mukaan...


    • Casti

      Tilannehan menee vielä hurjemmaksi uuden perustetun yhtiön myötä! Nyt kannattaisi ihmisten herätä, liikaa ei pitäisi antaa valtaa yhdelle instanssille, etenkin kun on jo näyttänyt tapansa.

      • 456rtyfgh

        Netti antaa sanavapautta ja jos Mikkelissä joku tulisi uutisoimaan paikallisista asioista nettilehtenä joka antaisi lukijoille vapaan kommentoinnin ja toimisi itse lähinnä tiedottajana, ilman asennetta, olisi menestys taattu. Kävijöitä ja kommentoijia riittäisi ja mainostajat tulisivat perässä. Länsi-Savo jäisi kakkoseksi painetun ja asenteellisen mediansa kanssa vuodessa parissa.

        Avoimuus ja sananvapaus kunniaan.


    • Fire Crew

      Kyseisen "lehden" hienohelmaiselle päätoimittajalle on annettu hihhuli tikan toimesta käsky olla a) julkaisematta uskonnolliseen korruptioverkostoonsa kohdistuvaa kritiikkiä, b) naamaansa esittelevien kevytpäisten akkojen kritiikkiä ja c) paikallispoliitikkojen jääviyttä koskevia ja edes sen perään tiedustelevia kommentteja.

      Lisäksi tuo ämmä on henkilökohtaisesti kieltänyt toimitusta julkaisemasta feminismiä kritisoivia kommentteja, maahanmuuttoa kritisoivia kommentteja, tuulivoimakusetusta kritisoivia kommentteja. Eikä tässä ollut vielä kaikki.

      Lisänä he koettavat urkkivat tietoja kritiikin kirjoittajista. No eipä vaan vittu ole onnistunut eikä tule onnistumaan.

      Eli yhdellä kahdella sanalla sanottuna kyseessä on totalitaristinen neuvostojulkaisu.

      Kunhan saamme erään hakkerisakin kanssa sopimukset kuntoon niin sitten alkaa ns. tapahtumaan. Sekun menee niin, että sananvapaus vaikka pakotetaan myös savoon.

    • Entinentilaaja

      Hyvä esimerkki valikoivasta uutisoinnista oli, Karikon Autotalossa alkanut yt: neuvottelu. Paperilehdessä pieni ympäripyöreä juttu, sähköisellä puolella ei yhtään mitään? Näin saatiin rajoitettua uutisen näkyvyyttä.

      On siellä ollut muitakin yt: neuvotteluja esim. taloushallinnossa ja kirjapainossa, näistä en muista nähneeni edes paperi lehdessä uutista, varmaan unohtunut vahingossa?

      Muiden yt: neuvotteluista on kyllä mukava kirjoittaa, vaikka kyseessä pienempikin yritys.

      • EiMistäänKotoisin

        Kyllä siellä julkaistaan jos jotain tapahtuu s-ryhmässä, tai jukureissa, sitten on eilisiä uutisia, ja jatkeena toissapäiväisiä uutisia.


    • dfgh754ty

      Jos ls:ssa on joku juttu joka saa paljon kommentteja jotka valottavat uusia piirteitä asiasta, koko kommentointi katkaistaan ja huippuna oli että jo julkaistut kommenti poistettiin ja kun tuli myönteisempää kommenttia annettiin tilaa.

    • Aavepuu
      • Näin tikkoja viedään

        Antti Mäkelä oli vielä jokunen vuosi sitten iso johtaja Sanomissa, eli HS:n miehiä hänkin.
        Kaakon Viestintä on vahvasti Hesarilaisten käsissä. Toimitusjohtaja, hallituksen pj ja kaksi jäsentä ovat kaikki Sanomille lojaaleja. Tikkoja on vain kaksi; Ilkka T ja juniori Juhana Jukanpoika T. Sanoma-konserni vie Tikkoja mennen tullen äänin 3-2. Siitä on perheyrityksen arvot kaukana. Länkkärin työntekijät on jo sen todennut.


    • kynä

      Kaikki lukemaan Mikkelin Kaupunkilehteä... enemmän lukijoita, enemmän sisältöä!

    • monta puolta

      Ehkä kommentointi suljetaan toisinaan senkin takia, että kommentoijilla ei pysy asiallisuus vaan lähdetään sivuraiteille ja arvostellaan henkilön piirteitä eikä asiaa.

      • Pravda

        Eipä tästä ole näyttöä. Ja toisaalta, jos olet hamunnut valtaa ja vastuuta, niin kyllä tietynasteinen "vit...lu" ja henkilöön liittyvä piikittely pitää sietää. Siitähän siellä maksetaan? Vai ollaanko täällä Mikkelissä jotenkin herkkänahkaisempia?


    • aada5

      Voi voi...Täällä taas joku onneton ihmislapsi itkee kohtaloaan, koska paikallislehti ei julkaissutkaan sitä ikiomaa runoa, jota tuli väsättyä koko syksy. Tosiaan alkaa jo ketuttaa kun joka aiheen alla käsitellään Länsi-Savoa...ja vielpä yhden ja saman trollin toimesta.

      • gbfg

        Aada 5:tä ei paljoa näy sananvapaus ja tasapuolinen uutisointi kiinnostavan. Ihmekös se kun ei oikein mitään ymmärrä.


      • taberman

        No voi, voi, voi! Tuskin täällä mitkään runoniekat kirjoittelee! Eiköhän niillä ole paremmat saitit? Miksei käsiteltäisi Länsi-Savoa? Alueen kuulemma tärkein mielipiteen muokkaaja? Ja trolleista. Jos nämä kaikki yksi kirjoittaja hoitaisi, niin eiköhän se olisi jo palkattu Länsi-Savoon!


      • Lukijat arvannevat
        gbfg kirjoitti:

        Aada 5:tä ei paljoa näy sananvapaus ja tasapuolinen uutisointi kiinnostavan. Ihmekös se kun ei oikein mitään ymmärrä.

        kuka aloitusviestien ja muiden arvostelevien kommenttien takana tälläkin kertaa on. No kaikkien tuntema vapaamuurarisolvaaja Raaka Piski tietenkin, kukas muu. Tekstinsä ja mielipiteensä tunnistaa sillä sekunnilla kun niitä alkaa lukea.


      • Vaparisolvaajaa
        taberman kirjoitti:

        No voi, voi, voi! Tuskin täällä mitkään runoniekat kirjoittelee! Eiköhän niillä ole paremmat saitit? Miksei käsiteltäisi Länsi-Savoa? Alueen kuulemma tärkein mielipiteen muokkaaja? Ja trolleista. Jos nämä kaikki yksi kirjoittaja hoitaisi, niin eiköhän se olisi jo palkattu Länsi-Savoon!

        ei ole mikään firma eikä kukaan muukaan koskaan palkannut töihin koska kukaan ei halua rettelöitsijää ja äärikommaria töihin. Raaka Piski on jo merkkinsä näyttänyt jokapuolella missä on mukana. Änkyrä mikä änkyrä koko akka.


      • 45454554
        Lukijat arvannevat kirjoitti:

        kuka aloitusviestien ja muiden arvostelevien kommenttien takana tälläkin kertaa on. No kaikkien tuntema vapaamuurarisolvaaja Raaka Piski tietenkin, kukas muu. Tekstinsä ja mielipiteensä tunnistaa sillä sekunnilla kun niitä alkaa lukea.

        Arvostelipa tässä ketjussa kuka hyvänsä, asiaa kirjoittavat toisin kuin sinä vihakirjoituksinesi.


      • Tämä oli
        45454554 kirjoitti:

        Arvostelipa tässä ketjussa kuka hyvänsä, asiaa kirjoittavat toisin kuin sinä vihakirjoituksinesi.

        selvästi vaparisolvaaja Raaka Piskin kommentti. Suurin osa ketjun muista kommenteista on juuri hänen kirjoittamiaan solvauksia.


      • 4545454
        Tämä oli kirjoitti:

        selvästi vaparisolvaaja Raaka Piskin kommentti. Suurin osa ketjun muista kommenteista on juuri hänen kirjoittamiaan solvauksia.

        Elä sinä vaan hallusibaatioissasi ja tiedä että olet niin väärässä taas.


    • Rama 6

      http://www.ita-savo.fi/uutiset/kotimaa/lidl-alentaa-hintoja-tarvittaessa-syyttaa-s-ryhmaa-liikekohtaisista-hinnoista-259486?page=1

      Tästä uutisesta on kadonnut kertaalleen hyväksyttyjä kommentteja jotka koskivat sellaista asiaa että kaupunginhallitusten ja muiden vastaavien päättävien elinten toimijoina olevat kartellien jäsenet tulee syrjäyttää päätännästä.

      Kuulostaako sananvapaudelta? Ennakkosensuuri ja jälkisensurointi.

      Turpaanhan nuo ansaitsisivat lähinnä.

    • Reportteri

      Sanomalehdet ovat suurin uhka kansakunnan henkiseen hyvinvointiin. Ennen uskottiin sokeasti painettuun sanaan, nykyään onneksi tiedetään, kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Varauksella pitää lukea niin lehtiä kuin nettiä, mutta oleellista on kuka tiedon/uutisen julkaisee, onko luotettava vai ei, tässä tapauksessa… näytöt puhuu jo itsessään.

      • hgmmhdmfsssdds

        Pitää paikkansa. HS: on myös kirjoittanut täyttä kakkaa paikallisesta rakennusyrittäjästä.


      • hdhfddnvnn

        Onneksi ko. henkilö ei pääse enää kirjoittamaan. ns. paskaa


    • kyllä ja kyllä

      Taitaa säästöpossuja keräilevän pueriilin vapaamuurari tikan julkaisu vetää pian viimeisiään.
      Se yllättävän paljon vaikuttaa nimittäin asioihin, että herrakasti luulee pystyvänsä peittelemään kuvioitaan sensuroimalla mielipiteitä.

      • Kirjoitti

        vaparisolvaaja Raaka Piski.


    • Haloo Mikkeli

      R.I.P. Länsi-Savo. Emme kaipaa.

    • Monta kertaa todettu

      Länsi-Savo, myös Itä-Savo, jättävät julkaisematta kaikki lehtiä vähänkin kritisoivat kommentit. Myös asialliset.

      • o89j

        Maassamme käyvien rikollisten puuhista ei myöskään saa kirjoittaa vaikka lehtijuttu koski asuntomurtoja ja kommenttini tiedot olivat MOT-ohjelmasta.


    • vielälukija

      kyllä osas olla ohut lehti tänään (-kin)

    • tyu88
      • koetin1

        Joo, ei tunnu ilmestyvän kommentteja lainkaan?


      • fyu567rt
        koetin1 kirjoitti:

        Joo, ei tunnu ilmestyvän kommentteja lainkaan?

        Yhden myönteisen kommentin julkaisivat, mutta poistivat muutaman tunnin päästä kun kommentoin että miksi kriittisiä ei mene läpi, vain kirjoittamani myönteinen. Hah, mitä paskaa tuo länkkärin touhu.


    • X-L.S

      Työskentelin aikani tuossa yrityksessä. Voi voi, kyllä siitä yhden kirjan voisi kirjoittaa, tiedä vaikka kirjoittaisinkin?

    • Parastalaatua

      Niputin tästä muutamat ketjut. Kyllä täytyy ihailla länsisavolaisten tiukkoja silmälappuja. Ovat varmasti ylpeitä saamastaan luottamuksesta.

    • Näin

      Antti Mäkelä oli vielä jokunen vuosi sitten iso johtaja Sanomissa, eli HS:n miehiä hänkin.
      Kaakon Viestintä on vahvasti Hesarilaisten käsissä. Toimitusjohtaja, hallituksen pj ja kaksi hallituksenjäsentä ovat kaikki Sanomille lojaaleja. Tikkoja on vain kaksi; Ilkka T ja juniori Juhana Jukanpoika T. Sanoma-konserni vie Tikkoja mennen tullen äänin 3-2. Siitä on perheyrityksen arvot kaukana.

      Länkkärin työntekijät on jo sen todennut. Karvaasti.

      • Ei länsi-savolle

        Onhan tämä naurettavaa, kun Mikkelin asiat joutuu lukemaan Suomi24:stä. mutta parempaakaan paikallislehteä ei ole. Tilaa lehdelle olisi.


      • Justjoojoo
        Ei länsi-savolle kirjoitti:

        Onhan tämä naurettavaa, kun Mikkelin asiat joutuu lukemaan Suomi24:stä. mutta parempaakaan paikallislehteä ei ole. Tilaa lehdelle olisi.

        Täältähän se hörhön totuus löytyykin, ja sekopäiden kommunistien. Tiedätte kyllä ketä tällä tarkoitetaan.


    • Peukut takaisin!

      Kappas! Nykyään ei saa enään kuin tykätä Länsi-Savon jutuista! Ovat ottaneet ne alaspäinpeukkuset pois!

      Siellä ollaan todellisia mielipiteen muokkaajia!

      • ppää

        Näyttäs olevan sama systeemi käytössä täällä S24:ssä ja facessa.


      • antimoderaattori

        Ja vielä kun moderoidaan kommentit niin, että kaikki lehden mielestä "sopimattomat" kommentit jätetään pois niin kaikki näyttääkin niin hienolta niin hienolta että... kyllä siellä osataan.


    • Reportteri

      Kuuli että työntekijä saivat lukea lehdestä, yt:stä

      Reilua touhua.

    • Iluvaan

      Eipä yt- ilmoitusta paljon pysty kommentoimaan LS:n sivuilla, näinkö systeemi rikki?

      • Pimentoaikakausi

        Onko "systeemin" nimitys seuraava: "Sidotut ja sitojat"?


    • 45454545

      Tuo lehden lukija kommenttien sensuurilinja on mennyt tosiaan liian pitkälle. Yleinen mielipide lehteä vastaan kasvaa kiihtyvästi. Tämäkin palsta alkaa hakata lehden kiinnostuksen. Tänne tuodut uutiset on vapaasti kommentoitavissa.

      Julkaisisivatkohan lehdessä kommentin jossa olisi linkki ko. uutisen vapaaseen kommentointiin täällä? Ensin pitäisi tietysti aloittaa aiheesta keskustelu tänne.

      • Valtakunnassa

        Älä unta nää! On kokeiltu, ensin kirjautumattomana; ei mennyt edes läpi, sitten käyttäjänä; poistettiin vaikka oli ehtinyt jo tykkäyksiä tulla. Ja linkitys oli tänne.


      • 454545
        Valtakunnassa kirjoitti:

        Älä unta nää! On kokeiltu, ensin kirjautumattomana; ei mennyt edes läpi, sitten käyttäjänä; poistettiin vaikka oli ehtinyt jo tykkäyksiä tulla. Ja linkitys oli tänne.

        Tuota pitää vain jatkaa. kohta ihmiset osaavat tulla tänne ja aloittaa itsekin keskustelut heitä kiinnostavista uutisista. Luulisi lehden jotenkin reagoivan siihen, jos heidän uutisiensa kommentoinnit siirtyvät suomi24:ään. Siitähän riittäisi uutista muihin lehtiin!


      • Valtakunnassa
        454545 kirjoitti:

        Tuota pitää vain jatkaa. kohta ihmiset osaavat tulla tänne ja aloittaa itsekin keskustelut heitä kiinnostavista uutisista. Luulisi lehden jotenkin reagoivan siihen, jos heidän uutisiensa kommentoinnit siirtyvät suomi24:ään. Siitähän riittäisi uutista muihin lehtiin!

        Joo, on tuo korttikin jo käytössä. Sain erään helsinkiläistoimittajasuosituksen ja laitoin jo linkkejä hänelle. Maineeltaan kuulemma "kova luu". Katsotaan vähän aikaa kun tutustuu linkkeihin. Laitan jatkoa hänelle tässä vielä. Toivoa sopii että tarttuisi Mikkelin ongelmiin.


      • 5678
        Valtakunnassa kirjoitti:

        Joo, on tuo korttikin jo käytössä. Sain erään helsinkiläistoimittajasuosituksen ja laitoin jo linkkejä hänelle. Maineeltaan kuulemma "kova luu". Katsotaan vähän aikaa kun tutustuu linkkeihin. Laitan jatkoa hänelle tässä vielä. Toivoa sopii että tarttuisi Mikkelin ongelmiin.

        Hyvä jos saatais lehdelle rinnakkaiskommentoinnit?


      • Valtakunnassa
        5678 kirjoitti:

        Hyvä jos saatais lehdelle rinnakkaiskommentoinnit?

        Jep, copy/paste ja juttu siirtyy tänne. Pullonkaula on LS. Pitäsi saada lukijoille viestiä, että täällä rehellinen peli. Mutta viestit linkityksestä sensuroidaan LS:ssa.


      • 456r436
        Valtakunnassa kirjoitti:

        Jep, copy/paste ja juttu siirtyy tänne. Pullonkaula on LS. Pitäsi saada lukijoille viestiä, että täällä rehellinen peli. Mutta viestit linkityksestä sensuroidaan LS:ssa.

        Muutama läpi saatu linkkikomntti leviäisi varmaan nopeasti? Saisi ainakin ls-toimituksessa jotain keskustelua aikaan?


    • paskoo

      Meillä länkkäri tilataan vain siksi että sillä saa saunan hyvin sytytettyä.

      • tuohta säästöön

        Kuule, tulee paljon halvemmaks ostaa siihen tarkoitettuja sytykkeitä halpahallist. Niin meil tehtihin ja lopetettihin länkkäri.


      • Saunanpolttaja

        Älä nyt saunaas polta. Se vasta kalliiksi tulee.


      • tuohta säästöön
        Saunanpolttaja kirjoitti:

        Älä nyt saunaas polta. Se vasta kalliiksi tulee.

        Tosi veto. Kiitän ja kumarrahan


    • Ajan vartija
      • utelias99

        Joko kohta Kaakon viestinnän (Länsi-Savo) yt:eet loppu, paljonko lähtee tietääkö kukaan?


    • Kortistoon

      Mukava tulla töihin, MOTIVAATIO huipussaan!

    • Vaparisolvaaja

      pitää itseään asiantuntevana toimittajana kun on päässyt kirjoittamaan Itukkaan pari mitätöntä pikku-uutista. Täällä puhuu journalismista ja etiikasta vaikka ei ymmärrä kummastakaan mitään. Asperger vaikuttaa kaikkeen vaparisolvaajan toimintaan.

    • Toitottaja109
    • Hepokatti7

      LS on aina ollut riipomaton sanomalehti, Hah hah salli minun nauraa!

    • Tuskastunut1

      Mitenhän tähän saisi muutosta, taas yritin kommentoida juttua LS:n sivulle vaan eipä onnistunut

      • Montayritystä

        Sain vasta neljännen läpi.


    • Sohvavartija
    • Newsman

      Koittakee hyvät ihmiset ymmärtävät meitä toimittajiakin, mehän vaan teemme työtämme sen tahdon mukaan joka palkan meille maksaa, syötävä meidänkin on.

      • nuolijatyyppi

        Tuo ei ole nykyään enää tae. Pitää osata nuollakin.


      • Newsman1

        No joo, kyllä siitä apua on, oikeasti en todellakaan ole läheskään niin taitava kuin moni työkaverini, mutta sopivasti lipaisut aika-ajoin, johtaja tykkää, ja uskoo minuun.


    • LSonsensuuritalo

      Avointa vuoropuhelua peräänkuuluttaa päätoimittaja. Ei näy toimituksen toiminnassa.

    • PerutinJo

      Tiesittekö lopettamalla lehtitilauksen pystytte parhaiden vaikuttamaan sen sisältöön!
      Kertokaa ystävillennekin tästä!

    • Tilausperuutus

      On lopetettu jo, mutta kai sitä silti saa netissä julkaistuja juttuja kommentoida? Jos lehti niitä vain suostuisi julkaisemaan.

      • kopkopkop

        Sama juttu, ei meillekään enää länkkäriä tule. Netin vapaaversiosta näkee samat eli hyväveliverkoston hehkuttamisen vailla epäkohtiin puuttumista. Ja jos kommentoi näiden epäkohtia, ei viesti mene läpi. Positiiviset menevät kyllä. Sen sijaan esimerkiksi työttömiä saa potkia mielin määrin. Niitä kun ei verkostossa taideta tuntea.


    • Sensuuri10
      • TOLS

        Eiköhän Länsi-Savon taloustoimitus tee asiasta tutkivaa reportaasia?


      • sanavapaa

        Tämä on Länsi-Savon käsitys sananvapaudesta: "Sana on vapaa, jos se annetaan ja se pysyy hyvän tavan mukaisena".


    • odottavat

      Kun vanhasta ikäpolvesta aika jättää, on lehtikin enää vaan muisto, sitä odotellessa.
      Totuus tulee aina esille vaikka lehti sitä ei kirjoittaisikaan!

    • NäitähäLöytyy

      No tässäpä on sopiva julukasu siihe tarpeesee vaikka ei ihan sanomalehti ookkaan ja nimi ei ihan kaikkia miellytä....

      http://mitavittua.fi/

      • Jepuliyes

        Uskaltaa ainakin julkaista


      • uuttaverta

        Juu, saattaisi laittaa vipinää ja uusia tuulia Mikkelin jähmeisiin valtarakenteisiin jos tuollainen tänne juttuja tekemään tulisi. Toisaalta, löytyisikö riittävän seksikkäitä juttuja...


    • eihyvääpäivääojutkangas

      Eihyvääpäivääojutkangas.

      Taitaa olla vaikeaa päästä töihin mihinkään oikeaan lehteen tämän jälkeen. Miten joku voikin olla niin tyhjää täynnä?

    • Toit

      Sankari lehden räpiköinti alkaa muistuttaa haavoittunutta eläintä, pitäisikö jo säälistä lopettaa.

    • Tunnustelija7

      Kovin on ollut hiljaista tiedottelua Länsi-Savon tilanteesta, pitääköhän huhu paikansa että tarkoitus olisi siirtää kaikki lehti tuotanto kouvolaan vuoden kahden sisällä?

    • So-vitutasiat

      Nyky-totuuksilla on viehättävä piirre,niissä on valheen makua. USAn pressaehdokas Donald TRUMP on korottanut itsensä valitsien johtoon
      pelkällä omilla rahoillaan, vekuuttaa hän ? Mies puhuu totuuksia ensimmäisen
      kerran USAn poiittisessa hitoriassa,eikä hän ole edes politikko,vaan kova-
      naama business-mies. On astunut monen varpaille haaliessaan biljoonansa,
      mutta sitä ei arvostella, koska on pyhittänyt keinonsa. Suomen ALMAMEDIA
      omistaa valtaosan lehdistä,tietoni mukaan, onko silloin väliä mitä lehteä luet.
      Jokaisella lehdellä on "sensuuri-osastonsa".So-vitut asiat vain julkaistaan !

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe