Abortin päivitettyjä hintoja ja kestoja

Essi Merkki

Tampereella näin, joka hyvin linjassa muiden kuntien kustannusten kanssa.

- 9. raskausviikkoon saakka poliklinikkakäynnin hinta on 29,30 euroa, käyntejä tulee 1 - 2, kotikeskeytys mahdollinen. Tämä lääkkeellinen

-9 - 12 raskausviikolla hoitopäivän hinta 34,80 euroa, sairaalassa

- imukaavinnan hinta (jos haluaa tän vaihtoehdon) 96,40 euroa
kotiin muutaman tunnin kuluessa

- yli 12 rv hoitopäivän hinta 34,80

sairauslomaa 3 päivää yleensä.

http://www.tampere.fi/opiskeluterveys/seksuaaliterveys/raskaudenkeskeytys.html

valinnanmahdollisuuksia siis on. Ja jos on rahaton, kunta maksaa kulut. Tätä varten ota yhteys sairaalan sosiaalityöntekijään, joka auttaa. Rahattomuus ei abortin este. Maksut hoidetaan aina jälkikäteen tavalla tai toisella. Ystävällinen henkilökunta ja jutella saa.

64

4737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävälliset murhat

      Että näin sitä sitten hoidellaan lapset kuoleman kitaan ja hurvitellaan mukavuustappamiset yhteiskunnan piikkiin... HYI olkoon kuvotusväkee.

    • murha = väärin

      "mitä sunkin kakaroides rikokset tulee maksamaan."

      Siellä se ylimeediollinen mutuharhapallo taas pyörii vinhassa vauhdissa XDDDD
      no, eipä sekään ois kärpäsenpaskakaan siihen ihmisoikeusrikokseen mitä sinä teet omilles.... eikä lastes elämänhinta kun ei oo missään rahassa mitattavissakaan. Mutta silitellään päähän vaan minäminäminä-kusipäälorttoja.. todella paljon mieluummin maksais näiden laitospaikat pakkositeissä ja sterilisaatiossa. Jatkossa maksatetaan murhien jälkeiset henkiset kärsimykset ja aborttöörien hautajaiset viekotteluraakkujen pussista, loppuu se uhoominen.

    • tehkööt mitä vain.

      todella paljon mieluummin maksais näiden laitospaikat pakkositeissä ja sterilisaatiossa

      • jtämmöttös

        Siinä oliskin maksamista. 10 000 naista joka vuosi laittaisiin pakkositeisiin. Ja näiden lapsille perustettaisiin lastenkoteja 10 000 paikkaa joka vuosi


    • ja kun edelleen

      "Hän puolusti jopa pikkulasten raiskaajia. Hän viis veisaa syntyneistä pikkulapsista, heille saa tehdä mitä vain"

      niitä todisteita tällekin valhepaskasyytökselles odotellessa :DDD
      Mutta hyvähän siellä murhamielimantan on paatostella tekopyhiään kun sinä haluat kaikki lapset hengiltä myrkyillä tukehduttaen ja elävältä palasiks repien jo kohdussa... kunhan vihaamas lapset tapetaan, muulla ei sulle oo väliä!

      "Ei raiskaajiakaan olisi saanut abortoida"

      Voi äly hoi... :DD oliko raiskaaja raiskannu siinä vaiheessa kun oli siellä kohdussa??? Kerroppa nyt ois suuri ja mahtava ylijumalmeediomme..

    • Räyhäliisa Kalmasuo

      Abortti on naisen ja hänen lääkärinsä välinen asia. Kukaan, joka ei aborttia hyväksy ei tarvitse hakea aborttia niin yksinkertasta.

      Ja lääkärin velvollisuus on ajatella potilaansa parasta.

    • räyhäraisasikiösanna

      Uusien kansalaisten hupimurhaaminen kuuluu koko yhteiskunnalle, sehän haaskarihurvittelijoiden lystin joutuu maksaankin. Varsinkaan se ei ole mikään murhaajan "oma asia".
      Lääkärin tulee ajatella myös pikku potilaan parasta, jota hingutaan hengiltä.

      • Kuka on potilas? :D

        Aborttiasiassa potilas taitaapi olla aborttiin menevä nainen ja abortti on hoitotoimenpide. Valitettavasti siinä poistuu raskausmatskun mukana sikiö tai pari mutta ei kaikkea voi saada. Raskausmateriaali ei ole potilas, olet tainnut nyt käsittää jotain väärin. Jos abortinvastustajien tietopuoli näistä lääketieteellisistä ja biologisista perusasioista on noin heikolla tolalla, ei ole ihme, ettei näin sivistysvaltiossa ole enempää abortinvastustajia. :D Koulutustaso onneksi on korkea mutta koulupudokkaita riittää taivastelemaan maailman menoa uskomuspohjalta susirajoiltakin.

        Abortti tarkoittaa suomeksi raskauden keskeyttämistä, eli nainen tullessaan abortista ei ole enää raskaana eikä sikiötä ole.

        Eihän elävän kudoksen tappaminen ole abortin tarkoitus, mutta tahaton sivuvaikutus. Kuten hampaan poistokin. Huom! Hammas ei ole potilas, vaan se ihminen, jonka suussa hammas oli. Tämä ihan sulle oppina seuraavaa kertaa varten.


      • ehkäeihupia

        nimimerkki räyhäsikiösanna.

        Ehkä sun mielestä abortti on jotain hupia, mutta tuskin se on niille jotka sen joutuu valitsemaan.


    • niinhän ne

      uhrot pitää vähätellä terminologian kaunisteluilla "raskausmateriaaleiks", "solumöykyiks" jne. Niinkö se olo helpottaa lapsen tappamisen jälkihuuruissa?

      " abortinvastustajien tietopuoli näistä lääketieteellisistä ja biologisista perusasioista on noin heikolla tolalla"

      Pitäskö sun kaivaa se ala-asteen bilsanopukses sieltä pölysestä kellarikomerosta :D

      "ettei näin sivistysvaltiossa ole enempää abortinvastustajia."

      Senku tuudittaudut vaan :DD taidat vaan olla kuolemaa ihannoivine sakkeines se pikku marginaali vähemmistö, onneks... me valtaosa kun ei tapeta lapsiamme minkään ikäsenä.
      Ja kuten huomataan, sitä sydämensivistystä ei koulun penkkejä pidempäänkään kuluttamallakaan saa... jos täällä riehuvassa suosijasakissa sellasiakaan on.

      "Abortti tarkoittaa suomeksi raskauden keskeyttämistä,"

      Jankuti jankuti :) se iljettävä totuus kun tolla hokemisella ei vaan mihkään katoa, että se on myös lapsen tappamista. Niele niele nyt vaan vaikka kuinka kipeetä tekeekin...

      "Eihän elävän kudoksen tappaminen ole abortin tarkoitus,"

      Eiköhän kuitenkin oo, muutenhan lapsi vois jatkaa elämäänsä :DDDDD ja ettäkö TAHATON????? Kummasti sitä "vahinkoo" oikein suunnitellaankin etukäteen!!! :DDDD Kaikkee hullua täältä saakin lukee.... XDDDDD

      "Hammas ei ole potilas, vaan se ihminen, jonka suussa hammas oli."

      Mitä ihmettä elimistön osat tähän liittyy??
      Kohdussa oleva lapsi ei oo naisen ruumiin osa eikä sama ihmisyksilö kun nainen. Tämä ihan sulle oppina seuraavaa kertaa varten. (jos nyt noista traumoistas enää on mahdollista parantua edes jotenkin toimivalle tasolle..)

      • .....

        Senku tuudittaudut vaan :DD taidat vaan olla kuolemaa ihannoivine sakkeines se pikku marginaali vähemmistö, onneks... me valtaosa kun ei tapeta lapsiamme minkään ikäsenä.


      • ja oliko tästä

        "Kyllä enemmistö suomalaisista on vapaan abortin kannalla. "

        olemassa vihdoin ihan jotain todistettakin noiden iänikusiten mututoiveides lisäks? Kummallista sikäli sitten, ettei täällä oo koskaan ollu vapaata aborttia ja tuskin tulee oleenkaan :D tosin eipä se laki nytkään mistään enemmistön mielipiteestä mitään todista.

        " se ei tarkoita sitä etteikö sielläkin abortteja tehtäisi."

        Aina on tottakai niitä luonnevikasia jotka tarvittaessa rikkoo lakeja, kuten muutkin murhaajat.

        "Myös suomessa tehtiin paljon abortteja ennen sallivampaa aborttilakia."

        Näistä ei taida vieläkään olla muuta kun pelkkiä mutuarvioita. Ja johtuskohan ihan siitä ehkäsytilanteesta vuoskymmeniä sitten? Lain lepsuunnuttuahan ne määrät sitten räjähtikin käsiin pitkäks aikaa..

        "Naisia kuoli paljon puoskareiden käsiin. "

        No voi kyynel... kukahan ne sinne pakotti?

        "väestöstä suurempi osa ei teetä koskaan aborttia, siksi että ovat miehiä tai siksi ettei ole sattunut kohdalle ei toivottua raskautta. "

        Valtaosa naisista tosiaan on lapsiaan suojelevia, kunnon ihmisiä. Tilastollisesti myös suurempi osa niistä joilla pettää ehkäisy, antaa "vahinko"lapsensa elää. Että olet aina vaan sitä läpimätien marginaalisakkia.. koita kestää.


    • sivusta..

      "Mitä ihmettä elimistön osat tähän liittyy??
      Kohdussa oleva lapsi ei oo naisen ruumiin osa eikä sama ihmisyksilö kun nainen. Tämä ihan sulle oppina seuraavaa kertaa varten."


      Teknisesti katsoen alkio ja hammas ovat kuitenkin samassa
      asemassa, ettei kumpaakaan voi julistaa erilliseksi persoonaksi
      puhumattakaan että niillä olisi erikseen omat oikeudet kuten oikeus
      elämään, koska kumpikaan ei ole erikseen elossa, vaikka ovat molemmat
      osa naisen ruumiista, toinen tilapäisesti ja toinen pysyvästi.

    • ei voi = ei halua

      "hammas ovat kuitenkin samassa
      asemassa, ettei kumpaakaan voi julistaa erilliseksi persoonaksi
      puhumattakaan että niillä olisi erikseen omat oikeudet kuten oikeus
      elämään,"

      Sun mutus ei edelleenkään oo minkän sortin faktaa. Jos sinä et halua antaa arvoa "liian" nuorille ihmisille, se ei tee niistä arvottomia. Ja susta riippumatta, YK:n ihmisoikudet on julistettu _kaikille_ ihmisille, myös lapsille kohdussa.
      Hampaasta ei oo koskaan kasvamassa uutta, itsenäisesti elävää ihmistä, koska se on pelkkä elimistön osa. Toisin kun lapsi kohdussa, jolla on oma elämänsä ja äidistä erillinen geenistönsä.

      • 4plus11

        " Ja susta riippumatta, YK:n ihmisoikudet on julistettu _kaikille_ ihmisille, myös lapsille kohdussa."

        Ihmisoikeudet puoltavat abortteja. Abortin kieltäminen raskaanaolevalta naiselta luokkaa naisen itsenäistä päätöksentekoa monien ihmisoikeuslain pykälien osalta.


      • valhettatursutat

        "Ihmisoikeudet puoltavat abortteja. "

        Kun edelleenkään ei vaan oo nähty ensimmäistäkään todistetta tälle järjenvastaselle mielettömyydelle...antaa tulla nyt jo se kohta ja "pykälät" missä olikaan julistettu oikeus riistää perustavin ihmisoikeus, ja missä sen kieltäminen olikaan minkään sortin ihmisoikeusloukkaus...odotellaan taas :)


    • sivusta...

      "Hampaasta ei oo koskaan kasvamassa uutta, itsenäisesti elävää ihmistä, koska se on pelkkä elimistön osa. Toisin kun lapsi kohdussa, jolla on oma elämänsä ja äidistä erillinen geenistönsä. "

      Jos katsoo asiasta hieman eri kulmasta ja jättää nuo
      sivuseikat pois, niin abortti todellakin on kuin hampaanpoisto.
      Hammas on osa naisen ruumista niin kuin on alkiokin,
      kummallakaan ei tosiaankaan ole omaa erillistä elämäänsä, vaan ovat osa naisen ruumista, joten jos hampaasta tai alkiosta on tulossa ongelma, niin miksei niitä saisi poistaa.
      Turha tuosta on kehittää mitään suurempaa ongelmaa kuin mitä se
      oikeasti on.

    • pysytään ytimessä

      " jättää nuo
      sivuseikat pois, niin abortti todellakin on kuin hampaanpoisto."

      Ihan turha nyt johdatella taas jonnekin sivuraiteille.

      "Hammas on osa naisen ruumista niin kuin on alkiokin, "

      :DDDDD Illan vitsi.... kaiva nyt vaan se alkeellisen tason perusbilsan opus esille ja kertaa jälleen mistä se ihmisyksilön elämä alkoikaan... alkiosta vaiko hampaasta ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
      Ja onhan se kummallista miten naisen "ruumiin osa" voi tilapäisesti olla neljä kättä, kaksi päätä ja jopa pippeli!! XDDDD

      "kummallakaan ei tosiaankaan ole omaa erillistä elämäänsä, vaan ovat osa naisen ruumista"

      Onhan se kummallista sitten, jos lapsi kohdussa kuolee, niin naiselle ei köy samoin vaik on sitä ja samaa elämää...?!

      "jos hampaasta tai alkiosta on tulossa ongelma, niin miksei niitä saisi poistaa."

      Koska hammas on _ELIMISTÖN OSA_, ja jokainen saa periaatteessa tehdä OMALLE keholleen mitä lystää, kunhan ei tapa ja vahingoita muita. Kuten vaikka sitä lasta kohdussa :) se kun on erillinen IHMISYKSILÖ jolla on oma elämänsä. Koita kestää nyt vaan. Voit toki jatkaa sitä joutavaa vastaan inttämistäs, se vaan ei muuta faktoja yhtään mikskään.

    • uus yritys

      "Onhan se kummallista sitten, jos lapsi kohdussa kuolee, niin naiselle ei köy samoin vaik on sitä ja samaa elämää...?!"

      Kommenttisi antavat ymmärtää, että et ilmeiseti ymmärtänyt koko
      konseptia. Joten lue uudestaan ja kommentoi sitten uudestaan.

    • niin????

      "Kommenttisi antavat ymmärtää, että et ilmeiseti ymmärtänyt koko
      konseptia."

      Niinkun mitä kohtaa? Vai pitikö taas päästä ruippaseen tänkin ketjun päähän se turha kusimerkkis, kun vastustavat perusteet meni liian tyhjentäviks? (ja laita nyt tänkin perään vielä jotain yhtä tyhjänpäivästä ;))

    • DDDDDDDDD

      "Niinkun mitä kohtaa? "

      Koko teksti meni sinulta totaalisesti yli hatun.

      Jos on eri mieltä, niin selvitä ensin, että mistä.

    • antaa tulla nyt vaan

      "Koko teksti meni sinulta totaalisesti yli hatun."

      Eli mitään sellasta ei taas ollukaan, vaan oikein arvattu,
      "pitikö taas päästä ruippaseen tänkin ketjun päähän se turha kusimerkkis, kun vastustavat perusteet meni liian tyhjentäviks? (ja laita nyt tänkin perään vielä jotain yhtä tyhjänpäivästä ;)) "

      :DDDDD

      "Jos on eri mieltä, niin selvitä ensin, että mistä."

      Et siis ollukaan eri mieltä? Miks sitten se raivokas vastaan räkytys?!

    • Helmiäinenkö

      Miettikääpäs ensin sen lapsen tulevaisuutta jos ei sitä aborttia tekis. Eiköhän joillakin ole painava syy miksi tätä lasta ei voi pitää tai miksi pitää tehdä abortti. Monelle nuorellekkin voi olla hengenvaarallista olla raskaana jos kroppa on sekaisin, elämäntilanne kirjaimmellisesti vituillaan. Täällä haukutte toisianne tietämättä mitä joku toinen on voinut kokea :D minäköhän ikäsiä tekin olette? Jokainen tehköön valintansa. Jos abortti on murha niin miksiköhän siitä ei sitten saa tuomiota :)? Oi voi. Mutta kuitenkin, kiitän näistä edellämainituista tiedoista!

    • keuhkoojamiettiivaan

      "Miettikääpäs ensin sen lapsen tulevaisuutta"

      Mietippä sinä niiden elämää jotka on pelastuneet hengiltä repimiseltä. Haluiskohan niistä useimmat olla mieluummin kuolleita? Käyppä kyseleen... Entä jos sun tulevaisuutes on jonkun mielestä "liian huono" niin sillä on oikeus valita "pelastaa" sut tappamalla? :D

      "Monelle nuorellekkin voi olla hengenvaarallista olla raskaana"

      Juu, ihan takuulla :D noin 0,5% kaikista on naisen terveyssyitä. 97% täysin turhaa mukavuustappamista. Ja onhan se "kumma" miten se kroppa on ihan kunnossa ollu kun ne haarat on leväytetty..

      "Täällä haukutte toisianne tietämättä mitä joku toinen on voinut kokea"

      Se tiedetään että 97%sesti syy tappaa on itsekäs mukavuudenhalu. Ja se riittää.

      "Jos abortti on murha niin miksiköhän siitä ei sitten saa tuomiota :)?"

      Koska kaikki murhat ei oo laittomia, eikä laki murha-termin ainoa määrittäjä :) että oi voi.

      "Mutta kuitenkin, kiitän näistä edellämainituista tiedoista!"

      Varmaan juu. Omaa kalmantekooshan sinäkin täällä pärstä raivokiihkosta punasena hikoillen joudut omatunto syyllisyystuskaa rääkyen puolusteleen ;))

      • kumminkohan.lie

        Mitä vikaa mukavuudenhalussa on? Olen mukavuudenhaluinen, en halua lapsia, teettäisin abortin jos tulisin raskaaksi, ainakin vielä on ehkäisy purrut. Kroppa on kunnossa ja haluaa seksiä mutta ei lapsia, onko tuo vaikea ymmärtää. Vastuullinen ihminen ehkäisee, vahingon sattuessa teettää abortin jos ei halua pilata kroppaansa ja vehkeitään lapsensaannilla. Koita tajuta että näin se vain menee, laki on puolellamme, meitä ei pakoteta synnyttämään vastoin tahtoamme. Olet katkera ja elämääsi pettynyt ihminen, vastentahtoinen vanhemmuus on vienyt sinulta suhteellisuudentajun ja näyttää että mielenterveydenkin. Mukavuusabortti, mikä sana, oletko kade kun kuvittelet abortin teettämisen olevan mukavaa etkä itse tule raskaaksi?


      • vaikeekoymmärtää

        "Kroppa on kunnossa ja haluaa seksiä mutta ei lapsia, "

        Olet kaukana kunnossa olevasta. Lapsi haluaa elää.
        Ja ettäkö itsekäs tappaminen ois "vastuullista"!!! :DDD onko hullumpaa kuultu...

        "jos ei halua pilata kroppaansa ja vehkeitään lapsensaannilla. "

        Mutta pilaa lapsensa koko elämän ja pollansa lapsenmurhan traumoilla.... parempi? :D
        Koita tajuta nyt vaan, iljettävät tosiasiat on vaan edelleen meidän lapsia suojelevien puolella. Ihan sama mitä joku homeinen, ihmisoikeuksia riistävä ja lapset kuolemaan pakottava lepsulaki horisee.
        Olet katkera ja elämääsi pettynyt ihminen, vastentahtoinen lapsentappaminen on vienyt sinulta suhteellisuudentajun ja näyttää että mielenterveydenkin.

        "oletko kade kun kuvittelet abortin teettämisen olevan mukavaa"

        Joo hei, kukapa nyt ei oiskaan hirrrrrmu kade mukavuusaborttöörien katkerista tappamistraumoista!!!! XDDDD Harmittaako kun useimmat muut valitsee sua visaammin, antaa lastensa jatkaa elämää, etkä saa houkuteltua ketään seurakses sinne tukehduttavan upottavalle kalmanlöyhkä-suolles?


      • iltayö2110

        Kyllä abortti on ihana oikeus naiselle (ja miehelle myös). Lapsien teko ns.tekemisen ilosta on monillekin harrastus, mutta kun aika koittaa, niin eipä näistä tekeleistä kyetä/jakseta huolehtimaan, Sittempä onkin kunnan sosiaalipuoli mukana kuvioissa..Sen jälkeen sijaiskoti tms., jotka muuten maksaa kunnan kukkarosta 2000-3000€..Ja paljon muutakin työtä, kuluja,,ym...Ensäs myöhemmin psykiatrin palvelut selvittämässä lapsen psyykkistä tilanetta jne......


      • OnneksEtEnemmistöä
        iltayö2110 kirjoitti:

        Kyllä abortti on ihana oikeus naiselle (ja miehelle myös). Lapsien teko ns.tekemisen ilosta on monillekin harrastus, mutta kun aika koittaa, niin eipä näistä tekeleistä kyetä/jakseta huolehtimaan, Sittempä onkin kunnan sosiaalipuoli mukana kuvioissa..Sen jälkeen sijaiskoti tms., jotka muuten maksaa kunnan kukkarosta 2000-3000€..Ja paljon muutakin työtä, kuluja,,ym...Ensäs myöhemmin psykiatrin palvelut selvittämässä lapsen psyykkistä tilanetta jne......

        Noinko sun lapsiparoilles on käyny? Vai viemärihaudassako lojuvat?


      • ikävä.juttu
        onsetörkeetä kirjoitti:

        Tämäkin käytti vaan aborttöörien tavoin sitä samaa "ihanaa oikeuttaan" ja sitten saa tuollaista kohtelua!
        http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194985944199/artikkeli/oululaisnainen tuomittiin elinkautiseen viiden vauvansa surmasta.html?utm_source=leiki&utm_medium=aamulehti&utm_campaign=kontekstuaalinen&_ga=1.245947341.83703686.1368318345

        Mikä sinulla heittää, nainen surmasi täysiaikaiset elävät lapset. Hänelle ei ole tehty aborttia tietääkseni.
        Taas noita provoja, mässäilyä ikävällä asialla, nautitko kovastikin?


      • heittääkspahastikin
        ikävä.juttu kirjoitti:

        Mikä sinulla heittää, nainen surmasi täysiaikaiset elävät lapset. Hänelle ei ole tehty aborttia tietääkseni.
        Taas noita provoja, mässäilyä ikävällä asialla, nautitko kovastikin?

        Nainen surmaa abortissa lapsen kohtuunsa. Vain lapsen surmapaikka on eri.
        Mutta liian rankka totuushan se on sun myönnettäväks kuten taas noista kiemurteluista ja hätänälvintäsyytöksistä nähdään. Nautitko kovastikin 10 tuhannen lapsen vuosittaisesta murhasta kun mässäilet "ihanalla oikeudella" ym. sairasta?


    • Kirsi23

      Itse olen läpikäynyt abortin 2 kertaa ja sanon, että MITÄÄN en ole katunut yhtä paljoa elämässä. Ihmiset valehtelevat kun sanovat, että se on helposti tehty ja sitten voit jatkaa elämääsi. Vaikka et heti tunne katumusta niin se iskee varmasti myöhemmin. "Abortti tappaa 2 ihmistä, naisen itsetunnon sekä vauvan" -äiti Teresa
      Se vauva on jo ihminen ja 7 viikkosesta asti vauva (sikiö) tuntee kipua, sillä on omat sormenjäljet ja hän imee peukaloa. 12 viikosena vauvalla on kaikki mitä se tarvitsee.
      Vaihtoehtoja on muita, kuten antaa vauvan jollekkin joka sitä rakastaisi ja antaisi mitä parhaimman kodin. Siinä pelastat 2 ihmistä vauvan sekä annat jollekkin mahdollisuuden rakastaa vauvaa ja tarjota hänelle hyvä elämä.
      Jos päätät pitää vauvan niin voin sanoa 2 lapsen äitinä, että siitä hetkestä kun vauvan näät niin rakastat häntä enemmän kuin mitään muuta ja et antaisi mitään pahaa ikinä tapahtua hänelle.
      Tässä on puhelinnumero missä voi keskustella muista vaihtoehdoista sekä on olemassa yh-äideille sekä nuorille suunnattuja kahvila tukiryhmiä. 050 401 5567 avoinna ma-pe 9-21.

      • KerrankinTotuus

        Tee tästä oma aloitus, on erittäin tärkeä pointti sulla....


      • Pilailetkosinä

        Pullaa ja kahvia abortin sijaan vauvakahvilassa, sillähän ne ongelmat ratkeaa!!!


      • En ole huomannut tällaista kirjoitusta. Oikaisempa hieman tätä disinformaatiota, mitä siellä Itu-Projektissa teille esitetään. Numero on Itu-Projektin siis. On ikävää, ettei edes tällaisessa puolivirallisessa tukiryhmässä välitetä pysyä totuudessa, kun on pääasiana roikottaa ihmisiä syyllisyyskoukussa. Tähänhän lahkojen toiminta yleensä perustuu: Syyllisyyden käyttämistä yhteisöön sitouttamisessa.

        http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ahdistava-uskonto

        Nyt kommentin asiasisältöön:


        "Se vauva on jo ihminen ja 7 viikkosesta asti vauva (sikiö) tuntee kipua"

        Ymmärrän, että Itu-Projektissa halutaan vedota tunteisiin näillä höpöpuheilla. . Sikiö ei tunne kipua, koska sillä ei ole mitään sellaisia elimiä, joita kipukokemuksen tuottamiseen tarvitaan, eli isojen aivojen kuorikerrosta, joka alkaa kehittyä vasta rv. 26 jälkeen. Liikkuminen on refleksejä, kuten aivokuolleella potilaalla voi olla. Voit tarkistaa nämä tiedot ihan suomalaista lääketieteellisistä lähteistä.

        Itu-Projektin tietopuoli on häivytetty amerikkalaisperäisten kristillisten lahkojen oppien mukaiseksi ja sen mukaan Jumala on jo päättänyt hedelmöityksestä, sitä ei tee ihminen. Näin ollen esim. myös raiskauksesta alullepantu siittäminen olisi Jumalan tahto. Tällaista ei voi hyväksyä mitenkään, että jotenkin tällä tapaa siunataan seksuaalirikollisten teot Jumalasta lähtöisin olevana. Aivan karmeaa!!!

        Äiti Teresakin kelpaa katolilaisena evankelisten sanomaa tukemaan, vaikkei muuten katolilaisten oppeja haluttaisi hyväksyäkään. Ensinnäkin itsetunto ei ole ihminen, ja se itsetuntokin tuhotaan abortista syyllistävien taholta, ei muiden. Äiti Teresa oli kunnon katolilaisena ehkäisyä vastaan eikä tehnyt mitään köyhyyden poistamiseksi. Köyhät kuolivat hänen ylläpitämissään kauheissa oloissa. Hän ylläpiti köyhyyttä, ei köyhyydestä selviytymistä. Uskonto ja sielujen kalastaminen oli se pääpointti, ei ihmisten olojen parantaminen.

        http://www.vapaa-ajattelijat.fi/lehti/2004_06/aiti_teresan_suuri_huijaus.html

        Mitä tulee Itu-Projektiin, on sinne sivuille laitettu linkki mistä pääsee katsomaan Käypä Hoito -sivujen tietopuolta abortista. Tosin linkki ei kuitenkaan toimi "jostain" syystä.


      • yritättaas

        mitätöidä kiivaasti kurjia faktoja höpöhöpömutuillas.

        "Sikiö ei tunne kipua, koska sillä ei ole mitään sellaisia elimiä, "

        Ja silti aina "unohdat" kuinka se alkion iho tuntee herkästi jo hyvin varhasessa vaiheessa.. mutta tunnetusti tieto lisää tuskaa :) et voi olla jollain vanhentuneilla yksittäisten feminatsien "tutkimuksilla" mitenkään varma etteikö jo alkio tuntis kipua, tai etteikö sitä vois tuntee viiimeistään siinä 13 viikon paikkeilla kuten siellä eräässä tieteellisessä artikkelissakin todettiin.

        "Itu-Projektin tietopuoli on häivytetty amerikkalaisperäisten kristillisten lahkojen oppien mukaiseksi "

        Nämä iänikuiset uskis-mutusyytökset vetelet taas sieltä harhojen hatustas :D

        "Tosin linkki ei kuitenkaan toimi "jostain" syystä."

        Aina vaan naurettavammiks menee nää luuloharhas :DDDDD


      • yritättaas kirjoitti:

        mitätöidä kiivaasti kurjia faktoja höpöhöpömutuillas.

        "Sikiö ei tunne kipua, koska sillä ei ole mitään sellaisia elimiä, "

        Ja silti aina "unohdat" kuinka se alkion iho tuntee herkästi jo hyvin varhasessa vaiheessa.. mutta tunnetusti tieto lisää tuskaa :) et voi olla jollain vanhentuneilla yksittäisten feminatsien "tutkimuksilla" mitenkään varma etteikö jo alkio tuntis kipua, tai etteikö sitä vois tuntee viiimeistään siinä 13 viikon paikkeilla kuten siellä eräässä tieteellisessä artikkelissakin todettiin.

        "Itu-Projektin tietopuoli on häivytetty amerikkalaisperäisten kristillisten lahkojen oppien mukaiseksi "

        Nämä iänikuiset uskis-mutusyytökset vetelet taas sieltä harhojen hatustas :D

        "Tosin linkki ei kuitenkaan toimi "jostain" syystä."

        Aina vaan naurettavammiks menee nää luuloharhas :DDDDD

        "Sikiölle kehittyy toimiva talamokortikaalinen mekanismi kivun tuntemiseen vasta 29.-30 raskausviikon jälkeen" (Suomen Lääkärilehti)

        Sanoo amerikkalainen tutkimus, joka on julkaistu tiedelehti JAMA:ssa. Tutkimus oli validi, vaikka abortinvastustajat eivät tätä tietenkään hyvällä vastaanottaneet.

        "Thalamocortical fibers begin appearing between 23 to 30 weeks’ gestational age, while electroencephalography suggests the capacity for functional pain perception in preterm neonates probably does not exist before 29 or 30 weeks."

        http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=201429


      • sulleseonvalidi

        "Sanoo amerikkalainen tutkimus,"

        Arvatenkin taas joidenkin feminatsien väsäämä..
        Sen sijaan tietenkin ummistat visusti simmus kaikelta muulta mihin oot pakonomasesti jumittunu. Uutta tietoo tulee jatkuvasti ja uudempaa kun joku 2005 vuoden tekele.

        http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/ihminen_on_taituri_jo_syntyessaan
        >Tunto käynnistyy ensin

        Sikiön ympäristöä rekisteröivät aistit käynnistyvät yksitellen. Ensimmäisenä pääsee töihin tunto. Jo kahdeksannella viikolla tuntosolut toimivat sikiön suun ympärillä niin, että sikiö reagoisi jopa hiuksen kosketukseen poskellaan.>
        >Ensimmäinen merkki sähköisestä toiminnasta aivorungon yläpuolella näkyy jo 13. viikolla, ja saattaa olla, että ennen aivokuorta kehittyvät alemmat rakenteet osaavat yksinkin prosessoida kipua. Tähän suuntaan viittaa se, että jotkut aivohalvauspotilaat tuntevat kipua, vaikka heidän aivokuorensa ei toimi kunnolla.>

        http://www.abortionfacts.com/facts/13
        >By 8 weeks the neuro-anatomic structures are present. What is needed is (1) a sensory nerve to feel the pain and send a message to (2) the thalamus, a part of the base of the brain, and (3) motor nerves that send a message to that area. These are present at 8 weeks. The pain impulse goes to the thalamus. It sends a signal down the motor nerves to pull away from the hurt.>

        http://www.gargaro.com/fetalpain.html
        Kipu alkaa käynnistyä jo hyvin varhasilta viikoilta, eikä mitenkään yhtäkkiä vasta joskus kun aborttiviikot on ohitettu, kuten sinä yrität jatkuvasti väittää ja tehdä näin tappamisesta hyväksyttävämpää :)


      • sulleseonvalidi kirjoitti:

        "Sanoo amerikkalainen tutkimus,"

        Arvatenkin taas joidenkin feminatsien väsäämä..
        Sen sijaan tietenkin ummistat visusti simmus kaikelta muulta mihin oot pakonomasesti jumittunu. Uutta tietoo tulee jatkuvasti ja uudempaa kun joku 2005 vuoden tekele.

        http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/ihminen_on_taituri_jo_syntyessaan
        >Tunto käynnistyy ensin

        Sikiön ympäristöä rekisteröivät aistit käynnistyvät yksitellen. Ensimmäisenä pääsee töihin tunto. Jo kahdeksannella viikolla tuntosolut toimivat sikiön suun ympärillä niin, että sikiö reagoisi jopa hiuksen kosketukseen poskellaan.>
        >Ensimmäinen merkki sähköisestä toiminnasta aivorungon yläpuolella näkyy jo 13. viikolla, ja saattaa olla, että ennen aivokuorta kehittyvät alemmat rakenteet osaavat yksinkin prosessoida kipua. Tähän suuntaan viittaa se, että jotkut aivohalvauspotilaat tuntevat kipua, vaikka heidän aivokuorensa ei toimi kunnolla.>

        http://www.abortionfacts.com/facts/13
        >By 8 weeks the neuro-anatomic structures are present. What is needed is (1) a sensory nerve to feel the pain and send a message to (2) the thalamus, a part of the base of the brain, and (3) motor nerves that send a message to that area. These are present at 8 weeks. The pain impulse goes to the thalamus. It sends a signal down the motor nerves to pull away from the hurt.>

        http://www.gargaro.com/fetalpain.html
        Kipu alkaa käynnistyä jo hyvin varhasilta viikoilta, eikä mitenkään yhtäkkiä vasta joskus kun aborttiviikot on ohitettu, kuten sinä yrität jatkuvasti väittää ja tehdä näin tappamisesta hyväksyttävämpää :)

        Ensinnäkin, tuo lainaamasi Tiede-lehden artikkeli on vuodelta 2006. Suomen Lääkärilehden artikkeli on vuodelta 2005. Mitään poikkeavaa uutta ei vuoden aikana ole tuossa asiassa ilmennyt.

        Jätit mainitsematta tottakai, että vain yksi tutkija USKOO siihen tuntoaistimukseen. Usko ei ole tietoa. Kyse on refleksistä, mikä ilmeneekin kun lukee artikkelia eteen päin. Refleksejä on, vaikkei olisi aivojakaan, ja keho olisi kuollut ja hermoratoja ärsytetään sähköisesti. Näinhän aivottomina syntyneilläkin. Se on sähköistä toimintaa, muttei sillä ole kokemuksen kanssa mitään tekemistä. Tuntoaisti on kokemus, ja kokemuksia ei voi olla ilman aivokuorta. Jätitkin siteeraamatta kyseisestä Tiede-lehdestä tämän osan:

        "Tulos ei kuitenkaan ole vakuuttanut tutkijoiden valtaosaa. Useimmat sikiönkehityksen asiantuntijat ovat sitä mieltä, ettei 16-viikkoisen sikiön keskushermosto ole riittävän kehittynyt kokeakseen kipua. Kipu sellaisena kuin me sen yleensä käsitämme on enemmän kuin pelkkää tuntoa. Siinä on ripaus tietoisuutta, ja näin ollen se vaatii kokemuksia. Kriitikoiden mukaan hormoniryöppyä ei voi pitää osoituksena kivusta, sillä kortisoli- ja endorfiinipitoisuudet voivat kohota aikuisissakin ilman, että he tuntevat kipua. Säpsähdykset taas ovat automaattisia väistämisrefleksejä, nosiseptioita. Sikiö reagoi kuin selkäydinvaurioinen, joka vetäisee jalkansa pois, kun hänen varpailleen polkaistaan, vaikka hän ei tunne mitään."

        Afterabortion, ProLife jne abortinvastaiseset toimijat etsivät todisteita valmiiksi pääteltyyn tulokseen. Sitä sanotaan tieteelliseksi vilpiksi. Oikea tiede on sellaista, että kaikki uusi tieto muuttaa tiedettä ja se kehittyy. Nämä abortinvastaiset toimijat eivät huomioi mitään uutta tietoa, jos ei se jotenkin tue heidän abortinvastaisia näkemyksiään.

        Tuo oma lainaukseni on Suomen Lääkärilehdestä, missä pohdittiin sitä, pitääkö abortoitavalle sikiölle antaa jotain kivunlievitystä, jos abortti tehdään myöhäisessä vaiheessa. Sitä ei katsota tarpeelliseksi ainakaan toistaiseksi.


      • jamontakohan

        "Jätit mainitsematta tottakai, että vain yksi tutkija USKOO siihen tuntoaistimukseen."

        haluaa USKOO siihen ettei mitään tuntemuksia voi olla ennen rv 29-30 ja moniko niistä on näitä sunkaltasia feminatsiaatteen sokaisemia?
        Missä muuten sanottiin että 8. viikon tunto on jonkun yhden tutkijan uskoa, vai tulitko taas syytelleeks hätävalheitas?

        "Kyse on refleksistä,"

        Niinhän sinäkin haluat USKOA ;))))

        "Useimmat sikiönkehityksen asiantuntijat ovat sitä mieltä,"

        Ovat 'sitä mieltä' eli USKOVAT :) ja 16 viikoo on aika paljo vähemmän kun 30..

        "Sitä sanotaan tieteelliseksi vilpiksi."

        Se on sitä mitä sinä fanaatikkosakkeines harrastat, jos ei satu tukemaan tappamista suosivia ja vähätteleviä näkemyksiäs.
        Se kivulias pointti kannaltas on se, että kipua VOI tuntea jo jopa 8. viikosta lähtien, vaikka kuinka vähättelet ja mitätöit tai ketä haluatkin USKOO :)


      • jamontakohan kirjoitti:

        "Jätit mainitsematta tottakai, että vain yksi tutkija USKOO siihen tuntoaistimukseen."

        haluaa USKOO siihen ettei mitään tuntemuksia voi olla ennen rv 29-30 ja moniko niistä on näitä sunkaltasia feminatsiaatteen sokaisemia?
        Missä muuten sanottiin että 8. viikon tunto on jonkun yhden tutkijan uskoa, vai tulitko taas syytelleeks hätävalheitas?

        "Kyse on refleksistä,"

        Niinhän sinäkin haluat USKOA ;))))

        "Useimmat sikiönkehityksen asiantuntijat ovat sitä mieltä,"

        Ovat 'sitä mieltä' eli USKOVAT :) ja 16 viikoo on aika paljo vähemmän kun 30..

        "Sitä sanotaan tieteelliseksi vilpiksi."

        Se on sitä mitä sinä fanaatikkosakkeines harrastat, jos ei satu tukemaan tappamista suosivia ja vähätteleviä näkemyksiäs.
        Se kivulias pointti kannaltas on se, että kipua VOI tuntea jo jopa 8. viikosta lähtien, vaikka kuinka vähättelet ja mitätöit tai ketä haluatkin USKOO :)

        "Niinhän sinäkin haluat USKOA ;)))) "

        Eihän tässä ole minusta kyse vaan tutkimustuloksista. Minä tosiaan luin ja ymmärsinkin lukemani ja jokainen voi linkistäsi asian tarkistaa. Mitä sinä luet joka toiselta riviltä eli siitä missä näet jotain negatiivista abortin kannalta. Tiede-lehden artikkelistakin lainasit vain pienen pätkän ja jätit loput kertomatta. En ole itse medisiinari, niin joudun nojaamaan enemmistön tutkimustietoon, joka vahvistuu kuta enemmän tutkitaan. Jos yksi on toista mieltä, niin herää kysymys miksi hän saa niin eri tuloksen. Kyse on validiteetista.

        Amerikkalainen tiedelehti julkaisi tuloksen, vaikka se ei myötäile abortinvastustuspolitiikkaa. Uutisessakin mainitaan kritisoijille, että lehti ei julkaise tietoa poliittisten suhteiden vuoksi vaan on lääketieteellinen julkaisu. Sitä sanoisin sullekin, että kyse ei ole feminismista vaan lääketieteestä. Näin lääkärikunta meilläkin näköjään tekee, eli kokeen toiston antaessa samaa tulosta, koska ei näe kipuhoitoa tarpeelliseksi n. 20vk aborteissa.

        Ainahan tulee uutta tietoa kun menetelmät kehittyy. Mutta jo maalaisjärki sanoo, että jos ihmisellä ei ole silmiä, niin ei hän näe mitään. Jos ei ole aivoja niin ei voi kokea ja tunteakaan mitään.


      • näinhänse

        "Eihän tässä ole minusta kyse vaan tutkimustuloksista."

        Ei se tosiaan mun keksintöö oo että ne tietyt rakenteet on olemassa jo hyvin varhain.
        Kyse on siitä mitä sinä haluat USKOA, ja miltä (epämieluisalta mahdollisuudelta) ummistaa silmäs.

        "Mitä sinä luet joka toiselta riviltä"

        Kuten on nähty, mitään ei tarvi lukee 'joka toiselta riviltä' vaan on lainattu ne oleelliset kohdat joita sinä pyrit jatkuvalla vimmalla kiivaasti "unohtamaan" ja mitätöimään.
        Se sun "enemmistöskin" on jatkuvasti muuttuva mitä enemmän tietoo saadaan aikojen kuluessa, mutta sinä haluat olla jumittunu jonnekin 10 vuoden taakse.

        "kyse ei ole feminismista vaan lääketieteestä."

        Lääkäritkin on vaan ihmisiä joilla on omia aatteita ja näkemyksiä. Kummasti sullekaan ei kelpaa Räsäsen ja Tanuksen kertomat biologis-lääketieteelliset faktat :)

        "Jos ei ole aivoja niin ei voi kokea ja tunteakaan mitään."

        Ja se sun "maalaisjärkes" haluaa unohtaa taas että ne aivotkin on olemassa jo sieltä varhasilta viikoilta.


    • jooimemäänvaan

      "Se vauva on jo ihminen ja 7 viikkosesta asti vauva (sikiö) tuntee kipua, sillä on omat sormenjäljet ja hän imee peukaloa. 12 viikosena vauvalla on kaikki mitä se tarvitsee."

      Kannattaisko ottaa selvää hieman tarkemmin näistä sikiönkehitysvaiheista? Irtokädessäkin on omat sormenjäljet, muttei se tee ihmiskudoksesta sen takia pyhää. Tuo "peukalon imeminen" on jo naurettava juttu. Mutta onhan tällä palstalla nähty hedelmöittyneen munasolun kirjoittavan päiväkirjaakin. Että menee nää sinne sirkusosastolle. Ihminen uskoo mitä haluaa uskoa. Lääketieteelliset faktat on sitten eri asia.

      • biologiarules

        sullehan se kehitys näkyy epäselvää olevan.

        "se tee ihmiskudoksesta sen takia pyhää."

        Vertaat kokonaista, elävää IHMISTÄ irtokäteen?? :DDDD

        "Tuo "peukalon imeminen" on jo naurettava juttu. "

        Koville näkyy ottavan ;) oletko sinä tappanu lapses niillä viikoilla että on osannu jo tämän?

        "onhan tällä palstalla nähty hedelmöittyneen munasolun kirjoittavan päiväkirjaakin."

        Niinkö? Omissa harhoissas varmaan. Mutta linkkiä esille vaan!

        "Että menee nää sinne sirkusosastolle."

        Niin menee, meinaan SUN säälittävät kiistomutuhorinas :DD

        "Ihminen uskoo mitä haluaa uskoa. Lääketieteelliset faktat on sitten eri asia."

        Näköjään juurikin näin. Hienoa että tajuat tämän itsekin.


    • älä.vastusta

      Lasta, joka ei ole vielä edes olemassa, ei voi tappaa. Siksi abortti ei ole murha. Abortoitava sikiö ei ole vielä kehittynyt ihmisolennoksi, lapseksi, jonka elämisen voisi varsinaisesti keskeyttää. Kehitys sellaiseksi keskeytetään. Abortti ei satuta ketään, edes sikiötä, älkää siis jättäkö aivojanne narikkaan älkääkä vastustako aborttia. Naisella tulee aina olla täydellinen itsemääräämisoikeus omasta kehostaan, eikä tulisi olla väliä, onko alku saatu suojaamattomasta vai suojatusta seksistä tai raiskauksesta jne.

    • älä.MURHAA

      "Lasta, joka ei ole vielä edes olemassa, ei voi tappaa. "

      Joudut lapsellisen säälittävillä valheilla kiistämään uhrin koko olemassaolon, koska asia on kaikessa karmeassa totuudessaan liian vaikea. Eihän ketkään tervejärkiset moista raakalaisjulmuutta hyväksykään!
      Kerro nyt jo toki vihdoinkin MITÄ ihmeen lajia se "poistettava solumöykky" sit on jollei ihminen? Mitä sille tapahtuukaan abortissa jollei se KUOLE? Miksi siihen pitää anella laista LUPA jollei mitään elävää muka olekaan? Mitä onkaan toisen ihmisen aiheuttama kuolema... ;))) niin. Abortti täyttää joka IKISELTÄ osalta murhan yleismäritelmän.
      Muuten tietysti TODISTAT tai edes perustelet miksei se ois ihmisen suunnitelmallista tappamista. Eipä vaan koskaan näytä suosijasokkoummikoilta vastausta tulevan :D

      "Abortoitava sikiö ei ole vielä kehittynyt ihmisolennoksi,"

      Oi voi, tollasessako itsepetoksellisessa järkeistämis-kieltodefenssissä joudut elämään koska olet itekin murhannu lapses abortilla? Voiko mitään muuta syytä ollakaan kun ne kiduttavan kipeät syyllisyystraumat...vakuuttelet täällä sairaita valhehöpöjäs, ihan kun huijaisit ketään muita kun korkeintaan ittees ja kaltasias :DD

      "Abortti ei satuta ketään, edes sikiötä,"

      Mistäs sinä sen tietäsit, vai lisääkö tieto tuskaas? Kellä ne aivot siellä narikassa roikkukaan :DDDD

      "älkääkä vastustako aborttia"

      Muahhaaaaaa, senku unelmoit vaan!! Lasten turhaa tappaamista vastustetaan tasan niin kauan kun sitä tehdään, koita nieleksiä nyt vaan. Ole sinä yllyttämättä muita samaan suohon kanssas, vaikka kuinka katkera ja omantuntos ryvettäny oletkin.

      "Naisella tulee aina olla täydellinen itsemääräämisoikeus omasta kehostaan"

      Lässyti lää ja mussutimuu. Lapsella on IHMISoikeus elämäänsä, jonkun piloille hemmotellun omananapa-pissisprinsessan itsekkäiden hinkuamisten yli!!

      • 12plus10

        Onko se nyt lapsi vai alkio?

        Alkiolla ei ole vielä "ihmisoikeuksia" eli niitä samoja ihmisoikeuksia kuin jo syntyneellä lapsella. Lisäksi abortin kieltämisen katsotaan loukkaavan raskaana olevan naisen ihmisoikeuksia monilta osin.


      • mutumutumuu

        "Alkiolla ei ole vielä "ihmisoikeuksia""

        Ottaa nyt vaan sen simmun käteen ja menee lukeen niitä YK:n julistuksia... vaikka ymmärrän kyllä että tiukkaa tekee ja koville ottaa.
        Oikeus ELÄÄ on se perustavin, ja e kuuluu _jokaiselle_ ihmiselle, myös syntymättömille lapsille.

        "abortin kieltämisen katsotaan loukkaavan raskaana olevan naisen ihmisoikeuksia monilta osin."

        Hah, niitä TODISTEITA tälle epäloogiselle mielettömyydelle vaan edelleenn odotellessa :D siis että jos ei saa hinkujensa mukaan RIISTÄÄ toiselta perustavinta ihmisoikeutta, se "loukkaa" jotain ihmisoikeutta..? Niinku mitä... MURHAAMISoikeutta? :DD


      • mutumutumuu kirjoitti:

        "Alkiolla ei ole vielä "ihmisoikeuksia""

        Ottaa nyt vaan sen simmun käteen ja menee lukeen niitä YK:n julistuksia... vaikka ymmärrän kyllä että tiukkaa tekee ja koville ottaa.
        Oikeus ELÄÄ on se perustavin, ja e kuuluu _jokaiselle_ ihmiselle, myös syntymättömille lapsille.

        "abortin kieltämisen katsotaan loukkaavan raskaana olevan naisen ihmisoikeuksia monilta osin."

        Hah, niitä TODISTEITA tälle epäloogiselle mielettömyydelle vaan edelleenn odotellessa :D siis että jos ei saa hinkujensa mukaan RIISTÄÄ toiselta perustavinta ihmisoikeutta, se "loukkaa" jotain ihmisoikeutta..? Niinku mitä... MURHAAMISoikeutta? :DD

        Alkiolla ei ole vielä "ihmisoikeuksia""
        Ottaa nyt vaan sen simmun käteen ja menee lukeen niitä YK:n julistuksia... vaikka ymmärrän kyllä että tiukkaa tekee ja koville ottaa."

        Alkiolla ei ole ihmisoikeuksia, vaan syntymättömän osittaiset oikeudet toteutuu naisen kautta ja niitä säädellään eri maiden lainsäädännöin. Jos alkiolla olisi samanlaiset ihmisoikeudet kuin naisella joko YKn tai lainsäätäjän mukaan, Suomessa jätettäisiin abortit täysin tekemättä, kuten joissakin (kehitys)maissa. Älä jaksa jauhaa kymmenettä vuotta tätä YK:ta kun ei se vaikuta mitenkään suomalaisten aborttikäytäntöön. Aina kun paasaat YK:sta unohdat naisten lisääntymisoikeudet, jotka ei nekään toteudu kuin sivistysmaissa.


      • todisteitaodotellessa

        "Alkiolla ei ole ihmisoikeuksia, "

        Edelleen odotellaan niitä kohtia sieltä julistuksista joissa sanotaan ettei oikeudet koskekaan _jokaista_ ihmistä eikä lapsia ennen syntymää.....eipä vaan oo näkyny ;))))
        Joten tyhjänpäiväsen valhemutumantras jankutus on täysin turhaa.
        Ja pyrit tietenkin taas väkisinkin sotkemaan jotain perusoikeuksia ym. juridiikkaa ihmisoikeuksiin. Että älä tosiaan jaksa jauhaa kun ne on täysin erillisiä asioita toisistaan.
        Mitkään lisääntymisoikeudet ei myöskään liity saati kumoa mitekään lapsen ihmisoikeuksia, että sitäkin on taas epätoivosta vedellä mukaan.


      • ööööööööh
        todisteitaodotellessa kirjoitti:

        "Alkiolla ei ole ihmisoikeuksia, "

        Edelleen odotellaan niitä kohtia sieltä julistuksista joissa sanotaan ettei oikeudet koskekaan _jokaista_ ihmistä eikä lapsia ennen syntymää.....eipä vaan oo näkyny ;))))
        Joten tyhjänpäiväsen valhemutumantras jankutus on täysin turhaa.
        Ja pyrit tietenkin taas väkisinkin sotkemaan jotain perusoikeuksia ym. juridiikkaa ihmisoikeuksiin. Että älä tosiaan jaksa jauhaa kun ne on täysin erillisiä asioita toisistaan.
        Mitkään lisääntymisoikeudet ei myöskään liity saati kumoa mitekään lapsen ihmisoikeuksia, että sitäkin on taas epätoivosta vedellä mukaan.

        Jos sikiöllä olis yhtäläiset oikeudet naisiin nähden niin eihän abortteja silloin sallittaisi olleenkaan!!!

        Eikö tää on näin selkeän yksinkertasta!!!


      • voipyhäyksinkertasuus

        Kun ne lait ei vaan oo yhteneväiset IHMISoikeuksien kans, vaan voi sortaa ja rikkoo niitä törkeestikin, kuten osuva esimerkki aborttilaki onkin!


    • tämmöttös

      "Ottaa nyt vaan sen simmun käteen ja menee lukeen niitä YK:n julistuksia.."

      Alkiolla ei ole ihmisoikeuksia kuin kantajansa kautta, ts. oikeudet toteutuu naisen oikeuksien ja lisääntymisioikeuksien kautta. YK:ssakaan ei sanota, että alkiolla olisi ihmisoikeudet naisen oikeuksien edellä.

      Esim. alkiolla pakastimessa ei ole ihmisoikeuksia, vaan solujen luovuttajat päättävät mitä niille tehdään. Ihan kuten YK julistaa naisille oikeutta itsemääräämisoikeuteen. Niitä ei luovuteta ulkopuolisille ilman lupaa, eikä ne ole oikeussubjekteja.

      • jankutijankkaa

        "Alkiolla ei ole ihmisoikeuksia"

        Antaa tulla nyt niitä VIRALLISIA todisteita eikä näitä pelkkiä loputtomia toivemutumutujas... mut joo, tiedetään ettei löydy eikä tuu koskaan löytyynkään :)
        Ja muista toki että ne IHMISoikeudet on eri juttu kun juridiset ;)

        "YK:ssakaan ei sanota, että alkiolla olisi ihmisoikeudet naisen oikeuksien edellä."

        Missään ei sanota etteikö ne kuuluis jollekin ihmisryhmälle, ja lisäks on julistettu myös lapsille ENNEN syntymää. Että joudut vaan valehteleen näitä säälittäviä mutujas kun et tietty muutakaan hädissäs voi.

        "alkiolla pakastimessa ei ole ihmisoikeuksia"

        Nekään ei IHMISoikeuksien kannalta oo mitään yhdentekeviä vaikka kuinka jankutat.

        "Ihan kuten YK julistaa naisille oikeutta itsemääräämisoikeuteen. "

        Kun missään ei vaan edelleenkään oo julistettu minkään sortin "itsemäärämisoikeutta" riistää toisen henkeä.


    • voisentään

      Eikö se ole jokaisen ihmisen oma asia ja päätös pitääkö lapsen vai ei.Jos esim minut raiskattaisiin ja tulisin siitä raskaaksi en synnyttäisi sitä lasta,en edes adoptioon annettavaksi.Ei lopu ihmiset maailmasta abortoimalla.Niin kauan kun on jokaisen vapaasta tahdosta asia kiinni nii pitäkää abortin vastustajat suunne kiinni,ei siinä teistä ole kyse.

      • tukiturpasvaan

        "Ei lopu ihmiset maailmasta abortoimalla."

        Ei lopu eikä kukaan häviä mitään myöskään vaikka sunkaltaset murhanhimokit lastenvihaajat pistettäis kylmäks. Päinvastoin, kaikki normaalit sydämensivistyneet voittas vaan, lapsista nyt puhumattakaan. Näin maailma ois taas vähän parempi paikka meille muille.


      • voisentään
        tukiturpasvaan kirjoitti:

        "Ei lopu ihmiset maailmasta abortoimalla."

        Ei lopu eikä kukaan häviä mitään myöskään vaikka sunkaltaset murhanhimokit lastenvihaajat pistettäis kylmäks. Päinvastoin, kaikki normaalit sydämensivistyneet voittas vaan, lapsista nyt puhumattakaan. Näin maailma ois taas vähän parempi paikka meille muille.

        Älä tunge nenääs toisten asioihin,ei ole edelleenkään sinusta kyse eikä sinun mahdollisesta jälkikasvusta.


      • tukiturpasvaan kirjoitti:

        "Ei lopu ihmiset maailmasta abortoimalla."

        Ei lopu eikä kukaan häviä mitään myöskään vaikka sunkaltaset murhanhimokit lastenvihaajat pistettäis kylmäks. Päinvastoin, kaikki normaalit sydämensivistyneet voittas vaan, lapsista nyt puhumattakaan. Näin maailma ois taas vähän parempi paikka meille muille.

        Ei lopu eikä kukaan häviä mitään myöskään vaikka sunkaltaset murhanhimokit lastenvihaajat pistettäis kylmäks<<<<
        Tässä on sydämensivistystään hehkuttaneet tekstiä :)


      • jospaHÄIVYT
        voisentään kirjoitti:

        Älä tunge nenääs toisten asioihin,ei ole edelleenkään sinusta kyse eikä sinun mahdollisesta jälkikasvusta.

        Mitä jos olet tunkematta nenuas koko palstalle jos totuus ja muiden "väärät" mielipiteet ottaa noin koville.


      • Meeppäsitse
        jospaHÄIVYT kirjoitti:

        Mitä jos olet tunkematta nenuas koko palstalle jos totuus ja muiden "väärät" mielipiteet ottaa noin koville.

        Hän ei taatusti tarkottanut vääriä mielipiteitä vaan tuota sinun rivoa ja rumaa kielenkäyttöäs ja käytöstäs.

        Sulla ei ole mitään valtuuksia alkaa osoittelemaan kellekään ovea. Häivy itse, jos et kestä niitä eriäviä mielipiteitä. Ja ala käyttäytyyn asiallisesti.


      • paraskinpaatosteleen
        Meeppäsitse kirjoitti:

        Hän ei taatusti tarkottanut vääriä mielipiteitä vaan tuota sinun rivoa ja rumaa kielenkäyttöäs ja käytöstäs.

        Sulla ei ole mitään valtuuksia alkaa osoittelemaan kellekään ovea. Häivy itse, jos et kestä niitä eriäviä mielipiteitä. Ja ala käyttäytyyn asiallisesti.

        Kato kuule niitää omia törkyrivouksias vaan ja mieti kuka kerjäs mitäkin.. saat edelleen ihan vaan sen mitä iTSE täällä ryhdyt joka välissä tilaileen ;))))

        "Häivy itse, jos et kestä niitä eriäviä mielipiteitä."

        Ai, minäkö se täällä olin ruvennu mussuttaan jostain 'muiden asioihin nenän tunkemisesta' ja ihan kaikille avoimella julkisella keskustelupalstalla??? :DDDD Vaiko SINÄ? Sullako sakkeines ois valtuudet päättää kuka täällä saa kommentoida, mitä ja minnekin?!
        Tietenkin ois ihan liikaa odottaa että joskus näkisit sitä paksua hirttä omassa silmässäs....muille kyllä räksytät senkin edestä.


    • raavitaanjakaavitaan

      Mites ois viikon makuu vitosella?

    • rahatonneitonen

      Onkohan abortti saman hintainen kaikissa julkisen terv.huollon paikoissa siis paikkakunnasta riippumatta?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe